Νιώθω προδοσία και μπέρδεμα.

η σχέση με την ενέργεια, εμπειρίες, αποδοχή ή αμφισβήτηση

Συντονιστής: Vasoula

Fairy

Νιώθω προδοσία και μπέρδεμα.

Δημοσίευση από Fairy »

Νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για ένα θέμα που με απασχολεί και με έχει στενοχωρίσει πάρα πολύ το τελευταίο δίμηνο.
Ίσως να γνωρίζετε να μου πείτε κάποια πράγματα και δέχομαι την οποιαδήποτε παρατήρηση που ίσως χρειαστεί να μου δώσετε. Ως ρέίκι εξελισσόμαστε και βιώνουμε πολλές αλλαγές γύρω μας και μέσα μας και οι παλαιότεροι στο χώρο έχουν περισσότερες εμπειρίες.

Πρίν από 2 έτη, μια πολύ καρδιακή μου φίλη μου ζήτησε να την πάω στο ρέϊκι και έτσι πήρε τον πρώτο βαθμό. Δεν το δούλευε καθόλου και μου ζητούσε να της δίνω εγώ όποτε το είχε ανάγκη, ήταν άρρωστη κλπ.. Δεν ξέρω αν ήταν λάθος μου αλλά το έκανα.

Αυτό που με έχει πληγώσει πολύ είναι ότι η καλύτερή μου φίλη η οποία πήρε και το ρέϊκι Α' βαθμού, είπε ένα ψέμα πριν από ένα χρόνο ότι έπασχε από Καρκίνο σε τρία άτομα με σκοπό από ότι μου είπε να μην της φέρνουν αντιρρήσεις και να της κάνουν τα χατήρια.

Αυτό εγώ το έμαθα πρίν από 1,5 μήνα όπου το ένα άτομο εκ των τριών ένα 17 χρονο κορίτσι με ρώτησε ευθέως τι έγινε με τον όγκο που είχε η φίλη μου στο στομάχι.
Είπα την αλήθεια ότι δεν υπάρχει όγκος και ούτε υπήρχε. Έκτοτε για όλο αυτό το διάστημα, τα λόγια πάνε και έρχονται. Ζήτησα από την φίλη μου να με αφήσει ήσυχη όπου κάθε δύο μέρες μου τηλεφωνεί.

Στο τέλος με έβγαλαν ρουφιάνα και κατήγορο με συμμετοχή της ρέικι φίλης μου και όλο αυτό με πλήγωσε γιατί δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι κακό λέγοντας την αλήθεια, και ‘γκρεμίστηκε’ στην ουσία ότι ιδέα είχα για αυτό το άτομο που ήταν τόσο κοντά μου. Το οποίο επειρέασε κατά κάποιο τρόπο και ένα πρόσωπο με το οποίο έχουμε αμοιβαίο ενδιαφέρον μεταξύ μας.

Αυτό που θέλω να σας πώ είναι ότι ένιωσα τη γή να φεύγει κάτω από τα πόδια, γιατί η φίλη μου να πεί αυτό το ψέμα τη στιγμή που είναι ρέικι , για να ελέγξει συμπεριφορές όπως μου είπε, την στιγμή που αυτό το πρόβλημα υγείας όταν υπάρχει προκαλεί πόνο από μόνο του, δυστυχία και έλλειψη ελπίδας. Υπήρχε πολύ μεγάλη σύγκρουση μέσα μου και ακόμα υπάρχει.
Επίσης η συγκεκριμένη φίλη έχει σχέση με παντρεμένο και προσπάθησα μετά από δική της παράκληση για βοήθεια να την βοηθήσω να φύγει από αυτήν την σχέση και να κοιτάξει τον εαυτό της. Αλλά δεν έγινε τίποτα.

Η κατάσταση έχει ηρεμήσει λίγο μέσα μου, ρώτησα την δασκάλα μου και μου είπε να δεχτώ τις απώλειες και να προχωρήσω όπως και το ότι η φίλη μου έχει χάσει τη μύηση Ρέϊκι.

Αυτό για τις απώλειες μπορώ να το καταλάβω αλλά επειδή πάντα δεχόμουν απώλειες στη ζωή μου και δεν διεκδικούσα και δεν προσπαθούσα κάτι που φανέρωνε εγωϊσμό για μένα, σκέφτηκα να προσπαθήσω να διεκδικίσω τούλάχιστον τους ανθρώπους που με συμπάθησαν και να μη τους αφήσω να πιστεύουν την όποια συκοφαντία έχουν ακούσει για μένα μέσα από αυτήν την ιστορία. Μέχρι εκεί που δεν τους πιέζω.

