Εδω και καιρό εχω εντοπισει τον Ταξιάρχη να μου λέει ψέματα οργανωμένα.Παρατηρουσα και κρατουσα σημειώσεις τοσο των συμβάντων όσο και των ημερών που συνεβαιναν.Εχουν φαινομενικά σχεση με τα μαθήαμτα Αγγλικών.Βαθύτερα πιστεύω εχει να κανει μ ετην αξία του και την ασφάλειά του.........κι ακόμη βαθύτερα με την δική μου.(απλά για να ξερουμε και τι μας γίνεται)
Την τελευταία φορά λοιπον εκεινο που ενοιωσα έντονα ειναι τονα χάνεται το εδαφος κατω αποτα ποδια μου,ενοιωσα ανημπορη και ανασφαλης άσχετα άν εχω περασει τα ιδια με τα μεγαλα μου παιδιά ,ασχετα άν ειμαι τοσο κοντα του.
Αυτο ακριβώς όμως που βιωσα σε πρωτη φαση ειναι ναυτία.
Προχθες το πρωί ενω εκανα Ρεικι,νοιώθω να γυριζουν ολα γύρω μου,κρεβάτι ,ταβανι τα παντα............σηκώθηκα αλλα εβλεπα τα πλακάκια στο δωματιο να χορεύον αυτα κι οχι εγω .
Ειναι η πρωτη φορα που μου συμβαίνει.Να πατώ σε σταθερό εδαφος και να ειναι ψευδαίσθηση.
Σας παραθετω τι γραφει για τον Ιλιγγο στο "Η ασθένεια ως γλωσσα της ψυχής"
Για τον ίλιγγο δεν χρειάζεται να μαντέψουμε τίποτα,η λέξη μιλά από μόνη της.Ο ίλιγγος υπονοεί τον ίλιγγο σε βαθοςΤου δόθηκε το όνομα αναυτία δεδομένου ότι εμφανίζεται πολυ συχνα στο πλοίο,επισης στο αυτοκίνητο ,σε ασανσερ και στο λουνα παρκ.Βασικά οι προϋποθέσεις εμφάνισης του ιλίγγου είναι πάντα παρόμοιες.Χαρακτηριστική ειναι η εξής περίπτωση:ταξιδεύουμε με πλοίο και καθόμαστε κάτω απο το κατάστρωμα γαι φαγητό.Τα ματια μας βλεπουν ενα στρωμενο τραπέζι μπροστά τους,που στεκει στο εδαφος ακίνητo'επομένως,στέλνουμε μήυνυμα στο Κέντρο:"Ολα εντάξει"Την ίδια στιγμή όμως το όργανο της ισορροπίας απο το εσωτερικό αυτί τηλεγραφεί στο ίδιο κέντρο:"Tαλαντεύσεις"Ετσι δημιουργείται ένα είδος κατάστασης double-bine (διπλή δεσμευση),την οποία τον κέντρο δεν μπορέι να διευθετήσει.Υπαρχει είτε ηρεμία είτε κίνηση,αλλά και τα δυο μαζί δεν γίνονται.Στην κατάσταση αυτη ο οργανισμος σωματοποιεί την προφανή απατη και το δηλώνει στην συνειδηση.
Το σύμπτωμα απεικονίζει στον ασθενή,πάω στο ίδιο του το σώμα ,όσα δεν μπορεί εκείνος να αναγνωρίσει εξωτερικά,ότι δηλαδή το έδαφος άπο κάτω ταλαντεύεται."
Περιττό να σας πω ότι δοξάζω τον Θεό για οτι συμβαίνει μιας και ειναι ακόμα 13 χρονων και ότι και αν συμβαινει ,περαν της εφηβείας ,θα μπορεσω να το "πιάσω" μαζί με "μενα".Γιατι παντα τα παιδια μου λειτουργουν σαν καθρέφτες μου.
Σας ευχαριστω.
Ιλιγγος!
- galazia_sfaira
Ιλιγγος!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!
"Αφίεσθε Ημών"
"Αφίεσθε Ημών"
Καλλιόπη μου...
Είχα και εγώ ιλίγγους, χωρίς αιτία...!! :roll:
Τι σπάνιο για μένα...
΄Οταν αντλούσα αξία από τους άλλους...
΄Οταν αυτά που έκαναν οι άλλοι, χτύπαγαν τα δικά μου πρότυπα και με έβγαζαν από την ισορροπία...που νόμιζα ότι είχα...
Και μέσα στους "άλλους" συμπεριλαμβάνονται και τα παιδιά μας!
Κάθε επιλογή τους, γινόταν δική μου!
Γιατί δεν μπορούσα να δω ότι δεν περπάταγα μαζί με κανέναν!!!
Τους έβαζα όλους, όσους αγαπούσα, στον δικό μου δρόμο...μέχρι που εκείνος έχασε την σταθερότητά του από το βάρος των άλλων...
Και έγινε θάλασσα συναισθημάτων ενοχής, φόβου, θυμού...
Εμ τι να σου κάνει και η ψυχούλα?
Ταλαντεύεται κι αυτή... :(
Στήριξε το παιδί σου σ' αυτό το ψέμμα και βρες μαζί του την αληθεια του...
Είχα και εγώ ιλίγγους, χωρίς αιτία...!! :roll:
Τι σπάνιο για μένα...

΄Οταν αντλούσα αξία από τους άλλους...
΄Οταν αυτά που έκαναν οι άλλοι, χτύπαγαν τα δικά μου πρότυπα και με έβγαζαν από την ισορροπία...που νόμιζα ότι είχα...
Και μέσα στους "άλλους" συμπεριλαμβάνονται και τα παιδιά μας!
Κάθε επιλογή τους, γινόταν δική μου!
Γιατί δεν μπορούσα να δω ότι δεν περπάταγα μαζί με κανέναν!!!
Τους έβαζα όλους, όσους αγαπούσα, στον δικό μου δρόμο...μέχρι που εκείνος έχασε την σταθερότητά του από το βάρος των άλλων...
Και έγινε θάλασσα συναισθημάτων ενοχής, φόβου, θυμού...
Εμ τι να σου κάνει και η ψυχούλα?
Ταλαντεύεται κι αυτή... :(
Στήριξε το παιδί σου σ' αυτό το ψέμμα και βρες μαζί του την αληθεια του...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Σε προλαβαίνω από τις ενοχές του "τι δεν έκανα εγώ καλά..."
Ωραία καραμέλλα...Ευχαριστώ δεν θα πάρω!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Re: Ιλιγγος!
Βάσω έγραψε:Σε προλαβαίνω από τις ενοχές του "τι δεν έκανα εγώ καλά..."

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...