Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

Καλλιοπη πραγματικα μιλας απο καρδιας...

Μιλας ετσι και στο γιο σου;

Τον κανεις, που και που, να θυμωνει με αυτα που λες και να ξεσπαει;

Και κανε μου μια χαρη, αν θες...

Την επομενη φορα που θα δεις τους γονεις σου με ολο το σεβασμο μου απεναντι τους, πες τους εσυ αντι για μενα ( ο αγνωστος Χ ) ηρεμα ομως και αποφασιστικα:
  • Ο ανθρωπος γεννιεται δυνατος, ακμαιος και αποτελεματικος...

Η κοινωνια ομως τον εγκλωβιζει στη μια ή στην αλλη θεση...

Και πιο πολυ αυτοι που τον φροντιζουν και του δειχνουν οτι τον αγαπανε...

Και αν δεν το παρει χαμπαρι εγκαιρα, τοτε θα υποφερει μακρια απο τον εαυτο του...
Και αναλυσε μου λιγο αυτο που λες για καποιο τριγωνο, που ειναι "θαμπο" και σου μοιαζει... με "κυκλο".. :roll: :lol: :?
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Εκτός αλλά και εντός θέματος.

Την κλίμακα που διδάσκεται από την Ορθοδοξία την μελετήσατε ποτέ;

Η ερώτηση απευθύνεται προς την διαχειρήστρια και θεματοθέτη πριν μπω αν μου επιτρέπετε στην συζήτηση.

Αρχικά δεν διαφωνώ με όσα παρατίθενται στην τοποθέτηση του θέματος αν και τα θεωρώ πολύ προχωρημένα για αρχάριους.
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Όταν λες την κλίμακα τι εννοείς;;
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Εικόνα
αυτό είναι το πρωτοπου μεου ηρθε απο καρδιας να τοποθετήσω!!!!!!!!!!Και μια αγκαλια!!!!!!
Θα διαβασω οσα απλά αντεληφθην οτι αναφέρονται παρταπανω και θα απαντήσω.
Καλώς να ορισει ο νεος συνοδοιπόρος,καλως ήρθατε!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Kαλώς ήρθες gexrag

Ποιός ακριβώς είναι ο αρχάριος? Δεν κατάλαβα την ερώτηση σου, ούτε την διαπίστωσή σου.

Η ερώτηση που μου απευθύνεις είναι αν έχω μελετήσει την κλίμακα της Ορθοδοξίας?
Οχι, σου απαντώ, εχω μελετήσει έως εκεί που δεν παίρνει μόνο την αγάπη...Επ' αυτού να συνομιλήσουμε όσο θέλεις... :D
Η ορθοδοξία, καλέ/η μου δεν με αφορά, σ' αυτό το τόπικ.

΄Ισως τους υπόλοιπους...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Μήπως εννοείς την Κλίμακα.. Συγκεκριμένα "Κλίμαξ" Το βιβλίο με τις ομηλίες του Αγίου Ιωάννη;;Στο οποίο αναφέρεται στα σκαλοπάτια της πνευματικής ανάβασης των μοναχών μέσα απο την προσωπική τους άσκηση;;
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

εχω μελετήσει έως εκεί που δεν παίρνει μόνο την αγάπη...Επ' αυτού να συνομιλήσουμε όσο θέλεις...
Και μέσα σε αυτην εμπεριέχεται και η Ορθοδοξία,αυτο νομίζω ότι θελει να πει η Βάσω.Αλλά για να ειμαι ειλικρινής δεν ξερω απο τι δια-χωριζεται η Ορθοδοξία......ποιός ειναι ο Ορθοδοξος και ποιος ο Ανορθοδοξος;Πού είναί η διαφορά των ανθρωπων;

"Αφίεσθε Ημών"
Rainmaker

Αχ Καλή μου Καλλιόπη οι άνθρωποι δεν διαχωρίζονται ηθελημένα.. τους διαχωρίζουν Πρότυπα.. και το ξέρεις αυτό.. Ακόμα και ο τίτλος Ορθόδοξος μας εντάσει αθελά μας σε ένα προτυπο.. συμπεριφοράς αντιμετώπισης καταστάσεων .. κτλ

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το Ρέικι ΔΕΝ έχει σχέση με την Θρησκεία, την εκκλησία και αιρέσεις.. Έχει σχέση με την Αγάπη την Αλήθεια.. το Φώς την Ελευθερία και την αυτογνωσία.. με τον ιδιο μας τον Εαυτό
Η θρησκεία είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό..
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Εγώ Ηλία μου δεν μιλώ ουτε για Ρέικι ουτε για θρησκεία.Μιλω για ΑΝΘΡΩΠΟ κι ΑΓΑΠΗ.