Όσο για την μύηση δεν ξέρω. Πιστεύω ότι όταν είσαι ρέϊκι δουλεύεις με τον εαυτό σου και επίσης προσπαθείς να τηρήσεις τις αρχές του όπως και να βρείς την αγάπη μέσα σου, άρα γιατί να κάνεις κακό επιτηδευμένα?

Λέτε για την αγάπη και να μη κρίνουμε τα λάθη των άλλων.
Δεν κρίνω αλλά αυτή η ιστορία με διέλυσε. Ακόμα με διαλύει γνωρίζοντας ότι με ‘πισομαχαιρώνει’ όποτε βρεί αυτήν την ευκαιρία.

Από ενέργεια δεν ξέρω τι να κάνω. Ειλικρινά. Τις τελευταίες ημέρες έχω κάπως ηρεμήσει και σήμερα που έγραψα στο καλως ήρθατε με τις απαντήσεις κάποιων μελών αισθάνθηκα πολύ καλύτερα.
Αν την συγχώρεσα δεν μπορώ να απαντήσω, το αισθάνομαι κάποιες φορές αλλά μάλλον όχι γιατί ακόμα αυτό το θέμα με ταράζει.

Έχει συμβεί σε κάποιον από εσας παρόμοιο θέμα? Και πως το χειριστίκατε?

Όντως χάνεται η μύηση όταν κάνεις επιτιδευμένες πράξεις που φέρνουν δυστυχία και πόνο στους άλλους?

Θεώρησα ότι πρέπει να απομακρυνθώ από κοντά της και να αλλάξω κύκλο φίλων.

Ίσως να με βρείτε επικριτική σε αυτό το ποστ ίσως αυστηρή αλλά όταν πρωτοπήρα τη μύηση του Ρέϊκι στο πρώτο βαθμό ένιωσα ότι άφηνα πίσω μου ένα κομμάτι από τον παλιό μου εαυτό και σαν να έδινα όρκους εργασίας καλοσύνης, απελευθέρωσης του εγώ μου, γείωσης, αγάπης, σεβασμού σε όλα τα πλάσματα του Θεού και φωτός για εμένα και τους άλλους. Χωρίς να μου το επιβάλλει κανείς.

Όταν της είπα ότι έχασε μύηση μου απάντησε δείχνοντας τα απόκρυφα σημεία της λέγοντας «Να …ρε ε, και? Να …ρε».
Διαλύθηκα για άλλη μια φορά. Για το άνθρωπο που δεν ήξερα δίπλα μου τόσα χρόνια. Καμία σχέση η συμπεριφορά της μέχρι και πριν από 2 μήνες και καμία σχέση τώρα.

Σας παρακαλώ πείτε μου την άποψή σας γιατί αυτήν την στιγμή δεν έχω τη δύναμη να σκεφτώ καθαρά και ούτε κάν να κάνω τη θεραπεία μου ούτε διαλογισμό ούτε τίποτα.
Κάποιος φίλος μου είπε ότι θέλουν να τραβήξουν την αγάπη μου. Τι εννοούσε δεν πολυκατάλαβα γιατί την αγάπη μου την είχε όπως και να ήταν το πράγμα.

Παρατήρησα τον εαυτό μου μέσα απο αυτή την ιστορία για το πόσο πάτο έπιασα και τι σκέψεις πέρασαν απο το μυαλό μου. και τρόμαξα...

Επίσης δεν ξέρω αν είναι εγωϊστικό αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που κάνει η πρώην φίλη να χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο 'ρέικι' στο ελληνικό διαδίκτυο και να σπέρνει τον πόνο στους γύρω της ταυτόχρονα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές πόστ.
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

γιατί η φίλη μου να πεί αυτό το ψέμα τη στιγμή που είναι ρέικι
Από το σύνολο του ποστ σου καταλαβαίνω ότι έχεις την αισθηση ότι όποιος πάρει Μύηση Ρεικι , δεν ξαναλέει ψέματα? δεν θυμώνει ? αγαπάει τον πλησίον του?

