ΣΩΤΗΡΑΣ & ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΩΗΣ!

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ίσως να το διάβασες κάπως βιαστικά ή ίσως να μην το έγραψα με σαφή τρόπο
Εντάξει, στο Internet ειμαστε, fab, δεν κοιτιόμαστε στα μάτια! ΄Εχει διαφορά! :D
Είπα
«γιατί δεν εξηγείς ποιες ακριβώς είναι αυτές οι φωτεινές ψυχές και ο κάθε ένας που διαβάζει το μήνυμά σου μπαίνει στην θέση της φωτεινής ψυχής που όμως δεν είναι έτσι.»
«γιατί όλοι είναι φωτεινές ψυχές, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς»

δεν υπάρχει πουθενά αντίφαση στις παραθέσεις γιατί το κοιτάμε κάθε φορά από διαφορετικές γωνίες και ναι συμφωνώ μαζί σου ως οπτική της γωνίας που εννοείς, εάν την έχω αντιληφθεί ορθά.
Οκ! Σωστά πήρες την δική μου οπτική και σ’ ευχαριστώ!

Θα αναφέρω την δική μου προσέγγιση στο θέμα αστρικό που εννοείται ότι έχει την παραμόρφωση της προσωπικότητας και εννοείται ότι δεν είναι η αλήθεια.

Συγκεκριμένα εκεί δεν υπάρχει καθόλου φως και ναι εκεί εγκλωβίζονται οι ψυχές.
Φυσικά οι ψυχές που αγγίζουν ένα μέρος από το συναισθηματικό φορτίο των άλλων είναι αυτές που το αντέχουν.
Για να είμαστε ακριβείς δεν είναι μια διαδικασία αντέχω το συναισθηματικό φορτίο ή δεν το αντέχω, είναι έχω τον έλεγχο των συναισθημάτων μου ή δεν τον έχω.
Ο έλεγχος των συναισθημάτων δεν αρκεί, χρειάζεται η εναρμόνιση τους με το νοητικό και πνευματικό πεδίο στο φωτεινό σώμα της ανάληψης! Οπότε ξέρω γιατί είπα «οι φωτεινές ψυχές» και όλοι γνωρίζουν τι είναι και τι έχουν ακόμα να φωτίσουν!! Δεν υπάρχουν εδώ μέσα «παραμυθιασμένοι», σχετικά με αυτό το θέμα… Γνωρίζουν την εργασία τους ή κι αν δεν την γνωρίζουν στην πλήρη έκταση, υπάρχει προσανατολισμός και οριοθέτηση… Σε όλο το φόρουμ υπάρχουν ενδείξεις...όχι μόνο στον εσωτερισμό, αλλά και στο νηπιαγωγείο... :D

Το αν νιώθουν ότι θα τα καταφέρουν αυτήν την φορά, δεν το θεωρώ «κακό»…΄Ισα ίσα που έχουμε και όλες τις επιβεβαιώσεις γι’ αυτό…Και μην ρωτήσεις «από ποιόν?»…
Εάν έχω τον έλεγχο δουλεύω εκεί εάν δεν τον έχω δεν δουλεύω εκεί. Εάν προσπαθήσω να το κάνω χωρίς τον έλεγχο των συναισθημάτων μου δεν θα καταφέρω να μπω, εάν καταφέρω να μπω λόγω συγκυριών βοήθειά μου.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Πιο πολύ δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω…΄Όμως κι αυτό είναι κάτι που εδώ μέσα είναι γνωστό…΄Ετσι όσοι το επιχειρούν, γνωρίζουν τι έχουν να περιμένουν!
Φυσικά δεν έχει νόημα να λέμε «μπα και τι θα γίνει, και τι είναι εκεί το τόσο φοβερό….».
Εδώ κι αν συμφωνώ! ΄Όμως δεν μπορείς να μην εμπνέεις τους ανθρώπους να το κάνουν, όταν νιώθεις ότι το επιθυμούν βαθιά και όχι επιφανειακά…Υπάρχουν, θεωρώ, δικλείδες, που οδηγούν…

Όσο για τον Skapaneas δεν τον ξέρω τον άνθρωπο
Δεν έχω εμποδίσει ποτέ κανέναν να τοποθετηθεί.

