Ο ’νθρωπος ως οντότητα

Άβαταρ μέλους
eudemonia
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: 21 Φεβ 2009 3:24 pm

Ο ’νθρωπος ως οντότητα

Δημοσίευση από eudemonia »

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες, σκέψης να το πω, μιλώντας με τον εαυτό μου να το πω... Φυσικά δεν είναι channeling αλλά κάποιες ίσος κατανοήσεις σε προσωπικό επίπεδο, όπου με έτρωγαν σαν σκέψεις πριν καιρό, οπότε και αποφάσισα να τις γράψω.
Δεν είναι τπτ καινούριο και πρωτάκουστο, αλλά για εμένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η διαφορά του να ξέρεις κάτι με το να το κατανοείς, να το συνειδητοποιείς...

Δεν ξέρω αν σωστά το έβαλα στο <<Εσωτερισμός - Αυτογνωσία>>, μπορεί να μεταφερθεί αν είναι...
Άβαταρ μέλους
eudemonia
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: 21 Φεβ 2009 3:24 pm

Δημοσίευση από eudemonia »

Εαυτός & Αγάπη

Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον εγωισμό. Ο κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει και να τον αγαπάει.
Η αγάπη για πολλούς είναι απλός μια λέξη και για άλλους ένα συναίσθημα το οποίο νιώθουν για κάτι, ή και τα δυο. Η αληθινή αγάπη όμως είναι πέρα από τις λέξεις, η αληθινή αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα, μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό για το οποίο νιώθουμε αγάπη, πηγάζει από το μυαλό. Γι αυτό κάτι που αγαπάμε, μπορούμε να το μισήσουμε ανά πάσα στιγμή.

Ας ξεκινήσουμε με το τι σημαίνει αγάπη για τον εαυτό μας.
Συνήθως οι άνθρωποι έχουν την τάση να ψάχνουν να βρουν κάποιον-κάποια να τους αγαπήσει, αυτό σημαίνει ότι στους ίδιους λείπει η αγάπη. Οπότε θέλουν να πάρουν αγάπη, χωρίς να έχουν οι ίδιοι να δώσουν. Θα μου πείτε πως το συμπέρανα αυτό, θα το αναλύσουμε παρακάτω.
Ο ’νθρωπος είναι φτιαγμένος με αγάπη και από αγάπη. Το πρόβλημα δημιουργείτε όταν κυρίαρχος γίνετε ο νους. Στην εποχή μας είναι έτσι οι καταστάσεις, που αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε με τον νου, βάζοντας πίσω αυτά που θέλει η καρδιά μας. Ο νους όμως είναι η κοινωνία μέσα μας, όχι αυτό που εμείς επιλέξαμε ή είμαστε πραγματικά. Έτσι και η αγάπη με λίγα λόγια σε πολλές περιπτώσεις πηγάζει από τον νου. Η ανάγκες του νου μας οδηγούν και όχι της καρδιάς. Ο νους είναι ένα με την κοινωνία, ενώ η καρδιά είναι ένα με την ψυχή.

Το να αγαπάμε τον εαυτό μας, σημαίνει ότι τον έχουμε αποδεχτεί όπως είναι και γνωρίζουμε τι είναι αυτά που μας χρειάζονται και τι όχι. Πιστεύω όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο εαυτός μας χρειάζεται μόνο θετικά πράγματα και καταστάσεις, οπότε όταν τον αποδεχτούμε και τον αγαπήσουμε έχουμε δεσμευτεί ότι τέρμα ο εγωισμός, η ζήλια, η μνησικακία, οι φοβίες και οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα δίνουμε ή παίρνουμε. Όλοι ξέρουμε τι είναι θετικό και τι αρνητικό. Όσα ποιο πολλά θετικά έχουμε τόσο ποιο πολύ ξέρουμε να μας αγαπάμε. Βέβαια θα επέμβει ο νους σε αυτές τις αλλαγές και θέλει υπομονή και εσωτερική εργασία, δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη.
Όταν όμως φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα είμαστε αγάπη, θα είμαστε γεμάτοι, θα είμαστε θετικοί με αποτέλεσμα να έλκουμε θετικές καταστάσεις, θα κάνουμε μια σχέση με έναν άνθρωπο που είναι και αυτός αγάπη και θα υπάρχει συνεννόηση, χωρίς ζήλια, γεμάτοι με όρεξη για ζωή και καινούρια πράγματα, όπου δεν θα μας κουράζει η καθημερινότητα γιατί απλά θα την διαλέγουμε οι ίδιοι. Ναι θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα που ο νους πριν δεν ήθελε, βαριόταν, αλλά πλέον θα είμαστε θετικοί άνθρωποι γεμάτοι αγάπη, ο νους δεν θα μπορεί να επέμβει με αρνητισμό.