Δηλαδή βλέπεις ότι η φίλη σου , προδωσε το Ρεικι και εσένα ??και όχι ότι έχει τέτοια ανασφάλεια για τη ζωή και τον Εαυτο της που Ποιος ξέρει τι άλλο μπορει να σκαρφιστει για έχει την προσοχή και αυτό που καταλαβαίνει αυτη ως ΑΓΑΠΗ !!! :-?
να δεχτώ τις απώλειες και να προχωρήσω όπως και το ότι η φίλη μου έχει χάσει τη μύηση Ρέϊκι.
:-o :-o :-o

Τι είναι καλέ η μύηση που χάνεται?? Ισιωτική μετά την περμανάντ??
Αυτη η απάντηση θυμίζει ιερέα και όχι δάσκαλο Ρεικι, που γνωρίζει ότι η ανθρωπινη ψυχή εχει διαδρομές και αρκετό φόβο για να αντιμετωπίσει ήδη , από το να του λέμε ότι "έχασε" την μύηση επειδη δεν ζει με χριστά ήθη !.

Για μένα η αλήθεια είναι η εξης:
Πάιρνεις τη μύηση, και επιλέγεις και μετά από αυτην πως θα ζήσεις...

Η φίλη σου είναι ένας άλλος ανθρωπος νεραιδούλα μου, που μπορει να μην έχει τον ίδιο πνευματικό δρόμο με σένα.

ΕΣΥ τι κάνεις εχει σημασία... και όχι πόσα ψέματα και πως ζει ο καθενας !!! @};-

Καλά έκανες και της έστελνες Ρεικι όταν σου ζητούσε, μπορει ακόμα να πήρε Ρεικι για να είναι μαζί σου παρέα, να έχετε ένα κοινό!
Αυτο είναι προδοσία??

Ελευθερώσου κοριτσάκι και ανοιξε τα φτερά σου .... κράτα μόνο ότι είναι δικό σου!!! O:-) O:-) O:-)
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Fairy, δεν ειμαι σύγουρη για το ποιά ακριβώς είναι η ερώτησή σου. Πολλά άτομα έχουνε το ρεικι αλλά αν δεν έχουν πάρει το ρέικι συνειδητοποιημενα για καποια πράγματα και δεν θέλουν να παρακολουθήσουνε τις αλήθειες τους να ξεδιπλώνονται μέσα τους και γ υρω τους τότε ΝΑΙ την χάσανε την μύηση!! Αν βάλεις στο ντουλάπι το ρέικι και κλειδωσεις το ντουλαπάκι και πετάξεις το κλειδάκι στον καμπινέ θεωρειται χαμένη μύηση!! Ξέρω κι αλλους τέτοιους!! Νομίζω ότι σε αυτό που σου γράφω ενέχεται η εξήγηση για το 95% αυτών που μου γράφεις εσύ. Το ότι εσύ θες να δουλέψεις με καποια θέματα της ζωής σου σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι την αλήθεια του ρέικι μέσα σε αυτήν την ζωή αλλά μην περιμένεις ότι θα σε συμβεί με ολους. Το ότι κάνεις όρκους αγάπης και ελικρίνειας ειναι και κάπως υποκειμενικό. Οι αρχές του Ρέικι δεν είναι οι δέκα εντολές του Μωυσή και σε αυτές τις αρχές ενέχεται πολύ σεβασμος στην ελεύθερη βούληση και στην ελευθερία. Το να απολυτοποιούμε έτσι τα πράγματα δεν βοηθάει καθόλου στο να είμαστε αντικειμενικοί. Δεν νιώθουνε όλοι το ίδιο με το ρέικι!!! Το ότι σου ζητόύσε να της στείλεις ρέικι ενώ το είχε και η ίδια δεν μαρτυράει μια μεγάλη αλήθεια;;;; Κάποτε άκουσα την δασκάλα μου να προσπαθεί να πεισει μια φίλη της να πάρει τον πρώτο βαθμο ρέικι. Ηθελε να την πείσει να το κάνει αυτό με κάθε θυσία!! Τότε θυμήθηκα ότι κι εγώ αγαπάω όλες μου τις φιλενάδες όμως δεν θα εισέβαλλα ποτέ σε κάτι τέτοιο με το ετσι θέλω, ούτε θα προτιμούσα να τις πείσω παρα μονον με την ζωη μου και τις επιλογές μου. Ομως μεσα μου πικραινόμουνα που κρίνω τοσο έντονα τη δασκάλα μου. Την θεωρούσα μάλιστα ότι ειτε είναι υπερπροστατευτική είτε απλά χρειάζεται λεφτά κι όλοι πρεπει να πάνε να πάρουνε το ρέικι!!!! Ομως σύντομα κατάλαβα ότι ναι όντως δεν πρεπει να σκέφτομαι έτσι γι αυτήν γιατί ολοι έχουνε εντελώς διαφορετική οπτική για το ρέικι σύμφωνα με τον δρομο τους!!!! Γι αυτό κι εγώ δεν μπορώ να την κρίνω ούτε γι αυτό ούτε για άλλα πραματα. Σε αυτή την αντιληψη με βοήθησε 100% αυτό το φόρουμ. Για να γυρίσω ομως στο δικό σου θέμα Θεωρώ ότι η φιλη σου αυτή ότι κακό κι αν σου έκανε, όσο κι αν αναίρεσε την αλήθεια του ρέικι δεν θα έπρεπε να σε επηρεάζει δα και τόσο πολύ!!! Η φίλη σου δεν είσαι εσύ αλλά ένα διαφορετικό άτομο με διαφορετικό δρομο. Αυτό πρέπει να μας ειναι πάντα ξεκάθαρο!!!! Το ότι επέλεξε να ειναι όπως είναι ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΡΕΙΚΙ!!! Το ότι σε πειράζουν τοσο έντονα καποια πράγματα μήπως πρέπει πρέπει να ξαναπάρεις στα χέρια σου τα ηνία των δικών σου σχέσεων με το ρέικι και να κάνεις μια νέα αρχή με αυτό; Να αντιληφθείς δηλαδή ότι το ρέικι είναι ενέργεια,όπλο δικό μας και εργαλείο σύμφωνα με την δική μας ελεύθερη βούληση; Οτι δηλαδή το καλό ή το κακό που θα επιλέξουμε να κάνουμε είναι το δικό μας προσωπικό και αθεράπευτο είναι μας; Οταν καταλάβει ο καθένας μας οτι ουσιαστικά το ρέικι το παίρνουμε για να θεραπεύσουμε πρώτα εμάς και ύστερα τους αγαπημένους μας τότε θα έχει καταλάβει το 99% όλου του θέματος. Γι αυτό θα σου έλεγα ξεκίνα να καταλάβεις γιατί σε πληγώνουνε αυτά όλα τα πράγματα τόσο πολύ. Την φίλη σου δεν μπορεις να την προστατέψεις έτσι και αλλιώς από τιποτα αν εκείνη δεν μπορεί να το δει.
Να σου πω και κάτι άλλο που μπορεί να με κάνει να φαίνομαι κακιά στους άλλους; Πριν κάτι μήνες γνώρισα μια γυναικα που έχει ήδη πάρει τον πρωτο και δεύτερο βαθμό ρέικι. Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι πνιγμένη στα χρέη για απέτυχε σε μια επιχείρησή της. Αν κάποιος που έχει ρέικι παρακολουθήσει τον τροπο που ζει και πράτει θα του φανείς νομίζω λίγο απίστευτο ότι έχει τους δύο πρώτους βαθμούς γιατί θυμαται να τους χρησιμοποιήσει μόνον για να μπορεσει να κοιμηθεί το βράδυ χωρίς να πάρει υπνοτικό χάπι!!! Δηλαδή αν την πιάσει ο ύπνος μολις τελειώσει τις πρώτες θέσεις έχει καλώς. και κοιμάται αλλα άλλες ώρες δεν κάνει αυτοθεραπεία ούτε στέλνει ρέικι στα θέματά της ούτε δουλεύει με τον εαυτό της. Αυτή η κυρία ήθελε να της δωσω δωρεάν τον τρίτο βαθμο για να μπορεί να διδάξει το ρέικι. ( εγώ έχω το μάστερ). Πιστεψέ με δεν πρόκειται να το κάνω ακόμα κι αν βρει αυτη η γυναίκα τα λεφτα να μου τα δώσει γιατί απλά είμαι πια πεποισμένη ότι το ρέικι είναι γι αυτήν ένας τρόπος να ξελασπώσει οικονομικά! Μια ακόμα πηγή εσόδων και τίποτε άλλο. Αν έβλεπα να το χρησιμοποιεί θα της εδινα τουλάχιστον το 3α για να βοηθηθεί και με το μάστερ σύμβολο!!! Αλλα εγώ ΞΕΡΩ οτι δεν θελει το μάστερ σύμβολο αλλά την δυνατότητα να μυεί!! Να κορδώνεται πως ειναι δασκάλα και να παίρνει χρήματα απο εκεί. Θα μου πείς τώρα κι εσύ: Είσαι κακιά αν την κρίνεις έτσι!! Ε! λοιπόν όχι! Δεν είμαι κακιά γιατί δεν θέλω να διαιωνίζονται συμφεροντολόγοι ψευτοδάσκαλοι!! Φτάνουνε οι ήδη υπάρχοντες! Πονάω βαθειά μέσα μου που τώρα νιώθω ότι δεν μπορω να δώσω προσωπικά τον πρώτο βαθμο σε πολύ αγαπημένα πρόσωπα γιατί δεν νιώθω ούτε εγώ η ίδια έτοιμη να κάνω μυήσεις αλλά θέλω να τις επαναλάβω με ένα συγκεκριμένο άτομο αυτού του φορουμ αλλά όταν είπα σε αυτά τα αγαπημένα μου πρόσωπα την αλήθεια μου ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝΕ. Το φθινοπωρο λοιπόν, καλώς εχόντων των πραγματων θα επαναλάβω μυηση του πρώτου βαθμού μαζί με έν τουλάχιστον από αυτά τα αγαπημένα πρόσωπα με το συγκεκριμενο άτομο. Οταν μιλησα με την συγκεκριμένη κυρία όμως τι απ' όλα αυτά κατάλαβε;; Ούτε κι εγώ ξέρω!!! Πολύ μακροσκελής η απάντησή μου αλλά ξέρω ΄μόνο ένα πράγμα!! ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!! ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ; Και να είμαστε σοβαροί και επίμονοι μέχρι να πάρουμε αληθινές απαντήσεις. Σου τα λέω για να τα ακούω κι εγώ η ίδια κι όχι για να κάνω την δασκάλα ή την σπουδαία και έξυπνη!! Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε άλλωστε !! Κανείς μας δεν γνωρίζει ουσιαστικά τίποτα με λίγα σεμινάρια μυήσεων!!! Το έμαθα πολύ άγαρμπα αλλά ΤΟ ΕΜΑΘΑ.
Nαταλία-Νεφέλη

