Αυτη ειναι η γενικη ενεργεια που επικρατει στον κοσμο...
Η κριση, κακα τα ψεμματα, διαδραματιζεται σε ολα τα επιπεδα!!!
Πρωτα πρωτα ξεκιναει απο μεσα μας!!!
Ομως, αν το καλοσκεφτουμε, καποιες ομαδες ανθρωπων (πχ κοινωνικες μειονοτητες, ΑΜΕΑ, κλπ), βιωναν απο παντα δυσκολες καταστασεις... Αλλα και σε πολλα κρατη, οπως στην Αφρικη, οι δυσκολες καταστασεις υπηρχαν απο παντα!!! Και πολυ πιο δυσκολες απο αυτα τα οποια περναμε εμεις σημερα!!!
Τι καναμε τοτε για αυτους τους ανθρωπους?
Δεν απευθυνομαι προσωπικα σ εσας, εννοω γενικοτερα σαν κρατος και, αν θελετε, σαν ανθρωποτητα...
Γιατι παντα μας νιαζει το τομαρι μας?
Οταν εμεις ειμαστε καλα, οι αλλοι δεν μας νιαζουν... Οταν βιωνουμε δυσκολες καταστασεις, τοτε αγανακτουμε με οσους ειναι υπευθυνοι... Μα και μεις ειμαστε υπευθυνοι για την κακοδαιμονια πολλων...
Γιατι επιτελους δεν ξυπναμε?
Η αληθεια ειναι δεν υπαρχουν πολλα κρατη, υπαρχει μια ανθρωποτητα, και πρεπει να λειτουργουμε ολοι για εναν και ενας για ολους. Να προσπαθουμε συνεχως για το καλυτερο, οχι μονο για εμας, αλλα και για τους αλλους.
Η κριση δεν ειναι κριση οικονομικη, δεν ειναι κριση καν!
Ειναι ΒΑΘΙΑ ΑΓΝΟΙΑ!
Εχουμε δικαιωμα και υποχρεωση να παψουμε να κοστολογουμε ευθυνη στους πολιτικους, λες και ειμαστε ερμαια οντα με μονη σανιδα σωτηριας το μεσσιανισμο.
Γιατι κι οι πολιτικοι κανουν σφαλματα, αλλα ποιος μας λεει οτι τα ιδια δεν θα καναμε κι εμεις στη θεση τους?
Γιατι εμεις ειμαστε αυτοι που εδωσαν δυναμη στους πολιτικους.
Με το να βολευομαστε...
Ποιος θα φροντισει για το περιβαλλον? Ας κανουν κατι οι πολιτικοι, ασχετα που εγω δεν εχω κανει ποτε ανακυκλωση...
Πως θα λαβω την ταδε θεση? Μα, φυσικα, θα με βοηθησουν οι επαφες μου...
Τι κανουν τα παιδια στην Αφρικη? Αλλο παλι και τουτο, εγω εχω τα δικα μου θεματα να κοιταξω, αν νιαστουν οι ''μεγαλοι''!!!!!!!!!
Μα ολοι εμεις οι ''μικροι'' ειμαστε σε δυναμη πολυ ισχυροτεροι γιατι πολυ απλα υπερτερουμε αριθμητικα...
Ποιος θα αγωνιστει για ενα καλυτερο αυριο?
Ποτε θα παψουμε να ζουμε στο ψεμα?
Ποτε θα ξεκολλησουμε απο τους καναπεδες και απο τα γηπεδα?
Η κριση της εποχης μας ειναι κριση αυτογνωσιας...
Υπηρξαμε κι εμεις συνενοχοι... για καθε φορα που δεν δρασαμε με βαση το δικαιο, για καθε φορα που προτιμησαμε την ευκολη λυση (κι ας ηταν εις βαρος καποιου αλλου), για καθε φορα που προτιμησαμε την αληθεια απο το ψεμμα!
Η κριση της εποχης μας ειναι κριση βολεματος!!!
Η επιλυση της καταστασης θελει ξεβολεμα (αν οχι απο ολους, απο τους περισσοτερους), θελει αυτογνωσια και αναζητηση της αληθειας...
Η λυση υπαρχει!!!
Τα παντα καταρρεουν, αλλα ετσι κι αλλιως, αυτο που τωρα καταρρεει ειναι αυτο που ποτε δεν υπηρξε αυθεντικο και αληθινο!!!
Ειναι καιρος να αλλαξουμε κατευθυνση!!!
Με ποιο δικαιωμα αναζητουμε αυτο που οι ιδιοι δεν μοιραστηκαμε οταν ειχαμε με αυτους που τοτε (και ακομα) δεν το εχουν?
Ειναι καιρος να παψουμε να κοιμομαστε!
Ειναι καιρος να στραφουμε με θαρρος στην παρατηρηση του εαυτου και ειναι καιρος να οραματιστουμε ενα καλυτερο αυριο. Ειναι καιρος να ενωθουμε ολοι μας!
Η περιοδος της χαριτος, νομιζω ολοι καταλαβαμε, εληξε!!!
Σας ευχαριστω που με ακουσατε