ανδρικά και γυναικεία "πρότυπα"

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

ανδρικά και γυναικεία "πρότυπα"

Δημοσίευση από Vasoula »

Ανδρικά πρότυπα – γυναικεια πρότυπα

Ανοίγω ένα τόπικ για να μοιραστούμε μαζί τις δυσκολίες επικοινωνίας των δύο φύλων.

Να ερευνήσουμε μαζί τα πρότυπα, που κάνουν τα δύο φύλα να διαχωρίζονται, σε όλα τα επίπεδα τους. Οι άντρες σκέφτονται αναλυτικά, οι γυναίκες προσπαθούν… Οι γυναίκες είναι πιστές, οι άνδρες πολυγαμικοί, οι γυναίκες είναι ρομαντικές, οι άνδρες ανώριμοι…
Δεν έχει τέλος η λίστα με τις αντιθέσεις και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο φύλων…

΄Ισως είναι πολλαπλά ωφέλιμο για όλους μας, να συζητήσουμε επί των πρακτικών θεμάτων της ζωής μας, φέρνοντας έτσι ισορροπία σε ότι θεωρούσαμε αληθινό, γιατί είτε αυτό μας πέρασε μέσα από τα οικογενειακά πρότυπα, είτε γιατί χωρίς να το καταλάβουμε αφήσαμε τους στυγνούς θρησκευτικούς κανόνες να λειτουργούν σαν δέσμευση στην κατανόησή μεταξύ μας, σαν άνθρωποι!!

Θα ήθελα σ’ αυτήν την εργασία, να μην εμφανίσουμε εμπάθεια, αλλά να την δούμε σαν ένα βήμα για να κατανοήσουμε ο καθένας από την μεριά του, την διαφορετικότητα ή την ομοιότητα των δύο φύλων, και να προσπαθήσουμε μαζί να εντοπίσουμε σε τι τελικά διαφέρουμε εσωτερικά, εκτός από τις φυσικές μας ανομοιότητες…

Ξεκινάω με το πρότυπο «πίστη» και το πρότυπο «ποδόσφαιρο»

Εύχομαι να βρεθούν ισορροπίες που θα μας πάνε ένα βήμα παραπέρα…

Σεξουαλικότητα και συντροφική σχέση

Πιστη για μενα σημαινει οτι δεν θελω , δεν μου βγαινει να απατησω την συντροφο μου... γιατι ειμαι ερωτευμενος μαζι της και με γεμιζει απολυτα...
Aς ξεκινήσω με μια τάση… η πολυγαμία δεν είναι στις δικές μου ποιότητες…
Παρ’ όλα αυτά η έννοια «πίστη» αποδίδεται μόνο στον Εαυτό μου και στον δρόμο μου.

Η «πίστη» με την έννοια που αναφέρεται, είναι ένα θρησκευτικό πρότυπο, που έχει «σφηνωθεί» στα κύτταρά μας, και μας δημιουργεί ενοχές και απαγορεύσεις, που έχουν να κάνουν με το σεξουαλικό ένστικτο.

Συνήθως οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό, να τους καλύπτει και να μείνουν αιώνια μαζί. ΄Όμως το συνηθέστερο είναι να μην γνωρίζουν καν τον εαυτό τους, έτσι δεν ξέρουν τι χρειάζονται και θεωρούν έναν άλλον άνθρωπο, ικανό να τους «γεμίσει» τα κενά που έχουν οι ίδιοι.

Μα αυτό στην πορεία μιας σχέσης αποδεικνύεται ουτοπία…
Αγαπάς εγωιστικά, θεωρείς ότι κάποιος σου ανήκει και παραμένεις σε μια ιδεατή σχέση, χωρίς να την τροφοδοτείς με ελευθερία.

Η πίστη με την έννοια της «ιδιοκτησίας» περιέχει διεκδικήσεις από τον άλλον άνθρωπο, που δεν ξέρεις αν μπορεί να στις παραχωρήσει. Και μάλλον δεν μπορεί, με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι και να πληγώνεσαι από όσα δεν σου έδωσε.
Κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να αναγνωρίσει τι δεν μπόρεσε να λάβει από τον άλλον.