Danny έγραψε:
γιατί η φίλη μου να πεί αυτό το ψέμα τη στιγμή που είναι ρέικι
Από το σύνολο του ποστ σου καταλαβαίνω ότι έχεις την αισθηση ότι όποιος πάρει Μύηση Ρεικι , δεν ξαναλέει ψέματα? δεν θυμώνει ? αγαπάει τον πλησίον του?

Δηλαδή βλέπεις ότι η φίλη σου , προδωσε το Ρεικι και εσένα ??και όχι ότι έχει τέτοια ανασφάλεια για τη ζωή και τον Εαυτο της που Ποιος ξέρει τι άλλο μπορει να σκαρφιστει για έχει την προσοχή και αυτό που καταλαβαίνει αυτη ως ΑΓΑΠΗ !!! :-?
να δεχτώ τις απώλειες και να προχωρήσω όπως και το ότι η φίλη μου έχει χάσει τη μύηση Ρέϊκι.
:-o :-o :-o

Τι είναι καλέ η μύηση που χάνεται?? Ισιωτική μετά την περμανάντ??
Αυτη η απάντηση θυμίζει ιερέα και όχι δάσκαλο Ρεικι, που γνωρίζει ότι η ανθρωπινη ψυχή εχει διαδρομές και αρκετό φόβο για να αντιμετωπίσει ήδη , από το να του λέμε ότι "έχασε" την μύηση επειδη δεν ζει με χριστά ήθη !.

Για μένα η αλήθεια είναι η εξης:
Πάιρνεις τη μύηση, και επιλέγεις και μετά από αυτην πως θα ζήσεις...

Η φίλη σου είναι ένας άλλος ανθρωπος νεραιδούλα μου, που μπορει να μην έχει τον ίδιο πνευματικό δρόμο με σένα.

ΕΣΥ τι κάνεις εχει σημασία... και όχι πόσα ψέματα και πως ζει ο καθενας !!! @};-

Καλά έκανες και της έστελνες Ρεικι όταν σου ζητούσε, μπορει ακόμα να πήρε Ρεικι για να είναι μαζί σου παρέα, να έχετε ένα κοινό!
Αυτο είναι προδοσία??

