Θοδωράκο, θα ήταν άχρηστο να σου πω "αυτό" ή "εκείνο"...
Να προσπαθήσω να σου εξηγήσω με λόγια τον συναισθηματικό φόβο που ορίζει και τα θέλω μας.
Θα ήταν άσκοπο με φιλογογία να αγγίξω την ανησυχία σου...Να σε καθησυχάσω για το ρέικι, για την ενέργεια και τον εαυτό σου...
Να προσπαθήσω να σε πείσω για το καλό και το κακό, δεν θα ήταν αυθεντική αγάπη για σένα! Η εμπειρία που βιώνεται έχει πάρα πολλές παραμέτρους, γιατί όχι και στο ρέικι?
Στην ουσία δεν είναι το ρέικι που θα έκανε κάτι αντίθετο από αυτό που θα ήθελες, αλλά εσύ. Η ενέργεια είναι σοφή, εσύ δεν είσαι όμως, στο επίπεδο που την αντιλαμβάνεσαι σαν κάτι έξω από εσένα, που μπορεί να κάνει καλό ή κακό, ανάλογα με το πως εισπράττει εκείνη την αναλογία...
Ποτέ το ρέικι δεν λειτούργησε ανεξάρτητα από εσένα, γιατί είναι μέσα σε εσένα...Το πόσο εσύ είσαι εσύ, είναι άλλο κεφάλαιο, αλλά αυτό δεν αφορά το ρέικι αυτό καθεαυτό, αλλά ο τρόπος που "χρησιμοποιείς" τον εαυτό σου...
θα σου μεταφέρω κάτι από την Ψυχή μου, κάτι που είχα γράψει στην ομάδα Αγάπη-Σοφία, πριν 3 χρόνια, με την ευχή να λειτουργήσει για σένα, μόνο στο επίπεδο της δικής μου εμπειρίας πάνω στην θεραπεία μου, σε "ανταπόδοση" για το δικό σου άνοιγμα Ψυχής, γιατί χρειάζεται να δίνουμε και να παίρνουμε τα ίδια...
Υπάρχει πολύ βάθος στην αυτογνωσία καθώς και στην αυτο-αξιολόγηση του εαυτού μας.
έχουμε "στεγανοποιήσει" τα εσώψυχά μας τόσο καλά, που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σ' αυτά.
Το υποσυνείδητο ανοίγει σαν "στρείδι"...
Χρειάζεται χαλαρότητα και κυρίως χιούμορ!
Από τις πιο καλές μου ερωτήσεις ήταν "ποιά είσαι βρε Βάσω?"...
"Τι φοβάσαι?"
Οι ερωτήσεις γράφονταν σε ένα χαρτί και μετά χαλάρωνα και έγραφα την πρώτη απάντηση που μου ερχόταν.
Η ψυχή μου συμμετείχε με όσο αγάπη μπορούσε...Η Ρωρ το ίδιο...
Έμαθα για τις εμμονές μου, σχετικά με την αγάπη...
Έμαθα για τον φόβο μου μην τυχόν και μείνω μόνη μου.
Έμαθα για τις αδιέξοδες σχέσεις μου που τις στήριζα στην έλλειψη αυτοπεποίθησης
Έμαθα για την αδεξιότητά μου να είμαι ειλικρινής...
και να έχω ήθος
Έμαθα για τον ανταγωνισμό και το τι κρύβει πίσω του.
Έμαθα ότι θέλω να προβάλλω χαρίσματα για να κερδίσω την μάχη με την ζωή, ενώ στην ουσία δεν την ήθελα πια...
Να κολλάω στους άλλους και να αποξενώνομαι
Να ψάχνω θησαυρούς στα σεντούκια...
Είδα τους ρόλους μου και που απέτυχα
Ω και τι δεν είδα...
Και αφού τα είδα όλα αυτά, άρχισα να συνδέομαι με το πνευματικό μου σώμα...Κάλεσα τον Ανώτερο Εαυτό μου και του είπα "οδήγα", κάνε ότι θέλεις, όπως θέλεις...
Δεν με ενδιέφερε να κερδίσω τίποτα...Ούτε καν την ζωή μου!
΄Ηθελα να αφεθώ από τους ελέγχους και το ποιός είναι πιο καλός και πιο έξυπνος και πιο όμορφος και πιο πλούσιος και πιο εργατικός, και πιο συμπονετικός...Κυριολεκτικά αφέθηκα...΄Αδειασα από όλα...
Ας φύγουν όλοι από την ζωή μου...Ας μείνω μόνη μου...Μήπως μόνη μου δεν ήμουν εντέλει? Και εκει άρχισα να "ξεκλειδώνω" τα εσώψυχα μου...Τις ανάγκες μου, την καθοδήγησή μου, τον θεό...
Ξεκίνησαν όλα, όταν δεν φοβόμουν πια μήπως χάσω κάτι... Έτοιμη για όλα!