Ατομική επανάσταση

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Ατομική επανάσταση

Δημοσίευση από Sofoula »

Αυτό το σύστημα δεν είναι για μένα. Τα πάντα συνθλίβονται, αξίες, ιδανικά, άνθρωποι, ποιότητες, πολιτισμοί, ζωές, ο ίδιος ο πλανήτης μας. Γιατί το μόνο που έχει σημασία είναι τα χρήματα. Και έχουν φροντίσει καλά για αυτό. Μας εκπαιδεύουν από την στιγμή που γεννιόμαστε και αν κάποιος πάει να ξεφύγει, να δει κάτι άλλο, το σύστημα θα γυρίσει να τον εκδικηθεί, να τον πολεμήσει, να του κλείσει την πρόσβαση σε κάθε πιθανή βοήθεια.

Η Θέληση των ανθρώπων έχει πιάσει πάτο. Δεν μπορώ να βρω καμία Πίστη, μόνο ματαιότητα, βαρεμάρα, απαξίωση, μια βουβή απελπισία... Έχουν την αίσθηση πως δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους. Αλλά κυρίως δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει μέσα τους.

Οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ, οι θρησκευτικοί ηγέτες λένε συνεχώς ψέμματα, ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτούν με φόβο, χειρίζονται, χειραγωγούν, ελέγχουν και μοιράζουν κολακείες και εύσημα ο ένας στον άλλον.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι να αγανακτήσει κανείς. Και όμως είναι απίστευτη η απάθεια που βλέπω κάποιες φορές. Με εξοργίζει.

Με εξοργίζει που οι άνθρωποι πιστεύουν πως η οικογένειά τους τους προστατεύει, όταν εκεί μέσα γίνεται η χειρότερη ζημιά.
Που υποστηρίζουν μηχανικά μια θρησκεία που πήραν επιβολικά με την ελλιπή και διεφθαρμένη μόρφωση που τους δόθηκε.
Που ελπίζουν χωρίς να ονειρεύονται. Που θέλουν τα πράγματα να αλλάξουν, χωρίς εκείνοι να κουνήσουν το μικρό τους δαχτυλάκι.
Που η πολυπόθητη ελευθερία είναι ένα άπιαστο όνειρο, αφού οι σχέσεις εξουσίας δεν έχουν ανατραπεί μέσα μας.
Που οι απέραντες, απεριόριστες, μεγαλειώδεις προοπτικές του Ανθρώπου περιορίζονται μέσα στην κανονικότητα, την ρουτίνα, τη μηχανική ζωή, τα "πρέπει", τον φόβο, την επιβίωση, την εικόνα, την γνώμη των άλλων.
Που οι ενήλικοι κλέβουν την παιδικότητα και την αθωότητα των παιδιών.
Που αυτός ο κόσμος λες και αυτοκαταστρέφεται, αλλά κανείς δεν δηλώνει ένοχος, γιατί ο καθένας εκτελεί το καθήκον του.
Που ο "ζωντανός" μέσα στους "πεθαμένους" δεν μπορεί να ακουστεί... Λες και μόνο αν φτάσει να σταυρωθεί θα μπορέσουν να τον δουν οι "πεθαμένοι".
Που είμαστε εγκλωβισμένοι σε προγραμματισμούς, κοινωνικά και θρησκευτικά πρότυπα, παράλογες ενοχές, μια ψεύτικη ηθική και είναι τόσο γαμημένα δύσκολο να τα πετάξουμε από πάνω μας.
Που νομίζουμε πως μας προσφέρουν επιλογές, που τις ακολουθούμε, που δεν επιλέγουμε να Ζήσουμε στο Εδώ και Τώρα.
Που η εκμετάλλευση είναι τόσο δεδομένη, ώστε αν δεν την ασκεί κάποιος είναι και κατακριτέος.

Και αυτή η οργή είναι που μου έχει δώσει την ενέργεια να επαναστατήσω. Να βάλω φωτιά σε ότι μου φθείρει την ψυχή, να οργιστώ με τους οργισμένους, με τους αδικημένους, με τους καταπιεσμένους, με τους πληγωμένους. Φυσικά δεν μιλάω για λυσσαλέα, τυφλή οργή, αλλά για εκείνη την ουσία που σε κάνει να θες να φωνάξεις "αρκετά, φτάνει, όχι άλλο!" Που σου δίνει την ορμή να πολεμίσεις.

