Υπάρχουν 4 θεμελιώδη
αλχημικά ιδεογράμματα κατά Πυθαγόρα:
Κύκλος = Μονάς αντιστοιχούσε στον Αιθέρα
Σταυρός =Δυάς αντιστοιχούσε με Νερό και Γη
Τρίγωνο=Τριάς ή Τριττύς αντιστοιχούσε με τον Χρόνο
Τετράγωνο ή Τετρακτύς αντιστοιχούσε με τον χώρο (Κόσμο) την επιστροφή στο αρχικό ένα....
(
Τα πλατωνικά στερεά είναι διαφορετικά σε γεωμετρικά σχήματα και έχουν σχέση με τα 5 στοιχεία)
Στην μεταστοιχείωση για να επέλθει ένα νέο σώμα πρέπει να γίνει κάθαρση μέσα από την πυράκτωση και την σήψη, ώστε να γεννηθεί ένας τελείως νέος καρπός..Ακολουθούν βέβαια και άλλα στάδια για να ολοκληρωθεί το Μέγα ‘Εργο και θα ήθελε πολύ φιλοσοφική ανάλυση που δε γίνεται μέσα από αυτό τον χώρο...Στην χημική αντίδραση φιλοσοφικά η συμμετοχή του άλατος ισοδυναμούσε με τον αιθέρα και ήταν το Πνεύμα
Η συμμετοχή στην χημική αντίδραση του Θείου (Ζωτική Ενέργεια) ισοδυναμούσε με την Ψυχή και η συμμετοχή στην αντίδραση του υδράργυρου ισοδυναμούσε με το υλικό σώμα..
Βέβαια όλα τα παραπάνω μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά από εκείνους που μπορούσαν να κατανοήσουν την ερμητική φιλοσοφία της μεταστοιχείωσης και να ολοκληρώσουν την παρασκευή του ελιξιρίου ή την φιλοσοφική λίθο....
Για να παραχθεί όμως η φιλοσοφική λίθος οι αλχημιστές γνώριζαν ότι έπρεπε να είχαν συνδέσει τον εαυτό τους πρώτα απόλα με τα 2 άκρα (Μαλκούτ - Κέτερ) Γη - Ουρανό
ΗΛΙΟΣ = ΧΡΥΣΟΣ = ΑΡΧ. ΜΙΧΑΗΛ
ΣΕΛΗΝΗ =ΑΣΗΜΙ = ΑΡΧ. ΓΑΒΡΙΗΛ
ΕΡΜΗΣ= ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ= ΑΡΧ. ΡΑΦΑΗΛ
ΚΡΟΝΟΣ= ΜΟΛΥΒΔΟΣ = ΑΡΧ. ΚΑΣΙΗΛ
ΟΥΡΑΝΟΣ=ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ=ΑΡΧ. ΟΥΡΙΗΛ
Φίλοι και φίλες μου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων μου για ένα διάστημα θα απέχω από το φόρουμ...Αν κάποιος επιθυμεί να πληροφορηθεί για την Σαμπάλλα θα τον παρακαλούσα να μου στείλει τις ερωτήσεις του με e- mail (xnikolo@otenet.gr)