ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΣΕΣ...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΣΕΣ...

Δημοσίευση από Vasoula »

Η κοινωνία σήμερα αποδομείται…λένε…
Ναι έτσι είναι…αν έτσι νιώθεις…

Γιατί να μας ξαφνιάζει…Κάποιους δεν θα έπρεπε να τους ξαφνιάζει…
Αυτούς που γνωρίζουν καλά ότι ο άνθρωπος ότι έχει μέσα του, έχει και έξω του…

Σε κάποιον το είπα και μου είπε «μέσα μου έχω μόνο τα όργανα του σώματος!
΄Οτι έχω έξω μου έχει αξία…»
Ο συγκεκριμένος είχε βλάβη στην καρδιά…είχε ξεφύγει μεν από τον θάνατο, αλλά όχι από το μέσα του…
Μέσα του είχε «κάποιον» που του έφραζε την ροή της καρδιάς. Του έκλεινε τις αρτηρίες, την τρυπούσε με βελόνες και εμπόδιζε την ομαλή λειτουργία, την πίεζε…

Αυτός ο «κάποιος» που το έκανε, επειδή ακριβώς ήταν αόρατος στα μάτια του, έγινε ο κακός γείτονας, ο κακός υπάλληλος, ο κακός βουλευτής, ο κακός πωλητής, ο αχάριστος φίλος, ο ακατάλληλος σύντροφος, το κακομαθημένο παιδί, ο αγενής, ο αμόρφωτος, ο αλλόθρησκος…
Για όλους μια κακή κουβέντα…

Μέσα του όντως είχε μόνο το όργανο της καρδιάς…

Αλήθεια μου είπε…

Ναι έτσι είναι…
Η κοινωνία δεν αποδομείται, ήταν μη δομημένη έτσι κι αλλιώς…

Γιατί το «μέσα» μας δεν είναι μόνο τα όργανα, το «έξω» μας δεν είναι μόνο οι άλλοι…
Μεταξύ των δύο μεσολαβούν άλλα «υλικά»…

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υποστεί μια κακοποίηση...Πνευματική κυρίως και αυτή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά…
Και εκεί ακριβώς που έχουν υποστεί την κακοποίηση, εκεί ακριβώς έχασαν τις πνευματικές τους δομές…
Μετά ήταν θέμα χρόνου να κακοποιηθούν και συναισθηματικά, από τον φόβο!

Το ξέρουμε όμως, πως μια κακοποίηση φέρνει μνησικακίες…Αυτό το «μέσα» μας, που δεν έχει μόνο όργανα, θέλει να αγαπήσει, με όλη του την Ψυχή και όλη του την ΄Υπαρξη, αλλά η μνήμη του φτάνει μόνο μέχρι την «κακοποίηση»…

Για να υπερβεί την πνευματική του αλλοτρίωση, χρειάζεται να ανοιχτεί σε νέες Μνήμες, σε νέες Διαστάσεις, σε νέες Οπτικές…

Χρειάζεται να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του…
Να καεί στην φωτιά του Θεού…

Χρειάζεται να επιθυμήσει με όλο του το «Είναι» την Ζωή…
Να μην αγκιστρώνεται φοβισμένα πάνω της, αλλά να την «δομήσει» με τα «υλικά» που δεν βρίσκονται στους «αργυραμοιβούς» και στους «εμπόρους», αλλά στην Αρχή του.

Ψιλά γράμματα είναι αυτά για τους περισσότερους…το ξέρω…

Η εκπαίδευσή μας για να γίνουμε άνθρωποι, μας έκανε αυτό ακριβώς…ανθρώπους!

Μα ότι έχουμε μέσα μας, αυτό ακριβώς θα έχουμε και έξω μας…

και όπως είπε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, « μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις», ο καθένας δημιουργεί και τον κόσμο του.

Η ερμηνεία της παραπάνω φράσης συνδέθηκε, ανόητα, , με την ανταπόδοση και ότι δεν πρέπει να απαντάς στις κακίες των ανθρώπων με κακία, γιατί η αγάπη χωρίς όρους δεν την περιλαμβάνει...

