Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
- galazia_sfaira
Ναι,και ο ενικός φέρνει τους ανθρωπους πιο κοντα,αλλά αλλα τοσα χωρις επιβεβαιώσεις(που να με ακουσει αυτος ο Μπουκ αποκεινος :lol: ).gexrag έγραψε:Εχεις δίκιο καλή μου (ο ενικός φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους)
Αλλά αν υπάρχει παρανόηση σε μία φράση μόνο, τότε υπάρχει λόγος να ανυσηχώ για το τι θα προκύψει όταν αναλύσω τις δύσκολες έννοιες που στοχεύω.
Οτανυπαρχει ανησυχία καλε μου,τοτε σημαίνει ότι δενπιστευεται οτι θα τα καταφέρτε μαζι μας,δηλαδή με οσα δενκαταλαβαινουμε,και κυρίως εγω(ειμαι στουρνος).
Αγαπη σημαίνει και υπομονή και υπομονή.
Το να ειναι κανείς δασκαλος (αρνηθηκα να παω στην Ακαδημια γιατι μου ηταν αδυνατο να πιστεψω ότι θα επαιρνα στουρναρια να τα κανω ανθρωπους και δνε μετανοιωσα ποτε)σημαίνει......
αναλυω τα δυσκολα,τ ακανω ακτανοητά άρα ΕΥΚΟΛΑ.
Αυτο λεω στον Ταξιάρχη μου( ο μικρος μου γιος),οτι σε δυσκολευει ,ειναι οτι δεν κατανοείς.
Καλη δυναμη λοιπον!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!
"Αφίεσθε Ημών"
"Αφίεσθε Ημών"
Ας προσθέσω κι εγώ αγαπητέ gexrag
ότι η ΑΓΑΠΗ δεν απαιτεί τίποτα, γιατί τα εμπεριέχει ΟΛΑ...
Αν γίνουν κατανοητά αυτά που θα μας παραθέσεις, έχει καλώς.
Αν δεν γίνουν, πάλι έχει καλώς...
Γιατί εσύ δεν έχεις να χάσεις ή να κερδίσεις τίποτα από αυτό.
Εμείς έχουμε...΄Η κάνω λάθος?
Εύχομαι και πιστεύω ότι μπήκες σ' αυτό το φόρουμ για να μοιραστείς και να δεχθείς.
Να μοιραστείς τις εμπειρίες σου και να δεχθείς τις δικές μας...
Αυτό προϋποθέτει αγάπη.
Και αγάπη σημαίνει δεν περιμένω τίποτα...
Αρα με χαρά θα δεχθούμε τις αναλύσεις σου και εσύ θα δεχθείς και θα υπομείνεις τις όποιες παρανοήσεις, που είναι πιθανόν να συμβούν, γιατί πιστεύω ότι δεν περιμένεις τίποτα άλλο, παρά να μοιραστείς...
ότι η ΑΓΑΠΗ δεν απαιτεί τίποτα, γιατί τα εμπεριέχει ΟΛΑ...
Αν γίνουν κατανοητά αυτά που θα μας παραθέσεις, έχει καλώς.
Αν δεν γίνουν, πάλι έχει καλώς...
Γιατί εσύ δεν έχεις να χάσεις ή να κερδίσεις τίποτα από αυτό.
Εμείς έχουμε...΄Η κάνω λάθος?
Εύχομαι και πιστεύω ότι μπήκες σ' αυτό το φόρουμ για να μοιραστείς και να δεχθείς.
Να μοιραστείς τις εμπειρίες σου και να δεχθείς τις δικές μας...
Αυτό προϋποθέτει αγάπη.
Και αγάπη σημαίνει δεν περιμένω τίποτα...
Αρα με χαρά θα δεχθούμε τις αναλύσεις σου και εσύ θα δεχθείς και θα υπομείνεις τις όποιες παρανοήσεις, που είναι πιθανόν να συμβούν, γιατί πιστεύω ότι δεν περιμένεις τίποτα άλλο, παρά να μοιραστείς...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Δεν ξέρω τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό..gexrag έγραψε:Δεν ξεκινήσαμε καλά.
