ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Δημοσίευση από Vasoula »

Yπάρχουν τόσα πολλά στον κόσμο μας…

Όμορφα, άσχημα…

Υπάρχουν άνθρωποι που σε κάνουν να νιώθεις καλά και άλλοι, πάλι, που σε κάνουν να νιώθεις χάλια…

Κάποιος σου δίνει ένα θετικό μήνυμα και χαίρεσαι, κάποιος σου δίνει απλά ένα μήνυμα και τότε δεν ξέρεις πώς να νιώσεις…΄Όταν κάτι είναι ουδέτερο, όταν δεν είναι πολωμένο, μας κάνει και σαστίζουμε…Αυτό, καταγράφεται μέσα μας σαν μη-θετικό μήνυμα…

΄Όλα ακολουθούν μια πολικότητα, που μόνο η εσωτερική πόλωση της δίνει μορφή και έκφραση στον κόσμο μας.
Γι’ αυτό και είναι τόσο εμφανώς μεγάλη η διαφορετικότητα μας…

Αν σκεφτούμε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, δεν θα μπορέσουμε εύκολα να φτάσουμε στην αξιολόγηση της διαφορετικότητας μας, παρά μόνο μέσα από μια συγκριτική διαδικασία, αυτού που φαίνεται σαν εκφρασμένο…

Τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας παράγουν την πόλωση…Το Πνεύμα μας όμως είναι ουδέτερο.

Αν ανοίξουμε στην ενόραση για να νιώσουμε την πνευματική μας καθοδήγηση, το πόσο εκείνη θα ακουστεί, έχει να κάνει με την πρόθεσή μας και το τι περιμένουμε από αυτήν…

Θα την χρωματίζουμε ανάλογα με τα δικά μας συναισθήματα και τις σκέψεις μας, περιμένοντας μόνο θετικά μηνύματα, εκείνα που θα μας κάνουν να νιώσουμε ασφαλείς και καλά.

Μα αυτή είναι όμως η Αλήθεια μας?

Ο εσωτερικός καθοδηγητής δεν είναι εκείνος που σου μιλάει για το Φως, αλλά εκείνος που σε οδηγεί και στο σκοτάδι σου…

Είναι σημαντικό να παίρνουμε θετικά μηνύματα για την Ζωή μας…αλλά ποιος είπε ότι η Αλήθεια είναι μόνο ότι θεωρούμε θετικό, ως μήνυμα?

Ένα θετικό μήνυμα, είναι ότι ο ΄Ανθρωπος είναι δημιουργημένος από Αγάπη και Σοφία. Το εσωτερικό του Φως είναι η αδιαμφισβήτητη Πηγή Ενέργειας μέσα του, ΄Ένα με τον Θεό…είτε το γνωρίζει, είτε όχι!
Ας πούμε όμως ότι το γνωρίζει…
Φτάνει για να το νιώσει?

Ένα ουδέτερο μήνυμα είναι ότι ο άνθρωπος δεν γνωρίζει πώς να ενωθεί με τον Θεό μέσα του, γιατί υπάρχουν συναισθήματα που έχουν πολώσει τις ανάγκες του…

Αυτό τώρα γιατί να καταγραφεί σαν ένα μη-θετικό μήνυμα?

@};- Πολλοι στέκονται γύρω από το πηγάδι
Δεν υπάρχει κανείς όμως για να κατέβει

Ο Ωριγένης παραθέτει τα λόγια αυτά του Ιησού. Υπάρχουν πράγματι πολλοί άνθρωποι γύρω από το πηγάδι, οι οποίοι μιλούν για την Πηγή του ή την ονειρεύονται. Ωστόσο δεν ξεδιψάμε με λέξεις…

Χρειάζεται να κατέβουμε στο βάθος της ΄Υπαρξής μας…Να σκάβουμε, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η δίψα μας…
(κατά Θωμάν Ευαγγέλιον)
@};-

Σκέφτομαι πόσοι πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι Φως και Αγάπη, αλλά πόσο λίγοι είναι έτοιμοι να μπουν στο βάθος της ΄Υπαρξής τους για να το νιώσουν, πέρα από κάθε αμφισβήτηση…Η διαδρομή μέχρι την Πηγή είναι το σκοτάδι…

Αλλιώς όλα θα ήταν πολύ εύκολα...
Μέσα στο απλό όμως είναι η δυσκολία και αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό μήνυμα ή απλά ένα μήνυμα…

Αν έχουμε σαν Στόχο την Πηγή μας, όταν γυρίζουμε τα μάτια να δούμε πίσω, θα βλέπουμε μόνο την Προέλευσή μας. Από πού ξεκινήσαμε και προς τα πού πάμε…
Για να αντιληφθούμε ότι είναι το ίδιο ακριβώς Σημείο…΄Ενας Κύκλος Εξέλιξης που περιλαμβάνει πολικότητες που χρειάζεται να βιωθούν…

Αν το «πίσω» σηματοδοτεί τους γονείς μας και τα παιδικά μας βιώματα, τότε το εμπρός θα σηματοδοτεί την φθορά μας. Ο Κύκλος εξέλιξης δεν μένει όμως ποτέ στην μέση, παρά μόνο για να αλλάξουμε «μύτη» στον «διαβήτη», με τον οποίο ορίζουμε το σταθερό μας Σημείο…

Το μήνυμα για σήμερα είναι να βρούμε μέσα μας τον Αρχιτέκτονα…
Να ενωθούμε με την Πρόθεσή Του να ολοκληρώσει τον Κύκλο Του, μέσα μας!
Συνημμένα
kyklosForum.jpg
kyklosForum.jpg (33.64 KiB) Προβλήθηκε 3181 φορές
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Re: ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Δημοσίευση από Λιζούλα »

Ευχαριστώ :cry: @};-
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

@};-
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
Έφη

Δημοσίευση από Έφη »

:x @};-
Είμαι αυτό που είμαι !

