ΟΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

ΟΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩ

Δημοσίευση από Vasoula »

Είδα εχτές μια ταινία...βλακιούλα ήταν, περιπετειούλα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νόημα, από αυτές που δεν σου αφήνουν τίποτα. Όταν όμως γύρισα σπίτι ένιωσα μια βαθιά θλίψη και δεν ήξερα από που προκύπτει...Ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου ότι προερχόταν από την ταινία...

Κι όμως...

Ο πρωταγωνιστής αναζητώντας μια απάντηση έφτιαξε μια μηχανή χρόνου και βρέθηκε στο μέλλον. 800.000 χρόνια μετά...
Ο κόσμος δεν ήταν σαν αυτόν που ξέρουμε ή που φανταζόμαστε. Η ανθρωπότητα είχε χωριστεί σε δύο φυλές. Αυτούς που ζούσαν στην επιφάνεια και αυτούς που ζούσαν κάτω από την επιφάνεια...Και οι μεν και οι δε ήταν πρωτόγονοι, οι πάνω ήταν ειρηνικοί αλλά ανίσχυροι και φοβισμένοι και οι κάτω ήταν οι πολεμοχαρείς αλλά ισχυροί και ζωώδεις. Οι κάτω έκαναν κατά καιρούς επιδρομές και μάζευαν σαν τροφή κάποιους από τους πάνω...Οι πάνω δεν πολεμούσαν, δεν έκαναν τίποτα όταν γινόντουσαν αυτές οι επιδρομές...Τις θεωρούσαν μοίρα τους.

Αυτή η εικόνα για το μέλλον της ανθρωπότητας, μου έφερε θλίψη...Γιατί και σήμερα ο άνθρωπος ζει με αυτόν τον τρόπο, ανεξάρτητα αν έχει δημιουργήσει πολιτισμό...Αν χάσει την τεχνολογία, που σήμερα θεωρείται εξέλιξη, ο άνθρωπος θα μείνει σαν αυτό που είναι "ζωώδης, φοβισμένος" και θα τρώει ο ένας τον άλλον...όπως ακριβώς γίνεται σήμερα "υπό την αιγίδα του πολιτισμού" με διακριτικό τρόπο (ή και αδιάκριτο)...

Κάποια πράγματα χρειάζεται να τα υπομείνεις, κάποια όμως μπορείς να τα αλλάξεις...Και για να τα αλλάξεις χρειάζεται να πολεμήσεις μέσα στον Εαυτό σου, να μην τα θεωρείς μοίρα σου...Ο ειρηνικός δεν είναι ο φοβισμένος, σε καμία περίπτωση, ο ζωώδης δεν είναι ο ισχυρός σε καμία περίπτωση...
Αυτοί που παραιτούνται από τα δικαιώματά τους είναι αυτοί που νομίζουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν την μοίρα τους...Αυτοί που δεν πολεμούν, αλλά περιμένουν στωικά τους κάτω για να τους φάνε...

'Εκανα συνειρμούς σε σχέση με την επιφάνεια και το ασυνείδητο...Η επιφάνεια ενός ανθρώπου (αυτό που νομίζει σαν εαυτό) είναι ο ειρηνικός φοβισμένος και το ασυνείδητο είναι ο ζωώδης και ισχυρός...Και έρχεται ο κάτω και τρώει τον πάνω...γιατί ο πάνω θεωρεί ότι είναι αδύναμος να αντιταχθεί στον υπόγειο και ύπουλο εχθρό-εαυτό του...
Περιμένει λοιπόν στωικά να φαγωθεί...παραδίνεται χωρίς να πολεμήσει, ούτε καν του περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να το κάνει, γιατί δεν ξέρει ότι έχει νόηση-λογική και πνεύμα, ενώ ο κάτω είναι εντελώς άνοος και ζωώδης και το μόνο που θέλει είναι να διατηρηθεί στην ζωή...

Να σκέφτεσαι πάντα ποιόν ταϊζεις, σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές που βγαίνει ο κάτω...Μην κάθεσαι να σε φάει, τρέξε, πολέμησε, φύγε...Έχεις ευκαιρίες πολύ περισσότερες από τον κάτω, γιατί έχεις την δυνατότητα να Αγαπήσεις, ενώ εκείνος όχι...

Σε κάποια στιγμή λέει κάποιος από τους πάνω, στην ταινία..."έτσι τα βρήκαμε από τους προγόνους μας..."

Αμέσως σκέφτηκα τον Άνθρωπο και πόσο ανόητα ερμηνεύτηκε ο Λόγος του...

Εἴ τις ἔρχεται πρός με καὶ οὐ μισεῖ τὸν πατέρα ἑαυτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ τὴν γυναῖκα καὶ τὰ τέκνα καὶ τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τὰς ἀδελφάς, ἔτι δὲ καὶ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν, οὐ δύναταί μου μαθητής εἶναι.

