ανδρικά και γυναικεία "πρότυπα"

Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Συμφωνώ Ξανθουλα μου σε αυτο,απολυτα.
Απλά ειχα κάνει Ρεικι μια κοπελίτσα και μου βγήκε ετσι!!! :x :*
ELLI

Δημοσίευση από ELLI »

Elisavet έγραψε:Είναι δύσκολο να αντικαταστήσεις τα αρχεία που θεωρεί δεδομένα το εγώ.
Στην ουσία καλείσαι να πλάσεις το εγώ από την αρχή με έναν και μοναδικό όρο, εναρμόνιση με την ψυχή.
Κάπου στην πορεία της ανάπτυξής μας το εγώ αντί να συμπορεύεται και να ακολουθεί την ψυχή καταφέρνει να πάρει την αρχηγία.
Το αποτέλεσμα είναι η ψυχή να μπαίνει σε δεύτερη θέση και μοιραία να ακούγεται μόνο η φωνή του εγώ το οποίο και επιβάλλει την θέλησή του.
Δεν καταλαβαίνω βρε παιδιά πως μπορεί το εγώ να συμπορεύεται με την ψυχή. :-( Το εγώ δεν είναι αυτό που σε κάνει να μην αποδέχεσαι?Να ζεις σύμφωνα με τα πρότυπα?Που σε κάνει να αγαπάς τον άλλλον γι'αυτά που θέλεις να σου δίνει και όχι γι'αυτά που έχει? (αχ!gilda μου αυτό είναι τηγανιά βαρβάτη.Μάλλον τέλος τα καπέλα για φέτος :? )
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Αυτά θέλουν πολύ μελέτη :-? , οχι διάβασμα......

Βγάζετε λαβράκια αγαπημένες μου.... :*

Τωρα πρέπει να τα πιάσω :-?
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Το εγώ δεν είναι αυτό που σε κάνει να μην αποδέχεσαι?Να ζεις σύμφωνα με τα πρότυπα?Που σε κάνει να αγαπάς τον άλλλον γι'αυτά που θέλεις να σου δίνει και όχι γι'αυτά που έχει
Είναι και αυτό ELLI το εγώ, δεν είναι όμως μόνο αυτό!!το έχουμε για λόγους πολύ πιο ιερούς απο ότι πιστεύουμε τελικά, όταν όμως βρίσκεται και αυτό σε φάση εξέλιξης και εναρμόνισης με την ψυχή και το πνεύμα μας!!

το Εγώ είναι αυτό που συνοδεύει την υλική μας υπόσταση για να βιώσουμε τη ζωή και την καθημερινότητά της!!όταν δουλεύουμε προς την εναρμόνισή του με ψυχή και πνεύμα, τότε και αυτό αναδύεται σταδιακά με συνείδηση σε αυτό που ΕΙΝΑΙ!! @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

όταν δουλεύουμε προς την εναρμόνισή του με ψυχή και πνεύμα, τότε και αυτό αναδύεται σταδιακά με συνείδηση σε αυτό που ΕΙΝΑΙ!! Rose
:thumbsup: :thumbsup:
Επισκέπτης

Δεν καταλαβαίνω βρε παιδιά πως μπορεί το εγώ να συμπορεύεται με την ψυχή. Το εγώ δεν είναι αυτό που σε κάνει να μην αποδέχεσαι?Να ζεις σύμφωνα με τα πρότυπα?Που σε κάνει να αγαπάς τον άλλλον γι'αυτά που θέλεις να σου δίνει και όχι γι'αυτά που έχει?
Για μενα το εγω είναι αυτό που ονομάζουμε συνείδηση της υπαρξης μας. Δηλαδή είναι αυτό το αισθημα που μας κάνει και νιωθουμε μοναδες διαφορετικές και ξεχωριστές.
Είναι αυτό το αίσθημα επάνω στο οποίο χτίζεται η προσωπικότητα μας. Η προσωπικότητα είναι αυτή που θα εξελίξει την ψυχή μια και η δραση γίνεται μεσω αυτης και στην ψυχή περναει απλως η αναμνηση της αίσθησης ενος βιώματος.
Η βούληση προυποθέτει , προσωπικότητα και ικανοτητα σκέψεως.
Ομως για να είμαστε σε θεση να ''θέλουμε'' πρεπει να ξερουμε τι θέλουμε. Για να γνωρίσουμε τι θέλουμε [ αυτό είναι ολος ο μπελάς] πρέπει να ξεσκεπασουμε αυτό το εγω απο αυτά που νομίζει οτι θέλει.
Αυτή διαδικασία είναι κατα την γνώμη μου κάτι που γίνεται μονιμα και συνεχίζεται μεχρι το τελος της ζωής μας.
Αυτή η διαδικασία είναι η ανευρεση της φιλοσοφικής λίθου των αλχημιστών και ολη η εργασια των μυστων.
Η δυσκολία δεν είναι τοσο στο να απαλλαγούμε απο τα προτυπα της κοινωνίας και του χρόνου η αυτα των μεσων μαζικής ενημερωσης μια και ολα τα προηγούμενα φαίνονται σχετικά γρήγορα ...η εστω και αυτα που εχουμε δεχθεί απο την οικογενεια μας . Το πιο δύσκολο είναι να αντικρύσουμε αυτα που εχουν την ιστορία τους στο συλλογικό ασυνειδητο μεσα στο οποίο εδρευουν τα ενστικτα.
πχ Λέμε οτι το Χ ατομο .... θα ήθελε να μην εργαζεται σε μια τοσο βαρετή εργασία αλλα το κάνει επειδή εχει θεωρητικά συμβιβαστεί .....
Αρα υποθετουμε οτι αλλο ήθελε η ψυχή του και αλλο κανει...
Θα μπορούσε αυτό που το οδηγεί σε αυτή την αποφαση να είναι η ελλειψη συνείδησης ..οποτε τότε δρα μηχανικά...[ δουλευει επειδή ετσι του ειπαν οτι πρεπει να κάνει]
Θα μπορουσε ομως να γνωρίζει την ταση του να πλήττει με οτι δήποτε μόνιμο αλλα συγχρόνως να εχει την γνωση οτι ανευ χρηματων δεν μπορεί να κινηθεί ..και με πληρη συνείδηση , συνεχίζει να εργαζεται μια και το ενστικτο της επιβίωσης είναι πολύ δυνατό..καθως και το κοινωνικό ενστικτο επίσης....[ αυτός δεν δρα μηχανικα αλλα συνειδητά]
Τωρα εδω...αναλογα της ιδιοσυγκρασίας του ατομου θα υπερισχυσει ενα απο τα στοιχεία του και ανάλογα θα βιώνει η δεν θα βιώνει συγκρούσεις . ....
Αν δεν συγκρούεται δεν θα απασχοληθεί με το οκταωρο που θα διάγει...
Αν ομως συγκρουσθεί ..τοτε το εγω [ ναι το εγω και οχι η ψυχη]θα πρέπει να ψάξει να βρεί μεθοδους να ισορροπίσει ...ετσι ωστε το μη χείρον , βελτιστον.] Θα πρέπει να βρεί τον τρόπο να νιώθει γαλήνη μεσα στην ειλλημενη αποφαση. Οπότε η θα εξιδανικέυσει μεσω του πνευματος την υλη .....η θα στραφεί στον απόλυτο υλισμό που είναι εντελως πρακτικός και λογω της φυσεως του εμποδίζει την σκέψη να πεταει..
Η αγάπη ως συναίσθημα προερχεται πάντα απο το εγω μας. Η αγάπη ως κατασταση μας χαρίζεται ορισμενες στιγμές ....

