ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΗ – «ΕΓΡΗΓΟΡΟΣ»

Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Dortias έγραψε:Ο καθένας μπορεί να μπει και να εκφράσει την άποψη του, αρκεί η άποψη αυτή να συμβαδίζει με τις απόψεις των πιο παλιών μελών και να τις επικροτεί.
Ελεος πιά , με την ίδια καραμέλα! :?
Vaso έγραψε:Επειδή κάτι μου θυμίζει αυτό, σχετικά με το χειροκρότημα, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι όταν κάποιος εκτίθεται δημόσια και επωνύμως, είναι ευάλωτος στην κριτική και στον θαυμασμό, τα δύο άκρα μιας πολωμένης κατάστασης, που συνεχίζει να "ταλαιπωρεί" την ανθρωπότητα...

@};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Valia

Δημοσίευση από Valia »

έλεος δεν λες τίποτα, Ντάνυ μου!!

Αναρωτιέμαι, ο κόσμος δεν έχει χόμπυ?? δεν δουλεύει?? τι γίνεται ρε π@@@@ μου?? συνταξιούχοι είναι όλοι αυτοί??? δεν έχουν τι να κάνουν στη ζωή τους και ασχολούνται με το τι κάνει ο ένας ή ο άλλος, τι γράφει και τι πιστεύει?? :-o

Φίλε dortias, δεν έχεις κανένα δικαίωμα- ούτε σου το δωσε και κανείς απο δω μέσα- να μας το παίζεις πατερούλης που θέλει να μας ανοίξει τα μάτια. Το αν εμείς έχουμε θεοποιήσει τη Βάσω, τη χειροκροτούμε και πιστεύουμε άκριτα το ο,τιδήποτε λέγεται είναι δικό μας πρόβλημα και εσύ εφόσον δεν συμφωνείς με όλα αυτά και σου φαίνονται ύποπτα..
τραγούδα τον Πουλόπουλο και αδειασέ μας και τη γωνιά γιατί είσαι και βαρετός και δεν γελάμε καν με την πάρτη σου.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Δεν πειραζει ας μεινει ο φιλος dortias με την δικια του αληθεια και εμεις με την δικια μας που μας αρεσει και μας παει καλυτερα. :D :x >:d<

Ακομα και απο τους κακοπροαιρετους εχουμε να παρουμε ενα μαθημα για τον δρομο που εχουμε επιλεξει. :x
Επισκέπτης

Εφ' όσον δήλωσα πως σκοπεύω να αποχωρήσω, θα παρακαλούσα την κυρία Νικολοπούλου να με προστατεύσει και από δω και μπρος να διαγράφει όποιο post καταφέρεται εναντίον μου.

Θέλω να ενημερώσω τη Βάλια πως δεν είμαι ούτε συνταξιούχος, ούτε αργόσχολος. Εξ' άλλου δεν είμαι εγώ αυτός που έχει κάνει 1100 posts. Αν τώρα είναι αυτή συνταξιούχος δεν το γνωρίζω. Αν κρίνω από τη φωτογραφία μπορεί και να είναι.

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, θέλω να τονίσω, πως δεν είχα, ούτε και έχω σκοπό να ανοίξω τα μάτια κανενός. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι του αρέσει. Απλά μελετάω ένα συγκεκριμένο σύστημα (θεοσοφία) και είδα οι διδασκαλίες και οι θερωίες του να κακοποιούνται βάναυσα (όποιος πιστεύει πως ψεύδομαι, ας προσκομίσει τα ανάλογα στοιχεία) σε αυτό εδώ το site, το οποίο μάλιστα υποτίθεται πως δεν έχει καμία σχέση με τη θεοσοφία αλλά με το reiki. Δεν ανήκω σε καμία κλειστή ομάδα και δεν εξυπηρετώ συμφέροντα, όπως υπαινίχθηκαν μερικοί. Λύπαμαι αν φάνηκε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι αυτό το δρόμο θα πρέπει να τον βαδίσουμε μονάχοι. Στο ερώτημα μου τι σχέση έχουν η θεοσοφία της Blavatsky (παραποιημένη), η θεοσοφία της Bailey, ο Ιηούς Χριστός, ο Μάχα Τσοχάν, η παρθένος Μαρία και η Παλλάδα Αθηνά με το reiki, καμία απάντηση δεν έλαβα. Δε γνωρίζω αν ο Γερμανός, από το site του οποίου προέρχονται τα άρθρα που βρίσκονται στην κεντρική σελίδα, είναι κάποιος αναγνωρισμένος δάσκαλος του reiki και αναγκάζει όσους ανήκουν στην ομοσπονδία του να αναδημοσιεύουν τα άρθρα αυτά

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποια στιγμή εγώ δημιουργήσω κάποιο site για τη θεοσοφία και γράφω σε αυτό ασυναρτησίες για το reiki, θα χαρώ αν η κυρία Νικολοπούλου εισέλθει στο site αυτό και μου υποδείξει με στοιχεία τις ασάφειες και τα σφάλματα μου.

