Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ...

Δημοσίευση από Vasoula »

Πάντα έπερνα ερεθίσματα από τις καταστάσεις της ζωής μας για να εμβαθύνω στον Εαυτό μου...
Πέρα από την πνευματική διδασκαλία που έλαβα, πρακτικά χρειαζόταν να βρω πεδίο εφαρμογής της, στον κόσμο μου!

Για να αποφύγω την πλάνη και την θυμαπάτη του θεού και να γίνει η Πίστη μου ακλόνητη σ' Αυτόν, χρειαζόταν να θέσω τον Εαυτό μου σε ετοιμότητα και πειθαρχία και να εμπιστευθώ τον Δάσκαλό μου...

Είναι οδυνηρό να χάνεις τον Δρόμο σου, αλλά το ίδιο οδυνηρό είναι όταν τον βρίσκεις και νιώθεις πόσο πολύ σε οδηγούσε ο εσωτερικός «δαίμονας» να αγνοείς τον θεό που λάτρευες!!!!

΄Ολη η ζωή που πήρα «λάθος», δεν ήταν παρά ένας ατέλειωτος αγώνας αντικατάστασης…και εκεί ήταν το «λάθος»…!
Προσπαθώντας να αντικαταστήσω τον Εαυτό μου, με μια φιλοδοξία, να είμαι απαραίτητη στην αλαζονεία του «ανθρωπάκου», έχασα την καρδιά μου!

Πληγώθηκα και πλήγωσα…μα στην ουσία ήταν η μάχη που έκανα με τον εαυτό μου ενάντια στους Νόμους του θεού, η αιτία…Οι άλλοι όλοι ήταν απλά το ερέθισμα να το κάνω…

Βγάζω πάλι έναν διάλογο από την ομάδα «Αγάπη-Σοφία» εδώ, για όλους…
΄Ισως έχει κάτι να σας πει…

΄Εχει?

Καλημέρα!!!!! @};-

«Δεν ήθελα αυτό που είχα και τώρα θέλω αυτό που δεν έχω...»

Αυτό είναι μια βαθύτερη αλήθεια, μια δυναμική του συνειδητού/ασυνείδητου ανθρώπου...
Μια δυναμική του Εαυτού που δεν γνωρίζουμε...

Πάντα στην ζωή μας υπάρχει η αίσθηση του ανεκπλήρωτου! Σαν να παλεύουμε με τις καταστάσεις της ζωής, χωρίς να ξέρουμε τι θέλουμε, έτσι ώστε η μάχη να γίνεται γενική και αόριστη προς πάσα κατεύθυνση...

Ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι με ότι έχουμε…μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να ευχόμαστε να έχουμε μόνο την υγεία μας! Και αυτό, βέβαια, όταν κλονιστεί ανεπανόρθωτα ο σωματικός μας οργανισμός!

Αυτή η αίσθηση του ανεκπλήρωτου όμως δεν αφορά το σώμα…Πολλοί λένε ότι αφορά τον νου μας, που κάνει σκέψεις και σενάρια, προσπαθώντας να ελέγξει τα πάντα γύρω του…΄Όμως δεν είναι θέμα σκέψεων, αλλά συναισθημάτων, που παραγνωρίζονται!
Πολλοί λένε ότι ο νους είναι η δύναμη του ανθρώπου…

Κι όμως…

Και αυτός ελέγχεται, τελικά, από τα συναισθήματα…΄Όχι τα συνειδητά, αλλά τα ασυνείδητα! ΄Εχουν εκείνη την δυναμική να κινούν αόρατα τα νήματα της ζωής μας και να οδηγούν τις πράξεις μας, τις περισσότερες φορές…Είναι εκείνα που κατευθύνουν τα «θέλω» μας και τις ασυνείδητες ανάγκες μας, και μας φέρνουν πάντα μπροστά σε μια μοίρα που πιστέψαμε ότι προέρχεται από τον θεό…

Κι όμως…

Ποτέ ο θεός δεν «προετοιμάζει» μοίρες δυσοίωνες…

Και αν ο άνθρωπος παρέμενε ολόκληρος και συνδεδεμένος με τον Εαυτό του μέσα στην θειότητά του, δεν θα υπήρχε μέρος μέσα του να κρυφτεί η αλήθεια.