Συμπεραίνουμε ότι αγαπώντας τον εαυτό μας αυτομάτως βγάζουμε και όλα τα αρνητικά από μέσα του. Οπότε αποκτάμε ταπεινότητα και συνείδηση.

Μην περιμένετε να αλλάξει τίποτα γύρω σας. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει να γίνουμε Αγάπη. Αν υπάρχει ανώτερος σκοπός για τον κάθε άνθρωπο αυτός είναι η Αγάπη.
Άβαταρ μέλους
eudemonia
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: 21 Φεβ 2009 3:24 pm

Δημοσίευση από eudemonia »

Ύλη Πνεύμα Συνείδηση

Η υλη και το πνεύμα είναι ένα, μόνο που εμείς έχουμε εγκλωβιστεί στο πρώτο αγνοώντας την ύπαρξη του άλλου, ή απλώς το θεωρούμε κάτι έξω από εμάς, κάτι το οποίο πρέπει να πιστέψουμε, σε κάτι πνευματικό δηλαδή.
Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Ο άνθρωπος είναι και τα δυο σε ένα, υλη και πνεύμα. Το μυαλό μας τα έχει κάνει να φαίνονται σαν δυο διαφορετικά πράγματα. Το μυαλό ζητάει τα υλικά πάντα. Αυτό γίνεται γιατί ο Νους λειτουργεί ασυνείδητα. Παράδειγμα, πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε κάποιο μέλος του σώματός σας χωρίς αυτό να πονάει? Π.χ. ξέρουμε ότι το χέρι μας είναι στη θέση του αλλά αν δεν νιώσουμε ενόχληση δεν του δίνουμε σημασία, σαν να μην υπάρχει. Καθίστε μια φορά σε ένα ήσυχο μέρος για λίγα λεπτά χωρίς να σας ενοχλήσει τίποτε , χαλαρώστε, κλείστε τα μάτια και δώστε σημασία σε κάθε τι πάνω σας. Κεφάλι, χέρια , πόδια, όλα. Παρατηρήστε το σώμα σας. Θα εκπλαγείτε γιατί πρώτη φορά δίνετε σημασία σε κάτι χωρείς αυτό να διαμαρτύρεται.

Λειτουργούμε ασυνείδητα σχεδόν στο 99% και αυτό γίνετε γιατί οι επιλογές μας έρχονται σχεδόν πάντα από το μυαλό μας, από τον νου και ο νους δεν είναι τίποτα άλλο από την κοινωνία μέσα μας, η καθημερινότητα, την οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν την επιλέγουμε εμείς μιας και αυτό που κάνουμε είναι να συμβιβαζόμαστε με αυτά που βρήκαμε. Γιατί μπορεί να γεννηθήκαμε και να μην ξέραμε τίποτα, να χρειαζόμασταν εκπαίδευση, αλλά εκπαιδευτήκαμε να λειτουργούμε και να σκεπτόμαστε όπως η κοινωνία θέλει, έτσι όπως άλλος νους ήθελε, ότι βλέπουμε γύρω μας είναι άλλου-νου...
Μέσα από όλοι αυτήν την ασυνειδησία καταλαβαίνουμε ότι λογικό είναι να ξεχάσουμε το κομμάτι μας πνεύμα, αλλά ακόμα και το ποιοι πραγματικά είμαστε. Νομίζουμε ότι συνείδηση είναι το να πηγαίνουμε για καφέ από επιλογή μας η διάφορα άλλα. Συνειδητός άνθρωπος είναι αυτός που έχει επίγνωση του τι είναι, τι συμβαίνει μέσα του και τι συμβαίνει έξω του.

