ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ

Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ
Δημοσιεύσεις: 15907
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 7:29 pm
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

ΦΩΣ.

Στο σύμπαν μας όλο το φώς είναι μία εκπόρευση του κεντρικού Ηλιου.
Ο ήλιος είναι η αποθήκη όλων των ενεργειών και των δυνάμεων ,η πηγή του φωτός ,της θερμότητας και της κίνησης πάνω στον πλανήτη.

Το φώς είναι ακτινοβόλος ενέργεια.Το ορατό σύμπαν εκδηλώνεται στο υλικό πεδίο μέσω των κοσμικών δυνάμεων του φωτός ,του σχήματος και του κραδασμού.
Η αρχαία σοφία διδάσκει ότι το σύμπαν πρόβαλε από το αρχέγονο κοσμικό πύρ ,η μεγάλο λευκό φώς ,που είναι μία εκπόρευση του Θείου Όντος ,της πηγής κάθε φωτός.
Η Μπχάγκαβαντ Γκίτα μιλάει για το άφθαρτο φώς.''κοίταξε τη μορφή μου σε διάφορα είδη ,σε διάφορα χρώματα ''
σύμφωνα με τους ινδουιστές σοφούς ο Θεός είναι'' ακτινοβόλος''

Το φώς είναι η πρώτη συλλαβή της δημιουργικής λέξης ,η ρυθμική κίνηση είναι η δέυτερη και το χρώμα είναι η τρίτη.Ολες οι ακτινοβολίες που εκπορέυονται από ένα φωτεινό σώμα ,ταξιδέυουν μέσω του διαστήματος με τέλειο ρυθμικό κραδασμό υπο την μορφή κυμάτων η παλμών.Η πόσταση ανάμεσα σε αυτές της κορυφές αυτών των κραδασμικών κυμάτων αποκαλείται μήκος κύματος ,και ο ρυθμός του κραδασμού τους ονομάζεται συχνότητα.

ΧΡΩΜΑ

Ολοόκληρος ο πλαννήτης ,οι ωκαιανοί ,η γή ,καθε τι που βλέπουμε εκδηλωμένο ως ορυκτό ,φυτό ,ζώο και άνθρωπο εξαρτάται για την ίδια την ύπαρξη του ,από το φώς και της εκπλικτικές του ιδιότητες και ακτινοβολίες.Το αιθερικό ,το αστρικό ,το νοητικό και πνευματικό πεδίο εξαρτώνται επίση από αυτήν την ίδια πηγή τωτός ,για τί το καθένα έχει τη δική του κραδασμική συχνότητα.

Εκτός από την αισθητική ικανοποίηση και την ομορφιά ,περισσότερο από κάθε άλλον παράγοντα το χρώμα συμβάλλει ( με ένα πιό βαθύ και λεπτοφυή τρόπο)στην μεταμόρφωση του πνέυματος και της ψυχής.
Γι'αυτό ακριβώς και οι ταντρικοί διαλογισμοί δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στο χρώμα.
Το χρώμα είναι μία δύναμη άμετρης και άπειρης ισχύος.Ασκεί την ανυπολόγιστα μεγάλη επίδραση του πάνω στο νού και στα συναισθήματα.Είναι η ζωντανή γλώσσα του φωτός ,της σφραγήδας της συνείδητης πραγματικότητας.
Ο Αλντους Χάξλευ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το χρώμα είναι η ίδια η λυδία λίθος της πραγματικότητας.
Η επιστήμη του χρώματος βασίζεται πάνω στους νόμους του φωτός ,όπως εκδηλώνεται στις επτά κύριες ακτίνες.Οι χρωματικές ακτίνες συνδέονται με τα επτά πεδία της εκδήλωσης και τα επτά τσκάκρας η φωτεινούς τροχούς.Το χρώμα είναι ένας τρόπος διαφοροποίησης του αρχέγονου φωτός σύμφωνα με την κραδασμική του συχνότητα.

Η συχνότητα κραδασμού των χρωμάτων διαφέρει πολύ -πχ. το ιώδες φώς αποτελείται από πολύ μικρά κύματα ,ενώ το κόκκινο από πολύ μεγαλύτερα.
Ο ανώτερος κραδασμός από όλους ,εκείνο του λευκού φωτός ,δεν δημιουργείται από κανένα άτομο ,αλλά προβάλλεται η μεταβιβάζεται στην αύρα ,από την κοσμική πηγή.Το λεύκο φώς η πνευματικός ήλιος ,εισέρχεται στην συνείδηση της ψυχής μέσω της αύρας και διαθλάται στα επτά δευτερέυοντα χρώματα.Το κάθε χρώμα εμποτίζει το κατάλληλο ψυχικό κέντρο με δύναμη και ζωτικότητα.
Το χρώμα εκφράζει την ίδια την ψυχή του σύμπαντος.

Η φύση μας έδωσε αυτήν την θυμαστή μορφή ενέργειας - φώς και χρώμα - για να διατηρίσουμε το νού και το σώμα μας σε τέλεια υγεία.Η υγεία είναι μία κατάσταση τέλειας ισορροπίας ,αλλά μπορεί να διατηρηθεί μόνο εφόσον υπάρχουν τέλειος ρυθμός και αρμονία σε ολόλκηρο το σώμα.

Ολόκληρη η βάση της χρωματοθεραπείας συνιστάται σε ορισμένες μοριακές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα στα όργανα με τη μεσολάβηση των ακτινών.Το φώς δεν είναι μία δύναμη που βρίσκεται έξω από εμάς ,αλλά εισχωρεί στο κένρο κάθε κυττάρου ,νέυρου και ιστού του σώματος.
Οι ακτίνες λευκού φωτός παίζουν βασικό ρόλο στην λειτουργία και την ευεξία του εσωτερικού σώματος .Οταν το λευκό φώς κυλάει αρμονικά μέσα στα κατώτερα κέντρα ,ο οργανισμός μας καθύσταται πιό υγιης και λειτουργεί πιό αρμονικά.Οταν υπάρχει συσκότηση των τσάκρα ,δημιουργούνται μπλοκαρίσματα και το σώμα δεν είναι ικανό να αυτοθεραπέυτει.

Από το βιβλίο ' 'θεραπεία με κρυστάλλους και πολύτιμους λίθους ''
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS
Δημοσιεύσεις: 14369
Εγγραφή: 24 Μαρ 2009 12:36 pm
Τοποθεσία: Universe

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Ιωάννα! @};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
________________
Πολέμα και Οραματίσου!
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ευχαριστουμε :-D @};-

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”