απορίες

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

αντε παλι ... :)) =)) =))
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

>:d< >:d< :)) :))
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Θέλανε να καταλάβουνε μάλλον τι είνα αυτό που μας έχει ΄τοσο πολύ συγκλονίσει ώστε να το συζητάμε με τόση θέρμη
!!

ΕΣΥ τί θες να καταλαβεις τελικά Ναταλι μου;Ξερεις; :-? 8)
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Κι αν κατάλαβες τελικά....εγω τι φταίω που δεν θελω να καταλαβω περι ου ο λογος!
Ξανα μανα ξανα μανα.....
Με αγαπη μεν αλλα με ειλικρινεια δε!
Τι φταίω η έρμη Χριστιανή μου... O:-)

"Αφίεσθε Ημών"
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Vaso έγραψε:Kοίτα Ναταλί...άλλο τεχνικές, και άλλο γνώση...

Και ο Καλογήρου τους έβαζε να περνάνε από πυρωμένα κάρβουνα, αλλά δεν είδα και κανένα με αυτόν τον τρόπο να θεραπεύσει την αλαζονεία του!

Φυσικά και μπορούσαν να το κάνουν και απλοί άνθρωποι, δεν χρειαζόταν να έχεις βρει την φώτιση για να το καταφέρεις.
Προφανώς ήθελε να τους αποδείξει ότι ο άνθρωπος όλα τα μπορεί, ακόμα και να κουνάει το σώμα του σαν εκκρεμές ή να περπατάει σε κάρβουνα...
Δεν έχω αντίρρηση για την δυναμική του, αλλά για μένα δεν είναι αρκετό.

Οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν γαλήνη με όποιο τρόπο, και αυτό δεν είναι κάτι "κακό", φυσικά.
Αλλά μην μπερδεύουμε τις τεχνικές με την πνευματική διαδρομή...
Το ρέικι δεν είναι μόνο για να γαληνέψεις, ούτε για να νιώσεις απλά θερμότητα.

Μέσα στην καρδιά σου υπάρχει αγάπη σαν ουσία, που, δυστυχώς, δεν αφυπνίζεται με τεχνικές ή υπερβάσεις μέσω της αυθυποβολής...
Η πρακτική πλευρά της ζωής εξακολουθεί και είναι "άρρωστη" και εκεί τι να κάνουν οι τεχνικές?

Γι' αυτό και μόνο σε ρώτησα, τι αναζητάς κάνοντάς το! ΄Οχι γιατί είναι κάτι "κακό", αλλά ήθελα να ξέρω αν μέσα από αυτό, βρίσκεις τον Εαυτό σου...

:x :x
Oχι Βάσω μου, δεν μπορώ να πω ότι μέσα από αυτό βρίσκω τον εαυτό μου!!! Εχω αρχίσει ήδη μια άλλη πορεία για να βρω τον εαυτό μου και ξέρω ότι θα είναι πολύ πιο δεσμευτική και χρονοβόρα από το να παριστάνω.....το έκρεμές ;) Απλή περιέργεια ήταν !!! Και απλά έτσι σας το είπα γιατί μου είχε κάνει εντύπωση αφού δεν το είχα ξαναδεί. Το ρέικι γνωρίζω πως δεν είναι ούτε για απλή χαλάρωση ούτε για ζέσταμα, όμως τώρα σιγά-σιγά αντιλαμβάνομαι την αλήθεια του και μπορώ να πω ότι αρχίζω δειλά-δειλά να στρέφομαι με αγάπη και τρυφερότητα προς την Ναταλή. Είναι μακρυς ο δρόμος αλλά ξέρω πως θα τον διασχίσω!! Μπορεί να μην είναι.....μαγικό αλλά αυτό που σου δίνει είναι όλο μαγεία!!
Α!! ναι!!! Και λυπάμαι αν εκνευρίζω μερικούς επειδή μοιράζομαι πράγματα που απλά μου κάνουνε εντύπωση ή διάφορες εμπειρίες μου ή για να ρωτήσω πράγματα που δε κατανοώ ή κατανοώ διαφορετικά από άλλους!! Νόμιζα ότι το φόρουμ υπάρχει και γι αυτόν τον σκοπό!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το φόρουμ Ναταλί υπάρχει για όλους τους σκοπους! ;)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Kαι ένας απο τους σκοπους του Ναταλι μου ειναι να εκφραζω κι εγω την αληθεια μου οταν νοιωθω ΚΑΙ άσχημα!!(καλα μην τρελαθουμε απλά εξεφρασα την αναπνοή που πηρα για να διαβάζω παλι το ιδιο)
Εσυ δεν καταλαβαινεις και το σεβομαι εγω παλι αμα ακουω τεχνικες μου σηκώνεται η τριχα καγκελο,τι να κανουμε βρε Ναταλι μου.
Σεβασου κι εμενα :* >:d<

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Η sahaja yoga υπόσχεται άνοδο της κουνταλίνι, αλλά εγώ που έκανα μία φορά απογοητεύτηκα, με κάτι συμβουλές του τύπου, πάρε την εικόνα της δημιουργού για να έχεις μεγαλύτερη επιτυχία και κάτι τέτοια.. δεν ξαναπήγα.
Οι αρχαίοι ΄Ελληνες την άνοδο της κουνταλίνι την ονόμαζαν "ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ"!