Μην περιμένεις απο τους συνομηλητές σου να ξέρουν πάντα το τι εννοείς.. ή να καταλαβαίνουν τα λεγόμενά σου όταν αυτά δεν είναι ξεκάθαρα.. Απο τη στιγμή που αναφέρεις ένα απόσπασμα .. στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή την "Κλίμακα" Από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, γνωστό στους Αιγυπτίους με το όνομα "Θωθ" , Θα έπρεπε να έψαχνες και να το συμπεριλάμβανες στην αρχική σου δημοσίευση για την κατανόηση όχι μόνο των όσων ξέρουν αλλα και όλων όσων θέλουν να μάθουν.. ναι ακόμη και των επισκεπτων.. γιατί μην ξεχνάς ότι αυτό το Φόρουμ λειτουργεί και ως ένα μέσω ενημέρωσης ανθρώπων που δεν έχουν γνώσεις πάνω σε τέτοια αντικείμενα..
Εψαξα λίγο στο Ίντερνετ και βρήκα τα παρακάτω...
Σύμφωνα με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο υπήρχαν στα αιγυπτιακά μυστήρια, τρεις βαθμίδες.
α) Οι θνητοί. Εκείνοι που είχαν ήδη διδαχθεί αλλά δεν είχαν αποκτήσει ακόμη την εσωτερική ενόραση.
β) Οι ευφυείς. Εκείνοι που η ενόραση τους βοήθησε να εναρμονιστούν με μορφές άλλης ζωής μέσα στο σύμπαν.
γ) Τα πλάσματα του φωτός. Αυτοί που είχαν γίνει ένα με το φως.
Αυτό εννοείς κλίμακα ανόδου;; αν όχι .. και εάν ξέρεις που να βρείς το ανάλογο κείμενο σε παρακαλώ να το δημοσιεύσεις ώστε και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι μέλη και μή να καταλάβουν το τι εννοείς..
Για περισσότερες πληροφορίες για τον Ερμη τον Τρισμέγιστο
http://users.forthnet.gr/ath/faiza/atelier/aigypt.htm
http://www.inout.gr/showthread.php?t=16278
Αλλα αν βάλεται και το "Ερμης ο τρισμέγιστος" στο google θα σας βγάλει πάρα πολλά αποτελέσματα..
- galazia_sfaira
Ευχαριστώ gexrag απλά ξερω ότι ό,τι είμαι,ΕΙΜΑΙ.gexrag έγραψε:Αγαπητή galazia_sfaira
Έχω την αίσθηση ότι έχεις διδαχθεί σωστά την ταπεινότητα.
Στα υπόλοιπα έχεις δίκιο εκτός από μια ελάχιστα λανθασμένη έκφραση. Λέω ελάχιστα γιατί απέδωσες το νόημα, αλλά η αγάπη δεν είναι υπομονή. ΑΠΑΙΤΕΙ την υπομονή.
Οσον αφορά τις απαιτησεις τις αγαπης,αρνουμαι να πιστεψω οτι ειναι αγαπη.Η αγαπη ειναι ροή δεν απαιτεί,δεν υποχρεώνει ,δεν φοβιζει ,δεν ...........να μην επαναλαμβάνομαι.
Αν απαιτείσω απο τον Ταξιάρχη ........τον έχασα.
Οσοι απιατησαν απο μενα μ εεχασαν.
Η αγαπη ειναι δράση.
Η απαίτηση είναι αντι-δραση!
"Αφίεσθε Ημών"
"Αφίεσθε Ημών"
- galazia_sfaira
Να προσθέσω κι εγώ ότι η κλίμακα αυτή ίσχυε για εκείνη την εποχή που η γνώση ήταν κρυφή. Για να πάρει κανείς την γνώση της θέωσης έπρεπε να ενταχθεί και να διδαχθεί από μύστες.
Οι "μαθητές" περνούσαν διάφορες δοκιμασίες, για να υπερβούν την ύλη και ένας από αυτές ήταν και η δοκιμασία του θανάτου.
