όταν ξεκίνησα το φόρουμ, η βαθύτερη επιθυμία μου ήταν η φιλία των ανθρώπων.
’γνωστοι μεταξύ αγνώστων, βρεθήκαμε εδώ μέσα, για να μπορέσουμε να εξοικειωθούμε με την διαφορετικότητα, και να βρούμε αρμονία και μέσα στην ποικιλία των απόψεων, όχι απαραίτητα μέσα από συναίνεση, αλλά και μέσα από αντίθεση...
Γνωρίζοντας ότι η μονοτονία στις εκφράσεις των ανθρώπων δεν είναι αρμονική με τον πολυδιάστατο Εαυτό μας, ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο όπου θα μπορούσαμε να απολαύσουμε με σεβασμό όλη την συμπαντική αρμονία που δεν περιλαμβάνει μόνο την νότα «ντο».
Κυρίως με ενδιέφερε να καταφέρουμε να εφαρμόσουμε την φιλία μέσα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, που δεν κρύβονταν πίσω από την ανωνυμία, αλλά αποκτούσαν ρίζες μέσα μας.
Η φιλία για να είναι αυθεντική, χρειάζεται να δίνει δικαιώματα και υποχρεώσεις σε όλα τα μέλη που την απαρτίζουν. Να επιτρέπει στον καθένα να είναι ο εαυτός του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό που είναι ο καθένας μας χρειάζεται να επιβληθεί και στο είναι του άλλου.
Το ρέικι ήταν και είναι για μένα ένας τρόπος εξοικείωσης με τον εαυτό μου, την βαθύτερη ενέργεια του οποίου δεν γνώριζα και ανακάλυψα με ομορφιά μα και πόνο.
Ετσι αυτός ο χώρος αφιερώθηκε μεν στο ρέικι, αλλά με βαθύτερο όραμα την φιλία.
Δημιουργήθηκαν ομάδες ανταλλαγής ενέργειας
Από ανθρώπους που είχαν ρέικι, μα και από ανθρώπους που δεν είχαν, αλλά ήθελαν να πειραματιστούν με τις δυνατότητές τους
Τις δυνατότητες που τους δίνει η ανταλλαγή ενέργειας, να εμβαθύνουν στον εαυτό τους και στα οφέλη της φιλίας, μέσα από τις πολυποίκιλες επιρροές μιας ομάδας.
Οι ομάδες δεν δημιουργήθηκαν για να αντικαταστήσουν τον ψυχολόγο σε καμία περίπτωση, αλλά δημιουργήθηκαν για να ενισχύσουν τα μέλη τους να ανταπεξέρχονται στις συναισθηματικές τους και νοητικές τους διαφοροποιήσεις, μέσα από ένα λεπτοφυέστερο πεδίο της ψυχικής και φυσικής τους ενέργειας και να εξοικειώνονται με αυτήν την διαφοροποίηση με τους άλλους, μέσα από την φιλία.
Αυτός ήταν ο σκοπός της δημιουργίας των ομάδων, και όχι απλά να ανταλλάξουν ενέργεια τα μέλη μεταξύ τους.
΄Όχι ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό σε μια ομάδα ρέικι, αλλά δεν είναι αυτό ο σκοπός αυτού του φόρουμ.
Εχω συμμετάσχει σε ομάδες ανταλλαγής, πολύ πριν δημιουργηθεί το φόρουμ.
’λλες ήταν απλά ομάδες ανταλλαγής, οπότε η επαφή με τα μέλη τους έσβησε αμέσως μετά την διάλυσή τους, άλλες ήταν ομάδες ανταλλαγής και μοιράσματος σε διαπροσωπικό επίπεδο, με τα μέλη των οποίων έχω ακόμα μια βαθύτερη σχέση φιλίας.
Η συνέπεια στις ανάγκες της ομάδας ήταν και είναι το πρωταρχικό μου μέλημα και δεν κάλυπτα με την συμμετοχή μου, απλά τις δικές μου ανάγκες μόνο.
Είναι αστείο να λέμε ότι μια ομάδα ανταλλαγής ενέργειας είναι απλά μια ενεργειακή σχέση, γιατί αυτό δεν υφίσταται
Σε μια ενεργειακή ανταλλαγή χρειάζεται να συμμετέχουμε με όλα μας τα πεδία σε αρμονία και φυσικά εισπράττουμε το όφελος σε όλα μας τα πεδία και όχι μόνο στο σώμα
Η ανταλλαγή δεν στέκεται ψυχρά μεταξύ ημών και των άλλων, ούτε μας εναρμονίζει σε ένα φανταστικό όραμα ενότητας.
Η ενότητα για να γίνει πρακτικά εφαρμόσιμη πρέπει ο καθένας να προσφέρει και να δέχεται φυσικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, την αγάπη!
Ετσι λίγο μου κεντρίζει την προσοχή όταν διαπιστώνω ότι μερικά μέλη ομάδων, χωρίς να έχουν καμία εξοικείωση με την ομάδα τους, μπαίνουν απλά την συγκεκριμένη ώρα και μέρα για να δηλώσουν συμμετοχή, χωρίς να ενδιαφέρονται παρά μόνο για το δωμάτιο αυτού του ευρύτερου σπιτιού, (και μάλιστα για μια συγκεκριμένη ώρα), που έχει κι άλλους ενοίκους όμως!
Μια καλημέρα είναι αυτή παιδιά
Πέστε την κι ας πέσει κάτω!
Αλλιώς αλήθεια θα ήθελα να γνωρίζω το όφελος από την ανταλλαγή, εκτός από μια στιγμιαία ευεξία!
Και είμαι πρόθυμη να ακούσω και τις δικές σας απόψεις σαν μέλη αυτού του σπιτιού, με ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις μεταξύ μας!