Τα συναισθήματα εκείνα που έχουν χτίσει μέσα μας τον τοίχο του κοσμικού «κακού» από τον φόβο της «μικρότητας» και μόνο, είναι εκείνα που εκφράζονται στον κόσμο μας! Είναι ο κόσμος της υποκρισίας…άλλα σκέφτομαι, άλλα θέλω, άλλα κάνω…
Και αν δεν «συμφωνήσω» με τον Εαυτό μου πρώτα, πως περιμένω να «συμφωνήσω» με άλλους?

Η εσωτερική αρμονία δεν μπορεί να προέρθει μόνο από μια σκέψη…Η ενότητα στο είναι μας δεν μπορεί να προέρθει από ένα «θέλω» που διχάζεται σε «θέλω» και «δεν θέλω», αλλά προέρχεται μόνο από μία «Θέληση»…
Η «Θέληση Μου» έχει εκείνη την δυναμική της εκπλήρωσης και της πνευματικής γεφύρωσης του χάους μέσα μας,
Και αυτό προϋποθέτει εκείνη την συναισθηματική ωριμότητα να αποκαθιστάμε μέσα μας την Αγάπη! ΄Όχι νοητικά, όχι συναισθηματικά, όχι με λόγια, όχι με πράξεις, αλλά με την Δύναμη της Θέλησης που έχει σαν προτεραιότητα την Αγάπη και όχι τον φόβο!
Συνήθως, λένε, η ανωριμότητα του ανθρώπου αφορά μια συγκεκριμένη ηλικία…Μια ηλικία που η νόηση δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί με όλο της το δυναμικό και της λείπει η κρίση…
Μα και όταν αναπτυχθεί με όλο της το δυναμικό, σε εκείνη την ηλικία που φυσιολογικά επέρχεται η ωριμότητα, πάλι δεν έχει κρίση…
΄Ισως έχει επίκριση, ίσως διάκριση, ίσως αμφιταλαντεύεται μεταξύ των δύο, αλλά κρίση δεν έχει, όταν αφήνεται στο έλεος ενός κομματιασμένου εαυτού που συμπεριφέρεται διανοητικά ώριμα, αλλά συναισθηματικά ανώριμα και ακολουθεί την ζωή έτσι όπως έχουν ορίσει τα πρότυπα του «καλού» και του «κακού», χωρίς να γνωρίζει σε βάθος τι είναι ο Εαυτός του σε σχέση με τον θεό…

Νομίζω ότι γνωρίζουμε (τάχα) πολύ καλά τους άλλους και τους χαρακτηρίζουμε, χωρίς πρώτα να έχουμε γνωρίσει τον Εαυτό μας!
Τα τόσα πολλά «θέλω» μας που αντικρούονται με τα τόσα πολλά «δεν θέλω» μας είναι η βάση για να ξεκινήσουμε να ενώνουμε τον Εαυτό μας μέσα στην Αγάπη, για να εκπληρώνουμε διαρκώς και αέναα τον Εαυτό Μας, σαν ΄Ανθρωποι…

Βλέπετε, η αγάπη για τον πλησίον μας δεν φτάνει…
Δεν μας φτάνει στην εκπλήρωση…
Μας φτάνει στην απογοήτευση και την απόγνωση…

Ε, τότε ας ψάξουμε γιατί…

Γιατί καλές είναι οι «σχολές των θεών», αλλά αν δεν ξέρουμε την αναλογία «ανθρώπου-θεού» τότε πάντα θα ανατρέπουν την σχέση «Αγάπης-φιλοδοξίας-πλάνης» και συγχρόνως θα ανατρέπουν την «θεραπεία» μας…

Εικόνα
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

:x
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

Και αυτό προϋποθέτει εκείνη την συναισθηματική ωριμότητα να αποκαθιστάμε μέσα μας την Αγάπη! ΄Όχι νοητικά, όχι συναισθηματικά, όχι με λόγια, όχι με πράξεις, αλλά με την Δύναμη της Θέλησης που έχει σαν προτεραιότητα την Αγάπη και όχι τον φόβο!

