Ωμολαγνεία και στις γιορτές!
Ωμολαγνεία και στις γιορτές!
Μαγιονέζα για σαλάτα πράσινη
Υλικά
1 φλ. κάσιους
1/4 φλ. νερό ή γάλα αμυγδάλου
1/4 φλ. λεμόνι
1/2 φλ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 - 3 χουρμάδες
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Παρασκευή
Λιώνουμε καλά στο "μούλτι" όλα τα υλικά έως ότου γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα. Μπορούμε να σερβίρουμε ανακατεύοντας με λαχανικά, π.χ. τριμμένο καρώτο ή να την ρίξουμε πάνω από μια πράσινη σαλάτα.
....................
Από το βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου
"Χορτοφαγική ωμοφαγία"
Υλικά
1 φλ. κάσιους
1/4 φλ. νερό ή γάλα αμυγδάλου
1/4 φλ. λεμόνι
1/2 φλ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 - 3 χουρμάδες
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Παρασκευή
Λιώνουμε καλά στο "μούλτι" όλα τα υλικά έως ότου γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα. Μπορούμε να σερβίρουμε ανακατεύοντας με λαχανικά, π.χ. τριμμένο καρώτο ή να την ρίξουμε πάνω από μια πράσινη σαλάτα.
....................
Από το βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου
"Χορτοφαγική ωμοφαγία"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Επισκέπτης την 23 Δεκ 2007 8:31 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σπανάκι με κρέμα
Υλικά για τη βάση
1/3 αβοκάντο
1 φλ. σπανάκι
2 μανιτάρια μικρά
1 κουταλάκι Tamari
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγος φρέσκος άνηθος
Υλικά για το τυρί (μοιάζει πολύ με κασέρι)
1 φλ. κάσιους τριμμένα
Λίγο νερό
Λίγο αλάτι
Λίγο άσπρο πιπέρι
Λίγο λάδι
Παρασκευή της βάσης
Λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί χωρίς να τα κάνουμε κρέμα (να υπάρχουν μικρά κομματάκια) και το φυλάμε στο ψυγείο.
Παρασκευή του τυριού
Λιώνουμε τα υλικά στο "μούλτι" καλά να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
Σερβίρουμε μια ποσότητα σπανακιού επάνω σε φύλλο λάχανου και από πάνω βάζουμε μια ποσότητα κρέμας. Γαρνίρουμε με μικρά ντοματάκια κομμένα σε φετούλες.
....................
Από το βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου
"Χορτοφαγική ωμοφαγία"
Υλικά για τη βάση
1/3 αβοκάντο
1 φλ. σπανάκι
2 μανιτάρια μικρά
1 κουταλάκι Tamari
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγος φρέσκος άνηθος
Υλικά για το τυρί (μοιάζει πολύ με κασέρι)
1 φλ. κάσιους τριμμένα
Λίγο νερό
Λίγο αλάτι
Λίγο άσπρο πιπέρι
Λίγο λάδι
Παρασκευή της βάσης
Λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί χωρίς να τα κάνουμε κρέμα (να υπάρχουν μικρά κομματάκια) και το φυλάμε στο ψυγείο.
Παρασκευή του τυριού
Λιώνουμε τα υλικά στο "μούλτι" καλά να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
Σερβίρουμε μια ποσότητα σπανακιού επάνω σε φύλλο λάχανου και από πάνω βάζουμε μια ποσότητα κρέμας. Γαρνίρουμε με μικρά ντοματάκια κομμένα σε φετούλες.
....................
Από το βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου
"Χορτοφαγική ωμοφαγία"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Επισκέπτης την 23 Δεκ 2007 8:30 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μηλόπιτα
Υλικά για τη βάση
2 φλ. φουντούκια
6 - 8 μεγάλοι χουρμάδες, μουσκεμένοι για όση ώρα χρειάζεται να μαλακώσουν
Λίγη κανέλα
Λίγα γαρύφαλλα
1 κουταλιά λάδι καρύδας (προαιρετικά)
Υλικά για την κρέμα
2 μήλα μέτρια
1/4 φλ. σιρόπι αγάβης
1 κουταλιά ταχίνι
Λίγα καρύδια χοντροκομμένα
Λίγα καρύδια ολόκληρα για γαρνιτούρα
Κανέλα
Παρασκευή της βάσης
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο "μούλτι" και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη σφιχτή. Στην συνέχεια, απλώνουμε την ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτες.
Παρασκευή κρέμας
Κόβουμε σε λωρίδες τα μήλα και ανακατεύουμε σε μια λεκάνη με την κανέλλα, το σιρόπι αγάβης και τα χοντροκομμένα καρύδια καλά ώστε να αναμιχθούν καλά. Μετά, απλώνουμε πάνω από τη βάση της τάρτας. Στη συνέχεια, γαρνίρουμε με τα ολόκληρα καρύδια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.
....................
Από το βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου
"Χορτοφαγική ωμοφαγία"
Υλικά για τη βάση
2 φλ. φουντούκια
6 - 8 μεγάλοι χουρμάδες, μουσκεμένοι για όση ώρα χρειάζεται να μαλακώσουν
Λίγη κανέλα
Λίγα γαρύφαλλα
1 κουταλιά λάδι καρύδας (προαιρετικά)
Υλικά για την κρέμα
2 μήλα μέτρια
1/4 φλ. σιρόπι αγάβης
1 κουταλιά ταχίνι
Λίγα καρύδια χοντροκομμένα
Λίγα καρύδια ολόκληρα για γαρνιτούρα
Κανέλα
Παρασκευή της βάσης
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο "μούλτι" και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη σφιχτή. Στην συνέχεια, απλώνουμε την ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτες.
Παρασκευή κρέμας
Κόβουμε σε λωρίδες τα μήλα και ανακατεύουμε σε μια λεκάνη με την κανέλλα, το σιρόπι αγάβης και τα χοντροκομμένα καρύδια καλά ώστε να αναμιχθούν καλά. Μετά, απλώνουμε πάνω από τη βάση της τάρτας. Στη συνέχεια, γαρνίρουμε με τα ολόκληρα καρύδια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.
....................
Από το βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου
"Χορτοφαγική ωμοφαγία"
Αυτή η μαγιονέζα πολύ μου άρεσε.......
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!
Reiki Center - Ρεικι
Reiki Center - Ρεικι
- margaritarenia
- Δημοσιεύσεις: 16586
- Εγγραφή: 04 Μάιος 2007 4:02 pm
Emmanouela έγραψε:Αυτή η μαγιονέζα πολύ μου άρεσε.......
Την εφτιαξα και ηταν φανταστικη!Χωρις χουρμαδες γιατι δεν ειχα
Ανυπομονω να την ξαναφαω
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Ok Maggy μου τώρα έχω και τη βούλα να τη φτιάξω!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!
Reiki Center - Ρεικι
Reiki Center - Ρεικι
τι είναι το αθάνατο?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι