H ολιστική θεραπεία...στην καθομιλουμένη!

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

H ολιστική θεραπεία...στην καθομιλουμένη!

Δημοσίευση από Vasoula »

΄Όταν ξεκίνησα να εμβαθύνω στην έννοια «θεραπεία» και μάλιστα στην ολιστική θεραπεία, προσπάθησα να αποκωδικοποιήσω το σύμπτωμα μιας ασθένειας, και να το συνδυάσω με κάποιο συναίσθημα, κάποια σκέψη, ή ακόμα και κάποια στάση ζωής.
΄’ρχισα να νοιώθω στον εαυτό μου πρώτα, τα «δύσκαμπτα» σημεία, αυτά που δυσκόλευαν την σκέψη μου, αυτά που «πίεζαν» τα συναισθήματά μου και, σαν παρατηρητής τους, τα ακολουθούσα από πεδίο σε πεδίο για να δω την κατάληξη τους στο σώμα μου.
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, που μου άνοιγε νέες διαδρομές ενσυναίσθησης, και τεκμηρίωνε συγχρόνως την αλληλεπίδραση αόρατων πεδίων με ορατά. Προσωποποίησα τις σκέψεις και τα συναισθήματα και τα ακολουθούσα, σαν παρατηρητής, στην διαδρομή τους, μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο σημείο στο σώμα μου, αφού προηγουμένως είχαν περάσει από την ψυχή μου.

’φησα τις σκέψεις και τα συναισθήματα να γίνουν κύριοι «ένοικοι» του εαυτού μου και όχι «επισκέπτες». ΄Έτσι και τα ίδια είχαν συμμετοχή στην δράση τους και φυσικά και στην αποδοχή των αποτελεσμάτων αυτής της δράσης.
«΄Έβλεπα» λοιπόν τις σκέψεις να δέχονται «επίθεση» από τα συναισθήματα και παρατηρούσα τις αλλοιώσεις που έφερναν αυτά στα «πρόσωπά» τους. Παρατηρούσα τις αντιδράσεις τους, το χρώμα που έπαιρναν, την πίεση που αισθάνονταν, την δυσφορία τους. Παρατηρούσα πως αντιδρούσαν στον πανικό και τι έκαναν στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση που βρίσκονταν. Περνώντας από το «δωμάτιο» των συναισθημάτων, τα έβλεπα σε θέση μάχης και κατάλαβα ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα δεν λειτουργούν συνδυαστικά, αλλά οι «ένοικοι» του κάθε «δωματίου» είχαν τις δικές τους απόψεις και από εκεί ξεκίναγε ο «πόλεμος», για να καταλήξουν τα «πτώματα» της μάχης στο σώμα μου!
Υπήρχαν και οι «αιχμάλωτοι» αυτής της μάχης. Ανακάλυψα την συμμετοχή του εαυτού μου, σαν παρατηρητής πια, που δεν του άρεσε αυτή η μάχη και έριχνε τους «αιχμαλώτους» στα μπουντρούμια του υποσυνείδητου και τους «ξέχναγε», θεωρώντας ότι έτσι θα αποδυνάμωνε τους «ενοίκους» των δωματίων και θα έφερνε ειρήνη μεταξύ τους.

Ανακάλυψα έτσι ότι δεν αρκούσε η «θετική σκέψη». Ήταν μια παροδική κατάσταση ηρεμίας των «ενοίκων-σκέψεις», μια επιφανειακή επικάλυψη μιας βαθύτερα τοποθετημένης δομής, που λειτουργούσε παροδικά σαν «ειρήνη». Η επίδραση των «αιχμαλώτων» στο υποσυνείδητο ήταν καταλυτική, μην έχοντας άμεση ανταπόκριση με τους «ενοίκους-σκέψεις». ΄Έτσι επιδρούσαν από διαφορετικό επίπεδο στο σώμα, προσπαθώντας να εκδηλώσουν την παρουσία τους, προσπαθώντας να με κάνουν να «τους» θυμηθώ.