΄Όταν λοιπόν ξεκινάς μια σχέση με διεκδίκηση, στην αρχή που είσαι ερωτευμένος, παραχωρείς τον εαυτό σου, με την ανάγκη να πάρεις αυτά που διεκδικείς…
Δεν τα παίρνεις ποτέ, αλλά αυτό το νιώθεις στην πορεία και έτσι η σχέση σταματά να σε «καλύπτει»…
Οι δικές σου ανάγκες είναι άγνωστες. Δεν ξέρεις τα συναισθήματα που σε βάζουν στην ανάγκη να ανήκεις και να σου ανήκει κάτι, αφού δεν αναγνωρίζεις τα δικά σου «κενά» και δεν κάνεις καμία προσπάθεια να τα «καλύψεις» με την δική σου ενέργεια.

Η πίστη είναι ένα φαινόμενο, μέσα από το οποίο η «θρησκεία» προσπάθησε να χειριστεί τους ανθρώπους. Γνωρίζοντας ότι η ζωτική σεξουαλική ενέργεια είναι η δύναμη του ανθρώπου, που τον τροφοδοτεί εσωτερικά, προσπάθησαν, μέσα από τον έλεγχό της, να την κρατήσουν κοιμισμένη στο 2ο κέντρο, γεμίζοντας τους ανθρώπους με ενοχές, επιτρέποντας τα πάντα μέσα σε ένα γάμο…

Κανείς δεν θεωρεί «πίστη» τις σκέψεις…΄Ετσι ενώ χαρακτηρίζει κάποιος τον εαυτό του «πιστό», αναφέρεται μόνο στην σεξουαλική πράξη, ενώ τις σκέψεις που πιθανώς κάνει, όταν είναι με τον σύντροφο του, δεν τις κρίνει, γιατί στην πίστη αυτήν μετράνε μόνο οι πράξεις.

Η ανάγκη κάποιου να είναι «πιστός», δεν είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας του Εαυτού του, αλλά μία αναγκαστική πορεία που έχεις επιβάλλει στο «εγώ» του, για να μπορεί να «απαιτεί» από τον άλλον να του καλύπτει τις ανάγκες του. Παραχωρεί για να πάρει και αυτό δεν κάνει μια σχέση ουσιαστική.

Η ουσιαστική σχέση, δημιουργείται όταν κρατάς την σύντροφό σου από το ένα χέρι, αφήνοντας το άλλο ελεύθερο για να κρατάς το σύμπαν….
Παίρνεις και δίνεις λέγεται αυτή η κίνηση και έχει αμφίδρομη πορεία στην ενέργεια που δίνεις σε μια σχέση…Το ίδιο χρειάζεται να κάνει και η σύντροφός σου και αν δεν το ξέρει, της το μαθαίνεις.
Συνήθως επιλέγουμε συντρόφους που μας ωθούν στο να αναγνωρίσουμε αυτήν την κίνηση κατ’ αρχήν για τον εαυτό μας, ώστε να γεμίσουμε τα «κενά» μας με την δική μας ενέργεια και να σταθούμε απέναντι μας γεμάτοι από τον Εαυτό μας, που είναι μέρος του θεού.

Η σεξουαλική πράξη τότε έχει την κίνηση δίνω-παίρνω και ολοκληρώνεται, αλλιώς παραμένει στατικά στο επίπεδο της απόλαυσης και αυτό όπως γνωρίζουμε κρατάει πολύ λίγο!

Η σεξουαλική εκτόνωση στους άνδρες είναι εφήμερη και η ενέργεια περιφέρεται στα 3 πρώτα κέντρα, φτάνοντας μέχρι το ηλιακό πλέγμα, που είναι τα κέντρα του «εγώ», της ύλης. Η ωριμότητα της σεξουαλικής μας συμπεριφοράς χαρακτηρίζεται και από την ωριμότητα του εαυτού μας να δράσει αυτόνομα και με ευθύνη, σταματώντας τις πρότυπες αντιδράσεις της επιβεβαίωσης του ανδρισμού μέσα από την σεξουαλική πράξη.

Αυτή η ωριμότητα έρχεται στον άνθρωπο πηγαία και όχι μέσα από τα πρότυπα της θρησκευτικής εγκράτειας και έτσι δεν χρειάζεται την σεξουαλική ενέργεια σαν εκφόρτιση, των μυών των σεξουαλικών οργάνων, αλλά την χρησιμοποιεί σαν ζωτική ενέργεια που ξεκινά από το πρώτο κέντρο του και φτάνει μέσα από το 7ο κέντρο στο Πνεύμα του, μέσα από την αγάπη.

Φυσικά είναι ψιλά γράμματα αυτά για τον ανδρικό πληθυσμό, αλλά ήθελα να τα συζητήσουμε για να μην θεωρείται ποιότητα η «πίστη» απλά, αλλά να θεωρείται ποιότητα η ελευθερία να αναπτύσσουμε τον εαυτό μας και να αναπτυσσόμαστε σε μια σχέση που τροφοδοτείται και από τους δύο όχι μόνο σεξουαλικά, αλλά ουσιαστικά.

Αλλιώς η έννοια «πίστη» πάντα και διαρκώς θα βάλλεται, όταν οι σύντροφοι ανακαλύψουν ότι δεν μπορεί ο ένας να καλύψει τα «κενά» του άλλου, αφού και οι δύο βρίσκονται στην κατάσταση ανωριμότητας και άγνοιας του ίδιου τους του Εαυτού….
΄Οταν η αγάπη βιώνεται με την ψυχή, δεν υπάρχουν οριοθετήσεις και επίθετα να την χαρακτηρίσουν, δεν υπάρχει ανάγκη για να καλυφτεί, δεν υπάρχουν απαιτήσεις για να διεκδικηθούν.

Ποδόσφαιρο

Δέχομαι σε κάθε άνθρωπο που ζει στον φυσικό κόσμο, την ενασχόλησή του με κάτι που τον κάνει δημιουργικό και του προσφέρει χαλάρωση και ευεξία.
Όμως δεν μπορώ να αναγνωρίσω αυτές τις ποιότητες στους ανθρώπους που αντί να γεμίζουν με ενέργεια από μια ενασχόλησή τους, αδειάζουν εκνευρίζονται και φορτίζονται έντονα από κάτι εξωτερικό, που δεν ανήκει καν στην δημιουργικότητα, αλλά τοποθετεί τον εαυτό στην μάζα και τον χειρισμό…
΄Οντας κανείς στον δρόμο για τον Εαυτό του, θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία για την αυτογνωσία, η παρατήρηση και αξιολόγηση του εαυτού μας σε μη δημιουργικές δραστηριοποιήσεις, που εκτονώνουν απλά τα συναισθήματα από το υποσυνείδητο, χωρίς επεξεργασία, των προτύπων που τα δημιούργησαν…

Σε κάθε ομάδα υπάρχει μία σκεπτομορφή (εγρηγορός λέγεται) που τροφοδοτείται με ενέργεια από τους οπαδούς-μέλη, αποδίδοντας τους πίσω την ενέργεια σε μεγέθυνση. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτήν την ενέργεια και γίνονται οι φανατισμένοι οπαδοί της ομάδας…Πολιτική, ποδόσφαιρο, σύλλογοι όλες οι ομάδες έχουν κάποιο εγρηγορός. Ο μετασχηματισμός της ενέργειας αυτής σε δημιουργικότητα, αποδοχή και αγάπη είναι ένα δύσκολο έργο, γι’ αυτό ο φανατισμός σε κάθε είδους ομάδα είναι το αρχικό της κίνητρο…΄Αλλοι το λένε «πίστη», αλλά στην ουσία οτιδήποτε εγείρει τα ένστικτα, χωρίς να τα «πνευματοποιεί» ανήκει στην σφαίρα της ζωώδους φύσης του ανθρώπου και δεν χαρακτηρίζεται από ευγενή άμιλλα και ποιότητα.
Ο διαχωρισμός είναι η φύση της ύλης και εμείς είμαστε εδώ να νιώσουμε την ενότητα μέσα από την φυσική μας ζωή.
Η συμμετοχή μας σε τόσο διαχωριστικές δραστηριότητες, απλά χρειάζεται ώριμη παρατήρηση, για να βρούμε το όφελος από αυτήν.

Σκέψεις.... @};- @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από zefira »

Συνήθως επιλέγουμε συντρόφους που μας ωθούν στο να αναγνωρίσουμε αυτήν την κίνηση κατ’ αρχήν για τον εαυτό μας, ώστε να γεμίσουμε τα «κενά» μας με την δική μας ενέργεια και να σταθούμε απέναντι μας γεμάτοι από τον Εαυτό μας, που είναι μέρος του θεού.

Η ουσιαστική σχέση, δημιουργείται όταν κρατάς την σύντροφό σου από το ένα χέρι, αφήνοντας το άλλο ελεύθερο για να κρατάς το σύμπαν
Είναι πολύ όμορφο ο σύντροφος μας να μας ωθήσει προς την εξέλιξη και μέσα από τη σχέση να βρούμε τα σκαλοπάτια της ανύψωσης του Εαυτού μας.

Νομίζω πως η πίστη έχει να κάνει και με το να πιστεύω σ' αυτό που είμαι.

Στη δική μου περίπτωση νομίζω πως η κατάθλιψη του Θοδωρή μου άναψε το φως για να δω κάποιες πλευρές του Εαυτού μου που δεν τις γνώριζα.

Στις προηγούμενες σχέσεις που είχα στη ζωή μου μέχρι τον Θοδωρή προσπαθούσα πάντα να γίνω όπως με ήθελε ο εκάστοτε σύντροφος και η προσωπικότητα μου πήγαινε περίπατο. Έτσι σε λίγο χρονικό διάστημα όλα ήταν ψεύτικα.
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

χμ Ζεφυρούλα όταν σε κάποια σχέση ο ένας δίνει και ο άλλος παίρνει, ανατρέπονται οι ισορροπίες της ίδιας της σχέσης...

υπερβάλλων ζήλος θα έλεγα, για να μην χάσουμε τον άλλον...

και, συνήθως, χάνουμε τον εαυτό μας...

μα και ο άλλος που συνεχώς παίρνει, μην νομίζεις ότι είναι ευτυχής!
Η αδράνεια στην σχέση, ευνουχίζει συνήθως αυτόν που δεν τον αφήνουμε να δράσει μέσα σ' αυτήν...Αλλά είναι "κρυφή" πληγή και δεν την παίρνει εύκολα είδηση... :x

Εικόνα

Δημοσίευση από zefira »

Βασω μου εδώ αναφέρεσαι στον Θοδωρή? ( συγνώμη :? αλλά είμαι και λίγο ξανθιά)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

γενικά το λέω, κοριτσάκι μου...

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την σχέση σας και το δυναμικό με την οποία την τροφοδοτεί ο καθένας σας... :x

Εικόνα

Δημοσίευση από zefira »

ααα ;) ;) κατάλαβα ;) ;)

Σ' αγαπάω πολύ Βάσω μου :x :x
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Κανείς δεν θεωρεί «πίστη» τις σκέψεις…΄Ετσι ενώ χαρακτηρίζει κάποιος τον εαυτό του «πιστό», αναφέρεται μόνο στην σεξουαλική πράξη, ενώ τις σκέψεις που πιθανώς κάνει, όταν είναι με τον σύντροφο του, δεν τις κρίνει, γιατί στην πίστη αυτήν μετράνε μόνο οι πράξεις.
Αυτο ακριβως το είχα συνειδητοποιήσει ουσα 17 χρονων.Εκεί αναρωτήθηκα τι σημαίνει είμαι πιστος-η.Οταν οι σκέψεις οργιάζουν για ποιά πίστη μιλάμε; >:d<
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Συνήθως οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό, να τους καλύπτει και να μείνουν αιώνια μαζί. ΄Όμως το συνηθέστερο είναι να μην γνωρίζουν καν τον εαυτό τους, έτσι δεν ξέρουν τι χρειάζονται και θεωρούν έναν άλλον άνθρωπο, ικανό να τους «γεμίσει» τα κενά που έχουν οι ίδιοι.

Μα αυτό στην πορεία μιας σχέσης αποδεικνύεται ουτοπία…
Αγαπάς εγωιστικά, θεωρείς ότι κάποιος σου ανήκει και παραμένεις σε μια ιδεατή σχέση, χωρίς να την τροφοδοτείς με ελευθερία.
Bάσω μου έκανες κλικ!!!! >:d<
Άβαταρ μέλους
angela_al

Δημοσίευση από angela_al »

Στις σχέσεις μας πάντα φέρνουμε τα πρότυπά μας. Έτσι κι εγώ κουβαλούσα κάμποσα. Πάμε 18 χρόνια πίσω να εκτεθούμε λοιπόν...

Κατάπινε το θυμό σου (δηλητηριάσου), μην μιλάς με απρέπεια στον άντρα σου (μίλα στις φίλες σου και ξέχεσέ τον πίσω από την πλάτη του), μην χαλάς το χρόνο σου αλλού τώρα έχεις άντρα να φροντίσεις (αυτές που πάνε για ποτό τα βράδια είναι μπακούρια, εσύ να τα ξεχάσεις όσα ήξερες και μ’ όσα βρήκες να πορευτείς), ο άντρας να σε γνωρίζει από το λαιμό και κάτω (δε χρειάζεται άλλο από το σώμα σου για να ναι ευτυχισμένος), φύλαγε τα ρούχα σου και παραφύλαγε (κάνε φύλλο και φτερό κινητά, αλληλογραφία, προσωπικά δεδομένα), όταν μπαίνει στο σπίτι να λάμπεις ακόμη κι αν είσαι πτώμα από κούραση και να τρέχεις να τον υποδεχτείς με το πιο γλυκό χαμόγελο (της Τζοκόντα), βάλε περιορισμούς για να ξέρει εξ αρχής με ποια έχει να κάνει (σκίσε τη γάτα το λένε αλλιώς;), κάνε σεξ κάθε που έχει όρεξη για να μην έχει διάθεση για άλλες (6 με 7 το πρωί, 3 με 4 το μεσημέρι, 12 με 1 το βράδυ σαν αντιβίωση), το σπίτι πρέπει να λάμπει από καθαριότητα για να μην σκεφτεί ότι δεν τον φροντίζεις καλά όπως η μάνα του (μου θυμίζω τη μάνα σου και γι ‘ αυτό με μουντζώνω), εκθείαζέ τον σε κάθε ευκαιρία και δείχνε του πόσο τον θαυμάζεις (η αυλή των θαυμάτων και των ψεμάτων), άφησέ τον να νομίζει ότι αποφασίζει εκείνος αλλά πάντα να θυμάσαι ότι η γυναίκα έχει τον τελικό λόγο (ευνούχισέ τον, έτσι κι αλλιώς δεν έχει τα @@ για να πάρει καμιά σωστή απόφαση), δείξε σεβασμό στην οικογένειά του γιατί όταν τον παντρεύτηκες πήρες όλο το πακέτο (οικογενειακό σαν της τηλεφωνίας)...

Όλα αυτά ήταν μια δανεική συνείδηση από πολλούς που θα προστάτευε τη σχέση από «εισβολείς» και «εκδρομείς», από την κυρία Απιστία εν τέλει.

Κάπου 18 χρόνια αργότερα, έχω βρει μια άλλη «συνείδηση» που προστατεύει τις σχέσεις. Αυτή δε δημιουργήθηκε από κανόνες και «πρέπει» ούτε από προσδοκίες κι απαιτήσεις.
Δημιουργήθηκε όταν άρχισα να βλέπω, μέσα από πολλές δυσκολίες, να προκύπτουν πολύ ευχάριστα λύσεις κι ευτυχώς για μένα να τις αναγνωρίζω.
Αποκλεισμένα δικά μου κομμάτια και του συντρόφου μου που διαιώνιζαν τον πόνο επιστρέφουν και βρίσκουν τη θέση τους μέσα στο σύνολο. Δεν είναι πάντα εύκολο να τα αποδεχτούμε. Είναι όμως δικά μας αυθεντικά κομμάτια, είμαστε Εμείς.

Στην ουσιαστική σχέση, επιτρέπω στον εαυτό μου και στο σύντροφο να βρίσκονται σε διαρκή διαδικασία εξέλιξης.
Αυτό αντιπροσωπεύει εμένα σε μια φράση.

Σέβομαι μόνο την αληθινή ποιότητα της σχέσης. Δεν αναγνωρίζω τον όρο «απιστία» παρά μόνο σε όσο αφορά τη δική μου έλλειψη πίστης στον εαυτό μου, όπως είπε κι η Ζεφυρούλα.

Ευχαριστώ όλες τις πολύπλοκες διαδρομές κι όλες τις επίπονες διαδικασίες που με φέρανε μπροστά σ’ αυτή την αλήθεια. Ίσως τελικά να μην χρειαστεί να ανησυχήσω ξανά για τπτ αν δεν κλονίσω εγώ μόνη μου αυτή την πίστη...
@};-
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Η ουσιαστική σχέση, δημιουργείται όταν κρατάς την σύντροφό σου από το ένα χέρι, αφήνοντας το άλλο ελεύθερο για να κρατάς το σύμπαν….
Παίρνεις και δίνεις λέγεται αυτή η κίνηση και έχει αμφίδρομη πορεία στην ενέργεια που δίνεις σε μια σχέση…Το ίδιο χρειάζεται να κάνει και η σύντροφός σου και αν δεν το ξέρει, της το μαθαίνεις.
Πόση αλήθεια κρύβουν αυτά τα λόγια!!!!
Αν δεν καταλάβουμε ότι διαλέγουμε συντρόφους για να μάθουμε πως να αγαπήσουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και να του δώσουμε εμείς ότι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί , δεν πρόκειται να καταφέρουμε ποτέ τίποτε και θα δημιουργούμε την μια σχέση μετά την άλλη , γιατί θα περιμένουμε και θα απαιτούμε από τον άλλο να γεμίσει τα κενά μας,πράγμα αδύνατον και έτσι θα συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος , που δεν θα σπάσει ποτέ, αν δεν αντιληφθούμε ότι μόνο όταν εμείς οι ίδιοι ολοκληρωθούμε , δεν θα έχουμε την ανάγκη κανενός άλλου για να ΕΙΜΑΣΤΕ .

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μια σχέση δεν καλύπτει ανάγκες, αλλά είναι ουσιώδης στην πορεία μας...

γιατί όπως λέει και η Αγγέλα, εξελίσσεται ο καθένας μέσα σ' αυτήν...

αν η ανάπτυξη της σχέσης βασίζεται μόνο στον έναν, θα "μπατάρει"... ;)

και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις συντροφικές σχέσεις, αλλά σε όλες... :x

Ποιά πρότυπα όμως κάνουν την ανάπτυξη της σχέσης μονόπλευρη?

που είναι μωρέ οι άνδρες της παρέας??? :-?

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ο άντρας είναι αρχηγός και η γυναίκα ακολουθεί.

Ο άντρας είναι δυνατός η γυναίκα αδύναμη.

Ο άντρας πολυγαμικός η γυναίκα μονογαμική.

Ο άνδρας κουβαλητής η γυναίκα δουλα

Ο ανδρας αποφασίζει η γυναίκα ακολουθεί.
Επισκέπτης

galazia_sfaira έγραψε:Ο άντρας είναι αρχηγός και η γυναίκα ακολουθεί.

O άνδρας γνωρίζει η γυναίκα όχι.

Ο άνδρας έχει χρόνο για τους φίλους του η γυναίκα οχι.

Ο άνδρας ρισκάρει η γυναίκα οχι.
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Για μένα σε μια σχέση δεν πρέπει να υπάρχει εγωισμός και πρέπει να υπάρχει επικοινωνία.
Επίσης δεν πρέπει ο ένας να εξαρτάται από τον άλλον.
Τέλος να αγαπούν πολύ τον εαυτό τους ώστε να μπορούν να αγαπηθούν και μεταξύ τους.

Όποιος πάει έτσι το έχασε το κορμί πατριώτη =))
Επισκέπτης

Εγω απλα διαβαζω... δεν μπορω να σχολιαζω ή να πω την αποψη μου θεωρητικα...

Βλεπετε δεν εχω κανει ακομη σχεση Μ.Β. εποχη....

Με καλυπτει ομως απολυτα το πρωτο ποστ της Βασως

παιδια ειπαμε οχι εμπαθεια... αυτα ειναι προτυπα εποχης β παγκοσμιου πολεμου...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Επισκέπτης την 06 Μαρ 2009 3:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”