Skapaneas έγραψε:Αλλα καλυτερα να περιμενουμε την βιωμενη αποψη της Βασως προς την οποια απευθυνεις βασικα και την ερωτηση...
Σκαπανέα, όλοι για όλους...Δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένο άτομο η ερώτηση, αλλά σε όλους μας, και καλούμαστε όλοι να "συνεισφέρουμε" με μόνο γνώμονα την αγάπη...
Σκέφτηκα πολύ, διαβάζοντας και τα παραπάνω post του Ηλία, της Κατερίνας, της Καλλιόπης...
Και νιώθω ότι όλοι ξέρουμε το "καλό", όπως ξέρουμε και το "κακό"...
΄Ομως το ξέρουμε αλήθεια?
Εγώ για να το βρω "ξεγύμνωσα" τον εαυτό μου...Και τι εννοώ...
Κάθε άνθρωπος, κάθε ψυχή, βάζει στόχους...΄Ετσι αόριστα δεν γίνεται καμία "εργασία" ούτε στο υλικό επίπεδο, ούτε στα παραπάνω...
΄Οσοι θέλουν να βρουν αληθινά τον εαυτό τους, βάζουν άραγε κάποιον στόχο? ΄Οποιος και να είναι...όσο ανόήτος και αν ακούγεται...
Ο δικός μου στόχος στην αρχή ήταν "θέλω να βρω τον θεό να δω αν μου μοιάζει..."
΄Ημουν χωρίς πίστη στην θρησκεία, χωρίς πίστη σε κάποια εξωτερική δύναμη...όποιες απόπειρες είχα κάνει να βρω τον θεό εξωτερικά, έπεφταν στο κενό.
Ο στόχος όμως στόχος...Και αυτό με οδήγησε στην αποκρυπτογράφηση του καλού και του κακού, για να γνωρίσω ότι όλα πρέπει να τα συμπεριλάβω και να τα ενώσω, ώστε ούτε να αποφεύγω ούτε να κυνηγώ κάτι έξω από μένα...
΄Ολη η διαδρομή του λαβύρινθου βασίστηκε στον στόχο...
΄Οπου εκεί, όχι μόνο έκρινα τον εαυτό μου, αλλά ένιωσα τόσο ψέμμα από αυτόν, που πέρασα και στην φάση της άρνησης...
Ο στόχος όμως στόχος!!!
Ούτε μία στιγμή δεν έφυγα από αυτόν...Που όμως για να τον πετύχω, για να πετύχω το κέντρο του στόχου, έπρεπε να μάθω πρώτα τι ήμουν εγώ...
΄Ετσι προχώρησα και προχωράω...
Μέσα στην διαδρομή βίωσα όλα τα συναισθήματα...και φόβο, και ζήλια, και θυμό, και...και...και...
Η καθοδήγηση που είχα, ήταν ακριβώς για να με οδηγήσει να αποκωδικοποιήσω την αλήθεια μου και να την ακολουθήσω σταθερά, χωρίς να μπαίνω σε σύγκριση με τα εξωτερικά ερεθίσματα των συναισθημάτων των άλλων.
Αυτά μπορώ να πω, για το πως βρήκα την δική μου αλήθεια...
Που δεν θα είχε νόημα για μένα, αν ήμουν ακόμα "ασθενής" και όχι ισορροπημένη. Η δική μου γαλήνη ίσως γίνει φως για την διαδρομή των άλλων. Λέω ίσως...' Οχι για να την "αντιγράψουν" γιατί αυτό δεν γίνεται...αλλά για να πιστέψουν ότι μπορούν.
΄Οπως φως για την δική μου διαδρομή είναι η ισορροπία και η γαλήνη κάποιου άλλου, που έχει βρει την αλήθεια του, από άλλον δρόμο...
Γιατί τότε ξέρω ότι κάποια στιγμή θα "συναντηθούμε"...και αυτό μου δίνει κουράγιο για να συνεχίσω...και όχι για να ακολουθήσω κάποιον...