Η ζωή μου...η ζωή μας! Μέρος Β'

Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

:x :x :x
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

:x :x :x :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

εδιαφεροντα οπως παντα αυτα που εγραψες Βασω μου :x

με απασχολει ομως κατι τελεθταια και θα ηθελα την γνωμη σας.Εγραψες παραπανω...>>
Ο νους δημιουργεί σκέψεις...ακόμα και για εμάς τους ίδιους.
Συνεχώς και αδιάκοπα σκέπτεται συνειδητά και ασυνείδητα...
Σκέπτεται την ομορφιά, την φιλία, τον έρωτα, την εργασία.
Τι ειναι αυτο το πραγμα με τις σκεψεις μας???ξαπλωνω να κοιμηθω και μεχρι να με παρει ο υπνος εχω κανει αμετρητες σκεψεις διαφορων ειδων που στο τελος καταληγω να αναρωτιεμαι απο που αρχισαν ..
Τι μπορουμε να κανουμε εκεινη τη στιγμη ωστε να γαληνεψει ο νους μας :-?
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

ksan8oula έγραψε:εδιαφεροντα οπως παντα αυτα που εγραψες Βασω μου :x

με απασχολει ομως κατι τελεθταια και θα ηθελα την γνωμη σας.Εγραψες παραπανω...>>
Ο νους δημιουργεί σκέψεις...ακόμα και για εμάς τους ίδιους.
Συνεχώς και αδιάκοπα σκέπτεται συνειδητά και ασυνείδητα...
Σκέπτεται την ομορφιά, την φιλία, τον έρωτα, την εργασία.
Τι ειναι αυτο το πραγμα με τις σκεψεις μας???ξαπλωνω να κοιμηθω και μεχρι να με παρει ο υπνος εχω κανει αμετρητες σκεψεις διαφορων ειδων που στο τελος καταληγω να αναρωτιεμαι απο που αρχισαν ..
Τι μπορουμε να κανουμε εκεινη τη στιγμη ωστε να γαληνεψει ο νους μας :-?
Ρέικι να κάνουμε αγάπη μου ρ έ ι κ ι ! ! ! Μια άλλη πιθανότητα βέβαια είναι και το σέξ και διόλου δεν με χαλάει αν υπάρχει ο κατάλληλος σύντροφος......αλλά αν δεν έχεις βρει τον καταλληλο κάνε ρέικι για να είσαι σύγουρη!! :-? ;)
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

Δεν εχω ρεικι Ναταλια μου..μπορω να κανω διαλογισμο,χαλαρωση αλλα και παλι ο νους με την πρωτη ευκαιρια μπανει σε λαβυρινθο..
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Tότε γλυκειά μου μάλλον πρέπει να κάνεις υπομονή ώσπου να αποκτήσεις και αυτό το Θείο δώρο!! Γιατί για μένα το ρέικι΄είναι θεικό δώρο, κι από ότι καταλαβαίνω από αυτά που διαβάζω και ακούω υπήρξε θεικό δώρο και για πάρα πολλούς άλλους ανά τον κόσμο και μάλιστα ανθρώπους που κάποτε ήσαν πολύ ορθολογιστές για να το δεχτούνε! Φιλάκια και σου εύχομαι σύντομα να μπορείς να βυθιστεί στην θάλασσα του ρέικι!! Πάντως εγώ θα σου έλεγα αντί να προσπαθείς ντε και καλά να χαλαρώσεις να αρχίζεις να ρωτάς το Μαράκι από που έρχονται όλες αυτες οι σκέψεις και τι θέλουν να σου πούνε και τσιγκλάνε συνέχεια! Ο ανθρώπινος νού όμως δεν΄μπορεί να μεινει χωρις σκέψεις!! Από εμάς εξαρτάται να τις παρατηρούμε χωρίς να τις αναλύουμε ενθαρύνοντας έτσι τον πολλαπλασιασμό τους!! Ενας καπουκίνος ιερέας μου είχε πει ότι μπορώ όταν οι σκέψεις με πνίγουνε και μου ε΄ναι δύσκολο να προσευχηθώ να συγκεντρώσω όλη μου την προσοχή στο πιο αγαπημένο μου χρώμα. Να το οραματιστώ και να το χαζεύω για όση ώρα θέλω. Σιγα-σγιγά οι σκέψεις θα υποχωρήσουν αφού η προσοχή μου θα είναι όλη στραμενη στο χρώμα που διαλογίζομαι. Ετσι πολύ συχνά έλυνα το πρόβλημα όχι μόνο της προσευχής αλλά και του υπνου και....ξυπνούσα μέσα στο χρώμα που είχα οραματιστέι!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τι μπορουμε να κανουμε εκεινη τη στιγμη ωστε να γαληνεψει ο νους μας
Μαράκι ο νους μας είναι το πλέον "παραγωγικό" όργανο, αλλά χρειάζεται εκπαίδευση για να μπορεί να εγκαταλείπει τους μηχανισμούς του φόβου...Τα συναισθήματα δημιουργούν σκέψεις και οι σκέψεις συναισθήματα...Είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση που δεν παίρνει τέλος.
Αυτή είναι και η ασθένεια των ανθρώπων.