Το κλειδι ειναι να θετεις την προτεραιοτητα της ΑΓΑΠΗΣ ως ΣΤΟΧΟ για να ανακαλυπτεις μέσα σου και το θαρρος ...... να προχωρησεις .....και να μην αμφιταλαντεύεσαι σκορπωντας την Δυναμη σου .....χωρις σκοπο .......στις μικρες θελησεις .......!

Ετσι το εχω νοωσει ....... @};-
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Η εσωτερική αρμονία δεν μπορεί να προέρθει μόνο από μια σκέψη…Η ενότητα στο είναι μας δεν μπορεί να προέρθει από ένα «θέλω» που διχάζεται σε «θέλω» και «δεν θέλω», αλλά προέρχεται μόνο από μία «Θέληση»…
Η «Θέληση Μου» έχει εκείνη την δυναμική της εκπλήρωσης και της πνευματικής γεφύρωσης του χάους μέσα μας,
Αυτή ακριβώς την αίσθηση έχω..."θέλω" και "δεν θέλω", χωρίς καν να είμαι σίγουρη αν αφορούν πραγματικά εμένα.

Ψάχνω την εσωτερική μου φωνή.... να με καθοδηγήσει ...
να αφεθώ!!!

@};-
Άβαταρ μέλους
elenaki

Δημοσίευση από elenaki »

Είναι οδυνηρό να χάνεις τον Δρόμο σου, αλλά το ίδιο οδυνηρό είναι όταν τον βρίσκεις και νιώθεις πόσο πολύ σε οδηγούσε ο εσωτερικός «δαίμονας» να αγνοείς τον θεό που λάτρευες!!!!
Νιωθω ποσο οδυνηρο ειναι...και εχω ακομα......
Απο την αλλη ομως χαιρομαι που ανακαλυψα αυτον το δαιμονα που με οδηγουσε!
Τωρα γνωριζομαστε!
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

πως ξεκινάς να ενώνεις τα θέλω σου με τα δεν θέλω? το ανεκπλήρωτο για μένα υπήρχε πάντα... αυτό με έφερε ως εδώ.. ακόμα και όταν υπήρχαν στιγμές που νόμιζα ότι είμαι ικανοποιημένη και πλήρης και το ξεγελούσα δεν κρατούσε πολύ..επέστρεφε πάντα για να μου θυμίσει οτι κάτι λείπει.. αλλά καταλάβαινα οτι αυτό το κάτι που λείπει δεν έρχεται από έξω..κάτι έλειπε από μένα.. τώρα ξέρω τι είναι αυτό που μου έλειπε και προσπαθώ να γεμίσω το κενό με το να θυμηθώ ποιά πραγματικά είμαι γιατί αυτό πιστεύω είναι αυτό που δημιουργούσε το κενό.. όμως το ταξίδι της συναισθηματικής ωριμότητας και πλήρωσης δεν ξέρω πάντα πώς να το κάνω πρακτικό.. νιώθω ότι έχω αρχίσει και αλλάζω γιατί βλέπω τον εαυτό μου να αντιλαμβάνεται πλέον κάποια πράγματα διαφορετικά, βλέπω άλλες πεποιθήσεις που αν και δεν μπορώ να τις τεκμηριώσω η ίδια νιώθω την αλήθεια τους. Νιώθω οτι άρχισα και πάλι να μιλάω πολύ με τον εαυτό μου όπως έκανα πριν από χρόνια τότε που δεν είχα απορροφηθεί ακόμα από την "βόλεψη" μου... όμως βιάζομαι... θέλω απαντήσεις και τις θέλω άμεσα παρόλο που προσπαθώ να καλλιεργήσω μέσα μου την υπομονή... λέω στο εαυτό μου να μη βιάζεται, να δείξει εμπιστοσύνη και να αφεθεί και ταυτόχρονα να σου πάλι πετιέται η ανυπομονησία..ξέρω οτι δεν θα αλλάξω από την μια στιγμή στην άλλη αλλά να που πάλι βιάζομαι γιατί ήρθε πια η ώρα για απαντήσεις.. :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