Αυτήν την εποχή, η αργή μεταστροφή του κοινωνικου ανθρώπου σε θεϊκό άνθρωπο, είναι "πολυτέλεια".
Η γνώση υπάρχει παντού και ένας "ευφυής" μπορεί να βρει την αλήθεια των λόγων των μεγάλων μυστών, μέσα στον εαυτό του, αν στραφει προς αυτόν εσωτερικά.
Η θεότητα βρίσκεται πλέον μέσα μας και όχι έξω από εμάς και αυτό ήταν το "μεγάλο μυστικό" των παλαιότερων χρόνων, που όμως η πορεία προς αυτήν απαιτούσε την θυσία του σώματος.
Η εποχή μας, αυτή της ανάληψης, δεν απαιτεί, αλλά ελευθερώνει από αυτήν την θυσία, και έρχεσαι σε επαφή με την θεότητα μέσα από εσωτερική αφοσίωση και όχι εξωτερική θυσία.
Ο ασκητισμός δεν είναι πια η ανάγκη και ο δρόμος προς την θεότητα. ΄Οποιος έχει καταφέρει να ισορροπήσει τους δύο πόλους, μένει μέσα στον κόσμο, γιατί η εποχή μας ανοίγεται στην ομαδικότητα και την αγάπη σε σύνολο, και όχι σε ατομικο επίπεδο.
Οι "μαθητές" περνούσαν διάφορες δοκιμασίες, για να υπερβούν την ύλη και ένας από αυτές ήταν και η δοκιμασία του θανάτου.
Αυτήν την εποχή, η αργή μεταστροφή του κοινωνικου ανθρώπου σε θεϊκό άνθρωπο, είναι "πολυτέλεια".
Η γνώση υπάρχει παντού και ένας "ευφυής" μπορεί να βρει την αλήθεια των λόγων των μεγάλων μυστών, μέσα στον εαυτό του, αν στραφει προς αυτόν εσωτερικά.
Η θεότητα βρίσκεται πλέον μέσα μας και όχι έξω από εμάς και αυτό ήταν το "μεγάλο μυστικό" των παλαιότερων χρόνων, που όμως η πορεία προς αυτήν απαιτούσε την θυσία του σώματος.
Η εποχή μας, αυτή της ανάληψης, δεν απαιτεί, αλλά ελευθερώνει από αυτήν την θυσία, και έρχεσαι σε επαφή με την θεότητα μέσα από εσωτερική αφοσίωση και όχι εξωτερική θυσία.
Ο ασκητισμός δεν είναι πια η ανάγκη και ο δρόμος προς την θεότητα. ΄Οποιος έχει καταφέρει να ισορροπήσει τους δύο πόλους, μένει μέσα στον κόσμο, γιατί η εποχή μας ανοίγεται στην ομαδικότητα και την αγάπη σε σύνολο, και όχι σε ατομικο επίπεδο.

Εννοώ, αγαπημένη μου Καλλιόπη, ότι όσα μοιραζόμαστε εδώ μέσα είναι για να δώσουμε κίνητρα και σε άλλους να σκεφτούν και μια άλλη προοπτική, και όχι για να επιβληθούν.Βασω τι εννοείς και δεν το καταλαβαίνω και θελω να το καταλαβω!!!!!!!!!!!!!!!
Αν από τα λόγια μου εσύ π.χ. καταλαβεις κάτι για τον εαυτό σου, είναι δικό σου όφελος, και όχι δικό μου.
Εγώ απλά μοιράζομαι την αλήθεια που έχω βρει. Δεν την επιβάλλω, ούτε χρειάζομαι την δική σου αποδοχή, για να παραμείνω σταθερά σ' αυτήν.
΄Ετσι αν καταλάβει κάποιος ή όχι, είναι μόνο για το δικό του όφελος και πάντα με τα δικά του ψυχογραφήματα, για το καλό της διαδρομής του και της εμπειρίας που έχει επιλέξει.