Τον ανέφερα μόνο για έναν λόγο, έγραψες
«Κανείς από τους δύο δεν ένιωσε τον Ιησού...
Δεν θέλω να συζητήσω αυτό το θέμα με σένα, γιατί δεν γνωρίζουμε τίποτα βαθύτερο ο ένας για τον άλλον, ώστε να υπάρξει και τέτοιου είδους μοίρασμα σε τρυφερότερα κομμάτια μας!

Ο Σκαπανέας γνωρίζει τι σημαίνει για μένα και έτσι περίμενα περισσότερο σεβασμό σ’ αυτό που του εμπιστεύθηκα.

Γι’ αυτό και με είδες λίγο «αναστατωμένη» και με «σχολίασες»…
Δεν έκανα κριτική για αυτά που πιστεύει… Δεν μου άρεσε η κρίση του γι’ αυτά που πιστεύει για μένα! Αλλά τέλος πάντων…πονεμένη η ιστορία με τον Σκαπανέα, ας την αφήσουμε!
όσο καλά και να ξέρουμε έναν άνθρωπο ποτέ δεν ξέρουμε ακριβώς που βρίσκεται, τι κάνει, τι αισθάνεται, τι τον εξυπηρετεί, τι σκέφτεται.
Εχεις δίκιο! :oops:

Θα σου πω κάτι αστείο!
΄Όταν μιλάς μαζί μου νιώθω ότι είναι σαν να μιλάς σε ένα παιδί!

Αυτό δεν ξέρω αν πρέπει να το πάρω καλά ή άσχημα, είναι όμως αυτό που αισθάνομαι! :D :D

και για να σου πω την αλήθεια, ούτε που με ενοχλεί! :D :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Qisan »

fab1612 έγραψε:Elissavet
..............να ειδωθεί ο Σταυρός –ο σταθερός και αναμένων Σταυρός που σταυρώνει τους υιούς των ανθρώπων, απλωμένος στους Σταυρούς εκείνων που υπηρετούν και σώζουν.
:-):)
Υποθετω οτι αντιλαμβανεστε οτι μιλαει για δυο σταυρους .
Αρα Ολα καλα . χεχεχε

ΝαμασΤΕ
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

Vaso έγραψε: Θα σου πω κάτι αστείο!
΄Όταν μιλάς μαζί μου νιώθω ότι είναι σαν να μιλάς σε ένα παιδί !

Αυτό δεν ξέρω αν πρέπει να το πάρω καλά ή άσχημα, είναι όμως αυτό που αισθάνομαι ! :D :D

και για να σου πω την αλήθεια, ούτε που με ενοχλεί! :D :D
[color=blue][u]fab1612[/u][/color] έγραψε: με βοήθησε και ένας φίλος με κάποια πράγματα

αυτά από την καινή διαθήκη
[color=blue]galazia_sfaira[/color] έγραψε: Εσύ σαν σταλτος "σχετικος" μου φαινεσαι.

ΑΠο το συμπαν σταλτος εννοώ.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Καλησπέρα σε όλους.

Αποφασισα να γράψω αυτο που νιώθω χωρίς παραθέσεις. Αργότερα μεσα στην νύχτα , αν βρώ χρόνο θα αναλύσω.

Νομίζω οτι γνωρίζω τον άνθρωπο Fab. Παρ΄όλα αυτά επειδή υπαρχει μια ελάχιστη πιθανότητα να κάνω λάθος απο την μια και επειδή αν εχω δίκιο είναι ενα ατομο που προσωπικά αγαπώ πολύ, θα συνεχίσω να απευθύνομαι ουδέτερα αφου ετσι θέλει.

Fab, δεν υποστηρίζω , ουτε κατηγορώ πλέον κανένα σύστημα , καμία σχολή και κανένα άνθρωπο , αφου όσο περνάει ο καιρός όλα οσα εχουν ειπωθεί τα βρίσκω μεσα μου ΄με διάφορες μορφές και προσδοκίες. Σκέφτομαι οτι τελικά αν καταφέρουμε και συνυπάρξουμε με τον εαυτό μας , τότε θα νιώσουμε την ένωση με τους άλλους και τότε θα είμαστε τόσο ''ολόκληροι'' που δεν θα χρειάζεται να αποφεύγουμε κανένα κραδασμό και καμία επηρροή.