Με το πνεύμα είμαστε ένα. Να μην πάω μακριά, το πνεύμα είναι η ψυχή μας. Η ψυχή έχει άμεση σύνδεση με την καρδιά μας, τα ποιο αγνά συναισθήματα πηγάζουν από εκεί, όπως είναι η αληθινή αγάπη. Αλλά όπως είπα και παραπάνω το πνεύμα χάθηκε στην καθημερινότητα. Αυτά τα οποία νιώθουμε από καρδιάς δύσκολα εκφράζονται και ποιο δύσκολα γίνονται πράξεις.
Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι κατ αρχής να αντιληφτούμε τα παραπάνω, να μπούμε σε μια διαδικασία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να ακούσουμε την καρδιά μας και να δούμε τι έχουμε αυτήν την στιγμή στην ζωή μας, τι έχουμε επιλέξει από αυτά και τι όχι, τι κάναμε για να τα αποκτήσουμε ή τι δεν κάναμε και τι κάνουμε γι αυτά τώρα, δηλαδή να αρχίσουμε σιγά σιγά να αποκτούμε επίγνωση της ζωής μας. Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας χωρίς εγωισμό. Ότι έχουμε τώρα είναι αποτέλεσμα των πράξεων μας, του παρελθόντος μας. Επομένως γνωρίζουμε ότι για το μέλλον μας κάτι πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι στο χέρι μας.

Πρέπει να ξανά γίνει η Υλη και το Πνεύμα ένα, να αποκτήσουμε Συνείδηση. Με την συνείδηση αυτά τα δυο έρχονται σε αρμονία, η καρδιά και το μυαλό συνεργάζονται αρμονικά με αρχηγό την καρδιά. Ας σταματήσουμε να θέλουμε και να ξεκινήσουμε να είμαστε...
Άβαταρ μέλους
eudemonia
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: 21 Φεβ 2009 3:24 pm

Δημοσίευση από eudemonia »

Αφύπνιση, Πνευματικό Μονοπάτι, Φώτιση

Τι σημαίνει αφύπνιση? Τι σημαίνει πνευματικό μονοπάτι? Τι σημαίνει φώτιση?

Η αφύπνιση συμβαίνει με το που ο ’νθρωπος συνειδητοποιήσει ότι αυτά που συμβαίνουν έξω του δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συμβαίνουν μέσα του.
Σε καθημερινή βάση, βλέπουμε ότι τα περισσότερα που συμβαίνουν γύρω μας, συμβαίνουν παρά την θέλησή μας, υποχρεώσεις διάφορες που έχουν δημιουργηθεί μέσα από επιλογές που αναγκαστήκαμε να πάρουμε με βάση την κοινωνία όπου είμαστε μέρος της.
Αναγκαστήκαμε ναι, γιατί μπορεί να ήταν επιλογές μας, αλλά ήταν επιλογές μέσα από αυτά που βρήκαμε έτοιμα. Ήταν όλα στρωμένα πριν από εμάς, εμείς απλά επιλέξαμε. Συμβιβαστήκαμε.
Οπότε αφύπνιση σημαίνει, γίνομαι κύριος του εαυτού μου, αντιλαμβάνομαι ότι παράλληλα με τον εξωτερικό κόσμο, υπάρχει και ένας εσωτερικός κόσμος, ο δικός μου, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ανεξερεύνητος.

Μετά από αυτήν την συνειδητοποίηση ξεκινά το Πνευματικό Μονοπάτι ή αλλιώς Εσωτερικό Μονοπάτι, που σκοπό έχει να εξερευνήσουμε αυτόν τον άγνωστο κόσμο που βρίσκετε μέσα μας. Μπαίνουμε στην διαδικασία της αυτογνωσίας. Όσο ποιο βαθιά βυθιζόμαστε, τόσο μαθαίνουμε την αλήθεια.
Ο άνθρωπος είναι πολυδιάστατο ον. Μπορεί να κατοικεί σε έναν πλανήτη που όλα βασίζονται στις τρεις διαστάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο αυτό υπάρχει, πως θα μπορούσε άλλωστε.
Ο εγκέφαλός μας, αυτό που κάνει είναι να παίρνει μέσω τον αισθήσεών μας διάφορα δεδομένα και να τα επεξεργάζεται. Ηλεκτρικά σήματα τα οποία τα μετατρέπει σε εικόνες ανάλογα με την γνώση που έχουμε και τα πιστεύω. Επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι η πραγματικότητα είναι ότι ακούμε, ότι γευόμαστε, ότι αγγίζουμε και ότι βλέπουμε.
Παράδειγμα την αγάπη ούτε την ακούμε, ούτε την γευόμαστε, ούτε την αγγίζουμε, ούτε την βλέπουμε. Η αληθινή αγάπη πηγάζει από κάπου αλλού, γι αυτό και δεν ελέγχετε από τον νου και στο όνομά της μπορούν να συμβούν μεγάλες ανατροπές.
Σκεφτείτε ότι σήμερα ο κόσμος περισσότερο φοβάται παρά αγαπάει. Από παντού γεμίζουμε φόβο. Το αντίθετο της αγάπης είναι ο φόβος. Φανταστείτε έναν κόσμο αγάπης και θα δείτε την διαφορά με τον σημερινό!
Επομένως Πνευματικό Μονοπάτι είναι αυτό που μας βάζει στην διαδικασία να δούμε αυτό που πραγματικά είμαστε και όχι αυτό που κάποιοι άλλοι θέλουν. Μαθαίνουμε μέσα από αυτό ότι το μόνο που χρειάζεται για τον εαυτό μας και τους άλλους, είναι η ανιδιοτελής αγάπη.

