απορίες

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

:)) :)) :)) :)) καλό Βασίλη
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

από την σειρά "Δυο ξένοι". Αθάνατη ατάκα.. :D
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Θυμάμαι και μιά άλλη από τους δυό ξένους "Σπίτι δίχως κέρατο, δάσος δίχως έλατο" ! :)) :)) :)) :))
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

:)) :)) :D
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

και το σεξ είναι το τίμημα των γυναικών για τον γάμο
...Εγώ πάντως δεν το βρίσκω καθόλου σαν τίμημα!! =)) =)) =))
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

VasilisM έγραψε:"Ο γάμος είναι το τίμημα των ανδρών για το σεξ και το σεξ είναι το τίμημα των γυναικών για τον γάμο.." :D
:)) :)) :)) :)) :)) :))
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
VasilisM

=)) =)) =))
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Γκουχ! Στην τάξη τώρα!

Έχω μια απορία (τί πρωτότυπο!)
Γιατί προς την αναζήτηση του εαυτού μας, μας χρειάζεται το ρέικι; Ή αλλιώς, για την αναζήτησή μας, μας χρειάζεται οπωσδήποτε και το ρέικι;
Θέλω να πώ, θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτογνωσία, διαλογισμό... να διαβάσουμε τόνους βιβλία από μεγάλους ανθρώπους κλπ κλπ.

Αυτό προς το παρόν,
Τις όποιες απαντήσεις θα τις δω και θα τις επεξεργαστώ επιστρέφοντας από τας εξοχάς ;)
Τώρα πάω να κάνω ηλιο-θεραπεία 8)
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δεν είναι απαραίτητο! Είναι ένα εργαλείο, όπως υπάρχουν και άλλα. Το ότι συνδυάζεται με την αυτο-γνωσία δεν σημαίνει πως πάνε πακέτο. @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Γιατί προς την αναζήτηση του εαυτού μας, μας χρειάζεται το ρέικι; Ή αλλιώς, για την αναζήτησή μας, μας χρειάζεται οπωσδήποτε και το ρέικι;

καλά πως αντιλήφθηκες κάτι τέτοιο βρε Μαρία μου? :-?

Ποιός σου το είπε?

Βέβαια εδώ που μπήκες είναι φόρουμ για το ρέικι. Πιστεύω ότι δεν θα περίμενες να διαβάζουμε την κενή διαθήκη για να θεραπευόμαστε ε? :)) :))

Αν πας παρακάτω, και μπεις σε ένα φόρουμ της Γιόγκα, θα δεις ότι και εκεί λένε κάτι ανάλογο...

Το θέμα είναι όμως ένα...Η θεραπεία είναι το ζητούμενο και όχι με ποιό μέσον θα επιτύχεις την αυτοπραγμάτωσή σου!

Αυτό ξέφυγε από την διανόηση των ανθρώπων, γι' αυτό, τις περισσότερες φορές, υπερβάλουν σε ζήλο στην υποστήριξη μιάς μεθόδου, σαν την μόνη σωστή...
να διαβάσουμε τόνους βιβλία από μεγάλους ανθρώπους
έτσι θα έχεις άπειρες επιγνώσεις, αλλά μόλις φτάνεις στην εφαρμογή τους θα διαχωρίζεσαι από τους μεγάλους ανθρώπους, γιατί εσύ θα νιώθεις μικρή!
Και το θέμα είναι ότι δεν θα ξέρεις και γιατί! ;)

:x :x :x :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

έτσι θα έχεις άπειρες επιγνώσεις, αλλά μόλις φτάνεις στην εφαρμογή τους θα διαχωρίζεσαι από τους μεγάλους ανθρώπους, γιατί εσύ θα νιώθεις μικρή!
Και το θέμα είναι ότι δεν θα ξέρεις και γιατί!
:D :D :D
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Vaso έγραψε: καλά πως αντιλήφθηκες κάτι τέτοιο βρε Μαρία μου? :-?

Ποιός σου το είπε?

Βέβαια εδώ που μπήκες είναι φόρουμ για το ρέικι. Πιστεύω ότι δεν θα περίμενες να διαβάζουμε την κενή διαθήκη για να θεραπευόμαστε ε? :)) :))
Δεν περίμενα τίποτα τέτοιο γιατί κάποια πράγματα είναι δεδομένα. Ότι ο καθένας κοιτάζει τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Εσείς είστε σ' αυτό το φόρουμ γιατί ζείτε και γνωρίζετε πράγματα γύρω από αυτά που σας ρωτάω, κι εγώ επειδή κάτι ψάχνω. Το οποίο μπορεί να καταλήξει να είναι αυτό που ζείτε -ή όχι. Αρκεί βέβαια να ξεδιαλύνω: τί, γιατί, πώς γίνεται, αν είναι αυτό που ψάχνω...