"Αφίεσθε Ημών"
Rainmaker

Ναι το κατάλαβα απλά έπρεπε να το ξεκαθαρίσω για τον νέο μας φίλο..
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Α ........σωστά λες ,καλα εκανες πουλακι μου τοτε ,απλά δεν το κατάλαβα! :oops:

"Αφίεσθε Ημών"
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Ωραιωτάτη μου Κυρία (διαχειρήστρια)

καταρχήν χάρηκα για την γνωριμία.

Ειλικρινά χαίρομαι να γνωρίζω ανθρώπους που έχουν ψηλά αξίες όπως την αγάπη.

Αρχάριος είναι ο επισκέπτης που δεν έχει ασκηθεί στα πνευματικά.

Αν και διαχειρήστρια εδώ το θέμα συζήτησης δεν είναι η αγάπη. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και για την αγάπη για την οποία δεν χορταίνω να ομιλώ.

Γνωρίζεται ποια είναι η κλίμακα που σας ανέφερα;
Έχει πολύ μεγάλη σχέση με το θέμα συζήτησης. Μια σχέση που δεν είναι απολύτως ορατή και θα αναδειχθεί στη συνέχεια.

Ευχαριστώ
Rainmaker

Μήπως εννοείς την Κλίμακα.. Συγκεκριμένα "Κλίμαξ" Το βιβλίο με τις ομηλίες του Αγίου Ιωάννη;;Στο οποίο αναφέρεται στα σκαλοπάτια της πνευματικής ανάβασης των μοναχών μέσα απο την προσωπική τους άσκηση;;

Όσο για την αγάπη που λές αγαπητέ θα την βρείς παρούσα και επι του θέματος σε όλες τις συζητήσεις σε αυτό το φόρουμ..

Και δεν θεωρώ αρχάριο κανέναν... όλοι μας έχουμε ασκηθει στα "Πνευματικα" σε κάποιο επίπεδο...
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Δεν ξεκινήσαμε καλά.

Προσέχετε σας παρακαλώ τις λέξεις που χρησιμοποιώ εκτός αν είσαστε επισκέπτες.

Είναι η κλίμακα ανόδου που διδάχθηκε στους αρχαίους Αιγυπτίους από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο και τώρα διδάσκεται στην Ορθοδοξία και όχι μόνο. Είναι λίγες λέξεις και σας παρακαλώ να τις παραθέσετε για να συσχετιστούν άμεσα ή έμμεσα με το θέμα και θα δείτε σε τι επίπεδο θα κινηθεί η συζήτηση. Δεν θέλω να τις παραθέσω εγώ γιατί δεν τις έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή και δεν τις θυμάμαι όλες. Θα κερδίσουμε χρόνο αν τις βρείτε.

Όσο για την αγάπη να είσαι βέβαιος φίλε μου ότι δεν θα σταματήσω να αναφέρομαι σε αυτήν για όσο μετέχω στις συζητήσεις σας που ελπίζω να είναι αρκετός γιατί παρεξηγήσεις των νοημάτων που παραθέτω είναι αποτρεπτικές για μένα.

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

γιατί παρεξηγήσεις των νοημάτων που παραθέτω είναι αποτρεπτικές για μένα.
Αγαπητέ συνοδοιπόρε εγω δεν εχω ιδεα αλλά θα μαθω και θελω να σας πω ότι παρεξηγήσεις μπορεί να συμβούν μιας και δεν εχουμε την δυνατότητα να ανταλασσαουμε τις αποψεις μας άμεσα.Συμφωνείτε;
Επισης καλα ειναι να διευκρινίζουμε το τι εννοούμε κι ας φαίνεται κουραστικό .Με αυτον τον τρόπο αποτρεπουμε παρεξηγήσεις.
Σας ευχαριστω κ ιεγω.

"Αφίεσθε Ημών"

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”