Νομίζω οτι η μόνη μέθοδος αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την λέξη , είναι η αγάπη , αυτή η αγάπη που ερχεται μόνο μεσα απο την κατανόηση , την εμπιστοσύνη και την αποδοχή και όχι μια κατάσταση αντίστασης και νοητικής απομόνωσης στην οποία καταφεύγουμε.
Λέω καταφεύγουμε διότι αυτό κάνουμε, αλλά δεν το βλέπουμε σε καμία περίπτωση , οταν φτιάχνουμε ενα ''φρουριό'' με οδηγείες και κανόνες χτισίματος που αποσκοπούν στην πλασματική ασφάλεια και την μονιμότητα. Μια μονιμότητα που γνωρίζουμε οτι δεν υπάρχει πουθενά στο σύμπαν.

Το τραγικό είναι οτι για να το φτιάξουμε αυτό το κατασκευασμα , εχουμε κοπιάσει και πονέσει και γι αυτό είναι πολύ δύσκολο να το ξαναγκρεμίσουμε.

Η άποψη μου είναι οτι αφού χτίσουμε και ξαναχτίσουμε , επισκευάσουμε και επεκτέινουμε όλο αυτό , τελικά θα πρέπει να το ανατινάξουμε τελείως για να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε.
Αυτή η ανατίναξη κάθε φορά είναι το σθένος και η βούληση που μας βγάζει απο το τέλμα και μας κάνει να ανεβαίνουμε.
Στούς βάλτους όλα τα πλάσματα είναι ήσυχα και γαλήνια , ιδίως αν αυτοί σκεπάζονται με εκείνη την χαρακτηριστική ομίχλη που μαγεύει.

Θα μου πείς , πάλι οτι καταθέτω σκέψεις δικές μου , που μάλλον δεν απαντάνε πουθενά... Πιθανώς αλλά εχω την αίσθηση οτι αυτά πρέπει να γράψω και πάντα η μεγάλη αγάπη μου ήταν οι καταθέσεις σκέψεων..

Τα λέμε...φιλιά
Επισκέπτης

Σκαπανένα , ηρωά μου εδώ είσαι πάλι??? ουφ η καρδιά μου πήγε στην θέση της :geek: :cheers:

Μου φαίνεται οτι υπάρχει ενα μικρό χνουδάκι εκεί πίσω απο τα αυτάκια σου :D
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

M ε τίποτα δεν γλυτώνεις Σκαπανές.............I'm telling you!!!!!!!!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αχ βρε Σκαπανέα, δεν γίνεται να μιλήσεις πριν τις 10 Αυγούστου?

Φεύγω μωρέ στις 10 και δεν θα απολαύσω το λύσιμο της σιωπής σου!!!

Χώρια που θέλω και εξηγήσεις, καθότι ξανθιά, για τις παραθέσεις...

΄Εχεις γράψει με πελώρια γράμματα το νιώθω ότι είναι σαν να μιλάς σε ένα παιδί...

:roll: :roll: :roll:

Εικόνα

Έπανέρχομαι στο θέμα...

Είχα υπ όψιν μου να αναλύσω διάφορες φράσεις που μου φάνηκαν σημαντικές αλλά οταν τις ξαναδιάβασα , αποφάσισα οτι μόνο μια είναι απαραίτητη και κλειδώνει και στις τρείς εκδηλώσεις μας.
όσο καλά και να ξέρουμε έναν άνθρωπο ποτέ δεν ξέρουμε ακριβώς που βρίσκεται, τι κάνει, τι αισθάνεται, τι τον εξυπηρετεί, τι σκέφτεται. Ξέρουμε μια εικόνα που έχουμε δημιουργήσει, μέσω αυτής επικοινωνούμε. Αυτή η εικόνα είναι μόνο δική μας και μόλις αλληλεπιδράμε μαζί του την ανασύρουμε και διαμορφώνουμε την συμπεριφορά μας. ’ρα πρέπει όσο μπορούμε να εξετάζουμε μόνο τα λόγια του και όχι την εικόνα.

Εκτός απο τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους δεν επικοινωνούμε ουσιαστικά αλλά μεσα απο μια εικόνα και ενα ρόλο, δεν επικοινωνούμε ουτε με τον εαυτό μας , αφου και σε αυτόν προσδίδουμε ρόλους, επιθυμητές εικόνες, χαρίσματα και ταλέντα κλπ και συμπεριφερόμαστε με αυτά ως απώτερο σκοπό.