Παρ’ όλο, λοιπόν, που οι ένοικοι-σκέψεις είχαν πάρει εντολή να δρουν θετικά, οι αιχμάλωτοι-σκέψεις δεν μπορούσαν να συμμετέχουν σ’αυτήν την εντολή, όντας απομονωμένοι. Το ίδιο συνέβαινε και με τους «ενοίκους»-συναισθήματα και τους «αιχμάλωτους»-συναισθήματα.

΄Ήταν μια ενδιαφέρουσα ταινία…Γιατί έτσι μπόρεσα να εντοπίσω τον διαχωρισμό σε «δωμάτια» του οικοδομήματος του εαυτού μου, που ήταν τόσο στεγανά, ώστε να αποκλείουν την σύμπραξη και την ενότητα μεταξύ τους.

Και έτσι μου λύθηκε η απορία, πως γίνεται, αφού η «θετική σκέψη» ήταν στις άμεσες προτεραιότητές μου, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ολόκληρος ο εαυτός μου σ’ αυτήν. Κατανόησα πως λειτουργεί η επιθυμία για αγάπη των «ενοίκων»-συναισθήματα, πως λειτουργεί ο θυμός, ο φόβος, που τελικά δεν ήταν ορατός στα «δωμάτια», έτσι όχι άμεσα αντιληπτός, αλλά προερχόταν από τους «αιχμαλώτους», οι οποίοι, όντας απομονωμένοι, δρούσαν από ένα άλλο επίπεδο φέρνοντας ανισορροπία στον εαυτό μου.

Και τότε μόνο κατανόησα την ανάγκη να κατέβω στο «υπόγειο». Μόνο έτσι αντιλήφθηκα τι είχα κάνει, σε πόσα «δωμάτια» είχα τεμαχίσει τον εαυτό μου, ανοίγοντας έτσι πολλαπλά μέτωπα.

΄Ήταν οδυνηρός ο «πόλεμος» με τους αιχμαλώτους, το ομολογώ! Αδύνατον να τον κερδίσω!
΄Έτσι ελευθέρωσα όλους τους «αιχμαλώτους». Γνωρίζοντας πια τι σημαίνουν τα «δωμάτια», τι σημαίνει το «υπόγειο», γκρέμισα όλους τους τοίχους που διαχώριζαν τους «ενοίκους» τους. Και βρέθηκαν όλοι μέσα σε μια ενιαία αίθουσα. ΄Ηταν ένα πείραμα, που δεν ήξερα αν θα πετύχει, όμως ήθελα να γνωρίζω και αυτήν την εκδοχή. Ο πειραματισμός πάντα ήταν για μένα βασική διαδρομή, γιατί μόνο έτσι μπορούσα να βιώνω και να τεκμηριώνω. Επικίνδυνο, δεν λέω, αλλά τι δεν είναι στην ζωή μας επικίνδυνο? Αν δεν διακινδυνεύουμε χάνουμε όλες τις ευκαιρίες!!!

΄Έχοντας τους όλους τους ενοίκους σε μια ενιαία αίθουσα, άρχισα να την φωτίζω…Φως παντού, άνοιξα τα παράθυρα να μπει «φρέσκος αέρας», να μπει ο ήλιος, η βροχή, άφησα τον εαυτό μου να αισθάνεται, να σκέφτεται, να «μιλάει» με τους ενοίκους, να τους δίνει συμβουλές, να χαίρεται και να λυπάται μαζί τους, να συμμετέχει στην «ζωή» τους, να τους αγκαλιάζει με αγάπη και αποδοχή, να τους συγχωρεί για μικρά ή μεγάλα παραπτώματα, να «κουβεντιάζει» μαζί τους, να τους εξηγεί, να τους προστατεύει. Αυτό το διάστημα ήταν στάδιο μάθησης για μένα. Σιγά-σιγά δυνάμωνα τον εαυτό μου, τον «έβλεπα» να γίνεται ολοένα και πιο σοφός, ολοένα και πιο γενναίος, ολοένα και πιο «μεγάλος». Κάθε φορά όλο και πιο «μεγάλος» μέχρι που έγινε ένας Τεράστιος Εαυτός. Δεν «χώραγε» πια στην περιορισμένη αίθουσα…και άρχισε να επεκτείνεται, να επεκτείνεται μέχρι που έφτασε στο Σύμπαν, χωρίς όρια, χωρίς δεσμεύσεις. ΄Ένας Εαυτός που ήταν ΟΛΑ!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Υπέροχη,μοναδική "παράσταση"Βάσω.
Μονο όποιος καταφερει να ανοίξει τις φυλακές του και να απελευθερώσει τους φυλακισμενους του ,Οταν οπως σωστα λες τους φωτισει,μόνο τότε ερχεται η λύτρωση,γιατι τοτε μαθαίνεις το ΕΙΜΑΙ.
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

’φησα τις σκέψεις και τα συναισθήματα να γίνουν κύριοι «ένοικοι» του εαυτού μου και όχι «επισκέπτες». ΄Έτσι και τα ίδια είχαν συμμετοχή στην δράση τους και φυσικά και στην αποδοχή των αποτελεσμάτων αυτής της δράσης.
«΄Έβλεπα» λοιπόν τις σκέψεις να δέχονται «επίθεση» από τα συναισθήματα και παρατηρούσα τις αλλοιώσεις που έφερναν αυτά στα «πρόσωπά» τους. Παρατηρούσα τις αντιδράσεις τους, το χρώμα που έπαιρναν, την πίεση που αισθάνονταν, την δυσφορία τους. Παρατηρούσα πως αντιδρούσαν στον πανικό και τι έκαναν στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση που βρίσκονταν. Περνώντας από το «δωμάτιο» των συναισθημάτων, τα έβλεπα σε θέση μάχης και κατάλαβα ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα δεν λειτουργούν συνδυαστικά, αλλά οι «ένοικοι» του κάθε «δωματίου» είχαν τις δικές τους απόψεις και από εκεί ξεκίναγε ο «πόλεμος», για να καταλήξουν τα «πτώματα» της μάχης στο σώμα μου!

Πολλοί άνθρωποι το ζούν αυτό και θέλει πολύ και σκληρή δουλειά για να ξεμπλέξεις απο αυτόν τον πόλεμο..
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Πολλοί άνθρωποι το ζούν αυτό και θέλει πολύ και σκληρή δουλειά για να ξεμπλέξεις απο αυτόν τον πόλεμο..
Δεν ξέρω τι μπορούν οι άλλοι, Ηλία μου.

Εγώ πάντως με τον πόλεμο, δεν τα κατάφερα...
Μόνό όταν ελευθέρωσα, αποδέχτηκα, αγκάλιασα, τους "αιχμαλώτους", κατάφερα να συνυπάρχω αρμονικά μαζί τους.

Μέσα στον Εαυτό μου βρήκε ο καθένας τον χώρο του και άρχισαν οι "μεγάλες φιλίες", που ένωναν, ολοένα και πιο πολύ τους "κατοίκους" μου.

Είδα λοιπόν, τον φόβο που έγινε φίλος με την αγάπη, ο ανταγωνισμός με την ενότητα, η κολακεία με την πίστη, η εμμονή με την επίγνωση, η συνήθεια με την ευχαρίστηση, ο πλούτος με την αφθονία, η προσδοκία με την εμπιστοσύνη, η ασχήμια με την ομορφιά, η κριτική με την συγχώρεση…

Και η δική μου συμμετοχή σ' αυτές τις "φιλίες" κατάφερε να ενώσει τα αντίθετα και να τα κάνει να λειτουργούν σαν σύνολο.
΄Ολα μέσα σε μένα...και έτσι τίποτα διαφορετικό. Τίποτα έξω από μένα.

Ο ολοκληρωμένος Ναός του Εαυτού χτίστηκε με ίσες αναλογίες από φως και σκοτάδι, από κλάμα και γέλιο, από χαρά και λύπη, από αγάπη και μίσος. ΄Έτσι έγινε στέρεος, για να μην τον γκρεμίζει ακόμα και ο πιο μικρός ανεμοστρόβιλος. Μέσα εκεί αναπτύχθηκε η αγάπη του και κατέκλυσε όλη μου την ύπαρξη. Μια αγάπη που περιείχε όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα και έτσι ολοκληρωμένη. Μια αγάπη που δεν διεκδικούσε τίποτα και παραχωρούσε τα πάντα. Που δεν αναζητούσε, γιατί τα περιείχε όλα. Που απλωνόταν σε όλα γιατί ήταν ΟΛΑ. (από το βιβλίο της Ρωρ).

΄
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vasoula την 23 Μάιος 2007 3:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εικόνα

Δημοσίευση από marilena »

Ευχαριστώ...
Όλοι σε ευχαριστούμε... :D :D :D
Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.
Rainmaker

Ο ολοκληρωμένος Ναός του Εαυτού χτίστηκε με ίσες αναλογίες από φως και σκοτάδι, από κλάμα και γέλιο, από χαρά και λύπη, από αγάπη και μίσος. ΄Έτσι έγινε στέρεος, για να μην τον γκρεμίζει ακόμα και ο πιο μικρός ανεμοστρόβιλος. Μέσα εκεί αναπτύχθηκε η αγάπη του και κατέκλυσε όλη μου την ύπαρξη. Μια αγάπη που περιείχε όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα και έτσι ολοκληρωμένη. Μια αγάπη που δεν διεκδικούσε τίποτα και παραχωρούσε τα πάντα. Που δεν αναζητούσε, γιατί τα περιείχε όλα. Που απλωνόταν σε όλα γιατί ήταν ΟΛΑ. (από το βιβλίο της Ρωρ).

Νομίζω ότι αυτός είναι και ο στόχος όλων των ανθρώπων.. αν πετύχουμε αυτό θα είμαστε ελεύθεροι... αν βαδίζουμε προς αυτό λειτουργούμε με πράξεις και όχι μόνο με λόγια προς την απελευθέρωσή μας...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ηλία μου, είναι ο βασικός δρόμος για να γνωρίσεις καλύτερα, αυτό που υπάρχει.
Στην αρχή λες «θα πολεμήσω». Μα μετά καταλαβαίνεις ότι πρέπει να «αγαπήσεις».
Δεν μπορείς να πολεμήσεις τους φόβους σου.
΄Οσο τους εναντιώνεσαι, τόσο πιο επιτακτικά ζητάνε…
Και δεν καταλαβαίνεις ότι και αν σου λένε οι άλλοι. Εδώ δεν υπάρχουν άλλοι!
Γιατί οι φόβοι δεν συνδέονται με την λογική.
Συνδέονται με βαθιά βιώματα που ούτε καν τα θυμάσαι.
Λειτουργούν αόρατα. Δεν φοβάσαι κάτι συγκεκριμένο. Φοβάσαι γενικά.

Φοβάσαι τους ανθρώπους, φοβάσαι τα πνεύματα, φοβάσαι το αόρατο, φοβάσαι το ορατό, φοβάσαι τον θάνατο και δεν ξέρεις ότι τελικά φοβάσαι τον εαυτό σου.
Είναι μια κατανόηση αυτό. Μια σημαντική κατανόηση. Που έχει την ρίζα της στην εμπιστοσύνη. Και φυσικά στην αγάπη. Δεν υπάρχουν διαδρομές που μπορείς να προτείνεις. Υπάρχει μόνο η δυνατότητα να επιλέξεις. Βαδίζω στον δρόμο της αγάπης και μέσα σ’ αυτόν τον δρόμο, νιώθω ασφαλής.

Εικόνα

Ηλία μου, είναι ο βασικός δρόμος για να γνωρίσεις καλύτερα, αυτό που υπάρχει.
Να λοιπον που έφτασε η στιγμή που το βίωσα για τα καλα και αυτο...
Τωρα κατανόησα πλήρως αυτό που πριν λίγους μηνες έγραψες...

Όσο τους εναντιώνεσαι τόσο πιο επιτακτικά ζητάνε...
Μόνο που κάποια στιγμή έρχεται και κάτι στα θυμίζει...τουλάχιστον έτσι έγινε με εμένα...
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Re: H ολιστική θεραπεία...στην καθομιλουμένη!

Δημοσίευση από Μάνος »

Βάσω έγραψε:’φησα τις σκέψεις και τα συναισθήματα να γίνουν κύριοι «ένοικοι» του εαυτού μου και όχι «επισκέπτες». ΄Έτσι και τα ίδια είχαν συμμετοχή στην δράση τους και φυσικά και στην αποδοχή των αποτελεσμάτων αυτής της δράσης.
Υπήρχαν και οι «αιχμάλωτοι» αυτής της μάχης. Ανακάλυψα την συμμετοχή του εαυτού μου, σαν παρατηρητής πια, που δεν του άρεσε αυτή η μάχη και έριχνε τους «αιχμαλώτους» στα μπουντρούμια του υποσυνείδητου και τους «ξέχναγε», θεωρώντας ότι έτσι θα αποδυνάμωνε τους «ενοίκους» των δωματίων και θα έφερνε ειρήνη μεταξύ τους.

Ανακάλυψα έτσι ότι δεν αρκούσε η «θετική σκέψη». Ήταν μια παροδική κατάσταση ηρεμίας των «ενοίκων-σκέψεις», μια επιφανειακή επικάλυψη μιας βαθύτερα τοποθετημένης δομής, που λειτουργούσε παροδικά σαν «ειρήνη». Η επίδραση των «αιχμαλώτων» στο υποσυνείδητο ήταν καταλυτική, μην έχοντας άμεση ανταπόκριση με τους «ενοίκους-σκέψεις». ΄Έτσι επιδρούσαν από διαφορετικό επίπεδο στο σώμα, προσπαθώντας να εκδηλώσουν την παρουσία τους, προσπαθώντας να με κάνουν να «τους» θυμηθώ.

Παρ’ όλο, λοιπόν, που οι ένοικοι-σκέψεις είχαν πάρει εντολή να δρουν θετικά, οι αιχμάλωτοι-σκέψεις δεν μπορούσαν να συμμετέχουν σ’αυτήν την εντολή, όντας απομονωμένοι. Το ίδιο συνέβαινε και με τους «ενοίκους»-συναισθήματα και τους «αιχμάλωτους»-συναισθήματα.

΄Ήταν μια ενδιαφέρουσα ταινία…Γιατί έτσι μπόρεσα να εντοπίσω τον διαχωρισμό σε «δωμάτια» του οικοδομήματος του εαυτού μου, που ήταν τόσο στεγανά, ώστε να αποκλείουν την σύμπραξη και την ενότητα μεταξύ τους.

Και έτσι μου λύθηκε η απορία, πως γίνεται, αφού η «θετική σκέψη» ήταν στις άμεσες προτεραιότητές μου, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ολόκληρος ο εαυτός μου σ’ αυτήν. Κατανόησα πως λειτουργεί η επιθυμία για αγάπη των «ενοίκων»-συναισθήματα, πως λειτουργεί ο θυμός, ο φόβος, που τελικά δεν ήταν ορατός στα «δωμάτια», έτσι όχι άμεσα αντιληπτός, αλλά προερχόταν από τους «αιχμαλώτους», οι οποίοι, όντας απομονωμένοι, δρούσαν από ένα άλλο επίπεδο φέρνοντας ανισορροπία στον εαυτό μου.

