Ελεύθερη επιλογή της θεραπευτικής αγωγής

Άβαταρ μέλους
zefira

Ελεύθερη επιλογή της θεραπευτικής αγωγής

Δημοσίευση από zefira »

Βασικό ανθρώπινο και δημοκρατικό δικαίωμα
η ελεύθερη επιλογή της θεραπευτικής αγωγής

* Ενα σημαντικό (πάνω από 15%) και συνεχώς αυξανόμενο τμήμα των Ελλήνων πολιτών (φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι στα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία), έχουμε επιλέξει ως μέθοδο πρόληψης των ασθενειών και επανάκτησης της υγείας μας την λεγόμενη "μη συμβατική θεραπευτική". (Ποσοστό 31.3% των Αθηναίων έχει επισκεφθεί μη "συμβατικούς θεραπευτές", πηγή: "Ιατρικό Βήμα" του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου).

* Σύμφωνα με το άρθρο 47 του νόμου 2071 του 1992 ο ασθενής: "έχει το δικαίωμα να συγκατατεθεί ή να αρνηθεί κάθε διαγνωστική ή θεραπευτική πράξη που πρόκειται να διενεργηθεί σε αυτόν".

* Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του για την μη "συμβατική ιατρική", στις 29.5.1997, δέχεται ότι: "είναι σημαντικό να εξασφαλίζεται στους ασθενείς η ευρύτερη -κατά το δυνατόν- ελευθερία θεραπευτικών επιλογών".

Παρ' όλα αυτά, όμως, αυτό το 15% των Ελλήνων πολιτών συνεχίζουμε να ζούμε σε καθεστώς αποκλεισμού από κάθε κρατική υγειονομική μέριμνα και φροντίδα (παρότι πληρώνουμε κανονικά τους φόρους μας και τις ασφαλιστικές μας εισφορές):

* Στα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν υπάρχουν λειτουργοί της "εναλλακτικής ιατρικής" ούτε βέβαια άλλοι θεραπευτές (π.χ. οστεοπαθητικοί) ή λειτουργοί συμπληρωματικών θεραπευτικών φροντίδων (θεραπευτικό μασάζ, θεραπευτική γυμναστική κ.λπ.).

* Οι περισσότεροι "συμβατικοί ιατροί" αρνούνται να συνεργαστούν με "εναλλακτικούς ιατρούς" ή άλλους θεραπευτές ή λειτουργούς συμπληρωματικών θεραπευτικών φροντίδων.

* Οι ασθενείς, που δεν συμφωνούν ή δεν μπορούν να λάβουν συμβατικά φάρμακα, δέχονται αφόρητες πιέσεις ή αφήνονται -ουσιαστικά- στην τύχη τους.

* Οι χορτοφάγοι ασθενείς αντιμετωπίζονται με εμπάθεια και σαν "εξωγήινοι".

* Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία δεν αναγνωρίζουν θεραπείες των "εναλλακτικών ιατρών - θεραπευτών", παρότι αυτοί έχουν τίτλο σπουδών και ασκούν νόμιμα το επάγγελμά τους.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει! Το 15% των Ελλήνων πολιτών δικαιούμαστε την στοιχειώδη μέριμνα της πολιτείας -που στηρίζουμε με τους φόρους τους οποίους καταβάλλουμε- και των ασφαλιστικών ταμείων -που ενισχύουμε με τα ασφάλιστρα τα οποία πληρώνουμε. Είναι ζήτημα υγείας, ζωής αλλά και στοιχειώδους φιλότιμου να γίνει σεβαστό το δικαίωμά μας στην επιλογή της θεραπευτικής αγωγής.

Ο Σύνδεσμος για το Δικαίωμα στην Επιλογή της Θεραπευτικής Αγωγής καλεί όλους όσους επιλέγουν τις ήπιες - εναλλακτικές - συμπληρωματικές θεραπείες ως κατάλληλες μεθόδους πρόληψης των ασθενειών και επανάκτησης της υγείας τους, να γίνουν μέλη του Συνδέσμου και να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την κατοχύρωση του δικαιώματος του 'Ελληνα πολίτη στην επιλογή της θεραπευτικής αγωγής που θα ακολουθήσει.