Είναι τόσο άστοχη αυτή η ερμηνεία, που μόνο από την πνευματική κακοποίηση, που έχει υποστεί ο άνθρωπος, την πίστεψε και αγωνίστηκε (ακόμα αγωνίζεται) να την τηρήσει …μάταια φυσικά!

Κανένας φυσικός άνθρωπος δεν μπορεί να την τηρήσει, παρά μόνο με υποκρισία...ή με εσωτερική εργασία…

Αντί να δώσουν επιχειρήματα για τους δύο κόσμους και πως μπορείς να τους ενώσεις, μας έβαλαν στην διαδικασία να προσπαθούμε να προσπερνάμε τις κακίες, χωρίς να βλέπουμε τις δικές μας τις ασυνείδητες...Προσπερνάμε, δείχνοντας τάχα ανωτερότητα, αλλά πόσο ανόητο μπορεί να είναι αυτό, ώστε να μην παρατηρούμε ότι κανείς μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει, χωρίς να δει τον κόσμο που κουβαλάει μέσα του.

Ο Θεός και η Αγάπη δεν είναι θέμα ανωτερότητας, αλλά αυθεντικότητας!

Η φράση αυτή, με μια άλλη ερμηνεία, πιο βαθιά και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια, θα μας έφερνε στην σημαντικότητα πάνω στην οποία ελέχθη…
ότι αυτό που έχεις μέσα σου, αυτό έχεις και έξω σου. Και αν εσύ έχεις μέσα σου "μάχαιρα", δηλαδή ασυνείδητες κακίες και μνησικακίες, αυτό που θα λάβεις έξω από εσένα, θα είναι ακριβώς το ίδιο...
Μπορείς να ξεγελάσεις το συνειδητό με την αγάπη χωρίς όρους…
Το ασυνείδητο όμως δεν ξεγελιέται…Εκεί μπαίνουν οι όροι, εκεί που δεν γνωρίζεις τον Εαυτό σου.

Τι να σου κάνουν οι ΄Αγγελοι μετά…
Τι να σου κάνει και ο Θεός…
Τι να σου κάνει και ο Ανώτερος Εαυτός σου…

Όμως, όπως είπα…

Το να σπας δομές, σε ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι, είναι το ίδιο επεμβατικό, όσο να τους σπας στο ξύλο...
Δεν έχεις αυτό το δικαίωμα...γιατί το "ανώτερο καλό" τους μπορεί να μην συμβαδίζει με το "καλό" που εσύ νιώθεις σαν πρακτική εξέλιξη του έργου της Ψυχής.

Γι’ αυτό και φαινομενικά βιώνουμε την αποδόμηση της κοινωνίας…

Γιατί αυτό που είχε δομηθεί ήταν (και ακόμα είναι) πνευματικά κακοποιημένο…

Και τώρα, αυτή η εποχή ανήκει στο «όσοι πιστοί προσέλθετε» κυριολεκτικά…

Ταπεινότητα-Διάκριση-Ειλικρίνεια…

:x :x :x
Συνημμένα
forum.jpg
forum.jpg (34.01 KiB) Προβλήθηκε 4574 φορές
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Re: ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΣΕΣ...

Δημοσίευση από konstantinos s. »

:x :x
Άβαταρ μέλους
Λιζούλα

Δημοσίευση από Λιζούλα »

@};-
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Vaso έγραψε: Η κοινωνία δεν αποδομείται, ήταν μη δομημένη έτσι κι αλλιώς…
:x
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

@};- :x :x
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Με "βλέπεις"...... :cry:

@};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Δηλαδή θα λέγαμε πως το «μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις» είναι κάπως σαν το «όπως έξω, έτσι και μέσα»?

Δεν μου κάνει εντύπωση το γιατί παρερμηνεύτηκε... Εδώ οι άνθρωποι ξεχνάνε πως έχουν και "μέσα" (α, έχουν... τα εσωτερικά όργανα). Και ενώ όλοι βλέπουν με μια αόριστη έννοια την ψυχή, κανείς δεν μπορεί να την προσδιορίσει.

