Συντονιστής: Vasoula
Oχι Βάσω μου, δεν μπορώ να πω ότι μέσα από αυτό βρίσκω τον εαυτό μου!!! Εχω αρχίσει ήδη μια άλλη πορεία για να βρω τον εαυτό μου και ξέρω ότι θα είναι πολύ πιο δεσμευτική και χρονοβόρα από το να παριστάνω.....το έκρεμές ;) Απλή περιέργεια ήταν !!! Και απλά έτσι σας το είπα γιατί μου είχε κάνει εντύπωση αφού δεν το είχα ξαναδεί. Το ρέικι γνωρίζω πως δεν είναι ούτε για απλή χαλάρωση ούτε για ζέσταμα, όμως τώρα σιγά-σιγά αντιλαμβάνομαι την αλήθεια του και μπορώ να πω ότι αρχίζω δειλά-δειλά να στρέφομαι με αγάπη και τρυφερότητα προς την Ναταλή. Είναι μακρυς ο δρόμος αλλά ξέρω πως θα τον διασχίσω!! Μπορεί να μην είναι.....μαγικό αλλά αυτό που σου δίνει είναι όλο μαγεία!!Vaso έγραψε:Kοίτα Ναταλί...άλλο τεχνικές, και άλλο γνώση...
Και ο Καλογήρου τους έβαζε να περνάνε από πυρωμένα κάρβουνα, αλλά δεν είδα και κανένα με αυτόν τον τρόπο να θεραπεύσει την αλαζονεία του!
Φυσικά και μπορούσαν να το κάνουν και απλοί άνθρωποι, δεν χρειαζόταν να έχεις βρει την φώτιση για να το καταφέρεις.
Προφανώς ήθελε να τους αποδείξει ότι ο άνθρωπος όλα τα μπορεί, ακόμα και να κουνάει το σώμα του σαν εκκρεμές ή να περπατάει σε κάρβουνα...
Δεν έχω αντίρρηση για την δυναμική του, αλλά για μένα δεν είναι αρκετό.
Οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν γαλήνη με όποιο τρόπο, και αυτό δεν είναι κάτι "κακό", φυσικά.
Αλλά μην μπερδεύουμε τις τεχνικές με την πνευματική διαδρομή...
Το ρέικι δεν είναι μόνο για να γαληνέψεις, ούτε για να νιώσεις απλά θερμότητα.
Μέσα στην καρδιά σου υπάρχει αγάπη σαν ουσία, που, δυστυχώς, δεν αφυπνίζεται με τεχνικές ή υπερβάσεις μέσω της αυθυποβολής...
Η πρακτική πλευρά της ζωής εξακολουθεί και είναι "άρρωστη" και εκεί τι να κάνουν οι τεχνικές?
Γι' αυτό και μόνο σε ρώτησα, τι αναζητάς κάνοντάς το! ΄Οχι γιατί είναι κάτι "κακό", αλλά ήθελα να ξέρω αν μέσα από αυτό, βρίσκεις τον Εαυτό σου...
![]()
Οι αρχαίοι ΄Ελληνες την άνοδο της κουνταλίνι την ονόμαζαν "ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ"!Η sahaja yoga υπόσχεται άνοδο της κουνταλίνι, αλλά εγώ που έκανα μία φορά απογοητεύτηκα, με κάτι συμβουλές του τύπου, πάρε την εικόνα της δημιουργού για να έχεις μεγαλύτερη επιτυχία και κάτι τέτοια.. δεν ξαναπήγα.
Ρε σεις προσέχετε τι γραφετε....Οι αρχαίοι ΄Ελληνες την άνοδο της κουνταλίνι την ονόμαζαν "ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ"!
Τρόπος του λέγειν ...!και δεν διαλεγουμε και παίρνουμε οτι μας κατεβει αλλα βαδίζουμε με επίγνωση , κρίση και αποφάσεις..
Κάνε μας λοιπόν μια μικρή αναλυσούλα αφού το σκέφτηκες!καμια σχέση το ενα με το αλλο απ οπου κι αν το δεις
Φορτισμένη μας ήρθες σήμερα αετίνα μου!ετσι αφειδως και με τοση ελαφρότητα
Ισως λοιπόν θα έπρεπε να το θέσω αλλιώς.αν θελουμε να αναφερόμαστε σε ανατολικες και αρχαιοελληνικες φιλοσοφίες
Επέτρεψέ μου να εκφράζομαι όπως θέλω !δεν πάμε με τροπο του λεγειν....
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν εντελως αλλο συστημα προσεγγίσεως του ασυνειδητου και αυτο ειχε να κανει με τελετουργία και επικλησεις καθως θεωρούσαν οτι ολα αυτα ''συμβαινουν'' οταν η θεοί μας αξιώσουν και οχι με τεχνικές κλπ οπως ειναι η γιόγκα , [ ετσι οπως παρουσιάζεται σε μας τους δυτικούς].Όλη αυτή τη διαδικασία λοιπόν οι ΄Ελληνες με δύο λέξεις την ονόμαζαν "ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ"
Εκφραζόμαστε οπως θέλουμε οταν μιλαμε για προσωπικα μας θέματα , συναισθηματα κλπ αλλα οταν αναφερόμαστε σε εννοιες δεδομενες ....ακολουθούμε την γνωση και οχι οτι μας ερχεται στο μυαλό....Επέτρεψέ μου να εκφράζομαι όπως θέλω
Ολα είναι υποκειμενικά, και αναλογα από ποια μεριά τα βλέπει κανεις...aetos έγραψε:Εκφραζόμαστε οπως θέλουμε οταν μιλαμε για προσωπικα μας θέματα , συναισθηματα κλπ αλλα οταν αναφερόμαστε σε εννοιες δεδομενες ....ακολουθούμε την γνωση και οχι οτι μας ερχεται στο μυαλό....Επέτρεψέ μου να εκφράζομαι όπως θέλω