Κατά τ'άλλα, επειδή είδα ότι όλη αυτή η ιστορία με την αδερφότητα φαίνεται να απασχολεί αρκετά και την κυρία Νικολοπούλου και άλλα μέλη, θεώρησα σωστό να αναφέρω τα έργα από τα οποία ξεκίνησε όλη αυτή η μυθοπλασία, τα οποία ως εκ τούτου θα είναι και τα αυθεντικά σε περίπτωση που αυτή η ιστορία έχει κάποια βάση. Οι επιστολές των Μαχάτμα είναι το μοναδικό έργο που υποτίθεται πως έχει γραφεί απ' ευθείας από τα χέρια των μελών της αδερφότητας, ενώ στη Μυστική Δοξασία, η Blavatsky έκανε αυτό που κανένας άλλος συγγραφέας του εσωτερισμού δεν είχε ούτε και έχει τολμήσει να κάνει. Να κρίνει τη Δυτική επιστήμη στο σύνολο της (Φυσική, Γεωλογία, Αστρονομία, Ανθρωπολογία) και να υποδείξει ποιοι επιστήμονες είναι σωστοί στις ιδέες τους και ποιοι όχι.

Πέραν του ότι τα βιβλία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (για μένα τα μοναδικά βιβλία της λογοτεχνίας του εσωτερισμού που είναι άξια μελέτης, μαζί βέβαια με τα έργα του Fulcanelli), μοπρούν να βρεθούν δωρεάν στο διαδίκτυο. Όποιος επιθυμεί να ερευνήσει το θέμα πιο διεξοδικά και δε μπορεί να βρει κάποιο βιβλίο, ας επικοινωνήσει μαζί μου να του το στείλω σε pdf. Δυστυχώς τα βιβλία είναι στα Αγγλικά.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποια στιγμή εγώ δημιουργήσω κάποιο site για τη θεοσοφία και γράφω σε αυτό ασυναρτησίες για το reiki, θα χαρώ αν η κυρία Νικολοπούλου εισέλθει στο site αυτό και μου υποδείξει με στοιχεία τις ασάφειες και τα σφάλματα μου.
Να είσαι απόλυτα σίγουρος, φίλε, ότι δεν θα κάνω κανέναν σχολιασμό για όσα γράφεις για το ρέικι, στο δικό σου "σπίτι"...

Να είσαι σίγουρος γι' αυτό!!!

Δεν το έχω κάνει ποτέ μέχρι σήμερα, παρ' όλες τις ανακριβειες και τις διαστρεβλώσεις που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο...

Και ξέρεις γιατί?

Γιατί εγώ γνωρίζω και διδάσκω μόνο αυτο που γνωρίζω
Αυτό που γνωρίζεις και διδάσκεις εσύ, δεν με αφορά...
Ο άνθρωπος που αναζητά εμένα, θα βρει εμένα, αυτός που αναζητά εσένα, θα βρει εσένα...Εγώ τι ρόλο θα παίξω? Του θεού άραγε???

Στο εξής θα παρακαλούσα να μην γραφεί τίποτα για τον dortias.
Αυτό το δικαίωμα το έχει κανείς, να απαντά στα μηνύματα που τον αφορούν...

Γι' αυτό ας σταματήσουμε εδώ και εύχομαι, φίλε, το καλύτερο για τον δρόμο σου!

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Μου λες ότι διδάσκεις μόνο αυτό που γνωρίζεις, μόλις χθες όμως μου είπες ότι όλα όσα αναφέρεις στην αρχική σελίδα τα έχεις αντιγράψει από ξένο site. Γι' αυτό και σε ρώτησα αν ανήκεις σε κάποια ομοσπονδία.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως δε διδάσκω τίποτα, ούτε και επιθυμώ να διδάξω κανέναν. Δεν είμαι και το πιο κοινωνικό ον εξάλλου. Δε ξέρω γιατί ενοχληθήκατε τόσο επειδή πρότεινα και γω ορισμένα έργα, τα οποία μάλιστα είπα πως μπορώ να αποστείλλω δωρεάν σε μορφή pdf σε όποιον το επιθυμεί. Και δε νομίζω πως είναι σωστό να μην υπερασπίζεσαι το σύστημα που ακολουθείς και να μην επεμβαίνεις όταν κάποιος το δυσφημεί ή είναι ανακριβείς στις δηλώσεις του (τουλάχιστον όσον αφορά ιστορικές ανακρίβειες που μπορούν να τεκμηριωθούν αντικειμενικά). Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί αυτός να είναι πράγματι μπερδεμένος και ότι θα μπορούσες να του προσφέρεις βοήθεια με την παρέμβαση σου ή είσαι πάντα τόσο καχύποπτη;

Αυτό ήταν και το τελευταίο μου μήνυμα. Καλό δρόμο και σε σας. Θα σου στείλω σε mail αυτό που μου ζήτησες χθες.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν είμαι και το πιο κοινωνικό ον εξάλλου
>:d< >:d< >:d< , το ξέρω, φίλε...