Σύνδεσμος για το Δικαίωμα
στην Επιλογή της Θεραπευτικής Αγωγής
Τ.Θ. 20414, 330 52 ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ
τηλ. 22650.42266, κιν. 6948.851958
epilogi@therapeia.gr

http://www.therapeia.gr/epilogi/
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
nikos

Δημοσίευση από nikos »

Πολύ συντηρητισμός βρε παιδί μου επικρατεί.
Μιας και είπες χορτοφαγία. Ο περίγυρος γενικά όταν ακούει πως δεν τρώω κρέας(ασπρο,κοκκινο) το πιο σύνηθες είναι να ακούω: "και καλά τι τρως?" λες και δεν υπάρχει κάτι άλλο! :lol:

Όσο για τους εναλλακτικούς τρόπους τι να πω... αν πας σε ομοιοπαθητικό, βελονιστή,ολιστικό κλπ, ακόμη εξωγήινος θεωρείσαι στην Ελλάδα. :(
* Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία δεν αναγνωρίζουν θεραπείες των "εναλλακτικών ιατρών - θεραπευτών", παρότι αυτοί έχουν τίτλο σπουδών και ασκούν νόμιμα το επάγγελμά τους.
"Είναι πολλά τα λεφτά ’ρη!" :lol:
There is a difference between knowing the path and walking the path
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Ειναι πράγματι πολλά τα λεφτα Αρηη!!!!!!

Κάποια στιγμή όμως.. θα αλλάξουν τα πράγματα
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Ilias έγραψε:Κάποια στιγμή όμως.. θα αλλάξουν τα πράγματα
:lol: :lol: Καλώς να μας βρεί το 2012!!! :twisted:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

α Ντάννυ, 2008 έχουμε...!!!

Θα δεις τι θα γίνει σε δύο χρόνια...

Περίμενε να δεις τα χρήματα και αυτοί που τα υπηρετούν, που θα είναι...!!!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Skapaneas »

Vaso έγραψε:α Ντάννυ, 2008 έχουμε...!!!

Θα δεις τι θα γίνει σε δύο χρόνια...

Περίμενε να δεις τα χρήματα και αυτοί που τα υπηρετούν, που θα είναι...!!!!
Τι θα γινει;
Rainmaker

Τι να γίνει βρε Σκαπανέα...

Σιγά σιγα αλλάζουν τα πράγματα.. αυτό θα γίνει..

Οι άνθρωποι ζητάνε όλο και περισσότερο εναλλακτικές θεραπείες και αυτό θα έχει το αποτέλεσμα να υπάρξει ανταπόκριση και απο την μεριά του κρατους..κάποια στιγμή..
αλλα αυτή η στιγμή δεν νομίζω να αργήσει πολύ...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σκαπανέα, όλοι δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση...

΄Ηδη ο Σύλλογος ρέικι προσεγγίζει το ΠΙΚΠΑ, για βοήθεια στα παιδιά!!

Αλλά τα δειλά βήματα που γίνονται τώρα, θα γίνουν σε λίγο άλματα... Δεν "κρατιέται" η αλήθεια πια...θεριεύει!!!

Σε δύο χρόνια από τώρα, ούτε εσύ θα είσαι ίδιος!

Εικόνα

Vaso έγραψε: ΄Ηδη ο Σύλλογος ρέικι προσεγγίζει το ΠΙΚΠΑ, για βοήθεια στα παιδιά!!
Αλήθεια;; είχατε κάποια ανταπόκριση;;;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν έχω πληροφορηθεί ακόμα τα αποτελέσματα της προσέγγισης...ξέρω μόνο ότι ηταν πολύ θετική η πρώτη επαφή, σε αντίθεση με τα χωριά SOS που δεν έδειξαν ενδιαφέρον!

΄Ομως ο Σύλλογος χρειάζεται φωνή...50 μέλη μόνο!!!! :(

Εικόνα

και εγω με τα όσα 'έγιναν τα Χριστουγενα ξαχαστηκα εντελως να γραφτω... :cry:

Το καλοκαίρι όμως σίγουρα
:D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:D :D :D :D :D

Εικόνα

Δημοσίευση από AMALIA »

nikos έγραψε: Μιας και είπες χορτοφαγία. Ο περίγυρος γενικά όταν ακούει πως δεν τρώω κρέας(ασπρο,κοκκινο) το πιο σύνηθες είναι να ακούω: "και καλά τι τρως?" λες και δεν υπάρχει κάτι άλλο! :lol::(
*
:lol:
Δεν φανταζεσαι πως σε νιωθω.....και ποσο εκνευριζομαι πια οταν προσπαθουν να με πεισουν να φαω κατι οπως κρεας κτλ..
Η με κοιταν με μια τεραστια απορια οσοι το γνωριζουν για πρωτη φορα....λες και θα παιθανω απο ασιτια..... Η οι υπολοιποι το εχουν αποδεχτει σαν παραξενια, ιδιαιτεροτητα κτλ... )με σωζει που δεν εχω πολλες παραξιενιες)...................
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Vaso έγραψε:Σε δύο χρόνια από τώρα, ούτε εσύ θα είσαι ίδιος!
Εσο ετοιμος!!!
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Κι εγω θα γραφτω μάλλον του χρόνου..

Καιρός για δραστηριοποίηση!!!
Κι όσο για το κρέας Αμαλία μου.....όλοι κάποιοι στιγμή θα το σιχαθούν...
Κι εγώ τρώω, αλλά περιορισμένα....!
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”