Εκτός και αν περάσουν κάποιο φοβερά έντονο συναίσθημα ή κάποια έντονη ασθένεια... Ίσως, δηλαδή... Απλά εκεί λίγο τα πράγματα αλλάζουν, όταν η έννοια του βάθους στα βιώματα αλλάζει.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σοφάκι κάποιος μου έγραψε, ότι αυτά που γράφω είναι για όσους κατανοούν...

Όχι δεν μιλάω σε όσους κατανοούν, αλλά σε όσους μπορούν να προβληματιστούν...

όταν μιλάς με επιχειρήματα δεν αφήνεις και πολλά περιθώρια παρερμηνείας...

Ναι μέσα μας έχουμε τα όργανα...Ποιός τα ενεργοποιεί όμως? ο Θεός? οι γονείς μας? το Σύμπαν? η μοίρα? ποιός?
΄Ισως είναι ερωτήσεις που μέσα στην φοβισμένη ζωή του, ο άλλος δεν έχει προλαβει να σκεφτεί...

Δεν θέλεις να πείσεις κανέναν...Τον βοηθάς να ερμηνεύσει με μεγαλύτερη διάκριση τις Γραφές...Κοινώς να νιώσει τον σπόρο, που εδώ και 2000 χρόνια τον έθρεψαν τα ζιζάνια της θρησκείας...της κάθε θρησκείας ή της κάθε αίρεσης, όπως θέλετε πέστε το!

Σιγά που θα εννοούσε ο Ιησούς κάτι άλλο εκτός από αυτό..."'οτι έχεις μέσα, έχεις και έξω"...

Απλά η εποχή ήταν διαφορετική και έπρεπε να μιλησει και διαφορετικά...

Οι επόμενοι φωστήρες όμως, βολεύτηκαν με ό,τι τους αθώωνε, αλλιώς οι πιστοί τους θα τους είχαν πάρει με τις πέτρες, με τόσα που έχουν κάνει...
"Συγχώρεσε" ήταν πιο εύκολο, από το "εργάσου τίμια με τον Εαυτό σου"...

Τα περιθώρια όμως στενεύουν...Αυτή είνα η εποχή...

:-( @};-

Εικόνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Δεν θέλεις να πείσεις κανέναν...Τον βοηθάς να ερμηνεύσει με μεγαλύτερη διάκριση τις Γραφές...Κοινώς να νιώσει τον σπόρο, που εδώ και 2000 χρόνια τον έθρεψαν τα ζιζάνια της θρησκείας...της κάθε θρησκείας ή της κάθε αίρεσης, όπως θέλετε πέστε το!
@};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε:Ναι μέσα μας έχουμε τα όργανα...Ποιός τα ενεργοποιεί όμως? ο Θεός? οι γονείς μας? το Σύμπαν? η μοίρα? ποιός?
΄Ισως είναι ερωτήσεις που μέσα στην φοβισμένη ζωή του, ο άλλος δεν έχει προλαβει να σκεφτεί...
Μιας και το ανέφερες... Αυτές τις μέρες είχα μία συζήτηση με κάτι φίλους, όπου υποστηρίζανε πως o σύγχρονος άνθρωπος δεν έχει χρόνο να αποκτήσει επαφή με το μέσα του. Έχει τόσες πολλές υποχρεώσεις, που δεν προλαβαίνει να διαλογιστεί, να νιώσει τον εσωτερικό του κόσμο, να "γίνει Άνθρωπος". Και όλες αυτές οι εξωτερικές πιέσεις τον εξαντλούν τόσο πολύ, που όταν γυρίσει, θα επιλέξει σε αυτόν τον ελεύθερο χρόνο να μην κάνει τίποτα. Απλά να χαζέψει τηλεόραση πχ.