αντί να κουβαλάμε στο ασυνείδητο τους προγόνους μας, ας βγούμε να πάρουμε καθαρό αέρα στο Πνεύμα μας...
Είναι η μόνη δυνατότητα που έχουμε να αναπνεύσουμε βαθιά και ελεύθερα μέσα στον Εαυτό μας, σαν Άνθρωπος!

@};-
Συνημμένα
images (3).jpg
images (3).jpg (29.17 KiB) Προβλήθηκε 4346 φορές
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Re: ΟΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩ

Δημοσίευση από Danielli »

αντί να κουβαλάμε στο ασυνείδητο τους προγόνους μας, ας βγούμε να πάρουμε καθαρό αέρα στο Πνεύμα μας...
Είναι η μόνη δυνατότητα που έχουμε να αναπνεύσουμε βαθιά και ελεύθερα μέσα στον Εαυτό μας, σαν Άνθρωπος!
@};- :-(
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε:Να σκέφτεσαι πάντα ποιόν ταϊζεις, σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές που βγαίνει ο κάτω...Μην κάθεσαι να σε φάει, τρέξε, πολέμησε, φύγε...Έχεις ευκαιρίες πολύ περισσότερες από τον κάτω, γιατί έχεις την δυνατότητα να Αγαπήσεις, ενώ εκείνος όχι...
Vaso έγραψε:αντί να κουβαλάμε στο ασυνείδητο τους προγόνους μας, ας βγούμε να πάρουμε καθαρό αέρα στο Πνεύμα μας...
@};- @};- :x :x
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

@};- @};-
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Να σκέφτεσαι πάντα ποιόν ταϊζεις, σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές που βγαίνει ο κάτω...Μην κάθεσαι να σε φάει, τρέξε, πολέμησε, φύγε...Έχεις ευκαιρίες πολύ περισσότερες από τον κάτω, γιατί έχεις την δυνατότητα να Αγαπήσεις, ενώ εκείνος όχι...

:romance-heartbeating:

Εἴ τις ἔρχεται πρός με καὶ οὐ μισεῖ τὸν πατέρα ἑαυτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ τὴν γυναῖκα καὶ τὰ τέκνα καὶ τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τὰς ἀδελφάς, ἔτι δὲ καὶ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν, οὐ δύναταί μου μαθητής εἶναι.

@};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

:cry: :cry: :cry:
:-( @};-
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

@};- @};-
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Δημοσίευση από Giotoula »

Vaso έγραψε: Να σκέφτεσαι πάντα ποιόν ταϊζεις, σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές που βγαίνει ο κάτω...Μην κάθεσαι να σε φάει, τρέξε, πολέμησε, φύγε...Έχεις ευκαιρίες πολύ περισσότερες από τον κάτω, γιατί έχεις την δυνατότητα να Αγαπήσεις, ενώ εκείνος όχι...
@};- @};- @};-
"Πολέμα και Οραματίσου"...
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Stefanos

Δημοσίευση από Stefanos »

Vaso έγραψε: Αμέσως σκέφτηκα τον Άνθρωπο και πόσο ανόητα ερμηνεύτηκε ο Λόγος του...

@};-
@};- @};- @};-
Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
Άβαταρ μέλους
Λιζούλα

Δημοσίευση από Λιζούλα »

:x :x :x :x :x
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

@};- @};- @};-
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ηθελα να ζητησω και δημοσια μια συγνωμη για τους Ανθρωπους που πληγωσα με λογια που δεν τα μετρησα καν πριν τα ξεστομισω... :-( @};-

Πρεπει να ανασυγκροτηθω λιγακι αυτες τις ημερες γιατι εχασα εντελως τον ελεγχο μου αυτον τον καιρο και αφησα να με παρασυρει αυτος ο κατω... @};-

Βασουλα @};- :x

Εμμακι @};- :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τασούλη μου, το βλέπεις τώρα πιο ξεκάθαρα αυτό που έλεγα?
Ναι πλήγωσες κάποιους ανθρώπους, μα περισσότερο πλήγωσες τον Εαυτό σου...

το ασυνείδητο, αν του επιτρέψουμε να ψάχνει για ενόχους, το σίγουρο είναι ότι θα βρει, για ότι μας συμβαίνει...
Και ξέρεις γιατί?
Γιατί δεν θέλει την Αγάπη με τίποτα...Τρέμει την Αγάπη, γιατί φωτίζει τις σκιές του...
Η Καρδιά, για τον ασυνείδητο εαυτό μας, είναι απαγορευμένος χώρος, γιατί έχει Αγάπη, Σοφία και Δικαιοσύνη και εκείνος έχει μάθει να ζει στο σκοτάδι του και δεν θέλει να ξεκουνίσει ούτε βήμα από εκεί, γιατί φοβάται μην χάσει την δύναμή του...

Η δύναμη που έχει ο ασυνείδητος εαυτός μας, είναι η μεγαλύτερη αδυναμία μας. Γιατί θέλει να δικαιωθεί και χρησιμοποιεί όπλα που σκοτώνουν όχι μόνο τους άλλους, αλλά και το Πνεύμα μας.

:-( @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Βασούλα @};- @};- @};-

Τασούλη >:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”