Ελευθερώσου κοριτσάκι και ανοιξε τα φτερά σου .... κράτα μόνο ότι είναι δικό σου!!! O:-) O:-) O:-)
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την Ντάνυ!!! Αλλωστε η μύση χάνεται μόνο όταν αποφάσίσεις ότι δεν έχεις να κάνεις τίποτα με αυτή!!! Μου θυμίζει όντως παπάδες που λένε "Αυτος έχασε τη πίστη του " ή "αυτός έχασε την ιερατικη του ή την μοναχική του κλήση" Και είναι κουλά πράγματα αυτά!! Τα κριτήρια τα ανθρώπινα είναι γενικώς κουλα!!! Συμφωνώ απολυτα με ότι σου γράφει Ντάνυ!! Ακόμα και με τα σημεία στίξης της!!!!! :)) :)) :)) :)) :))
Γειά σου ρε Ντανιελάκι με τα ωραια σου!!! >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- :x :x :x :x :x :x
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Nαταλία-Νεφέλη έγραψε: Μου θυμίζει όντως παπάδες που λένε "Αυτος έχασε τη πίστη του " ή "αυτός έχασε την ιερατικη του ή την μοναχική του κλήση"
Ναταλάκι >:d< >:d<

Με μιά διευκρήνηση από εμενα που έχω ζησει ως ποιμνιο .. O:-)

Εννοώ την κριτική των ιερέων προς το αμαρτωλό ποιμνοιο τους, που ευθεως σου θυμίζουν ότι: "Με την ζωή που κάνεις , έχεις χάσει την ευνοια, την ευλογία, και την αγάπη του Θεού"... :D

Και καταλήγει ο άνθρωπος να απαρνειται αυτο που φοβάται, ή να ματώνει να κερδίσει την αγάπη Του, διανύοντας ετη φωτος για να Τον βρει...γεμίζοντας ενοχή και φόβο!

@};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Nαταλία-Νεφέλη

Danny έγραψε:
Nαταλία-Νεφέλη έγραψε: Μου θυμίζει όντως παπάδες που λένε "Αυτος έχασε τη πίστη του " ή "αυτός έχασε την ιερατικη του ή την μοναχική του κλήση"
Ναταλάκι >:d< >:d<

Με μιά διευκρήνηση από εμενα που έχω ζησει ως ποιμνιο .. O:-)

Εννοώ την κριτική των ιερέων προς το αμαρτωλό ποιμνοιο τους, που ευθεως σου θυμίζουν ότι: "Με την ζωή που κάνεις , έχεις χάσει την ευνοια, την ευλογία, και την αγάπη του Θεού"... :D

Και καταλήγει ο άνθρωπος να απαρνειται αυτο που φοβάται, ή να ματώνει να κερδίσει την αγάπη Του, διανύοντας ετη φωτος για να Τον βρει...γεμίζοντας ενοχή και φόβο!

@};-
Μα βρε αγάπη μου και σε αυτό μέσα είμαι!!! Το "έχασε την πίστη του " είναι πιο ευγενικό, πιο μαλακό, αλλά αυτό ακριβώς ενοούσα!! Κι αυτό ισχύει δυστυχώς ακομα και για ανθρώπους που εκφράζουν μια άλλη φιλοσοφία ζωής!!! Εχω ακούσει κάτι μυστήριους να λένε οτι ο συγγραφέας Juan Arias, πολύ φωτισμένος γενικά άνθρωπος θεωρήθηκε αιρετικός από την καθολική εκκλησία όταν έγραψε το βιβλίο του Ιησούς ο Μεγάλος Αγνωστος . Και εδώ δεν μιλάμε ούτε για ηθκικές ούτε για αμαρτίες αλλά για έναν θεολόγο και πρώην ιερέα που απλά έδωσε ένα άλλο στιγμα στο ποιός ήταν ο Ιησούς και τον έτριψε στην μούρη των παπάδων!!!! Πόσο μάλλον σε άλλα θέματα!!! Ευτυχώς δεν έχουν μπει σε καταστάσεις ακόμα σαν αυτές των εναλλακτικών θεραπείων, αλλά ισχύουν απίστευτα πράγματα, και τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν θα παρέμενα πιστή στην εκκλησία μου έτσι και μου έλεγαν οι αρχές της να σταματήσω το ρέικι!! Προφανώς την εκκλησία θα σταματούσα αλλά δεν το κάνουνε γιατί ρούφηξαν ήδη το αυγό τους από τον Μεσαίωνα και δεν τους συμφέρει τώρα!! Λένε ότι και καλά σέβονται την ελεύθερη βούληση των πιστών. Δεν σου λένε : Μην πάρεις ρέικι ας πουμε αλλά στους παπάδες και στις καλόγριες και στους μοναχούς δεν τους επιτρέπουνε να κάνουνε μυήσεις ή να δίνουνε ρέικι σε άλλα άτομα!!! Στην Αμερική βγήκανε διάφορα και ο William Lee Rad τους απάντησε΄όπως τους άξιζε!! Αυτού του είδους όμως η νοοτροπία, υπάρχει μεταμφιεσμένη σε κάθε σύστημα με κορύφωση τα εκκλησιαστικά συστήματα!! Ο κόσμος στα νησιά που είναι και κλειστές κοινωνίες υποφέρει χειρότερα!!! Εγω είμαι καθολική από την Τήνο και το ξέρω. Εξομολογούμαι στον τωρινο μου πνευματικό όμως οταν αυτος επιστρέψει στο φως εγώ αν δεν βρώ καποιον της προκοπής δεν προκειται να ξαναεξομολογηθώ εις τον αιώνα τον άπαντα!!! ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Nαταλία-Νεφέλη έγραψε:Εξομολογούμαι στον τωρινο μου πνευματικό όμως οταν αυτος επιστρέψει στο φως εγώ αν δεν βρώ καποιον της προκοπής δεν προκειται να ξαναεξομολογηθώ εις τον αιώνα τον άπαντα!!! ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ!!![/color]
Aν και ανήκει σε άλλο τόπικ η ερώτηση, μπορεις να εξηγήσεις πως θα πρέπει να είναι ένας "πνευματικός της προκοπής"??
Τι προσόντα να έχει?
Τι βοήθεια προσφέρει?
:x
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Εξομολογούμαι στον τωρινο μου πνευματικό
s
Ti σημαίνει για σενα η εξομολόγηση Ναταλί;
Και ποιος ειναι "ικανός"να εξομολογήσει καποιον και γιατί;
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Nαταλία-Νεφέλη