Είναι μάλλον αποτέλεσμα του ελέγχου στην ζωή. Το μυαλό είναι υπερβολικά απασχολημένο για να αντιληφθεί την ολότητα του εαυτού, έστω και λίγο. Τα συναισθήματα είναι εξαιρετικά παγωμένα πίσω από άμυνες ή εξατμισμένα πίσω από ασφαλείς εκτονώσεις, για να "μιλήσει" απ'την ψυχή.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως μπορείς να λες ότι θες συγκεκριμένο χρόνο για να αποκτήσεις επαφή με το μέσα σου. Είναι παράξενος διαχωρισμός.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
elenaki

Δημοσίευση από elenaki »

"Συγχώρεσε" ήταν πιο εύκολο, από το "εργάσου τίμια με τον Εαυτό σου"...
Ετσι ακριβως... @};-
Ολο το κειμενο μια Αληθεια.. @};-
πως μπορείς να λες ότι θες συγκεκριμένο χρόνο για να αποκτήσεις επαφή με το μέσα σου. Είναι παράξενος διαχωρισμός.
Οντως Σοφακι..ειναι η μεγαλυτερη τρικλοποδια που βαζουμε στον εαυτο μας για να μενουμε στασιμοι χωρις καν να μπουμε στη διαδικασια να εργαστουμε με την Ουσια μας..και ποσο μαλλον τιμια!
Μονο οταν τολμησεις να μπεις στη διαδικασια με Αποφαση βλεπεις οτι εχεις τοσο χρονο οσο ακριβως σου χρειαζεται!! @};-
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε: Το ξέρουμε όμως, πως μια κακοποίηση φέρνει μνησικακίες…Αυτό το «μέσα» μας, που δεν έχει μόνο όργανα, θέλει να αγαπήσει, με όλη του την Ψυχή και όλη του την ΄Υπαρξη, αλλά η μνήμη του φτάνει μόνο μέχρι την «κακοποίηση»…

Για να υπερβεί την πνευματική του αλλοτρίωση, χρειάζεται να ανοιχτεί σε νέες Μνήμες, σε νέες Διαστάσεις, σε νέες Οπτικές…

Χρειάζεται να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του…
Να καεί στην φωτιά του Θεού…

Χρειάζεται να επιθυμήσει με όλο του το «Είναι» την Ζωή…
Να μην αγκιστρώνεται φοβισμένα πάνω της, αλλά να την «δομήσει» με τα «υλικά» που δεν βρίσκονται στους «αργυραμοιβούς» και στους «εμπόρους», αλλά στην Αρχή του.
:cry: :romance-heartbeating: :romance-heartbeating:
τοσο συχρονικό ..... O:-)
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως μπορείς να λες ότι θες συγκεκριμένο χρόνο για να αποκτήσεις επαφή με το μέσα σου. Είναι παράξενος διαχωρισμός.
Γιατί πότε εκπαιδεύθηκες στην σιωπή, στην κατανόηση, στην ευαισθησία, Σοφάκι μου?
Πότε σου μίλησαν για το Πνεύμα και την Ψυχή, σαν αναπόσπαστα μέρη του είναι σου?

Πότε και δεν το θυμάμαι?

΄Ολη η εκπαίδευσή μας ήταν απλά για να γίνουμε άνθρωποι...Και αυτό γίναμε...
Δεν μας έμαθαν ότι Είμαστε ΄Ανθρωποι...μας έμαθαν να γινόμαστε...

Οπότε νατος ο διαχωρισμός...Ποιός θα σκεφτεί ότι η Σιωπή είναι δημιουργική?
Ξέρεις πόσοι πολλοί άνθρωποι κοιμούνται με την τηλεόραση ανοιχτή, γιατί δεν αντέχουν την σιωπή?

Φοβούνται την σιωπή...

:-( @};-

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

@};- :x
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Περσυ ο συγκατοικος αφηνε τηλεοραση να κοιμηθει,καλα του λεω τι ωραια να κοιμασαι και να ακους για καταστροφες,κρισεις και αλλα πολλα σκουπιδια..
Εε με νανουριζει λεει.. (και στο ξυπνιο του) @};-

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”