Θα σας γράψω ένα θαυμάσιο απόσπασμα από το βιβλίο
Το μυστικό ταξίδι, του Dan Millman (εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ)
Δεν θα μπορούσα να ταυτίσω τις δικές μου εμπειρίες περισσότερο, από τις εμπειρίες που περιγράφει ο Dan...Για να δούμε ότι η αλήθεια ταυτίζεται με πολλούς αναζητητές...
΄Οποιος μένει μόνος του στην αλήθεια, πρέπει να έχει το κουράγιο, την δύναμη και το θάρρος να την επανεξετάζει...
Να αναζητά, και ποτέ να μην θεωρεί ότι την βρήκε, πριν αγγίξει με ευαισθησία και αγνότητα τους άλλους.
Ο νους μας παίζει παιχνίδια με τον θεό...Και τότε θεωρούμε ότι είμαστε τα εκλεκτά παιδιά του, που μόνο εμάς εμπιστεύθηκε...
Πόσο λάθος...Πόσο κρίμα!!!
"...Ηξερα τώρα ότι ο Συνειδητός μου Εαυτός θα αναγκαζόταν να κατέβει προς τα κάτω - λόγω "συναγερμού" που προερχόταν από τα τρία κατώτερα επίπεδα. Ξανά και ξανά, μαγνητισμένος από τον φόβο, την σεξουαλική ενέργεια και τη δύναμη, μέχρι τη στιγμή που αύτά τα θέματα θα ξεκαθάριζαν μια και καλή.
Θυμήθηκα εκείνη την στιγμή -πονώντας σχεδόν από αυτήν την μνήμη- ότι κάποιες ειρηνικές στιγμές της παιδικής μου ηλικίας είχα κληθεί στα ανώτερα επίπεδα από αγγελικές ενέργειες. Επιθυμούσα τόσο πολύ να επιστρέψω εκεί, γιατί ένα μέρος μου ήξερε ανέκαθεν πως πέρα απότον πύργο, κοντά στο Φως βρισκόταν το σπίτι μου.
Αυτό ήταν το έργο της ψυχής μου, το μυστικό μου ταξίδι. Ως συνειδητός Εαυτός -και αρχίζοντας από το ισόγειο- έπρεπε να βρω τα φώτα κάθε ορόφου με την σειρά, να τα ανάψω, να δω τα προβλήματα και τα αντικείμενα που υπήρχαν αποθηκευμένα εκεί και να τα αντιμετωπίσω, να τα ξεκαθαρίσω. Αλλά αυτό θα ήταν δυνατό μόνο αν ήμουν πρώτα πρόθυμος να δω και να αποδεχτώ αυτό που υπήρχε πραγματικά, αντί να προσκολλώμαι σε ονειρικές ψευδαισθήσεις...
Τι εννοείς, ρώτησα...
Η απάντησή της χάθηκε σχεδόν μέσα στον άνεμο.
"Πριν μπορέσεις να δεις το φως, πρέπει να αντιμετωπίσεις το σκοτάδι..."