Θέλω να πω ότι ίσως από τα λόγια μου καταλάβαινες ότι κυρίως με ενδιαφέρει η αυτογνωσία και ότι ο τρόπος που ρώτησα αφορά αποκλειστικά τη δική μου αναζήτηση. Ίσως για τα δεδομένα του φόρουμ να ρωτούσα καλύτερα 'τί χρειάζεται η αυτογνωσία στο ρέικι' ή καλύτερα 'πρέπει αναγκαστικά να συνδυάζονται αυτά τα δύο?', ωστόσο ο τρόπος που ρώτησα αντικατόπτριζε το τί βάζω σαν προτεραιότητα και τί από τα δύο βάζω στο μικροσκόπιο προς εξερεύνηση ως μελλοντική πιθανότητα.

...Ναι, αφού σας έγραψα αυτή την ερώτηση, ζήτησα από τον εαυτό μου να μου απαντήσει τί χρειάζομαι αυτή τη στιγμή (τελευταία αυτό το κολπάκι πιάνει!) και λίγο αργότερα, εντελώς απροειδοποίητα έλαβα την απάντηση! Αυτή μου εξήγησε μόλις τώρα και γιατί η ερώτησή μου γράφτηκε κάπως ανορθόδοξα... μάλλον εμπεριείχε την απάντηση.
Vaso έγραψε:Το θέμα είναι όμως ένα...Η θεραπεία είναι το ζητούμενο και όχι με ποιό μέσον θα επιτύχεις την αυτοπραγμάτωσή σου!
Συμφωνώ εν μέρει. Δηλαδή, όταν αγοράζεις μπότες, το να προστατέψεις και να ζεστάνεις το πόδι σου είναι το ζητούμενο, αλλά θα πρέπει να σου κάνουν και να συμφωνείς με την αισθητική τους.

Κατά τ' άλλα, μου φαίνεται φυσική η σκέψη του συνδυασμού θεραπειών. Ίσα ίσα, το να είναι ανοιχτός και πρόθυμος κάποιος να δοκιμάσει και να γνωρίσει κάτι διαφορετικό και καινούργιο, θα πρέπει να βοηθά στη δράση της θεραπείας, και στη διαμόρφωση άποψης για το αποτέλεσμα κάθε μιας επάνω σου. Κι ο συνδυασμός θεραπειών θα πρέπει να βοηθά στο 'αγκάλιασμα' του προβλήματος πιο σφαιρικά.
Παρόλαυτά, κάποιοι για να το καταφέρουν, θα χρειαστούν... χορηγό... :P
Vaso έγραψε: έτσι θα έχεις άπειρες επιγνώσεις, αλλά μόλις φτάνεις στην εφαρμογή τους θα διαχωρίζεσαι από τους μεγάλους ανθρώπους, γιατί εσύ θα νιώθεις μικρή!
Και το θέμα είναι ότι δεν θα ξέρεις και γιατί!
Ενδιαφέρον... :)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Κατά τ' άλλα, μου φαίνεται φυσική η σκέψη του συνδυασμού θεραπειών. Ίσα ίσα, το να είναι ανοιχτός και πρόθυμος κάποιος να δοκιμάσει και να γνωρίσει κάτι διαφορετικό και καινούργιο, θα πρέπει να βοηθά στη δράση της θεραπείας, και στη διαμόρφωση άποψης για το αποτέλεσμα κάθε μιας επάνω σου
Η σκέψη αυτή είναι εντελώς φυσική, Μαρία μου!
΄Ομως δεν θεραπεύεσαι με φυσική σκέψη...

Η φυσική σκέψη είναι αυτή ακριβώς που μας έφερε την ασθένεια, γιατί στερείται Λογικής.

Παρεμβάλλεται μεταξύ της σκέψης και της πράξης ένα πεδίο που είναι τελείως ανεξερεύνητο, μα καθοριστικό για να γεφυρώσει τα δύο μέσω της Πνευματικότητας, το συναισθηματικό!

Η θεραπεία δεν μπορεί να είναι φυσική, χρειάζεται να είναι ολιστική.
Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για φυσική σκέψη...ούτε καν για φυσιολογική...

Ας πάμε πρακτικά να δούμε το θέμα που αναφέρεις, δηλαδή έναν συνδυασμό μεθόδων και τεχνικών, ικανών να επιφέρουν θεραπεία...

΄Οταν θέλεις να θεραπεύσεις ένα σημείο στο σώμα σου, θα κάνεις έρευνα να βρεις έναν καλό γιατρό...Θα σου πει κάποια πράγματα και, όντας ανήσυχη φύση, θα επισκεφτείς και έναν άλλον, κι άλλον, κι άλλον...
Ο καθένας τους σου έχει δώσει μια ιδιαίτερη αγωγή και εσύ καλείσαι τώρα, να αποφασίσεις ποιά αγωγή αφ' ενός θα επιλέξεις και αφ΄ετέρου ποιός γιατρός σου εμπνέει εμπιστοσύνη...