Και τότε μόνο κατανόησα την ανάγκη να κατέβω στο «υπόγειο». Μόνο έτσι αντιλήφθηκα τι είχα κάνει, σε πόσα «δωμάτια» είχα τεμαχίσει τον εαυτό μου, ανοίγοντας έτσι πολλαπλά μέτωπα.

΄Ήταν οδυνηρός ο «πόλεμος» με τους αιχμαλώτους, το ομολογώ! Αδύνατον να τον κερδίσω!
΄Έτσι ελευθέρωσα όλους τους «αιχμαλώτους». Γνωρίζοντας πια τι σημαίνουν τα «δωμάτια», τι σημαίνει το «υπόγειο», γκρέμισα όλους τους τοίχους που διαχώριζαν τους «ενοίκους» τους. Και βρέθηκαν όλοι μέσα σε μια ενιαία αίθουσα. ΄Ηταν ένα πείραμα, που δεν ήξερα αν θα πετύχει, όμως ήθελα να γνωρίζω και αυτήν την εκδοχή. Ο πειραματισμός πάντα ήταν για μένα βασική διαδρομή, γιατί μόνο έτσι μπορούσα να βιώνω και να τεκμηριώνω. Επικίνδυνο, δεν λέω, αλλά τι δεν είναι στην ζωή μας επικίνδυνο? Αν δεν διακινδυνεύουμε χάνουμε όλες τις ευκαιρίες!!!

΄Έχοντας τους όλους τους ενοίκους σε μια ενιαία αίθουσα, άρχισα να την φωτίζω…Φως παντού, άνοιξα τα παράθυρα να μπει «φρέσκος αέρας», να μπει ο ήλιος, η βροχή, άφησα τον εαυτό μου να αισθάνεται, να σκέφτεται, να «μιλάει» με τους ενοίκους, να τους δίνει συμβουλές, να χαίρεται και να λυπάται μαζί τους, να συμμετέχει στην «ζωή» τους, να τους αγκαλιάζει με αγάπη και αποδοχή, να τους συγχωρεί για μικρά ή μεγάλα παραπτώματα, να «κουβεντιάζει» μαζί τους, να τους εξηγεί, να τους προστατεύει. Αυτό το διάστημα ήταν στάδιο μάθησης για μένα. Σιγά-σιγά δυνάμωνα τον εαυτό μου, τον «έβλεπα» να γίνεται ολοένα και πιο σοφός, ολοένα και πιο γενναίος, ολοένα και πιο «μεγάλος». Κάθε φορά όλο και πιο «μεγάλος» μέχρι που έγινε ένας Τεράστιος Εαυτός. Δεν «χώραγε» πια στην περιορισμένη αίθουσα…και άρχισε να επεκτείνεται, να επεκτείνεται μέχρι που έφτασε στο Σύμπαν, χωρίς όρια, χωρίς δεσμεύσεις. ΄Ένας Εαυτός που ήταν ΟΛΑ
Βασούλα μου βρήκα την ταινία σου άκρως ενδιαφέρουσα, παρ' όλο που δεν κατανόησα αρκετά πράγματα από αυτή... Θαύμασα τον τρόπο με τον οποίο παρατήρησες τον εαυτό σου και ακόμα περισσότερο πόσο γλαφυρά περιέγραψες την διαδικασία αυτή. Είναι πολλά πράγματα που όχι μόνο δεν τα κατάλαβα, αλλά ενώ κατανοώ τη σημασία των λέξεων δεν μπορώ καν να τα συλλάβω(!) Θα επανέρθω σε αυτό γιατί το θεωρώ πολυ SOS!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ ωστόσο, αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι η αναπηρία μου ακόμα καλά κρατεί... :-(
>:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