Vaso έγραψε: Εγώ απλά μοιράζομαι την αλήθεια που έχω βρει. Δεν την επιβάλλω, ούτε χρειάζομαι την δική σου αποδοχή, για να παραμείνω σταθερά σ' αυτήν.
΄Ετσι αν καταλάβει κάποιος ή όχι, είναι μόνο για το δικό του όφελος και πάντα με τα δικά του ψυχογραφήματα, για το καλό της διαδρομής του και της εμπειρίας που έχει επιλέξει.
- Και να προσθεσω ακομα στα παραπανω οτι οσο περισσοτεροι μοιραζονται την αληθεια μου μαζι μου και εγω με τη σειρα μου τις δικες τους αληθειες και "προσπαθουμε" να κατανοησουμε στο μετρο του δυνατου, τα μονοπατια αλληλων, τοσο περισσοτερο αναπτυσσεται η συντροφικοτητα στο "μοναχικο" μονοπατι της πνευματικης γνωσης και εμπειριας.
Ομως το σημαντικοτερο απο ολα θεωρω οτι ειναι το οτι ανα πασα στιγμη, μπορω να μιλησω για τα "δικα" μου σε καποιον που ειναι προθυμος να με ακουσει, εστω και αν δεν συμφωνει απολυτως μαζι μου.
Εχω βιωσει την απολυτη "συντροφικη μοναξια" αυτου του τυπου και γνωριζω απο πρωτο χερι την αξια και την τεραστια ευλογια και αυτου του forum, μετα απο ατελειωτες ωρες συνδιαλλαγης και συζητησης και διαπαλης και αντιπαλοτητας με τον εαυτο μου, οπου και τελικα ανακαλυψα οτι ο καλυτερος συντροφος μου ειναι ο Εαυτος μου.
Και οτι ειναι ο μονος που δεν μπορει να με προδωσει και να με εγκαταλειψει ποτε.
Το ακουτε;
Π Ο Τ Ε ! ! ! !
- galazia_sfaira
Κι εγω γιαυτό ειμαι Π Α Ν Τ Α καλά το ακουτε;Εχω βιωσει την απολυτη "συντροφικη μοναξια" αυτου του τυπου και γνωριζω απο πρωτο χερι την αξια και την τεραστια ευλογια και αυτου του forum, μετα απο ατελειωτες ωρες συνδιαλλαγης και συζητησης και διαπαλης και αντιπαλοτητας με τον εαυτο μου, οπου και τελικα ανακαλυψα οτι ο καλυτερος συντροφος μου ειναι ο Εαυτος μου.
Και οτι ειναι ο μονος που δεν μπορει να με προδωσει και να με εγκαταλειψει ποτε.
Το ακουτε;
Π Ο Τ Ε ! ! ! !
Σκαπανέα ειναι πιο όμορφο το ΠΑΝΤΑ,Συμφωνείς!
"Αφίεσθε Ημών"
"Αφίεσθε Ημών"
Χαίρομαι για τις επιγνώσεις σου Σκαπανέα, τόσο πολύ!!!
Είναι σημαντικό να ανακαλύπτουμε τον Εαυτό μας.
Και αυτό που λες, ότι είναι ο μόνος που δεν μας εγκαταλείψει ποτέ, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια, μέχρι να δεις ότι κανείς δεν σε εγκαταλείπει, απλά είναι διαφορετικός "χαρακτήρας" από εσένα και μόνο από αυτό προέρχονται οι αποστάσεις.
Αν μάθουμε να αγαπάμε αυτήν την διαφορετικότητα στους άλλους, θα την αγαπήσουμε και στον Εαυτό μας.
Η ψυχή μας Σκαπανέα, δεν χρειάζεται αποδοχή, αλλά αγάπη. Αν μπορέσουμε να την βρούμε μέσα μας, θα την βρούμε σίγουρα και έξω από εμάς.
΄Ομως χαίρομαι κι εγώ τόσο πολύ για αυτόν τον χώρο, που ξεδιπλώνει τις σκέψεις μας και τις μοιραζόμαστε αβίαστα...όποιες κι αν είναι...