Η Φώτιση έρχεται όταν ο άνθρωπος καταφέρει μέσα από το εσωτερικό του μονοπάτι να αποκτήσει αυτογνωσία, να γίνει συνειδητός, να γίνει αγάπη, να γίνει φως. Μπορεί να ακούγονται εύκολα όλα αυτά αλλά χρειάζεται πολύ προσπάθεια, ζωές ολόκληρες. Οπότε δεν θα πούμε περισσότερα για αυτό, είμαι σίγουρος ότι όταν έρθει η στιγμή της φώτισης θα το καταλάβουμε όλοι...
Άβαταρ μέλους
Sofoula
Δημοσιεύσεις: 8248
Εγγραφή: 09 Φεβ 2010 12:08 pm
Τοποθεσία: Quinto sol

Δημοσίευση από Sofoula »

Πολύ ενδιαφέροντα όλα! Ευχαριστούμε! :-D :-D :-D
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88633
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

οπότε όταν τον αποδεχτούμε και τον αγαπήσουμε έχουμε δεσμευτεί ότι τέρμα ο εγωισμός, η ζήλια, η μνησικακία, οι φοβίες και οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα δίνουμε ή παίρνουμε. Όλοι ξέρουμε τι είναι θετικό και τι αρνητικό. Όσα ποιο πολλά θετικά έχουμε τόσο ποιο πολύ ξέρουμε να μας αγαπάμε. Βέβαια θα επέμβει ο νους σε αυτές τις αλλαγές και θέλει υπομονή και εσωτερική εργασία, δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη.

Μιχαήλ, αυτό είναι συμπέρασμα...
Λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουν σαν συμπέρασμα!
Το έχουν διαβάσει σε βιβλία...

Η διαδρομή της αποδοχής δεν βασίζεται στο τι θετικό έχεις, αλλά στο πως να ισορροπήσεις το θετικό με το αρνητικό μέσα σου, βγάζοντας από την ζωή σου την συλλογική κρίση...

Αν παρατηρήσεις την αντίληψή σου για το αρνητικό, τις περισσότερες φορές η σκέψη αυτή δεν είναι δική σου. Προέρχεται από μια μαζική επιρροή που σε έχει μάθει να σκέφτεσαι τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις, να έχεις, να αισθάνεσαι...

Κανείς δεν σου έχει μάθει να είσαι ο Εαυτός σου και από εκεί ξεκινά το κακό. Γιατί αυτο-απολογείσαι για όσα έχεις γίνει και το συνεχίζεις διαρκώς, γιατί δεν ξέρεις παρά να συγκρίνεσαι...

Συγκρίνεις ακόμα και την θλίψη...την μοναξιά...την ασθένεια και δεν βρίσκεις ούτε ένα θετικό να στηριχτείς, γιατί ο κόσμος σου είναι έξω από εσένα...

Μπορείς να είσαι ο κόσμος σου?

Από εκεί να ξεκινήσουμε...

Στο συμπέρασμα φτάνουμε εύκολα...Για το πως θα θέλαμε να είμαστε έχουμε άποψη...΄Εχουμε άποψη της τελειότητας έτσι κι αλλιώς! Κι όσο ο στόχος είναι η τελειότητα, πάντα θα μπαίνει ανάμεσά στον άνθρωπο και στον θεό εκείνο το ανυπέρβλητο εμπόδιο της ντροπής...

