ΒΙΒΛΙΑ...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

ΒΙΒΛΙΑ...

Δημοσίευση από Vasoula »

Παρατηρώ ότι πολλοί άνθρωποι αναφέρονται σε βιβλία, που έγιναν παγκόσμια επιτυχία, αναφέρονται σε διδάγματα μέσα από αυτά, σε αλήθειες που τάχα κοινοποιούνται, μέσα από έναν άνθρωπο, τον συγγραφέα τους…

Το έφερα μέσα στην δική μου κατάσταση αυτό…Όταν γράφω κάτι, δεν το κάνω για να κοινοποιήσω μια αλήθεια, μια γνώση, ένα ηθικό δίδαγμα…
Ο σκοπός μου δεν είναι παρά να μοιραστώ, τι με κάνει χαρούμενη, λυπημένη, θέλω να επικοινωνήσω με τον άλλον μια δική μου αλήθεια, μια αυτοεπίγνωση, που ίσως δεν πρόλαβε να παρατηρήσει ο ίδιος, δεν πρόλαβε να πειραματιστεί μαζί της, να την ερευνήσει βαθύτερα, να νιώσει λίγο περισσότερο τον Εαυτό του, τα συναισθήματά του…

Πόσο πολύ μακριά είμαι από τις «συγγραφικές αυθεντίες»…
Ίσως γιατί ο Δάσκαλός μου, μού είχε πει να «αδειάσω» πρώτα για να «γεμίσω»…

Μου είχε πει, λοιπόν, ότι γνώσεις που βασίζονται σε δόγματα, πεποιθήσεις ή διδασκαλίες, οι γνώσεις των βιβλίων είναι φανταστικές γνώσεις, δεν είναι Αληθινή Γνώση…
Αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο, να παρακινηθείς να ερευνήσεις την Αλήθεια μέσα σου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι «σχολή»…

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τίποτε πέρα από αυτό που εμείς οι ίδιοι αντιλαμβανόμαστε, γιατί το αισθανόμαστε, το βλέπουμε και το κατανοούμε. Μερικές ερμηνείες όμως, πάνε πέρα από την κατανόησή μας...Χρειάζεται να διατηρηθούν και να ωριμάσουν σε μια υψηλότερης μορφής Αντίληψη...
Αυτό που συνήθως ονομάζουμε γνώση είναι απλώς θέμα μνήμης. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε στη μνήμη μας αμέτρητα πράγματα που μπορεί να είναι σωστά ή λανθασμένα.
Ακόμη και αν είναι σωστά όμως, δεν φέρνουν την αληθινή Γνώση, η αληθινή Γνώση δεν μπορεί να μεταδοθεί από τον έναν άνθρωπο στον άλλο…

Ένας άνθρωπος μπορεί μόνο να οδηγηθεί σε ένα εσωτερικό «μέρος», όπου θα μπορέσει να την νιώσει και να την βιώσει, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να συλλάβει την Αλήθεια, όχι απλώς διανοητικά με τον εγκέφαλο αλλά και διαισθητικά με την καρδιά του. Αυτή είναι η Αυτό-επίγνωση…

Για να έχουμε πραγματική γνώση πρέπει να αισθανθούμε την αλήθεια ενός πράγματος, να αντιληφθούμε ότι είναι αληθινό και να ξέρουμε για ποιο λόγο δεν μπορεί να είναι διαφορετικά.

Το να πιστέψουμε στην αλήθεια οποιουδήποτε πράγματος χωρίς να έχουμε γνώση της αλήθειας του βιωματικά, είναι δεισιδαιμονία…
Αν δεν έχουμε συνείδηση της αλήθειας αυτής, απλά πείθουμε τον εαυτό μας ότι είναι αλήθεια…όμως η Ζωή αποδεικνύει ότι με την πειθώ δεν εφαρμόζεις αλήθειες…

Η επιστήμη και οι γνώσεις των φιλοσόφων και των θεολόγων κινδυνεύουν συνεχώς να ανατραπούν από κάποια καινούργια ανακάλυψη, η οποία δεν μπορεί να συγχωνευτεί με τα "τεχνητά" τους συστήματα, γιατί αυτά βασίζονται μόνο στην αντίληψη των αισθήσεων και σε μια επιχειρηματολογία στηριγμένη στις αποδείξεις, ή αντίθετα, στηρίζονται σε πίστεις χωρίς προσωπική έρευνα...Κάτι, που, όμως, η Ζωή μάς έμαθε, ότι συνεχώς ανατρέπεται, από κάτι άλλο και κάτι άλλο...

Η Αλήθεια, όμως, που έχει βιωθεί μέσα μας, δεν μπορεί να ανατραπεί. Δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία και άπαξ και γίνει αντιληπτή με την πνευματική Δύναμη της Αντιληπτικότητας, άπαξ και γίνει κατανοητή από την πνευματική Διάνοια του ανθρώπου, του μεταδίδει αληθινή Γνώση, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, όχι από τους άλλους, αλλά από τον ίδιο, μα μόνο έτσι μπορεί να βρει και εφαρμογή στην Ζωή του...

Η Ζωή με έμαθε να μην δέχομαι σαν Αλήθεια κάτι που διάβασα, ας είναι και από τον Βούδα…
Γιατί αυτό που όφειλα να κάνω, είναι να εμβαθύνω στην αλήθεια που μου λέει και να την βρω μέσα στον Εαυτό μου, σαν Μνήμη…
Αν δεν το κατάφερνα αυτό, θα ήταν απλά μια μνήμη του νου μου, όπως τόσες χιλιάδες άλλες που βρίσκονται εκεί μέσα, σαν εντυπώσεις…

Οι εντυπώσεις όμως που θα με κάνουν να εφαρμόζω την Αλήθεια κάθε στιγμή, δεν βρίσκονται στον νου μου, αλλά στην Ψυχή μου…Η ανάκληση κάθε φορά που χρειάζομαι κάτι, δεν γίνεται γιατί ο νους μου θέλει να με βοηθήσει, αλλά γιατί θέλει η Ψυχή μου…Μέσα εκεί είναι η Αλήθεια και ο Θεός…

Θυμάμαι πάντα, ότι δεν υπάρχει η Αλήθεια της Γνώσης μέσα στα βιβλία, μέσα σε μια φράση, μέσα σε μια φιλοσοφία, μέσα σε μια διδασκαλία, που δεν είναι βιωμένη από εμάς, γιατί όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν Δρόμος, αλλά να μας δείξουν την κατεύθυνση προς τα εκεί...
Τα σεβόμαστε και τα χρησιμοποιούμε. Μας υπηρετούν αλλά δεν τα υπηρετούμε...
Η τροφή του Ανθρώπου είναι το Πνεύμα, ενόσω Πατέρας και Μητέρα μας Είναι μόνο ο Θεός μέσα μας...
Συνημμένα
biblia forum.jpg
biblia forum.jpg (21.25 KiB) Προβλήθηκε 2936 φορές
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Re: ΒΙΒΛΙΑ...

Δημοσίευση από Λιζούλα »

@};-
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Εχω πολυ καιρο να διαβασω καποιο βιβλιο, στο παρελθον ηταν κατι που μου αρεσε πολυ γιατι οι επιγνωσεις για μενα ηταν μια πορτα που ανοιξα στον προθαλαμο της αυτοεπιγνωσης, μετα ηρθε η αναγκη να γινουν ολα αυτα πραξεις.......και ετσι αφησα τα βιβλια προς στιγμην στην ακρη!

εχω ανατρεξει σε πολλα απο αυτα καποια χρονια μετα και αναγνωρισα μεγαλυτερο νιωσιμο και μια πιο βαθεια αντιληψη των θεματων, αυτο ομως εγινε μονο μεσα απο το βιωμα!

:x :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Stefanos

Δημοσίευση από Stefanos »

Αγάπη μου !!!

Βιώνοντας μια αλήθεια όλα αλλάζουν. Η ζωή αλλάζει μορφή και όλα γίνονται πιο κατανοητά, όμορφα και μπαίνουν σε τάξη χωρίς να χρειάζεται να μπουν. Σου παρέχεται σιγουριά ότι πράττεις σωστά, χωρίς να χρειάζεται, να το ξέρεις, χωρίς να σκέφτεσαι το θετικό και αρνητικό.
Είμαι ενθουσιασμένος για το τι θα ακολουθήσει στη ζωή μου, άσχετα με το αν έχει κόστος ή όχι, γιατί πλέον, βιώνω ότι ξεκινάω και βρίσκω τον δρόμο που χρόνια έψαχνα.
Άσχετα με τις κατσαρόλες που θα συνεχίσεις να μου σκας στην κεφαλή σε λατρεύω...

Σε ευχαριστώ Αγάπη μου, που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν !!!
:sunny: :sunny: :sunny:
Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Ο σκοπός μου δεν είναι παρά να μοιραστώ, τι με κάνει χαρούμενη, λυπημένη, θέλω να επικοινωνήσω με τον άλλον μια δική μου αλήθεια, μια αυτοεπίγνωση, που ίσως δεν πρόλαβε να παρατηρήσει ο ίδιος, δεν πρόλαβε να πειραματιστεί μαζί της, να την ερευνήσει βαθύτερα, να νιώσει λίγο περισσότερο τον Εαυτό του, τα συναισθήματά του…
Ευχαριστώ :x :x :x
Η τροφή του Ανθρώπου είναι το Πνεύμα, ενόσω Πατέρας και Μητέρα μας Είναι μόνο ο Θεός μέσα μας...
@};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

@};- @};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

@};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Θυμάμαι πάντα, ότι δεν υπάρχει η Αλήθεια της Γνώσης μέσα στα βιβλία, μέσα σε μια φράση, μέσα σε μια φιλοσοφία, μέσα σε μια διδασκαλία, που δεν είναι βιωμένη από εμάς, γιατί όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν Δρόμος, αλλά να μας δείξουν την κατεύθυνση προς τα εκεί...
Τα σεβόμαστε και τα χρησιμοποιούμε. Μας υπηρετούν αλλά δεν τα υπηρετούμε...

Eνα πολύ ωραίο και επίκαιρο θέμα ειδικά σαυτές τις εποχές
που ο καθένας εκδίδει και κυκλοφορεί ένα βιβλίο , που το χαρακτηρίζουν
αυτογνωσίας , βελτίωσης , αλλαγής και θαύματος.
Πολλά μάλιστα έχουν κάνει τρελές πωλήσεις και έχουν φέρει πολλά κέρδη
στους συγγραφείς τους .
Ολοι αυτοί που τα αγοράζουν πιστεύουν πως με μαγικό τρόπο ,
όλα αυτά τα βιβλία θα τους αλλάξουν τη ζωή .
Ομως αυτό δεν γίνεται .

προσωπικά εχω διαβάσει πολλά και διαφόρων ειδών και περιεχομένου βιβλία ,
γιατί από πολύ μικρή είχα μια έφεση και μου άρεσε το διάβασμα.
Ομως η γνώση που συσώρευσα επί τόσα χρόνια , με ωφέλησε μεν γιατί άνοιξαν
και διευρύνθηκαν οι ορίζοντές μου , όμως στην ουσία εκ των υστέρων
διαπίστωσα πως όλες
αυτές οι γνώσεις μαζεύτηκαν στο νου μου , αναπτύχτηκε το νοητικό μου και έγινε τεράστιο,
τόσο που να γίνει εμπόδιο και ανασταλτικός παράγων ,γιατί
οι τόσες πολλές γνώσεις έμειναν εκει δεν κατέβηκαν στην καρδιά μου ,
όλη αυτή η γνώση που πιθανόν
να ήταν οι Αλήθεια των άλλων , δεν βιώθηκε από μένα , δεν κατέβηκε
στην καρδιά μου δεν έγινε Αυτοεπίγνωση .

Οταν θέλησα να τα εφαρμόσω ήρθε η Ζωή να μου δείξει ,
ότι τίποτα ξένο και μη βιωμένο δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα.
Ευτυχώς το κατάλαβα και αποφάσισα να ξεχάσω ότι ήξερα και να ξεκινήσω από την
αρχή , να μπω μέσα μου , να εφαρμόσω
τις επιγνώσεις στην δική μου Ζωή , να βρω την δική μου Αλήθεια
και να βαδίσω το δικό μου Δρόμο :x @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από Stefanos »

AXIA έγραψε:

Ευτυχώς το κατάλαβα και αποφάσισα να ξεχάσω ότι ήξερα και να ξεκινήσω από την
αρχή να βρω την δική μου Αλήθεια
και να βαδίσω το δικό μου Δρόμο :x @};-

^:)^ ^:)^ ^:)^
Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

αυτές οι γνώσεις μαζεύτηκαν στο νου μου , αναπτύχτηκε το νοητικό μου και έγινε τεράστιο,
τόσο που να γίνει εμπόδιο και ανασταλτικός παράγων
ναι Αλεξια ειναι μεγαλη αληθεια αυτο! :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Bασω ολο το κειμενο ειναι για bold.. @};-

Εχω σταματησει να διαβαζω βιβλια και οσα στο παρελθον εχω διαβασει ωραια τα λεγανε αλλα κανενα δεν ειχε εκεινο το "Λογο πωτισμενο απο Αγαπη και βιωμα" ετσι ωστε να μπορεσει να μου μεταφερει να μπορω να το εφαρμοσω...
Δεν εχω βρει και κατι απο αυτα που εχω διαβασει που να μην μας το εχεις πει με χιλιους δυο τροπους ετσι ωστε και να το εμπεδωσουμε ο καθενας στον χρονο του..
Σε καθε ποστ σου ολα αυτα τα χρονια παιρνω παντα κατι ενα σπορο που μπορω να εφαρμοσω μερα μερα τον Λογο με την Πραξη..

:x :x :x :x
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Αλεξιουλα μου! :x :x :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όχι παιδάκια, δεν εννοούσα να μην διαβάζετε βιβλία...

Είπα απλά ότι δεν τα υπηρετούμε...

είναι πολύ όμορφο να διαβάζεις...

αλλά βιβλία τύπου "σχολής", αυτά που σου λένε τι να κάνεις, αυτά θέλουν λίγο μεγαλύτερη προσοχή

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από AMALIA »

Vaso έγραψε:όχι παιδάκια, δεν εννοούσα να μην διαβάζετε βιβλία...

Είπα απλά ότι δεν τα υπηρετούμε...

είναι πολύ όμορφο να διαβάζεις...

αλλά βιβλία τύπου "σχολής", αυτά που σου λένε τι να κάνεις, αυτά θέλουν λίγο μεγαλύτερη προσοχή

Καταλαβα καρδουλα τι εννουσες... απλα δεν νιωθω την αναγκη να διαβασω κατι αφου τροφη για εσωτερικη εργασια λαμβανω τοση απο εσενα μεσα απο καθε ποστ σου και βιωμενα και με παραδειγματα... :x :x :x
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Τόσες φορές πήγα σε βιβλιοπωλεία... Και λέω ε, ας χαζέψω κι εγώ τα ράφια με τα "αυτογνωσιακά", μπας και πάρω κάτι να ξεφυλλίσω... Και πάντα έτσι όπως πήγαινα, έτσι έφευγα. Ποτέ μου δεν μου "έκατσαν" καλά. Για μένα προσωπικά το λέω. Ό,τι έχω να μάθω για τον εαυτό μου, πιστεύω ότι παίρνω την καθοδήγηση από την ψυχή μου. Όλα τα άλλα είναι τόσο πολύπλοκα, για διαστάσεις, θεότητες, αγγελικές ιεραρχίες, κάρμα... Ουφ, μπερδέφτικα κιόλας! Ο καθ'ένας προσπαθεί να κάνει εντύπωση και να πουλήσει, αυτό έχω δει εγώ.

Δεν ξέρω, ποτέ μου δεν ήμουν του βιβλίου, ούτως ή άλλως. :D :D :D
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”