Προσωπικα δεν μπορω να διανοηθώ πως μπορει να επιβιώνει οποιοσδήποτε χωρίς την αίσθηση του ''εγω είμαι''...
Αν και εχω διαβασει διάφορα για την ισοπέδωση του ταλαιπωρου του εγω...σκέφτομαι οτι πιθανως κατι αλλο εννοουν οι γραφες μια και μονο για να μπορεσει να διδαξει καποιος [ οπως οι μεγάλοι Δασκαλοι] εκτός της θεικης εμπνευσης χρειάζεται και μια σιγουριά και αυτοπεποίθηση που μονο σε ανθρώπους με ισχυρό εγω βλέπουμε...
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

το εγω απο αυτά που νομίζει οτι θέλει.
Αυτά τα "εγω "σήμερα με εκαναν να χάσω αυγά και καλαθια.
Συμπαθατε με αλλα δεν καταλαβαινω πλεον...ουτε καν στοκος δεν δηλωνω αλλα παραμενω η Καλλιοπη που απλοΙκά ανιχνευω το συναισθημα για να δω απο ποια πεποιθηση-προτυπο πηγαζει και τι μου δημιουργει ως αντιδραση.Παω βαθυτερα να βιωσω το συναισθηαμ στην πρωταρχικη του μορφή και να βρω την ριζα του και ισαμε εκει....
Απλά δηλαδή θελω στην ζωή μου να ακουμπησω πρακτικά το πνευμα μου.Οχι γι ανα ζησω καλυτερα ούτε για να γνωρίσω τι ΕΙΜΑΙ αλλά γι ανα βιώσω και να εκδηλωσω στην ζωη μου το πνευμα μου.
Απλά!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το ζητούμενο είναι σφαιρούλα μου, να μην προσπαθήσει κανείς να καταλύσει το "εγώ" του, σαν μην πνευματικό.

Μέσα σε όλες τις διδασκαλίες υπάρχει αυτή η αλτρουιστική διάθεση να απομοιώνουν την συνείδηση-εγώ σαν κάτι ξένο από το πνεύμα...

η αγάπη χωρίς όρους, η συμπόνοια, το καλό, είναι τα αντίθετα του εγωισμού που πρέπει να καταλυθεί για να νιώσεις ελεύθερος...Αυτά διδάσκουν, χωρίς παραπάνω επεξήγηση...Και έτσι έχουμε μπλοκάρισμα στα κάτω κέντρα και φυσικά τα πάνω δεν ανταποκρίνονται γιατί δεν μπορούν να δράσουν μόνα τους...

Μα η συνειδηση κάποιο λόγο έχει που υφίσταται σαν κατάσταση του ανθρώπου...Τα πρότυπα είναι που δημιουργούν τις εγωιστικές τάσεις και μας φέρνουν στον φόβο της ανυπαρξίας...

Δεν χρειάζεται να μπερδεύεσαι...Πράξε όπως νιώθεις...

Εσύ θέλεις, η ψυχή σου το νιώθει και το πνεύμα σου ανταποκρίνεται...

Αν εσύ θέλεις, η ψυχή σου δεν το νιώθει, τοτε απλά το πνεύμα σου δεν θα ανταποκριθεί...

Πάντως ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ αυτός που δρα και συνδέει...

κανείς άλλος...΄Ετσι για να μην μπερδεύεσαι μεταξύ εγώ, ψυχής και πνεύματος!!!

:x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

η αγάπη χωρίς όρους, η συμπόνοια, το καλό, είναι τα αντίθετα του εγωισμού που πρέπει να καταλυθεί για να νιώσεις ελεύθερος...
θα με πείτε Μπαμπουινα , αλλα εμενα αυτα εδω είναι που με κάνουν και νιωθω δεσμευμενη.
Με τι θα νιωσω ελέυθερη αν για να αγαπαώ χωρίς ορους θα πρέπει να το κατασκευάσω και να πιεσθω μια και ως Ελένη , αγαπαω με ορους και ορια.....?
Πως θα νιωσω ελευθερη αν πρέπει να συμπονάω εκει μου δεν μου βγαίνει η τουλάγχιστον δεν μου βγαίνει συχνα?
Γιατί να το κάνω? Μπορω να κάνω οτι είναι να κάνω , χωρίς να συμμετάσχω σε ολα με την καρδιά μου... Με κουραζει αφάνταστα να πρέπει μονιμως να συνδεόμαι με ολους την στιγμή που κατα βαση είμαι μοναχικό ατομο....
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μα είναι μια πλάνη η αγάπη χωρίς όρους...
Ούτε καν γνωρίζουν τι είναι αυτοί που το διδάσκουν και το πρωθούν στους άλλους τόσο εύκολα...

ρώτησα κάποιον να μου το εξηγήσει, και μου έλεγε άλλα αντί άλλων...Κοινά, άλλα λογια να αγαπιώμαστε...

Η συμπόνοια? άλλο ταλαιπωρημένο θεώρημα...

όσο για το καλό, ας μην το αναλύσουμε για πολλοστή φορά...

:?

Εικόνα

Δεν ξερω ..
Εχω ακουσει απίστευτες αναλύσεις περι αγάπης ανευ οριων κλπ με κυριο στοχο να καταλύσω εγω τα δικα μου ωστε να είναι ευκαμπτα....και μολις τα ανεβασα λίγο εγινε ...το ελα να δεις..
:D
Ουτε γνωρισα κάποιον που να με αγαπήσει εμενα ανευ ορων ....ολοι κάτι θέλουν...
Αρα καταλληγω οτι εφ οσον δεν υπαρχει βιωματικη εμπειρία που να το αποδεικνυει, το ολο θέμα παει στην σφαίρα της φαντασιας η της θρησκείας.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η αγάπη χωρίς όρους είναι κατάσταση και όχι συναίσθημα...

και βιώνεται όταν δεν θέλεις τίποτα από τους άλλους και δεν παραχωρείς αυτό που θέλουν από εσένα... @};-

αυτό σημαίνει ακεραιότητα στα αισθήματά σου...

και είναι μια δυνατή ενέργεια που όλοι την εισπράττουν και την σέβονται...

αν προσπαθήσεις να την πετύχεις αυτήν την κατάσταση μέσα από την θρησκεία, έχασες...!!!
Ουτε καν με την φαντασία δεν μπορείς...Γιατί αλήθεια δεν μπορείς να φανταστείς την μέγιστη εσωτερική ελευθερία της αγάπης χωρίς όρους...

Εικόνα

Δημοσίευση από AMALIA »

Vaso έγραψε:η αγάπη χωρίς όρους είναι κατάσταση και όχι συναίσθημα...

και βιώνεται όταν δεν θέλεις τίποτα από τους άλλους και δεν παραχωρείς αυτό που θέλουν από εσένα... @};-

αυτό σημαίνει ακεραιότητα στα αισθήματά σου...

και είναι μια δυνατή ενέργεια που όλοι την εισπράττουν και την σέβονται...

.
@};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

η αγάπη χωρίς όρους είναι κατάσταση και όχι συναίσθημα...
Aκριβως αυτο για μενα τα λεει ολα.
Ειναι κατάσταση.
Προσπαθουμε να την κατανοησουμε και να την δημιουργησουμε αρα παλι με καποια υλικά.
Δεν δομειται αλλα βιωνεται.
Δεν ξερω αν ειναι κατανοητό ετσι οπως το γραφω.

Οσο για την καταλυση του "εγω"Βασω μου ....και εχεις δικιο οτι ολοι αυτο διδασκουν πως ...γινεται βεβαια κανεις δεν εξρει γιατι εντελως το αντιθετο βιώνει,ξερω οτι ειναι το σημειο αναφορας για να προχωρήσεις στην εσωτερικότητα σου.Εκεί ακουμπας και προχωράς.
Οταν νοιωθω δεν μπερδευομαι οταν ομως προσπαθησω να κατα κατανοήσω με το μυαλο εκει στοκάρω κυριολεκτικά.
:D
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Έχω την εντύπωση ότι το ζητούμενο δεν είναι η κατάλυση του εγώ αλλά η ανύψωσή του και ο καθαρισμός του.

Μάλλον πετυχαίνοντας την αρμονία της τριάδας μπαίνουμε και στην κατάσταση της αγάπης χωρίς όρους προς τον εαυτό μας.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”