Είναι σημαντικό να ανακαλύπτουμε τον Εαυτό μας.
Και αυτό που λες, ότι είναι ο μόνος που δεν μας εγκαταλείψει ποτέ, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια, μέχρι να δεις ότι κανείς δεν σε εγκαταλείπει, απλά είναι διαφορετικός "χαρακτήρας" από εσένα και μόνο από αυτό προέρχονται οι αποστάσεις.
Αν μάθουμε να αγαπάμε αυτήν την διαφορετικότητα στους άλλους, θα την αγαπήσουμε και στον Εαυτό μας.
Η ψυχή μας Σκαπανέα, δεν χρειάζεται αποδοχή, αλλά αγάπη. Αν μπορέσουμε να την βρούμε μέσα μας, θα την βρούμε σίγουρα και έξω από εμάς.
΄Ομως χαίρομαι κι εγώ τόσο πολύ για αυτόν τον χώρο, που ξεδιπλώνει τις σκέψεις μας και τις μοιραζόμαστε αβίαστα...όποιες κι αν είναι...

Ειναι πραγματικοτητα οτι νιωθουμε αποσταση απο τους αλλους οταν ειμαστε σε αποσταση απο τον ιδιο μας τον εαυτο και την αληθεια μας, οταν απαιτουμε απο τους αλλους να σκεφτουν και να δρασουν οπως εμεις
Εκεινη τη στιγμη αρκει να καταλαβουμε οτι δεν χρειαζεται να πιεζουμε τιποτα, γιατι όλα ειναι ροη και ελευθερια
Αναρωτιέμαι όμως γιατι αυτο με ενοχλει και ποτε
Ειναι πραγματικοτητα οτι νιωθουμε αποσταση απο τους αλλους οταν ειμαστε σε αποσταση απο τον ιδιο μας τον εαυτο και την αληθεια μας, οταν απαιτουμε απο τους αλλους να σκεφτουν και να δρασουν οπως εμεις
Εκεινη τη στιγμη αρκει να καταλαβουμε οτι δεν χρειαζεται να πιεζουμε τιποτα, γιατι όλα ειναι ροη και ελευθερια
Ναι Φωτεινούλα μου έτσι ακριβώς λειτουργεί ο νόμος του φυσικού μας κόσμου!!!
Δεν αποδεχόμαστε ότι ό άλλος έχει άλλη διαδρομή και άρα διαφορετική, γιατί δεν γνωρίζουμε καν την δική μας.
Η γνώση της δικής μας, μάς αποκαλύπτει την ομορφιά τόσο έξω, όσο και μέσα μας. Μέχρι οι δύο διαδρομές να ενοποιηθούν και να είσαι μέσα και έξω ένα!
΄Οταν σταματήσει η διαφορετικότητα σε εμας, τότε πραγματικά νιώθεις εσωτερικά την όποια διαφορετικότητα του άλλου, χωρίς αυτό να σε δεσμεύει να την ακολουθήσεις κι όλας.
Σαν κι εσένα, δεν σκέφτεται κανείς, Φωτεινούλα! Και αυτό είναι όμορφο, γιατί μας βάζει μπροστά στις δικές μας προκλήσεις, τελικά!
Δεν αποδεχόμαστε ότι ό άλλος έχει άλλη διαδρομή και άρα διαφορετική, γιατί δεν γνωρίζουμε καν την δική μας.
Η γνώση της δικής μας, μάς αποκαλύπτει την ομορφιά τόσο έξω, όσο και μέσα μας. Μέχρι οι δύο διαδρομές να ενοποιηθούν και να είσαι μέσα και έξω ένα!
΄Οταν σταματήσει η διαφορετικότητα σε εμας, τότε πραγματικά νιώθεις εσωτερικά την όποια διαφορετικότητα του άλλου, χωρίς αυτό να σε δεσμεύει να την ακολουθήσεις κι όλας.
Σαν κι εσένα, δεν σκέφτεται κανείς, Φωτεινούλα! Και αυτό είναι όμορφο, γιατί μας βάζει μπροστά στις δικές μας προκλήσεις, τελικά!