Θα πρέπει να δούμε την διαφορά μεταξύ τελειοποιώ και εξαγνίζω την προσωπικότητα μου και χειρίζομαι αυτήν.
Η αγνότητα, δλδ το καινούργιο και αμόλυντο απο το παρελθόν και την ιδεοληψία, είναι μια ιδιότητα που θα προκύψει απο την αναγνώριση και την αποδοχή των στοιχείων μας.
Ο χειρισμός είναι μια κατάσταση οπου θεσπίζουμε η μας ορίζουν μεθόδους τις οποίες ακολουθούμε ανεξάρτητα του τι αισθανόμαστε και τι σκεφτόμαστε αφου με αυτό τον τρόπο , ουσιαστικά απαγορεύουμε η επιτρέπουμε το τι θα μας αγγίξει.
Ετσι όμως δεν υπάρχει βίωμα αλλά μια επιφανειακή παρατήρηση.

Σχετικά με τα αισθήματα , τις ανάγκες και τις σκέψεις των αλλων δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι αφου δεν είναι δυνατόν να ταυτιστούμε απόλυτα με κανένα , ουτε καν με εμάς τους ίδιους , οταν θα παρέλθει η ''στιγμή''.

Για να εργαστούμε και να ζήσουμε σε αυτή την ζωή που ήρθαμε ομως, χρειαζόμαστε στις σχέσεις. Ολη η ζωή μας είναι οι σχέσεις, μεταξύ μας , με τον εαυτό μας και την φύση. Αν το εξετάσουμε θα δούμε οτι αυτό ακριβώς ζητάμε να μάθουμε και πως να το διατηρούμε ετσι ωστε να είμαστε ευτυχείς.

Αρα, πρέπει να προσπαθούμε να γνωρίζουμε τον άλλο, οσο πιο πραγματικά μπορούμε και οχι να μένουμε μόνο στα λόγια του.
Επαφή γίνεται μόνο αν εχουμε αντίληψη ολική , δλδ με το νου , το συναίσθημα και τις αισθήσεις.
Αλλιώς είναι μια ελλειπής μορφή επικοινωνίας που δεν βοηθάει σε βάθος.

Παλαιότερα ήμουν και εγω της γνώμης οτι δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε ουτε τους συνομηλιτές μας και οτι το μονο που μας ενδιαφέρει θα πρέπει να είναι οι απαντήσεις επάνω στο κείμενο που διαβάζουμε. Αργότερα αναθεώρησα αφού είδα το τι μπορεί να συμβεί με αυτή την μέθοδο πρώτον αλλά και πόσο λίγο είναι απο διδακτικής απόψεως.

Με αυτό δεν εννοώ οτι θα πρέπει να γνωρίζουμε όπωσδήποτε τα άτομα των φόρουμ αν απλώς μιλάμε μαζί τους. ΟΤΑΝ όμως ''δουλέυουμε'' με αυτούς τους ανθρώπους , και αλληλεπιδρούμε ο ένας με τον αλλον..... δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι και μακριά απο την ψυχή μας....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Επισκέπτης την 18 Ιούλ 2008 10:04 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εμ γι' αυτό δημιούργησα το τόπικ "συναντήσεις"...

όχι για την ανάγκη της διαπροσωπικής σχέσης μόνο...

αλλά γι' αυτό το βαθύτερο "ανάγνωσμα" της ψυχής, μέσα από το βλέμμα!!!! :D

Γιατί ακόμα και όταν "παίζουμε", επικοινωνούμε!!!!!

Εικόνα

Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το τόπικ και κυρίως που υπάρχει ανταπόκριση απο τόσους πολλούς κάθε φορά.

Είναι παρήγορο για ''μερικούς μερικούς'' :roll: να συναντάνε μεσα στα πλαίσια των ομάδων εσωτερισμού , ατομα τόσο ''ομορφα'', ''καθαρά'' και ''χρωματιστά''.....αυτά τα ΄χρώματα που συναντάμε στους ωραιότερους οραματισμούς μας...

Παρακαλω μην το σχολιάσετε...είναι δικό μου το ''κολλημα''....
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

αλλά γι' αυτό το βαθύτερο "ανάγνωσμα" της ψυχής, μέσα από το βλέμμα!!!!