πως ξεκινάς να ενώνεις τα θέλω σου με τα δεν θέλω?
το "πως" το λες παρακάτω, Μπεττούλα!
Μόνη σου ρωτάς και ΜΟΝΗ ΣΟΥ απαντάς...
νιώθω ότι έχω αρχίσει και αλλάζω γιατί βλέπω τον εαυτό μου να αντιλαμβάνεται πλέον κάποια πράγματα διαφορετικά, βλέπω άλλες πεποιθήσεις που αν και δεν μπορώ να τις τεκμηριώσω η ίδια νιώθω την αλήθεια τους. Νιώθω οτι άρχισα και πάλι να μιλάω πολύ με τον εαυτό μου όπως έκανα πριν από χρόνια τότε που δεν είχα απορροφηθεί ακόμα από την "βόλεψη" μου...
Ουσιαστικά ποτέ κανείς άνθρωπος δεν έχει ξεχάσει εντελώς το αυθεντικό...Μέσα του το νιώθει και θέλει να το εκφράσει, αλλά δεν βρίσκει τρόπο, γιατί φοβάται ότι θα κριθεί ασύστολα και χωρίς έλεος!

Παντού στην ζωή μας υπάρχουν αυθεντίες που είναι έτοιμες να μας δείξουν το σωστό και το λάθος και να μας κρίνουν για τα λάθη μας! Αυτό μάλλον δεν αντέχεται...ή δεν αντέχεται από τους περισσότερους...

Και δεν αντέχεται, γιατί οι περισσότεροι δεν εμπιστεύονται τον Εαυτό τους...
Κι αν κάνω λάθος? αν δεν είναι σωστό΄αυτό που νιώθω? αν αυτό που νιώθω με οδηγήσει στο "κακό"?
Μετά θα πρέπει να λογοδοτήσω...

Σε ποιόν όμως????

Γιατί αν δεν εμπιστεύεσαι αυτό που νιώθεις, δεν έχεις παρά να λογοδοτήσεις σ' αυτόν που σου έσπειρε τις αμφιβολίες...
Πάντως σίγουρα όχι στον Εαυτό σου...

Ο Εαυτός σου απλά θα εισπράξει την "αποτυχία"...και οι άλλοι θα είναι πάλι "νικητές" στην δική σου Ψυχή...

Γι' αυτό, γνώρισε τον Εαυτό σου...Νιώσε τον...Και τότε δεν θα χρειαστείς "οδηγίές" για το πως...Μέσα μας είναι όλα "γραμμένα"...

Να ξέρεις, ότι ο Εαυτός μας δεν ΄προετοιμάζει τίποτα κακό για εμάς...Είναι στον θεό και την Αγάπη...
Αύτό που προετοιμάζει για εμάς κάποιες μη αποδεκτές εμπειρίες, είναι μόνο το ότι θέλουμε να ελέγξουμε το "καλό"...

:x :x :x

Εικόνα

σε αγαπάω σαν να σε ξέρω χρόνια... :x παρατηρώντας τον εαυτό μου το τελευταίο διάστημα σκέφτομαι τη πλάνη τη μεγάλη που κουβαλάμε τόσα χρόνια.. πόσο νομίζουμε οτι ξέραμε τον εαυτό μας ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε την τύφλα μας... αρχίζω να με ανακαλύπτω από την αρχή και υπάρχουν στιγμές που με φοβίζει το γεγονός ότι μπορεί να καταλήξω να είμαι κάτι άλλο από αυτό που ξέρανε τόσα χρόνια για μένα.. μα ο φόβος κρατάει λίγο γιατί νιώθω ότι μόνο για καλό μπορεί να είναι... και άλλωστε δεν νομίζω ότι τελικά η αλλαγή θα είναι τόσο δραματική στην ουσία της γιατί κάπου μέσα μου νιώθω τώρα ότι ήμουν πιο έτοιμη από όσο πίστευα για αυτή την αλλαγή...είναι λες και ανακαλύπτω τώρα ότι οι βάσεις έχουν μπει εδώ και χρόνια και τώρα απλώς αρχίζω και τις βλέπω, τις αναγνωρίζω και τις συνειδητοποιώ.. :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

>:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

και υπάρχουν στιγμές που με φοβίζει το γεγονός ότι μπορεί να καταλήξω να είμαι κάτι άλλο από αυτό που ξέρανε τόσα χρόνια για μένα
όχι μπορεί...σίγουρα Είσαι κάτι άλλο, ακόμα κι από αυτό που νόμιζες πως ήξερες κι εσύ, Μπεττούλα...