Αμ, δεν αποδυναμωνονται τωρα το βιωσα για τα καλα. Μαζευουν δυναμεις κ μετα αποδυναμωνουν εσενα σε ανυποπτη χρονικη στιγμη! Οχι αλλους αιχμαλωτους λοιπον @};-
@};- @};- @};- @};-
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Είδα λοιπόν, τον φόβο που έγινε φίλος με την αγάπη, ο ανταγωνισμός με την ενότητα, η κολακεία με την πίστη, η εμμονή με την επίγνωση, η συνήθεια με την ευχαρίστηση, ο πλούτος με την αφθονία, η προσδοκία με την εμπιστοσύνη, η ασχήμια με την ομορφιά, η κριτική με την συγχώρεση…
:x :x :x
Βαδίζω στον δρόμο της αγάπης και μέσα σ’ αυτόν τον δρόμο, νιώθω ασφαλής.
:romance-heartbeating:
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Vaso έγραψε:Ο ολοκληρωμένος Ναός του Εαυτού χτίστηκε με ίσες αναλογίες από φως και σκοτάδι, από κλάμα και γέλιο, από χαρά και λύπη, από αγάπη και μίσος. ΄Έτσι έγινε στέρεος, για να μην τον γκρεμίζει ακόμα και ο πιο μικρός ανεμοστρόβιλος. Μέσα εκεί αναπτύχθηκε η αγάπη του και κατέκλυσε όλη μου την ύπαρξη. Μια αγάπη που περιείχε όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα και έτσι ολοκληρωμένη. Μια αγάπη που δεν διεκδικούσε τίποτα και παραχωρούσε τα πάντα. Που δεν αναζητούσε, γιατί τα περιείχε όλα. Που απλωνόταν σε όλα γιατί ήταν ΟΛΑ. (από το βιβλίο της Ρωρ).
Vaso έγραψε: τι δεν είναι στην ζωή μας επικίνδυνο? Αν δεν διακινδυνεύουμε χάνουμε όλες τις ευκαιρίες!!!
:) >:d< >:d< >:d<
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

@};- @};- @};- @};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

@};- @};- @};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

Vaso έγραψε: Ο ολοκληρωμένος Ναός του Εαυτού χτίστηκε με ίσες αναλογίες από φως και σκοτάδι, από κλάμα και γέλιο, από χαρά και λύπη, από αγάπη και μίσος. ΄Έτσι έγινε στέρεος, για να μην τον γκρεμίζει ακόμα και ο πιο μικρός ανεμοστρόβιλος. Μέσα εκεί αναπτύχθηκε η αγάπη του και κατέκλυσε όλη μου την ύπαρξη. Μια αγάπη που περιείχε όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα και έτσι ολοκληρωμένη. Μια αγάπη που δεν διεκδικούσε τίποτα και παραχωρούσε τα πάντα. Που δεν αναζητούσε, γιατί τα περιείχε όλα. Που απλωνόταν σε όλα γιατί ήταν ΟΛΑ. (από το βιβλίο της Ρωρ).
΄
Vaso έγραψε: Στην αρχή λες «θα πολεμήσω». Μα μετά καταλαβαίνεις ότι πρέπει να «αγαπήσεις».

Φοβάσαι τους ανθρώπους, φοβάσαι τα πνεύματα, φοβάσαι το αόρατο, φοβάσαι το ορατό, φοβάσαι τον θάνατο και δεν ξέρεις ότι τελικά φοβάσαι τον εαυτό σου.
Είναι μια κατανόηση αυτό. Μια σημαντική κατανόηση. Που έχει την ρίζα της στην εμπιστοσύνη. Και φυσικά στην αγάπη. Δεν υπάρχουν διαδρομές που μπορείς να προτείνεις. Υπάρχει μόνο η δυνατότητα να επιλέξεις.

@};- @};- @};-
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”