Σήμερα έχουμε περισσότερο ανάγκη από μια «ατομική» παρά «συλλογική» επανάσταση. Η ανατροπή θα είναι πρώτα κάθετη, πριν γίνει οριζόντια...

Θα κλείσω για απόψε με το "Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο" λέει ο Γκάντι... Και φυσικά το "Μη νομίσετε ότι ήρθα να φέρω ειρήνη, αλλά σπαθί", που λέει ο Ιησούς @};- @};- @};-
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Re: Ατομική επανάσταση

Δημοσίευση από Giotoula »

Σοφάκι @};- @};- @};-
"Πολέμα και Οραματίσου"...
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Σοφάκι :x :x :x >:d< >:d< >:d<
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
panos

Δημοσίευση από panos »

Σοφακι @};- :x :x :x

σε διαβαζω και σκεφτομαι που ειμαι; τι κανω; γιατι ακομα αφηνω οτι μου εμaθαν να με σερνει δεξια και αριστερα να το αφηνω να λειτουργει μεσα μου ;
και θυμωνω @};- , θυμωνω @};- που εγινα ετσι

ανοιγω την καρδια μου να ποτισει απο οσα διαβαζω και ακουω απο εσας @};- :x :x :x
Πίστη και εμπιστοσύνη στο ότι όλα γεννήθηκαν για εσένα και εσύ γεννήθηκες για όλα, χωρίς να είσαι το κέντρο του Σύμπαντος, αλλά να νιώθεις σαν κέντρο σου το Σύμπαν...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Έχουμε διαφορά σε χρόνια Σοφάκι...
Πέρασα κι εγώ από εκεί που εσύ τώρα περνάς...Από αυτήν την δημιουργική οργή...

Και καρδούλα, σε διαβεβαιώ, είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Αν τότε έκλειναν τα μάτια και τα αφτιά τους οι άνθρωποι, σήμερα, το πιο λογικό είναι, να μην έχουν μάτια και αφτιά...

όταν ένα όργανο δεν το λειτουργείς, έτσι όπως έχει οριστεί από το αρχέτυπό του, τότε και εκείνο αγκυλώνεται...

Δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν νιώθουν...Περιφέρονται μόνο και διαδηλώνουν...

Κάποτε είχα ρωτήσει κλαίγοντας τον Φίλο μου..."τι θέλω εγώ μέσα στους νεκρούς?"
και με είχε πάρει από το χέρι για να μου δείξει...

:cry:
Πόσο η μορφή είναι συνδεδεμένη με την ψυχή μας, το κατάλαβα από την ομορφιά που αντικρίζω στα μάτια σου, αγαπημένη μου ψυχή…
Αυτή η ομορφιά, έχει τον ήχο του Σύμπαντος, όταν αγκαλιάζει όλες τις μορφές του, έχει τη μυρωδιά των αστεριών, όταν απλώνουν το φως στους Γαλαξίες, έχει το άγγιγμα της αγνότητας, όταν τα παιδιά χαμογελάνε, έχει την ευαισθησία της αγάπης, όταν αγγίζει τα όρια της σκέψης…

«Μεγάλε Ιερέα, πώς να πω στους ανθρώπους να σε βρουν;»
«Δώσε τους τη φαντασία σου…»
«Νομίζω δεν αρκεί…»
«Δώσε τους το όνειρό σου…»
«Ούτε αυτό αρκεί…»
«Δείξε τους την ψυχή σου…»
«Έχει μορφή… δε θα την αναγνωρίσουν»
«Τότε… αποκαλύψου!»
«Πώς… πώς να το κάνω;»
«Να είσαι πάντα όμορφη…»
«Εύκολο, μου ακούγεται αυτό!»
Γέλασες μεγάλε Ιερέα, γιατί ήξερες…

Σκοτείνιασε η μορφή, αγαπημένη μου ψυχή, τα δάκρυα ξέπλυναν όλη την ομορφιά της, τη στράγγισαν από ζωή, πάλευε για να ανακαλύψει την ομορφιά που πήρε σαν εντολή να αποκαλύψει…
Και όσο προσπαθούσε, θάμπωνε!
Λυπήθηκες, το ξέρω, αγαπημένη μου ψυχή, ήθελες να με βοηθήσεις…
«Τι να κάνω για σένα;» με ρώτησες… «Δείξε μου, αλλά δώσε μου και μάτια να σε δω…»
Και τότε με «τύφλωσες»…
«Τι άλλο να κάνω για σένα;» με ρώτησες…
«Μίλησέ μου, αλλά δώσε μου κι αυτιά να σε ακούω…» Και τότε μου πήρες τη φωνή…
«Τι άλλο θέλεις;» με ξαναρώτησες… «να είμαστε μαζί…» Και τότε έβγαλες το μισό αστέρι και μου το έδωσες. Θυμήθηκα το μισό δικό μου και τα ένωσα… Και τότε ένωσα το Σύμπαν σε μια τεράστια ομορφιά!