Ο διαλογισμός είναι το μόνο μέσον! Δεν ξέρω κάποιο άλλο.
Ξεκινάς με όσα λεπτά αντέχεις και σιγά σιγά το επεκτείνεις.
Απλές ασκήσεις στην αρχή και όχι όταν θέλεις να πας να κοιμηθείς. Ο διαλογισμός δεν πρέπει να είναι «εργαλείο» ύπνου, αλλά εσωτερικής σιωπής συνειδητά.
Δεν είναι φάρμακο κατά της αϋπνίας, αλλά τρόπος ζωής.

Δεν γίνεται ευκαιριακά, όποτε έχεις άγχος, αλλά συνειδητά ασκείσαι στο να μένεις στην σιωπή.
Εγώ θεωρώ ότι μας ξενίζει ο διαλογισμός, γιατί τον θεωρούμε τέχνη της ανατολικής φιλοσοφίας και πάνω σ' αυτό υπάρχουν θρησκευτικές αντιδράσεις που δεν είναι συνειδητές, αλλά προέρχονται από τα ασυνείδητα πρότυπα.
΄Ομως αν σκεφτούμε ότι είναι η μοναδική στιγμή που μένουμε καθαρά με τον Εαυτό μας, θεωρώ ότι θα διευκολυνθούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις "στερεότυπες" εντολές.

Η προσευχή Ναταλί δεν είναι διαλογισμός. Στην προσευχή παρακαλάς για κάτι, έτσι πίσω από την ικεσία κρύβεται φόβος. Το να ευχαριστείς για την ζωή είναι άλλο πράγμα από την προσευχή.
΄Αλλο το δοξάζω, άλλο το ικετεύω και τελείως άλλο το σιωπώ!

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

[quote]Οι "πληγές" των ανθρώπων δημιουργούνται γιατί προσπαθούν να είναι αυτό που σκέπτονται και επειδή δεν τα καταφέρνουν θυμώνουν. Υπάρχει η εσωτερική σύγκρουση και είναι το πιο εύκολο πράγμα να την προβάλλεις στο περιβάλλον, από το να την κατανοήσεις...[/quote]

@};- @};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από VasilisM »

Ο διαλογισμός έχει το χρώμα της ανατολής στα μυαλά μας, γιατί έτσι μας το έχουν προβάλει μέσα από ταινίες,βιβλία κλπ. Αλλά και οι Πυθαγόρειοι για παράδειγμα έκαναν διαλογισμό.. δεν είναι αποκλειστικά βουδιστικό-ινδουιστικό προνόμιο.. @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Αλλά και οι Πυθαγόρειοι για παράδειγμα έκαναν διαλογισμό.. δεν είναι αποκλειστικά βουδιστικό-ινδουιστικό προνόμιο..
Και όχι μόνο οι Πυθαγόρειοι!

Και στα Ελευσίνια Μυστήρια γινόντουσαν διαλογισμοί και ήταν κάτι πολύ σημαντικό στο οποίο προτρέπανε τους υποψήφιους για μύηση..
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Μια άλλη πιθανότητα βέβαια είναι και το σέξ και διόλου δεν με χαλάει αν υπάρχει ο κατάλληλος σύντροφος......αλλά αν δεν έχεις βρει τον καταλληλο κάνε ρέικι για να είσαι σύγουρη!!
ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ....ρε Ναταλί....αν αυτο διαρρεύσει :P , θα γίνουμε περιζήτητοι.....
Το σιγουρη γραφεται με ι......
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

παρέμεινε ασχολίαστο....γιατί τι να σχολιάσω?

Ουφ! @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Συμφωνω ..αν το ακουγα και εγω σε καμια συναντηση θα γελαγα ...αλλα οταν το βλεπω γραμμενο σε δημοσιο χωρο ....ε τι να πω?
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

:)) Να σαι καλα ....το χρειαζόμουν!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

:P

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”