Διαβάζουμε πολλές φορές βιβλία που κάνουν την καρδιά μας να χτυπήσει δυνατά και νιώθουμε πως αυτά που λέγονται ανταποκρίνονται σε «αναμνήσεις» της ψυχής μας. Ακούμε λέξεις και αλήθειες από ανθρώπους που ωθούν τις σκέψεις μας σε ένα ανώτερο διευρυμένο πεδίο δράσης.
Σε όλη αυτήν την διαδρομή, πολλοί από εμάς, έχουμε αμφισβήτηση, για το αν η διαδρομή αυτή περιέχει αλήθεια ή είναι απλά η επιθυμία μας για ένωση με τον θεό, που δίνει υπόσταση σε ότι δεν αποδεικνύεται
Διαπίστωσα σ αυτήν την πορεία, ότι όσα ακούμε και διαβάζουμε, αν δεν είναι «βιωμένη αλήθεια», περιέχουν και τις αμφιβολίες μας, αφού κανείς δεν βρίσκεται για να μας τα επιβεβαιώσει.
Η «βιωμένη» αλήθεια όμως είναι η τελειότητα! Είναι η αρμονία που έχουμε, η σύνδεσή μας με το σύμπαν, η εσωτερική γαλήνη, το θαύμα της ζωής μας.
Τίποτα δεν έχει αξία για εμάς, αν δεν υπάρχουν οι επιβεβαιώσεις.
Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για την τελειότητα, είναι η ίδια η τέλεια ζωή μας!
Η μεγαλύτερη αξία της εσωτερικής αλήθειας, είναι «ο βιωμένος θεός»!!!
Στην αρχή του δρόμου, που ακόμα ισορροπούμε μεταξύ γης και ουρανού, η πρόθεσή μας για την αναζήτηση της «ουράνιας σκάλας» που θα μας φτάσει στο «σπίτι» μας, ενεργοποιεί τους «αόρατους» συνεργάτες μας από τις πνευματικές διαστάσεις,
που για να δηλώσουν την παρουσίας τους ξεκλειδώνουν τις συνειδήσεις μας, ώστε να αντιληφθούμε τα μικρά «θαύματα» που μας βοηθάνε να έχουμε τις δικές τους επιβεβαιώσεις.
Οι περισσότεροι έχουν τέτοιες εμπειρίες, ανεξήγητων συμβάντων, που όμως στάθηκαν για τους ίδιους σημεία αναφοράς γεγονότων που άλλαξαν την ζωή τους, που τους βοήθησαν σε δύσκολες αποφάσεις, που τους διευκόλυναν σε περίοδο στασιμότητας.
Εγώ μπορώ να αναφέρω πολλά τέτοια μικρά «θαύματα» που σηματοδότησαν την διαδρομή μου και έπαιξαν έναν δραματικό ρόλο στην επίγνωσή μου. Ηταν αυτά τα μικρά-μεγαλα συμβάντα, που η λογική μου δεν μπορούσε να τα εξηγήσει και έτσι αφέθηκα στην ροή τους και στην «αλήθεια» τους, αναγνωρίζοντας την συμμετοχή του Ανώτερου Εαυτού μου σε μια διαδικασία που δεν αρμόζει σε «ανθρώπινο νου»!
Αν «η βιωμένη αλήθεια» δεν βρίσκει εφαρμογή στην ζωή μας, τότε απλά δεν είναι «βιωμένη». Η ζωή μας εδώ είναι για να την ζήσουμε με τελειότητα μέσα στην ατέλειά της! Η σύνδεση με το Πνεύμα μας, ενόσω είμαστε σε ενσάρκωση, έχει αξία για την ζωή μας και δεν είναι «γραμμάτιο» που ξεπληρώνεται όταν αφήσουμε το σώμα μας στον φυσικό θάνατο! Αν οι ανώτερες ποιότητες του Πνεύματός μας δεν βρουν ανταπόκριση στην ζωή μας, τότε η σύνδεσή μας μαζί του είναι απλά γνώση και όχι βίωμα. Δεν ζούμε με ελπίδα για ένα καλύτερο «μέλλον», όταν «πεθάνουμε», αλλά ζούμε με βεβαιότητα για ένα τέλειο παρόν στην αιώνια ζωή μας.
Ανοίγω αυτό το τόπικ για να καταγράψει όποιος θέλει αυτές τις «θεϊκές» του εμπειρίες, αυτά τα μικρά συμβάντα που έρχονται σε στιγμές που νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε «ένα σπρώξιμο», που ζητάμε μια επιβεβαίωση για την εργασία μας, που ξεχνάμε την βοήθεια των «αόρατων» συνεργατών μας και απογοητευόμαστε.
Και αντί να μας «σφίξουν» το χέρι, απλά «ανοίγουν» το ραδιόφωνο, π.χ.!!!