Οι χαρακτηρισμοί είναι εύκολοι...Χαρακτηρίζεις κάτι επειδή νομίζεις ότι το ξέρεις...Δεν το γνωρίζεις όμως σε βάθος...
Αυτό ισχύει για όλα, πόσο μάλλον για τον Εαυτό μας...

Πηγή αστείρευτης έμπνευσης είναι...

και δες πως τον έχουμε "καταντήσει" με τις ταμπελίτσες...

χαζός, έξυπνος, καλός, κακός, άσχημος, όμορφος, τεμπέλης, εργατικός, τελειομανής, επιπόλαιος...ουουου και λίγα λέω...

όλα έχουν ένα τέλος όμως, όταν δεν φοβάσαι την ΑΡΧΗ...

:x :x :x :x :x :x

Εικόνα

πόσο θέλω να θυμηθώ την ΑΡΧΗ!!να θυμηθώ ποια πραγματικά είμαι... βιάζομαι αλλά μετά θυμάμαι ότι το ταξίδι είναι που μετράει.. :x
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Η μαζα των ανθρωπων μας κανει πολυ συχνα να πιστευουμε οτι εχουμε επιλεξει σωστα αυτα που θελουμε...
Ελα ντε ομως που μεσα μας κατι μας τρωει... @};-
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

όλα έχουν ένα τέλος όμως, όταν δεν φοβάσαι την ΑΡΧΗ...
Εντάξει μου απάντησες......... :D :D @};-
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Να ξέρεις, ότι ο Εαυτός μας δεν ΄προετοιμάζει τίποτα κακό για εμάς...Είναι στον θεό και την Αγάπη...
Αύτό που προετοιμάζει για εμάς κάποιες μη αποδεκτές εμπειρίες, είναι μόνο το ότι θέλουμε να ελέγξουμε το "καλό"...
Πόσο αρμονικά ζούμε όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό!

Το καλό και το κακό τελικά δεν βοηθάνε και τόσο, κυρίως όταν αφορά θέματα εσωτερικά.

Κάποτε θα καταλάβουμε πιστεύω πως το καλό και το κακό δεν υπάρχουν.. υπάρχει μόνο αυτό που Υπάρχει! :x
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
eirini

Re: Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ...

Δημοσίευση από eirini »

Vaso έγραψε:Είναι οδυνηρό να χάνεις τον Δρόμο σου, αλλά το ίδιο οδυνηρό είναι όταν τον βρίσκεις και νιώθεις πόσο πολύ σε οδηγούσε ο εσωτερικός «δαίμονας» να αγνοείς τον θεό που λάτρευες!!!!
O:-)
Vaso έγραψε:Ισως έχει επίκριση, ίσως διάκριση, ίσως αμφιταλαντεύεται μεταξύ των δύο, αλλά κρίση δεν έχει, όταν αφήνεται στο έλεος ενός κομματιασμένου εαυτού που συμπεριφέρεται διανοητικά ώριμα, αλλά συναισθηματικά ανώριμα και ακολουθεί την ζωή έτσι όπως έχουν ορίσει τα πρότυπα του «καλού» και του «κακού», χωρίς να γνωρίζει σε βάθος τι είναι ο Εαυτός του σε σχέση με τον θεό…
:-(
Vaso έγραψε:Τα τόσα πολλά «θέλω» μας που αντικρούονται με τα τόσα πολλά «δεν θέλω» μας είναι η βάση για να ξεκινήσουμε να ενώνουμε τον Εαυτό μας μέσα στην Αγάπη, για να εκπληρώνουμε διαρκώς και αέναα τον Εαυτό Μας, σαν ΄Ανθρωποι…
@};-
Vaso έγραψε:όλα έχουν ένα τέλος όμως, όταν δεν φοβάσαι την ΑΡΧΗ.
:x :x :x :x >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”