Διαλέγετε και παίρνετε!!! :-D :-D
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Οι αρχαίοι ΄Ελληνες την άνοδο της κουνταλίνι την ονόμαζαν "ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ"!
Ρε σεις προσέχετε τι γραφετε....
Αρτυαδις ....καμια σχέση το ενα με το αλλο απ οπου κι αν το δεις ...και δεν διαλεγουμε και παίρνουμε οτι μας κατεβει αλλα βαδίζουμε με επίγνωση , κρίση και αποφάσεις..
Αλλιώς αντι να εξελισσόμαστε και να μαθαίνουμε.....κολυμπαμε στα παραμύθια του ασυνειδητου μας ....

φιλικά
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

και δεν διαλεγουμε και παίρνουμε οτι μας κατεβει αλλα βαδίζουμε με επίγνωση , κρίση και αποφάσεις..
Τρόπος του λέγειν ...!
καμια σχέση το ενα με το αλλο απ οπου κι αν το δεις
Κάνε μας λοιπόν μια μικρή αναλυσούλα αφού το σκέφτηκες! :-D
Θα είναι χρήσιμο για όσους δεν ξέρουν!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Εσυ θα πρέπει να κάνεις ''αναλυσούλα'' που χρησιμοποιεις ετσι αφειδως και με τοση ελαφρότητα τέτοιες εννοιες ....
Βιβλία υπάρχουν..καιρος να ανοιχτούν...αν θελουμε να αναφερόμαστε σε ανατολικες και αρχαιοελληνικες φιλοσοφίες.....αλλιως ας μην μιλαμε...

Και στον εσωτερισμό , δεν πάμε με τροπο του λεγειν....αλλα με το αληθινό και τεκμηριωμένο.
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

ετσι αφειδως και με τοση ελαφρότητα
Φορτισμένη μας ήρθες σήμερα αετίνα μου!
Εάν δεν σ' αρέσει ο "ελαφρός" τρόπος μου ...απλά αγνόησέ με!! Δεν με χαλάει..
Και μένα με κουράζει ο τρόπος που γράφεις μερικές φορές. Όταν όμως κουράζομαι ..απλά δεν σε διαβάζω..
αν θελουμε να αναφερόμαστε σε ανατολικες και αρχαιοελληνικες φιλοσοφίες
Ισως λοιπόν θα έπρεπε να το θέσω αλλιώς.
Η ονομασία "Κουνταλίνι" προέρχεται από την σανσκριτική λέξη «Κούνταλ» που σημαίνει σπείρα και αυτό γιατί μοιάζει με ένα συσπειρωμένο φίδι που κοιμάται στην βάση της σπονδυλικής στήλης. Σε φυσιολογικές συνθήκες παραμένει αδρανής, συσπειρωμένη στη βάση της σπονδυλικής στήλης.
Σύμφωνα λοιπόνμε την πρακτική γνώση της Γιόγκα ο ασκούμενος πρέπει να κατορθώσει να ξυπνήσει την λανθάνουσα δύναμη της Κουνταλίνι η οποία θα αρχίσει ν' ανεβείνει. Στην άνοδό της ξυπνά διαδοχικά τα διάφορα Τσάκρας τα οποία αρχίζουν να λειτουργούν σαν πύρινοι περιστρεφόμενοι τροχοί. Το ξύπνημα κάθε Τσάκρα αντιστοιχεί και με την ενεργοποίηση αντίστοιχων δυνάμεων μέχρι που ο Γιόγκι κατορθώσει να ανεβάσει την Κουνταλίνι μέχρι την κορυφή της κεφαλής όπου -στην αιθερική διάσταση- βρίσκεται ο λεγόμενος Λωτός των χιλίων πετάλων ή Σαχασράρα Τσάκρα.
Όποιος λοιπόν κατορθώσει να το πετύχει αυτό φτάνει στο ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας. Σε ένα επίπεδο όπου δεν υπάρχει καλό-κακό, όμορφο-άσχημο, ζωή-θάνατος. Σε μια πραγματικότητα όπου είναι πέρα από αντιθέσεις και δυιδισμούς. Και έτσι κατακτούν την ειρήνη.

Όλη αυτή τη διαδικασία λοιπόν οι ΄Ελληνες με δύο λέξεις την ονόμαζαν "ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ"
Κατόρθωναν λοιπόν να φτάνουν σε αυτό το επίπεδο συνειδητότητας μέσα από την ανακάληψη και γνώση του εαυτού τους..!
δεν πάμε με τροπο του λεγειν....
Επέτρεψέ μου να εκφράζομαι όπως θέλω ! @};-

Λαθος μέγα ....και εξηγούμαι..
Όλη αυτή τη διαδικασία λοιπόν οι ΄Ελληνες με δύο λέξεις την ονόμαζαν "ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ"
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν εντελως αλλο συστημα προσεγγίσεως του ασυνειδητου και αυτο ειχε να κανει με τελετουργία και επικλησεις καθως θεωρούσαν οτι ολα αυτα ''συμβαινουν'' οταν η θεοί μας αξιώσουν και οχι με τεχνικές κλπ οπως ειναι η γιόγκα , [ ετσι οπως παρουσιάζεται σε μας τους δυτικούς].
Ολο το αρχαιοελληνικό πανθεον ειναι ουσιαστικά δυναμεις της φυσεως προσωποποιημενες και επικαλουμενες αναλογα του τι ηθελαν να πετύχουν.
Το γνωθι σ΄αυτον ξεκιναει με την ψυχανάλυση και προηγείται καθε αλλης ενεργειας που εχει να κανει με τις δυναμεις και την χρηση τους.

Επέτρεψέ μου να εκφράζομαι όπως θέλω
Εκφραζόμαστε οπως θέλουμε οταν μιλαμε για προσωπικα μας θέματα , συναισθηματα κλπ αλλα οταν αναφερόμαστε σε εννοιες δεδομενες ....ακολουθούμε την γνωση και οχι οτι μας ερχεται στο μυαλό....
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

aetos έγραψε:
Επέτρεψέ μου να εκφράζομαι όπως θέλω
Εκφραζόμαστε οπως θέλουμε οταν μιλαμε για προσωπικα μας θέματα , συναισθηματα κλπ αλλα οταν αναφερόμαστε σε εννοιες δεδομενες ....ακολουθούμε την γνωση και οχι οτι μας ερχεται στο μυαλό....
Ολα είναι υποκειμενικά, και αναλογα από ποια μεριά τα βλέπει κανεις...

Ακόμα και η γνωση. εκει που νομίζεις ότι την κατεχεις , έρχεται μια σοφότερη πληροφορία .... και αλλάζεις γνώμη.

Υποκειμενικό είναι κατά πόσο είναι σοβαρό να απαιτούμε από οποιονδήποτε άλλον ---εκτός από τον Εαυτο μας----να φέρεται με οποιονδήποτε τρόπο, ! @};- :-?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Θεωρώ ότι η γνώση αποτελεί ένα μέρος της εξέλιξης και όχι το παν!!όσα συστήματα εσωτερισμού και να ερευνηθούν ξεκινώντας απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα τα συμπεράσματα είναι κοινά και γνωστά τοις πάσι!! όλα χτίστηκαν και δομήθηκαν το ένα πάνω στο άλλο με συγκεκριμένη αλληλουχία και σκοπό, και αυτό το αποδυκνύει και ολόκληρο το έργο, η έρευνα και η μελέτη γνωστών δασκάλων της θεοσοφίας που ένας απο τους βασικούς τους σκοπούς ήταν να αποδείξουν την συνέχεια του ενός με το άλλο σύστημα,την ενότητα και όχι τον διαχωρισμό μέσα απο αυτή τη διαδρομή!!πολλοί στιρίχθηκαν σε έναν μεγάλο βαθμό στις διδασκαλίες αρχαίων φιλοσόφων όπως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, που διόλου δεν δίνουν την εντύπωση του "να μας αξιώσει ο Θεός" !!

ο σκοπός όλων είναι κοινός, είτε γίνεται με το έναν ή τον άλλο τρόπο!!να δώσουν την ευκαιρία στον άνθρωπο να προσεγγίσει το εσώτερο κομμάτι του και να το εναρμονίσει με την ζωή!!

η αφύπνιση της κουνταλίνι για να βοήθησει και να μην στίλει τον άνθρωπο στο τρελοκομείο με την απότομη ενεργοποίησή της χρειάζεται ωριμότητα και γνώση διαχείρισης του εαυτού μας, κατι το οποίο γίνεται σταδιακά!!ο δρόμος αυτός που διανύεται έχει άμεση σχέση με την αυτογνωσία!!
@};- @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”