όσο γι' αυτό
Όταν όμως φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα είμαστε αγάπη, θα είμαστε γεμάτοι, θα είμαστε θετικοί με αποτέλεσμα να έλκουμε θετικές καταστάσεις, θα κάνουμε μια σχέση με έναν άνθρωπο που είναι και αυτός αγάπη και θα υπάρχει συνεννόηση, χωρίς ζήλια, γεμάτοι με όρεξη για ζωή και καινούρια πράγματα
δεν θα είμαστε θετικοί, απλά δεν θα είμαστε ούτε αρνητικοί...Γιατί αν συνειδητά νιώσεις την πολικότητα, δεν θα εκφράζεις σε καμία περίπτωση την πόλωση...

και έχε υπόψη σου (και στο λέω από προσωπική εμπειρία) ότι όσο πιο συνειδητός είσαι στην Ζωή γενικότερα, τόσο πιο ασυνείδητοι άνθρωποι έρχονται στο διάβα σου...
Γιατί η φυσική ζωή δεν περιέχει παρά στόχους συνειδητότητας, οπότε οι σχέσεις μεταξύ μας δεν είναι παρά εμπειρίες που έχουν αναφορά στην ακεραιότητα του καθενός μας!


κατά τ' άλλα συμφωνώ με τα συμπεράσματα σου! :-D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Λευκός Κρίνος
Δημοσιεύσεις: 428
Εγγραφή: 07 Σεπ 2010 9:29 pm

Δημοσίευση από Λευκός Κρίνος »

Στο συμπέρασμα φτάνουμε εύκολα...Για το πως θα θέλαμε να είμαστε έχουμε άποψη...
Σωστή η Βάσω! ;)
Άβαταρ μέλους
eudemonia
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: 21 Φεβ 2009 3:24 pm

Δημοσίευση από eudemonia »

Σωστά τα λες Βάσω @};-

Όπως είπα στην ουσία όλα αυτά ήταν οι ανησυχίες μου που κυριαρχούσαν κάποιον καιρό στο μυαλό μου. Αλλά με καμιά σειρά. Όπως είπες, είτε από προσωπική παρατήρηση, από βιβλία, από σεμινάρια αν θες, από επικοινωνία ακόμα... Παντού υπάρχουν

Έπρεπε να βάλω μια σειρά σε αυτά που μου είχαν κολλήσει στο κεφάλι, για να δω τι μου γίνεται. Όσο τα διάβαζα τόσο έβρισκα μικρές καινούριες λεπτομέρειες ή τα έβλεπα και από άλλη οπτική.

Τώρα τα πράγματα είναι ακόμα ποιο απλά χωρίς να χρειάζεται να δίνω την ροη που εγώ νομίζω ότι χρειάζεται. Μεγάλη δουλειά, να δεις την πραγματική ροη τον πραγμάτων τελικά...
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS
Δημοσιεύσεις: 14369
Εγγραφή: 24 Μαρ 2009 12:36 pm
Τοποθεσία: Universe

Δημοσίευση από ARTYADIS »

και έχε υπόψη σου (και στο λέω από προσωπική εμπειρία) ότι όσο πιο συνειδητός είσαι στην Ζωή γενικότερα, τόσο πιο ασυνείδητοι άνθρωποι έρχονται στο διάβα σου...
Ωχ! ’ντε μετά να βρεις άνθρωπο να μοιραστείς την πληρότητά σου! :-D :x
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
________________
Πολέμα και Οραματίσου!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88633
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Ωχ! ’ντε μετά να βρεις άνθρωπο να μοιραστείς την πληρότητά σου!
Δημητρούλα, εγώ την μοιράζομαι! Στο ποσοστό, βέβαια, που την έχω κατακτήσει...

τι αντέχει η "μικρότητα" του άλλου, είναι δικό του θέμα!

@};- @};- @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 23140
Εγγραφή: 31 Οκτ 2007 4:53 pm
Τοποθεσία: Κέρκυρα

Δημοσίευση από Danielli »

eudemonia έγραψε: Μεγάλη δουλειά, να δεις την πραγματική ροη τον πραγμάτων τελικά...
Πολύ σωστο!!! :x :x :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS
Δημοσιεύσεις: 14369
Εγγραφή: 24 Μαρ 2009 12:36 pm
Τοποθεσία: Universe

Δημοσίευση από ARTYADIS »

H αλήθεια Βασούλα, είναι ότι, πραγματικά όταν ένας άνθρωπος έχει ανακαλύψει την πληρότητα μέσα του, μπορεί μετά να την μοιραστεί με όλο τον κόσμο γιατί δεν φοβάται μη στερέψει..

Και σίγουρα δεν θα φοβάται μη μείνει μόνος!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
________________
Πολέμα και Οραματίσου!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88633
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

κανείς, Δημητρούλα μου, δεν είναι στην ουσία μόνος του!

Αυτό που λέμε μοναξιά είναι η επιφανειακή αντιπαλότητα μεταξύ μας. Δεν βρίσκουμε, λέει, άνθρωπο να ταιριάζουμε απόλυτα...
Ουσιαστικα ψάχνουμε κάποιον να μας αντέξει, γιατί δεν αντέχουμε τον εαυτό μας!

΄Οσο ανακαλύπτεις έναν "ζωντανό" κόσμο μέσα σου, τόσο πιο βαθιά αγαπάς τους ανθρώπους, γιατί μέσα στον καθένα "βλέπεις" κάτι από τον δικό σου κόσμο, τον κόσμο του θεού...

Ο μη συνειδητός άνθρωπος έχει τόσα πολλά βιώματα και παγωμένα συναισθήματα, που ποτέ πια δεν θα μπορέσεις να του θυμώσεις, αν έχεις πρώτα ερευνήσει την Ψυχή Σου!

Μετά, μπορεί να σε θλίβει κάποιες φορές η ασυνειδησία, αλλά πάντα ο κόσμος μέσα σου είναι του θεού...πάντα!

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88633
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Τώρα τα πράγματα είναι ακόμα ποιο απλά χωρίς να χρειάζεται να δίνω την ροη που εγώ νομίζω ότι χρειάζεται. Μεγάλη δουλειά, να δεις την πραγματική ροη τον πραγμάτων τελικά...
Ξέρεις Μιχαήλ...και εμένα με προβλημάτισε στην αρχή, η αληθινή (όχι η πραγματική) ροή των πραγμάτων.

Υπήρχαν οι, κατά την αντίληψή μου, μη συνειδητοί άνθρωποι, που χαρακτήριζαν όλα αυτά που εγώ ένιωθα, σαν "απόδραση", σαν ελπίδα και σαν τρέλα...

"και που ξέρεις ότι είναι έτσι?"
"και πως είσαι σίγουρη?"
και...και...και...χιλιάδες ερωτήματα, που δεν μπορούσαν να απαντηθούν, γιατί η αλήθεια είναι κάτι πολύ εσωτερικό, δικό σου!

Παρατηρούσα τότε όσα ονόμαζα ροή της Ζωής...και "έβλεπα" ότι πάνω στην πραγματικότητα γκρεμίζονταν όλες οι ουτοπίες! ΄Οσα μπορούσες να χαρακτηρίσεις σαν "νομίζω ότι είναι έτσι...", έσβηναν με το πρώτο χάραμα στις δυσκολίες της ζωής!

΄Ομως όταν η ροή της Ζωής αντάμωνε με την αλήθεια μέσα μου, τότε είχα όλες τις δικές μου "αποδείξεις" και δεν χρειαζόμουν να τις τεκμηριώνω σε κανέναν άλλον!

΄Ετσι η ροή των πραγμάτων δεν είχε εξηγήσεις και εγώ δεν τις χρειαζόμουν πια...
Από εκείνη την στιγμή που δεν τις χρειαζόμουν, είχα όλες τις "αποδείξεις" μέσα μου και έξω από εμένα, ότι η Αλήθεια δεν είναι σε καμία περίπτωση "οδηγία", αλλά σεβασμός σ' αυτό που συντελείται στον κόσμο σου!

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Μεγάλη δουλειά, να δεις την πραγματική ροη τον πραγμάτων τελικά...
Τι γινεται ομως αν αυτη η ροη των πραγματων την επηρεαζουν αλλα ατομα απο ανευθηνοτητα με συνεπεια πχ μια μητερα με 2 μικρα παιδακια να χασει τον συζυγο της και να μεινουν αυτα τα μικρα αγγελουδια μονα τους. :?
Δεν ξερω αν το εκφρασα καλα αλλα ειχα μια κουβεντα για την ροη των πραγματων και εμπιστοσυνης μας σε αυτα που συμβαινουν και γυρισε το ατομο να μου πει για την ξαδερφη τους ωπου επαθε το παραπανω.
Μου λεει ασε μας ρε τασο ποια ροη και ποια εμπιστοσυνη στον θεο οταν συμβαινουν τετοια πραγματα.
Ελα μου λεει και πεστο εσυ στα παιδια και την μανα τους. :-(
Το βραδυ εκεινο ειχα μια ερωτηση,τι να τους πω θεε μου =((

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”