Ειναι μάλλον άσκοπο να συνδυάσεις και τις τρεις αγωγές, γιατί η μία, πιθανόν, να εξουδετερώνει την άλλην...΄Ετσι χρειάζεται να αποφασίσεις ποιά σε εξυπηρετεί...
Σκέφτεσαι και πράττεις...
Να είσαι σίγουρη ότι θα επιλέξεις εκείνον τον γιατρό και εκείνη την αγωγή που σε έχει περισσότερο καθησυχάσει και βεβαιώσει ότι θα γίνεις καλά. Θα έχεις αποκλείσει εκείνον τον γιατρό και εκείνην την αγωγή που θα σε βάλει στην διαδικασία να φροντίσεις εσύ η ίδια για την υγεία σου, με αλλαγή του τρόπου ζωής σου. Αυτό γίνεται ασυνείδητα, γιατι ο νους επηρεάζεται από τα συναισθήματα, που δεν είναι συνειδητά. Και τα μη συνειδητά συναισθήματα είναι αυτά που σε οδήγησαν σε έναν τρόπο ζωής που σε αρρώστησε...Οπότε δεν θα επιλέξεις ποτέ μία αγωγή που θα σε βάλει στην διαδικασία να αλλάξεις και να διεκδικήσεις την υγεία σου!

Η φυσική σκέψη, αφήνεται στους ειδικούς...
Η Λογική λέει ότι ο καλύτερος ειδικός είναι ο Εαυτός σου, αν μπορέσέις να τον γνωρίσεις.
΄Ετσι θα χρησιμοποιήσεις, αν το γνωρίζεις, εκείνη την αγωγή που θα σε βοηθήσει να το εφαρμόσεις και όχι εκείνη που θα σε βοηθήσει να το "κουκουλώσεις"...

Και ότάν η έρευνά σου αγγιζει μεθόδους θεραπείας, που πάνε πέρα από το φυσικό σώμα, τότε χρειάζεται να μην τις επεξεργάζεσαι μόνο με φυσική σκέψη, αλλά να εμπλέκεις και τα συναισθήματά σου στην έρευνα, που θα σε οδηγήσουν σε πιο αντικειμενικά συμπεράσματα.

Δηλαδή, όταν αγοράζεις μπότες, το να προστατέψεις και να ζεστάνεις το πόδι σου είναι το ζητούμενο, αλλά θα πρέπει να σου κάνουν και να συμφωνείς με την αισθητική τους.
Νομίζω ότι όλα τα παραπάνω απαντούν κυρίως σ' αυτό, Μαρία μου!
Με την διαφορά ότι εδώ δεν αγοράζεις ένα αντικείμενο, αλλά έναν τρόπο ηθικής αντιμετώπισης της ζωής σου...Και επειδή η ζωή δεν έχει μόνο ένα όργανο που χρειάζεται να προστατέψεις, αλλά πεδία που δεν μπορείς να τους πάρεις συγκεκριμένα μέτρα, χρειάζεται να αναπτύξεις μια ειλικρινή διάθεση ολικής προστασίας....και εδώ σε θέλω κάβουρα! :D

>:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Με την διαφορά ότι εδώ δεν αγοράζεις ένα αντικείμενο, αλλά έναν τρόπο ηθικής αντιμετώπισης της ζωής σου...Και επειδή η ζωή δεν έχει μόνο ένα όργανο που χρειάζεται να προστατέψεις, αλλά πεδία που δεν μπορείς να τους πάρεις συγκεκριμένα μέτρα, χρειάζεται να αναπτύξεις μια ειλικρινή διάθεση ολικής προστασίας....και εδώ σε θέλω κάβουρα!

@};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από meinall »

'Εδώ σε θέλω κάβουρα' στον τρόπο που θα διαλέξεις; :-?

Έλα ντε! Ο κάθε άνθρωπος τραβάει το δρόμο του ανάλογα με το πόσο έτοιμος είναι και πόσο/που εστιασμένος και ισορροπημένος. Δεν ξέρω πόσο έτοιμη είμαι, αλλά θα δείξει. Και δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο από αυτό που είναι να γίνει σύμφωνα με το μυαλό και τη θέλησή μου την κάθε στιγμή. Γι' αυτό δε βιάζομαι. Ψάχνομαι και ελπίζω να έρθει η σωστή στιγμή.

Νομίζω ότι βλέπω και τον εαυτό μου όπως ακριβώς έχω αρχίσει να συμπεριφέρομαι με τους ανθρώπους: ακόμα κι αν με ρωτάνε για το πρόβλημά τους, δεν επιμένω παραπάνω από εκεί που μπορούν να δεχτούν. Θα πω τη γνώμη μου και θα σταματήσω. Ξέρω ότι κανείς δε θα αλλάξει σκέψη αν πρώτα κάτι δεν του χει κάνει κλικ προς αυτή την κατεύθυνση.

Πάντως το ότι ψάχνομαι είναι ενθαρρυντικό... οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, αλλά δε σκέφτονται καν να φτιάξουν τη ζωή τους που είναι χάλια.
Όχι ότι χωρίς αποτέλεσμα, το ψάξιμο με βάζει σε άλλη κατηγορία, γι' αυτό λέω...το αποτέλεσμα θα δείξει.

Σκόρπιες σκέψεις... :P

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”