με αφορμη λοιπον τισ γιορτεσ ειπα να γραψω τισ σκεψεισ μου για τισ σχεσεισ μεσα στισ γιορτεσ ,απο δικη μου εμπειρια και αυτα που εχω παρατηρησει εδω και πολλα χρονια.
γιατι οι περισσοτεροι ανθρωποι μελανχολουν στισ γιορτεσ???
γιατι ενω εχουμε απομακρηνθει απο συγγενεισ και φιλουσ κατα τη διαρκεια ολησ τησ χρονιασ τουσ θυμωμαστε ολουσ στισ γιορτεσ???
γιατι ειμαστε αναγκασμενοι να τρωμε ολοι μαζι σαν μια και καλα ευτηχισμενη οικογενεια ενω τισ προηγουμενεσ μερεσ τσακονωμασταν συνεχεια???
επειδη ετσι ειναι το εθυμο και αν δεν το τηρησουμε ειμαστε αναισθητοι???
εχω παρατηρησει πολλεσ φορεσ ανθρωπουσ που ενω μπορει να ειναι θυμωμενοι,η πικραμενοι, η τσατισμενοι με καποιον αλλον και για χαρη των γιορτων λενε< ε ασ μη μαλωνουμε τωρα τετοιεσ μερεσ χρονιαρεσ δεν κανει.>γιατι στησ γιορτεσ δηλ πατασ ενα κουμπακι και απλα εξαφανιζωνται τα αρνητικα συναισθηματα???
η δικια μου η μαμα μου σπαει τα νευρα παντα, αλλα ειδικα στισ γιορτεσ,περιμενει να τα διγραψω ολα για χαρη των γιορτων και να βλεπω συγγενεισ με τουσ οποιουσ δεν εχω καλεσ σχεσεισ.
πωσ γινεται να αγαπαμε τουσ γυρω μασ ,αλλα να τουσ το δειχνουμε μονο στην διαρκεια των γιορτων???

τι σοι αγαπη ειναι αυτη?

εχω παρατηρησει λοιπον οτι ολοι στησ γιορτεσ φοραμε τη καλη μασ μασκα....νυστευουμε 40 ολοκληρεσ μερεσ για να θεωρουμαστε καλοι χριστιανοι....πηγαινουμε στην εκκλησια για αποδωσουμε φορο τιμησ στο θεο....δινουμε ευχεσ ακομα και σε ανθρωπουσ με τουσ οποιουσ εχουμε τσακωθει τησ προηγουμενεσ μερεσ (και κατα βαθοσ θα θελαμε να τουσ τα πουμε ενα χερακι,για να μην πω αλλεσ κουβεντεσ και φαω κοκκινη καρτα)και ολα αυτα γιατι ?ποιον κοροιδευουμε τον ευτο μασ η τουσ γυρω μασ?
εγω πιστευω οτι κοροιδευουμε τον ευτο μασ.
πιστευω πωσ οταν με εναν ανθρωπο δεν εχουμε χτισει μια σχεση με ειλικρινια ,αλληλοσεβασμο και ολα τα σχετικα ,καμια γιορτη δεν μπορει να το διορθωσει.
θεωρω οτι καταντησαμε τησ γιορτεσ μια τυπικη διαδικασια χωρισ περιεχωμενο και ουσια.
τελικα μονο τα μικρα παιδια χαιρονται και ζουν πραγματικα την μαγεια των γιορτων μεσα απο την αθωοτητα και την αγνωτητα που εχουν μεσα τουσ.
ευχωμαι σε ολουσ σασ καλεσ γιορτεσ με ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!