Κ έτσι ποτέ δεν μας είδαν όπως πραγματικά ήμασταν. Διαφορετικά άτομα, με διαφορετικές δυνάμεις και αδυναμίες, με διαφορετικές ανάγκες. Και μέσα σε μια προσπάθεια εξίσωσης, η σύγκριση έπεφτε σύννεφο. Το να αλλάξεις ένα παιδί ίσως να είναι πιο εύκολο απ'το να προσπαθήσεις να το καταλάβεις... Ίσως γιατί τότε δεν θα έχεις πάντα δίκιο. Ίσως γιατί τότε θα γίνει κάτι άλλο από αυτό που θες - και ίσως τότε να μην μπορείς να το αγαπήσεις... Ίσως απλά να φοβάσαι να το νιώσεις, γιατί κάτι θα σου θυμίσει, που επιμένεις να ξεχνάς.
Όμως, πραγματικά, πόσο δυνατά μου μιλούν οι πράξεις τους... Σχεδόν δε μπορώ να τους ακούσω...
Δεν γίνεται να υπάρχει ισότητα επιβεβλημένη σε χαρακτήρες και συμπεριφορές. Και με την πρώτη μου κριτική σκέψη, κατάλαβα πως αυτή η εξίσωση ήταν λάθος. Πως όλο το σύστημα ήταν λάθος.
Μου είπαν "θα είμαστε σκληροί απέναντί σου, γιατί έτσι είναι η ζωή". Σαν μια ασθένεια, που πρέπει να σου βγουν αντισώματα για να την αντιμετωπίσεις... Ένα τοίχο εγωισμού, εκλογίκευση, προβολή, θάψιμο και κάθε άλλη άμυνα.
Όμως η Ζωή ήρθε να μου πει τα πράγματα πολύ διαφορετικά από ότι μου έμαθαν...
Μου είπε πως ήταν κάτι πολύ πιο μαγικό, πιο μεγαλειώδες, πιο πολύτιμο, πιο γεμάτο απ'όλα όσα είχα φανταστεί...
Μου είπε "αν ψάχνεις κάποιον ένοχο για την μιζέρια που νιώθεις, κοίτα στον καθρέφτη σου"...
Μου είπε "αντί να παρακαλάς κάποιον ή κάτι για να στηριχθείς, σήκω και περπάτα"
Μου είπε "μην φοβάσαι να κάνεις λάθη, γιατί μέσα από αυτά θα αναπτυχθείς"
Μου είπε "μόνο εσύ μπορείς να ορίσεις το μονοπάτι σου"
Μου είπε "κόρη μου, όλη η Μαγεία μου είναι μέσα σου"
Μου είπε "μόνο η Αγάπη μπορεί να σε θεραπεύσει"
Και έτσι, αντί για αντισώματα εγωισμού και άλλων στοιχείων διαχωρισμού που με εκπαιδεύσανε να έχω, τα πέταξα όλα, ώστε να ανοίξει η καρδιά μου και να χωρέσει η Αγάπη...

Και ενώ οι φυσικοί μου γονείς μου είπαν πως δεν θα κατάφερνα να αντιμετωπίσω την βία στα πρόσωπα αυτού του κόσμου με μια ανοιχτή καρδιά, οι Αρχές μου με έμαθαν πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Μια ανοιχτή καρδιά χωράει τόση πολύ Αγάπη, που μπορεί να σταθεί με ισχύ απέναντι στο σύστημα αυτό. Δεν γίνεται διαφορετικά...
Στην αγαπημένη μου Ψυχή