Ο δικός μου πνευματικός αποδέχεται πολύ τους ανθρώπους και τους δίνει πάντα ελαφρυντικά. Δεν είναι εξομολόγός όσον είναι συνοδοιπόρος μαζί μας. Πάει πολύς κοσμος σε αυτόν γιατί κανει τους πάντες να ανακαλύψουν τα πιο υπέροχα κομμάτια του εαυτού τους, σεβεται κάθε πνευματικό μονοπάτι, δεν βάζει ποτέ ετικέτες, αγαπάει τρυφερά και έμπρακτα τους πάντες σαν παιδιά του, σαν οικογένεια του. Νιώθεις την συμπόνια του να ξεχειλίζει και να σε αγκαλιάζει, δεν δίνει έτοιμες απαντήσεις αλλά σε βάζει μετά την εξομολόγηση να το κουβεντιάσεις με τον εαυτό σου και να δεις που πληγώνει την δική σου ατομική ελευθερία αυτό που έκανες ή αυτό που σκέφτηκες. Ολα αυτά για μένα είναι ανεπανάληπτα προσόντα ενος ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥ!! Ακόμα κι ανθρωπο να σκότωνα, σε ΑΥΤΟΝ θα το έλεγα!!! Τωρα βέβαια δεν ξέρω ποιός θα ήταν για σενα ιδανικος εξομολογος, αλλά και μόνον το ότι έχει τόση προσοχη και αγάπη στον άνθρωπο μου φτάνει για να τον θεωρώ πνευματικό μου πατέρα κι όταν φύγει και πάει στο φως θα είναι για μενα σαν να χάνω δύο φορές τον πατέρα μου!!
Καλιοπίτσα, εδώ βρίσκεται και η δική σου απάντηση!! :*
Nαταλία-Νεφέλη