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Ο εσωτερικός καθοδηγητής δεν είναι εκείνος που σου μιλάει για το Φως, αλλά εκείνος που σε οδηγεί και στο σκοτάδι σου…
:x :x
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε:Μέσα στο απλό όμως είναι η δυσκολία και αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό μήνυμα ή απλά ένα μήνυμα…

Αν έχουμε σαν Στόχο την Πηγή μας, όταν γυρίζουμε τα μάτια να δούμε πίσω, θα βλέπουμε μόνο την Προέλευσή μας. Από πού ξεκινήσαμε και προς τα πού πάμε…
Για να αντιληφθούμε ότι είναι το ίδιο ακριβώς Σημείο…΄Ενας Κύκλος Εξέλιξης που περιλαμβάνει πολικότητες που χρειάζεται να βιωθούν…

Αν το «πίσω» σηματοδοτεί τους γονείς μας και τα παιδικά μας βιώματα, τότε το εμπρός θα σηματοδοτεί την φθορά μας. Ο Κύκλος εξέλιξης δεν μένει όμως ποτέ στην μέση, παρά μόνο για να αλλάξουμε «μύτη» στον «διαβήτη», με τον οποίο ορίζουμε το σταθερό μας Σημείο…

υπέροχο @};- @};- @};- @};- :x :x
και την έφαγα κι όλας πρωί πρωί :doh: :x :x >:d< >:d<
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

;;)

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

πολυ ιδιαιτερο μηνυμα!! @};- :x :x :x

ν έχουμε σαν Στόχο την Πηγή μας, όταν γυρίζουμε τα μάτια να δούμε πίσω, θα βλέπουμε μόνο την Προέλευσή μας. Από πού ξεκινήσαμε και προς τα πού πάμε…

Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};- @};- @};- :x
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Τέλειο! @};- @};- @};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Βασουλα μου να ρωτησω..
Παντα ομως στον δρομο μας δεν θα κοιταμε πισω για να μπορουμε να δουμε τι μας κραταει πισω κ να το φωτισουμε;
:x
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Σκέφτομαι πόσοι πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι Φως και Αγάπη, αλλά πόσο λίγοι είναι έτοιμοι να μπουν στο βάθος της ΄Υπαρξής τους για να το νιώσουν, πέρα από κάθε αμφισβήτηση…Η διαδρομή μέχρι την Πηγή είναι το σκοτάδι…

Αλλιώς όλα θα ήταν πολύ εύκολα...
Μέσα στο απλό όμως είναι η δυσκολία και αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό μήνυμα ή απλά ένα μήνυμα…
Έτσι.. τόσο απλή και τόσο δύσκολη η Αλήθεια, γιατί απαιτεί αλλαγές που δεν είναι όλοι έτοιμοι να τις κάνουν. Ούτε καν θέλουν να τις κάνουν θα έλεγα..
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

^tasoulis^ έγραψε:Βασουλα μου να ρωτησω..
Παντα ομως στον δρομο μας δεν θα κοιταμε πισω για να μπορουμε να δουμε τι μας κραταει πισω κ να το φωτισουμε;
:x

Τασούλη μου όλα έχουν βήματα. ΄Όσο χτίζεις την πλατφόρμα σου για να στηρίξεις το Πνεύμα σου, φυσικά και θα εξετάσεις τα ψυχολογικά σου περιεχόμενα, τα βιώματα, τις εντολές, τους προγραμματισμούς, τις ανωριμότητες...Αλλά αυτό έχει και τέλος, όταν μπροστά σου είναι μόνο η Κατεύθυνσή σου...

Το πίσω δεν το χρειάζεσαι, παρά μόνο όταν είσαι σίγουρος ότι σου δείχνει μόνο την προέλευση σου.

Αν στέκεσαι για πολύ σ' αυτό που σε κρατά πίσω, θα κόβεις το ένα κεφάλι της Λερναίας ΄Υδρας και εκείνη θα βγάζει 3...

Αν σε κρατάει κάτι πίσω είναι μόνο η αμφιβολία για το που κατευθύνεσαι...Αν αυτό είναι μέσα σου σταθερό, τότε δεν υπάρχει πίσω να κοιτάξεις...Βουτάς μόνο όταν είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις να χάσεις το οτιδήποτε...

Αν φοβάσαι μήπως χάσεις κάτι, δυναμώνεις μόνο την Λερναία ΄Υδρα, όχι την Αγάπη μέσα σου!

:x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Μαλιστα.. :silent:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

καλέ μίλα :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))