ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΛΑΠΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΛΑΠΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ...

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν ξέρω αν τούτο όλο αφορά μόνο ένα παιδί, ή και έναν ενήλικα, ο οποίος θα θελήσει να βοηθήσει κάποιον που έχασε το σκυλάκι του.
Νομίζω ότι όχι μόνο τα παιδάκια, αλλά και πολλοί ενήλικες θα έκαναν το ίδιο.
Ίσως η διαφορά έγκειται στο ότι ένας ενήλικας έχει ένα πλεονέκτημα να αντιδράσει σε περίπτωση που πέσει θύμα απαγωγής, αλλά αυτό ΄δεν είναι και απόλυτα βέβαιο...Εξαρτάται το μέρος και το πόσοι τον περιμένουν...

Το καλύτερο, πιστεύω, πως είναι, για να μην προκαλέσουμε τραύμα στην εμπιστοσύνη, μέσω του φόβου, στα παιδιά, να μην τα χάνουμε από τα μάτια μας. Ίσως χρειάζεται να τους διευκρινίσουμε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εχθρικοί ή ψεύτες, αλλά εκείνα δεν έχουν ακόμα την κατανόηση και την διάκριση να το διαχειριστούν, άρα θα πρέπει να σας ρωτάνε αν είναι να συνδιαλλαγούν με έναν άγνωστο.
Λεπτά όρια του παρορμητισμού των παιδιών, χρειάζονται σίγουρα...

:x :x :x

Το πείραμα που σοκάρει -Πως μέσα σε 90 δευτερόλεπτα μπορεί να χαθεί ένα παιδί

Ένα συγκλονιστικό πείραμα που αποτυπώνει το χειρότερο εφιάλτη των γονιών παρουσιάζει πώς ένα παιδί μπορεί να παρασυρθεί από έναν άγνωστο. Το βίντεο προβλήθηκε από διαδικτυακή τηλεόραση του ITV και της εκπομπής Daybreak και αποκαλύπτει πόσο εύκολο είναι τελικά ένα παιδί να παρασυρθεί από έναν άγνωστο.
Μέσα σε μόλις 90 δευτερόλεπτα ένα κοριτσάκι που παίζει στο πάρκο, λίγα μέτρα μακριά από τη μητέρα του, προσεγγίζεται από άγνωστο άνδρα, ο οποίος του λέει ότι έχασε το σκυλάκι του και θέλει τη βοήθειά του ώστε να το βρει.
Όπως αναφέρει και το 4news ο «άγνωστος» άνδρας ζήτησε από τους γονείς εννέα παιδιών ηλικίας 5-11 να συμμετάσχουν στο πείραμα, ώστε να διαπιστωθεί αν τα παιδιά θα τον ακολουθούσαν και τα αποτελέσματα προκαλούν σοκ, καθώς τα επτά από αυτά ακολούθησαν τον άγνωστο έξω από το πάρκο.
«Βγήκε μαζί του έξω από το πάρκο και ο γιος μου τον ακολούθησε. Δε μπορούσα να το πιστέψω», είπε μία μητέρα.
«Τρομοκρατήθηκα και διαπίστωσα ότι δεν επιτρέπεται να είσαι αφελής, δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου κατανοούν όσα τους λες», συμπλήρωσε έκπληκτη η μητέρα

http://gr.news.yahoo.com/%CF%84%CE%BF-% ... 45937.html" onclick="window.open(this.href);return false;
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Re: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΛΑΠΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ...

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε:Το καλύτερο, πιστεύω, πως είναι, για να μην προκαλέσουμε τραύμα στην εμπιστοσύνη, μέσω του φόβου, στα παιδιά, να μην τα χάνουμε από τα μάτια μας. Ίσως χρειάζεται να τους διευκρινίσουμε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εχθρικοί ή ψεύτες, αλλά εκείνα δεν έχουν ακόμα την κατανόηση και την διάκριση να το διαχειριστούν, άρα θα πρέπει να σας ρωτάνε αν είναι να συνδιαλλαγούν με έναν άγνωστο.
@};- @};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

:-s
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
blue velvet

Δημοσίευση από blue velvet »

:-(
Άβαταρ μέλους
Maraki
Site Admin

Δημοσίευση από Maraki »

Oου έτσι ειναι... @};-
Το καλύτερο, πιστεύω, πως είναι, για να μην προκαλέσουμε τραύμα στην εμπιστοσύνη, μέσω του φόβου, στα παιδιά, να μην τα χάνουμε από τα μάτια μας. Ίσως χρειάζεται να τους διευκρινίσουμε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εχθρικοί ή ψεύτες, αλλά εκείνα δεν έχουν ακόμα την κατανόηση και την διάκριση να το διαχειριστούν, άρα θα πρέπει να σας ρωτάνε αν είναι να συνδιαλλαγούν με έναν άγνωστο.
Πω..θυμαμαι ακομη και τωρα αυτα τα πολυ λεπτα όρια.
Μεχρι 3-4 ετών περίπου, για να μην τη φοβίσω και φυσικα μην της προκαλέσω τραυμα στο θεμα εμπιστοσυνης στους ανθρωπους, οταν πηγαιναμε στην παιδικη χαρα, με διακριτικό τρόπο τα μάτια μου ήταν συνεχώς πάνω της. Το θυμάμαι πολύ έντονα αυτό γιατί ηταν και κουραστικό τότε για μένα.
Σιγα σιγα αρχισα να της εξηγω καποια πράγματα και όταν πια ξεκινησε το σχολείο, όπου η πόρτα ανοίγει οταν σχολάνε, και ναι μεν στην 1η και 2α δημοτικου η δασκάλα περιμενει το γονιο ή καποιον που ξερει οτι θα παραλάβει το παιδί και τοτε το αφήνει να περάσει την πόρτα, αλλα μεσα στο χαμό ποτε΄δεν ξέρεις..την εβαλα σε πιο βαθιά νερά.

Απο τα μεσα της περσινής χρονιας, που ηταν 2α δημοτικου ξεκινουσε να με ρωταει και τωρα ακομη, ποτε θα την αφηνω να πηγαινοέρχεται μονη της στο σχολειο. Εντωμεταξυ ειναι 2 στενακια μολις πιο κατω. Για φετος της λεω, το αποκλείουμε. Και προφανώς και για του χρονου αλλα το βλεπουμε βημα βημα αυτο. "Μα εσύ πήγαινες μονη σου και στο νηπιαγωγείο" μου λέει. Και οντως ρε παιδια.. αλλα...πριν 36 χρόνια.
Τι να λέμε τώρα???

Και εβλεπα βρε παιδια τον ενθουσιασμο της οταν καθως μεγαλωνε μπορουσε να πηγαινει με καποια ξαδέλφη της πχ, μεγαλυτερη 4 περιπου χρονια σε απένταντι ψιλικατζίδικο, ή ειδικά φέτος την ανοιξη που πηγαινε και στις κουνιες με τα 2 της ξαδέλφια 13-14 περίπου ετών και μου ελεγε με μια τεραστια χαρα "παμε στις κουνιες με την Αρτεμη και τον Σπυρο και χωρις κανέναν ενήλικα"...
Σας μιλάω για μεγάλη χαρά..
Τα παιδάκια... :) τι να κανεις όμως...αγριοι καιροί τώρα. @};-
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είμαι Παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο Δρόμος ο δικός μου προς εσένα...

Και ο Ιησούς είπε ότι μόνο τα παιδιά θα μπουν στο Βασίλειο των Ουρανών.

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Βασούλα μου >:d< >:d< >:d< Ευχαριστούμε

Μαράκι @};- >:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Έφη

Δημοσίευση από Έφη »

Μαράκι ... :x
Βασούλα ευχαριστούμε ! @};-
Είμαι αυτό που είμαι !

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Elen75

Δημοσίευση από Elen75 »

Βάσω μου, Μαρία μου... :x :x :x :x >:d< >:d< >:d< >:d<
"Αν θες να γνωρίσεις το Συμπαν, γνωρισε τον Εαυτο Σου"
Άβαταρ μέλους
JOANNA
Site Admin

Δημοσίευση από JOANNA »

Βασουλα μου :x :x

Μαρακι μου :x οντως αλλοι καιροι σημερα, θυμαμαι επαιζα στον δρομο τα"μηλα" με τους φιλους
μου και δεν υπηρχε κανενας φοβος , αντε τωρα να παιξεις μεχρι να πεις μη... εχεις γινει καπνος..
>:d<
Όπου είναι ο Εαυτός μας είναι και ο Θεός και όπου είναι ο Θεός είναι όλα....

Πολέμα και Οραματίσου

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”