Θέλεις να ξέρεις τον ορισμό που δίνω εγώ στην εξομολόγηση σφαιρούλα; Ε ! λοιπόν ! Εξομολόγηση είναι η τέχνή του να σε γυρίζει κάποιος μαλακά και γλυκά στα πιο όμορφα κομμάτια του εαυτού σου και να σου τα δειχνει με αγάπη και συμπόνια για να μην τα ξαναπροσβάλεις!!! Ο Ιησούς ήξερε την τέχνη να το κάνει αυτό αλλά δυστυχώς δεν άφησε πίσω του παρά ατελής εγωιστές ανθρώπους και γιαυτό είπα ότι όταν φύγει ο πνευματικός μου δεν νομίζω ότι θα ξαναεξομολογηθώ σε κάποιον άλλον. Αυτό θα με διαλύσει τελείως. Ελάχιστοι αληθινοί πνευματικοί υπάρχουνε!! Το ότι ο Θεός μου χάρισε έναν τέτοιον το θεωρώ αληθινό δώρο ΖΩΗΣ και θα τον ευγνωμονώ για πάντα για αυτό το δώρο. Πήγαινει ο άνθρωπος στην Σύρο που είναι το νησί του και σείεται ο κόσμος γιατί όλοι πάνε να εξομολογηθούνε σε αυτόν!!!
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ο δικός μου πνευματικός αποδέχεται πολύ τους ανθρώπους και τους δίνει πάντα ελαφρυντικά. Δεν είναι εξομολόγός όσον είναι συνοδοιπόρος μαζί μας. Πάει πολύς κοσμος σε αυτόν γιατί κανει τους πάντες να ανακαλύψουν τα πιο υπέροχα κομμάτια του εαυτού τους, σεβεται κάθε πνευματικό μονοπάτι, δεν βάζει ποτέ ετικέτες, αγαπάει τρυφερά και έμπρακτα τους πάντες σαν παιδιά του, σαν οικογένεια του. Νιώθεις την συμπόνια του να ξεχειλίζει και να σε αγκαλιάζει, δεν δίνει έτοιμες απαντήσεις αλλά σε βάζει μετά την εξομολόγηση να το κουβεντιάσεις με τον εαυτό σου και να δεις που πληγώνει την δική σου ατομική ελευθερία αυτό που έκανες ή αυτό που σκέφτηκες. Ολα αυτά για μένα είναι ανεπανάληπτα προσόντα ενος ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥ!! Ακόμα κι ανθρωπο να σκότωνα, σε ΑΥΤΟΝ θα το έλεγα!!! Τωρα βέβαια δεν ξέρω ποιός θα ήταν για σενα ιδανικος εξομολογος, αλλά και μόνον το ότι έχει τόση προσοχη και αγάπη στον άνθρωπο μου φτάνει για να τον θεωρώ πνευματικό μου πατέρα κι όταν φύγει και πάει στο φως θα είναι για μενα σαν να χάνω δύο φορές τον πατέρα μου!!
Ναταλάκι χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα λεγόμενα και τα βιώματά σου, δεν νομίζω ποτέ να μπορεί ένας άνθρωπος, όπως μου περιγράφεις τον πνευματικό σου, να συμβαδίζει και ακόμα περισσότερο να είναι ενταγμένος σε δόγμα!!ο δογματισμός ακόμα και όταν αφορά όχι μόνο τη θρησκεία αλλά και τα εναλλακτικά, όπου και εκεί είναι σύνηθες φαινόμενο, είναι διαχωρισμός και όχι αγάπη!!είναι διτότητα και όχι ολοκλήρωση!! @};-

σίγουρα ο δρόμος προς την ολοκλήρωση διανύεται απο πολλούς, αλλά η αγάπη και η ενότητα, όταν κατακτηθούν δεν εντάσσονται πουθενά!! @};- :x τουλάχιστον έτσι το νιώθω εγώ!! :-D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δωρουλα την 12 Ιούλ 2009 11:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

και γιατι πρεπει να ανηκει στον χωρο της εκκλησιας ο πνευματικος?

για εμενα πχ ο καλυτερος πνευματικος ειναι η φιλη μου η εμμανουελα
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

για εμενα πχ ο καλυτερος πνευματικος ειναι η φιλη μου η εμμανουελα
Εμμανουέλα αααα =)) =)) =)) =)) =)) =)) βοήθειά μας!!!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

:P :P :P :P
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Nαταλία-Νεφέλη έγραψε:Εξομολόγηση είναι η τέχνή του να σε γυρίζει κάποιος μαλακά και γλυκά στα πιο όμορφα κομμάτια του εαυτού σου και να σου τα δειχνει με αγάπη και συμπόνια για να μην τα ξαναπροσβάλεις!!!
Πιστευω ότι η παγίδα είναι στα "άσχημα" κομμάτια, και το πως σε γυριζει κανεις από αυτά στα όμορφα χωρις να δημιουργεις -ασυνειδητα- ενοχές και φόβους. @};-

Ο μεγαλύτερος σκόπελος αυτού του δρόμου είναι όταν τα ¨ασχημα" έρχονται και ξαναρχονται αλλά δεν ξερεις πως να τα "αντιμετωπίσεις" γιατι η θρησκεία δεν σου λέει πουθενά πως να τα αγαπήσεις.

Δεν είχα την τυχη να γνωρίσω έναν Σοφό Ιερέα, αλλά πολλούς παπαγάλους.
Ομως και στο Φως να πάει, θα μπορεις και πάλι να τον συμβουλευθεις. ;)

Επιστροφή στο “ΤΟ ΡΕΪΚΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ”