Τα αντικείμενα που προσφέρονται βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Είναι μια προσπάθεια ενάντια στην συγκέντρωση αντικειμένων που δεν έχουν κάποιο ελάττωμα αλλά δεν είναι πλέον χρήσιμα για εμάς, μπορεί όμως να είναι χρήσιμα για κάποιων αλλο.
Είναι μια προσπάθεια οικονομική αλλά και οικολογικής συνείδησης.
Μπορεί κάποιος να ζητήσεις κάτι αρκεί και να έχει χαρίσει κάτι.
Ένα πάρε δώσε χωρίς χρήματα, ένας χώρος αλληλεγγύης.
http://www.xariseto.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;
Εκτός απο το site, λειτουργεί και το Χαρισομάγαζο.
"Τέτοια πρωτοβουλία είναι και το Χαρισομάγαζο στην οδό Ιασωνίδου 14 (ανάμεσα στην Φιλίππου και την Αγ. Δημητρίου, Θεσσαλονίκη). Εκεί μπορείτε να πάτε οποιοδήποτε είδος ρουχισμού, υπόδησης, ηλεκτρονικής συσκευής (αρκεί να μην είναι υπερβολικά ογκώδης) ή ένα παλιό βιβλίο, cd, δίσκο έχετε σε καλή κατάσταση και αντί να το πετάξετε, να το χαρίσετε. Αντίστοιχα, μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε από τα ήδη διαθέσιμα αντικείμενα έχουν χαρίσει άλλοι.
Φυσικά μπορείτε να δώσετε και οποιαδήποτε χρηματική συνεισφορά θέλετε διότι το όλο εγχείρημα στηρίζεται καθαρά σε εθελοντική εργασία και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η κοινωνική ευαισθησία και συνεισφορά συναντάει την οικολογία και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.
Info
Ιασωνίδου 14
Ανοιχτό καθημερινά από τις 12:00 έως τις 21:00