Τώρα πάρε πίσω το κομμάτι σου, αγαπημένη μου ψυχή, η ομορφιά αποκαλύφτηκε μέσα στην αιώνια αγάπη μας…
Ξέρω τι να πω πια στους ανθρώπους για να σε βρουν μεγάλε Ιερέα…
Ξέρω πια τι είσαι στη ζωή μου, αγαπημένη μου ψυχή!!!
Ξέρω πια, τι είναι η ζωή μου, η ζωή μας!

Εσύ άραγε ξέρεις πόσο πολύ σ' αγαπώ;

Καρδούλα γλυκιά, όταν ορίζεσαι από τον Μεγάλο Ιερέα "Πολεμιστής", τότε πολεμάς τον θάνατο...
Δεν έχεις και πολλά περιθώρια να επιλέξεις κάτι άλλο εκτός από την Ζωή...

Σε νιώθω, όσο δεν μπορείς να φανταστείς...Όμως σου έχω πει ότι έχει "μοναξιά" τούτος ο Δρόμος...
Ο Δρόμος της Αγάπης είναι πολύ μοναχικός, ενόσω οι άλλοι άνθρωποι έχουν επιλέξει τον φόβο...
Θα σφίξεις τα δόντια πολλές φορές, θα θέλεις να ουρλιάξεις άλλες τόσες...

Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεε!!!!

Σε νιώθω καρδούλα μου :cry: @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

:cry: :cry: :cry: :cry: @};-
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

Σοφακι γλυκο :x >:d< >:d< >:d<
Βασουλα :cry: >:d< >:d< >:d<
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:cry: @};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Σοφάκι μου :cry: @};-

Βασούλα! @};-

>:d< >:d< >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Δημοσίευση από Giotoula »

:cry: @};- @};-
"Πολέμα και Οραματίσου"...
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Σοφακι μου... @};- :x >:d<
Καρδούλα γλυκιά, όταν ορίζεσαι από τον Μεγάλο Ιερέα "Πολεμιστής", τότε πολεμάς τον θάνατο...

Σε νιώθω, όσο δεν μπορείς να φανταστείς...Όμως σου έχω πει ότι έχει "μοναξιά" τούτος ο Δρόμος...
Ο Δρόμος της Αγάπης είναι πολύ μοναχικός, ενόσω οι άλλοι άνθρωποι έχουν επιλέξει τον φόβο...

Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεε!!!!

:cry: :cry: @};-

Μας το εχεις πει... οπως και μας το θυμιζες και το θυμιζεις μεσα απο τον "Λογο" σου καθε φορα που ξεχαστηκαμε.. @};- :x >:d<
Άβαταρ μέλους
JOANNA
Site Admin

Δημοσίευση από JOANNA »

Σοφακι μου :cry: :x

Βασουλα μου :cry: @};-
Όπου είναι ο Εαυτός μας είναι και ο Θεός και όπου είναι ο Θεός είναι όλα....

Πολέμα και Οραματίσου

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Βασούλα μου :cry: @};- @};- @};-

Παιδάκια :x >:d< >:d< >:d<
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Σοφάκι μου :x @};- >:d< >:d< >:d<
Βασούλα μου :cry: :x >:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
elenaki

Δημοσίευση από elenaki »

Και αυτή η οργή είναι που μου έχει δώσει την ενέργεια να επαναστατήσω. Να βάλω φωτιά σε ότι μου φθείρει την ψυχή, να οργιστώ με τους οργισμένους, με τους αδικημένους, με τους καταπιεσμένους, με τους πληγωμένους. Φυσικά δεν μιλάω για λυσσαλέα, τυφλή οργή, αλλά για εκείνη την ουσία που σε κάνει να θες να φωνάξεις "αρκετά, φτάνει, όχι άλλο!" Που σου δίνει την ορμή να πολεμίσεις.

Σήμερα έχουμε περισσότερο ανάγκη από μια «ατομική» παρά «συλλογική» επανάσταση. Η ανατροπή θα είναι πρώτα κάθετη, πριν γίνει οριζόντια...
Σοφακι μου.. :cry: @};-

Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεε!!!!

Βασουλα μου.. @};- :cry:
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”