Η απόλυτη ''υπακοή'' σε κάποιον δάσκαλο δεν αντιστοιχεί στο ότι τον χρησιμοποιώ ως δεκανίκι

Θα συμφωνήσω κι εγώ σε αυτόθα καταλάβεις πόσο "άβουλη" είσαι, όταν επί καθημερινής βάσης κάνεις παρέα με άτομα που έχουν μέσα τους θυμό!
Ασυνείδητα θα αναδυθούν τα συναισθήματα και δεν θα ξέρεις από που σου ήρθε, ΄Ελλη μου.
Επίσης αν κάνεις παρέα με ανθρώπους που η κριτική είναι η δεύτερη φύση τους, θα εμπλακείς σε αυτό χωρίς καν να το θέλεις!
Vaso έγραψε:Και για να μην φύγουμε από την ερώτησή σου, το να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που έχουν συνήθειες που θέλεις να αποβάλλεις, είναι σαν να θέλεις να κοψεις το ποτό και κάνεις καθημερινή παρέα με αλκοολικούς...
Eννοείς Βάσω μου ότι όταν ανεχόμαστε τα αρνητικά ή μίζερα συναιθήματα των άλλων τότε τρέφουμε ενδεχομένως τα δικά μας μίζερα ή αρνητικά συναισθήματα?΄Οταν "ανέχεσαι τα "μίζερα" συναισθήματα των άλλων, τρέφεις και τα δικά σου, κατά κάποιον τρόπο.
αδιάφορος ως προς ποιόν? προς τον εαυτό σου ή τον άλλον?ή το λιγότερο αναγκάζεσαι να γίνεσαι αδιάφορος!
Ξέρεις πιο είναι το θλιβερό...ότι μιλάμε για τις ανάγκες και την μιζέρια των άλλων γιατί δεν εχουμε ακόμα φτάσει στο πρώτο σκαλοπάτι του να "εσωστραφείς" και να δείς ότι τιποτα δεν αφορα τους άλλους αλλά μόνο εμας,απο την στιγμή που μας ακουμπάει συναισθηματικά και μας δημιουργεί δυσαρμονία!Το να μην εμπλεκόμαστε στα μίζερα συναισθήματα των άλλων και εννοώ φυσικά του κοντινου μας περιβάλλοντος, σημαίνει κυρίως ότι έχουμε αναγνωρίσει την δική τους ανάγκη να τα εκφράζουν, χωρίς να μας φέρνουν σε ένταση, αφού δεν μας αφορά αυτή η ανάγκη.