Το λατρεύω ........... :roll: :roll: :roll:
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Δεν είναι πάντα ίδια η ανάγκη για όλους. :roll:
Είναι ωραίο που εδώ δίνεται αυτή η ευκαιρία, εκτός από απόψεις να ανταλλάσουμε και βλέμματα!!
Κάποιος όμως μπορεί να ενδιαφέρεται μόνον να εκθέσει απόψεις πίσω από ένα ουδέτερο ‘‘Ντιν-Νταν‘‘ ψευδόνυμο.
Κοιτώντας κάποιον στα μάτια σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσει κάτι περισσότερο απ΄την πραγματικότητα του.
Και αν αυτή έχει αράχνες που χρειάζονται για να καθαρίσουν εφαρμοσμένη πνευματικότητα;;; Αρα το ψευδώνυμο είναι ασφαλές.
ΕΙΜΑΙ , ότι δηλώσω...
Στο Ρεικι η παρουσία είναι το ίδιο εύκολη με την απουσία, και η ανθρώπινη τριβή το ίδιο σημαντική με την επαφή του πνεύματος. :lol:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Nτάννυ μου κοίτα πως λειτουργεί όμως...

΄Οποιος ενδιαφέρεται να εκθέσει απόψεις μόνο, μέσα από ένα ψευδώνυμο, παίρνει το λιγότερο δυνατόν, γιατί βασικά δεν μπορεί ούτε "να ακούσει", ούτε "να δει", και κυρίως δεν μπορεί να αισθανθεί την ψυχή που φτερουγίζει από χαρά, ακόμα και όταν διαφωνούμε...

Το έχουμε ζήσει άλλωστε αυτό! ΄Οχι?

Εικόνα

Δημοσίευση από fab1612 »

ANGELS ON EARTH

Εύχομαι να λυθεί το θέμα σου σύντομα και όσο το δυνατόν ανώδυνα. :)

Vaso
Που είσαι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος

Θα διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου για τις φωτεινές ψυχές, το σώμα της ανάληψης, την εναρμόνιση και θα ευχηθώ ο δρόμος που ακολουθείς και μαζί σου οι υπόλοιποι, να είναι ο συντομότερος και αρμονικότερος. :)

Δεν προσπαθώ να μπω στα προσωπικά σου με τον Skapaneas ή με οποιονδήποτε άλλο και ελπίζω να διευθετηθεί το θέμα σύντομα με τον καλύτερο τρόπο.

Εννοείς ότι σου μιλάω σαν να απευθύνομαι σε παιδί ή ότι εγώ είμαι παιδί?

Aetos

Μην έχουμε τώρα μια δεύτερη απολογία του Σωκράτη :lol:

Προχώρα μπροστά κορίτσι μου στον δρόμο που έχεις αποφασίσει, με σθένος.
Μην ανησυχείς για τον άνθρωπο που απευθύνεσαι μέσω εμού, δεν πρόκειται να πάθει κάτι. Φαντάζομαι δηλαδή γιατί από ότι έχω καταλάβει έχουμε παρόμοιες ιδέες.

Να είσαι πάντα ευλογημένη. :)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εννοείς ότι σου μιλάω σαν να απευθύνομαι σε παιδί ή ότι εγώ είμαι παιδί?
σαν εσύ να απευθύνεσαι σε ένα παιδί!

Παιδί είσαι έτσι κι αλλιώς για μένα.

Αυτό όμως που ένιωσα, σαν να απευθύνεσαι σε ένα παιδί, μόνο με έναν άνθρωπο ακόμα το έχω νιώσει... Και μου έκανε εντύπωση! :wink:
δρόμος που ακολουθείς και μαζί σου οι υπόλοιποι, να είναι ο συντομότερος και αρμονικότερος
Δεν ξέρω, fab, αν είναι ο συντομότερος! Αλήθεια! Μα ούτε και με νοιάζει...Είμαι καλά κι εδώ!! Νομίζω ότι όπου και να βρεθώ αυτή η ευδαιμονία δεν θα αλλάξει...
Και δεν οδηγώ κανέναν, κι αυτό αλήθεια! :oops:

Το μόνο που κάνω είναι απλά να τους νιώθω! Μπορει και να είναι αγάπη αυτό!
Πάντως "δάσκαλος" δεν είμαι και ούτε έτσι αισθάνομαι!
:D :D

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”