Πρόσφατα απέκτισα έναν πανέμορφο λάπι και τον έχω λατρέψει!Είναι πολύ βασιλικός με όλη τη σημασία της έννοιας!Δεν συνεργάζεται εύκολα με άλλους λίθους και ειδικά άν στον συνδιασμό υπάρχει κάποιος επίσης βασιλικός και ισχυρός όπως για παράδειγμα ο μαλαχίτης!Θυμάμαι όταν τον πήρα και τον έβαλα στη χούφτα μου μαζί με άλλους κρυστάλλους δεν του άρεσε καθόλου η ιδέα και έπεσε απο το χέρι μου στο πάτωμα. Η κοπέλα στο μαγαζί, μου τον έβαλε σε ξεχωριστό σακουλάκι και εγώ δεν τον έχω στο ίδιο κουτί με τους υπόλοιπους! Wink

Σύμφωνα λοιπόν με την Κατρίνα Ραφαέλ,¨Ο λάπις είναι ένας απο τους λίθους δύναμης όλων των εποχών. Το βαθύ, βασιλικο μπλε χρώμα του με τις λαμπερές χρυσές κουκίδες υπήρξε πάντοτε ένα σύμβολο δύναμης και μεγαλείου. Στην αρχαία Αίγυπτο ήταν γνωστός ως το χρώμα των θεών και τον λάτρευαν ως αγγελιοφόρο των ουρανών. Στη μεγάλη έρημη γη, όπου ζούσαν οι Αιγύπτιοι, αυτό το βαθύ μπλε χρώμα αποτελούσε μια έντονη αντίθεση στις αποχρώσεις της άγονης ερήμου. Τα χρυσά στίγματα έμοιαζαν με τα αστέρια του νυχτερινού τους ουρανού και τα θεωρούσαν ως σύμβολα της αλήθειας και του φωτός. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι διαλογιζόμενοι πάνω σε αυτά τα χρώματα, θα μπορούσαν να αγγίξουν τις άκρες του δίχως όρια μανδύα του Θεού.
Συχνά κονιορτοποιούσαν τον λίθο και τον χρησιμοποιούσαν για να βάφουν τα ενδύματα των αρχιερέων και όσων είχαν βασιλικό αίμα. Φορώντας αυτό το χρώμα, οι Αιγύπτιοι ένιωθαν ότι γίνονταν αντιπρόσωποι των Θεών και ότι η ζωή τους θα εμπλουτιζόταν με υπερφυσικές δυνάμεις. Κονιορτοποιούσαν επίσης τον λάπι και τον χρησιμοποιούσαν ως ίαμα για ορισμένες ασθένειες και ως αντίδοτο για δηλητήρια. Θεωρούσαν ότι αυτή η βαθιά μπλε ενέργεια του Θεού μπορούσε να καθαρίσει τον οργανισμό και να τον απαλλάξει απο ακαθαρσίες και τοξίνες.Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι η ψυχή υπήρχε μεσα στο νου και ενοικούσε μέσα στον εγκέφαλο, ο δε λάπις ο θεραπευτής του νου και ο εξαγνιστής της ψυχής. Για να απαλλάξουν την ψυχή απο δαιμονικές κατοχές, κονιορτοποιούσαν το λίθο, ανακάτευαν τη σκόνη με χρυσό και την έκαναν κατάπλασμα και την έβαζαν στην κορυφή του κεφαλιού. Όταν αυτό το μείγμα ξεραινόταν, θα τραβούσε έξω τους δαίμονες και θα εξάγνιζε την ψυχή. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις άνοιγαν μια τρύπα στο κρανίο και έχυναν το μείγμα απο λάπι μέσα στο κεφάλι του δαιμονισμένου. shock
Σήμερα ο λάπις εξυπηρετεί ως νοητικός αλλά και ως πνευματικός καθαριστής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις απο εξαιρετικά εξελιγμένες ψυχές για τον εξαγνισμό ή καθαρισμό της αύρας απο ένα μέρος του παρελθόντος το οποίο δεν χρειάζεται πλέον να μεταφέρεται. Ο λάπις μπορεί να τοποθετηθεί στην περιοχή του τρίτου ματιού , προκειμένου να διαπεράσει το υποσυνείδητο μπλοκάρισμα και να έρθει σε επαφή με το διορατικό νου. Ο λάπις βοηθά τον άνθρωπο να αναπτύξει τη σταθερότητα της νοητικής δύναμης, μέσω της οποίας μπορεί να λειτουργήσει η δύναμη της ψυχής. Σε αυτην την διαδικασία υπάρχουν πολλά παλιά πρότυπα μνήμης με συναισθηματικά φορτισμένες πληγές που πρέπει να θεραπευτούν και να πάψουν να υπάρχουν. Ο λάπις διεισδύει μάλλον παρά θεραπέυει. Επομένως συνίσταται να χρησιμοποιείται ένας ειδικός θεραπευτικός λίθος σε συνδυασμό με λάπι, όταν γίνεται αυτη η διεργασία.(πράσινος αβεντουρίνης, ροζ χαλαζίας, αμέθυστος). Ο λάπις αντιπροσωπεύει τη διείσδυση στο σκοτάδι και στις αυταπάτες σας, στο υποσυνείδητό σας, που στοχεύει στην εναρμόνισή σας με το Θεϊκό εαυτό σας. Τα ψήγματα χρυσού συμβολίζουν τη σοφία που αποκτά κανείς, ολοκληρώνοντας αυτή τη διαδικασία.¨