Να είσαι πάντα καλά! :x

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν μπορεί να ισχυριστεί και να αποδείξει την αλήθεια του, γιατί την πλάνη ή την αλήθεια την γνωρίζει μόνο η Ψυχή του.
Μια ιδέα μπορεί να πάρει μόνο γι’ αυτήν την αλήθεια, μεταφέροντάς την στην φυσική του ζωή και παρατηρώντας την μέσα από το σώμα του!

Κάθε μικρή η μεγάλη «ασθένειά» του, χτυπάει το κουδούνι της πλάνης του.
Και όταν κανείς δεν ακούει το κουδούνι αυτό, τότε να περιμένει στην ζωή του να ηχήσει η καμπάνα…

Αντί λοιπόν να κρίνει τους άλλους για την πλάνη τους, ας προσπαθήσει να ανιχνεύσει τα συμπτώματα του εσωτερικού του πόλεμου, στο ίδιο του το σώμα…
@};- @};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Βάσω μου, θα ήθελα να προσθέσω και εγώ κάτι τελευταίο σε όλα αυτά!

Φίλε Dortias, άλλο να λες την γνώμη σου και να κάνεις μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση η οποία πράγματι μπορεί να αποβεί ωφέλιμη για κάποιους και άλλο να κάνεις επίδειξη των γνώσεών σου με τρόπο πραγματικά προκατειλλημένο, αυθάδη, προσβλητικό και επιθετικό!

Κανείς εδώ μέσα δεν έχει ποτέ αρνηθεί να συζητήσει και να παρουσιάσει τα δικά του επιχειρήματα όταν σε μία συζήτηση δεν συμφωνεί. Αλλά αυτό που έκανες εσύ, είναι προφανές ότι ήθελες να "επιβάλλεις" τις γνώσεις σου και να πουλήσεις εξυπνάδα και εφόσον θέλεις να κάτι τέτοιο, τότε ναι, να πας να φτιάξεις δικό σου φόρουμ.

Αυτά!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αχ βρε Δημητρούλα...

Θα χρειαστεί ο άνθρωπος αυτός να σου απαντήσει!

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Βάσω μου, το ξέρω, συγνώμη, αλλά είναι τόσο ολοφάνερες οι προθέσεις του που δεν μπορώ να το αφήσω να "πέσει κάτω" !

Για μας πάντως το θέμα έληξε! :-D :-D
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δεν έχω να απαντήσω κάτι στη Δήμητρα, θα ήθελα όμως να απαντήσω σε εσένα Βάσω, αφού τώρα είδα το μακροσκελές post που έχεις κάνει στην προηγούμενη σελίδα και νομίζω πως έχει δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση.

Δεν επιθυμώ κατ' αρχήν σε καμία περίπτωση να δηλώσω ότι κατέχω κάποια αλήθεια την οποία εσείς δε γνωρίζετε. Απλά, όταν η ίδια η Blavatsky είπε ότι τα όσα παρουσίασε τα διδάχτηκε κατά την παραμονή της στα εδάφη κάποιας ομάδας που εδρεύει στα Ιμαλάια, κινούμενη μέσα στα σπίτια, τις βιβλιοθήκες και τα τα εργαστήρια των μελών αυτής της ομάδας και ορισμένοι επιμένουν να μιλάνε για επικοινωνίες που έλαβαν χώρα σε άγνωστα και αόρατα εσωτερικά πεδία, για αναληφθέντα και όχι ζωντανά μέλη της αδεφότητας, για τηλεπάθειες και αστρικές προβολές, για μια αόρατη ομάδα που καθορίζει τις τύχες όλης της ανθρωπότητας από υπεργήινα πεδία και για άλλα παραφυσικά, θέλοντας να κάνουν το θέμα πιο πιασάρικο, αυτό εμένα με στενοχωρεί.

Γιατί να μη μείνουμε πιστοί στα όσα μας είπε ο άνθρωπος που δημιούργησε όλη αυτή τη μυθοπλασία, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με αγγέλους και διαβόλους, με όντα από αόρατους κόσμους, με τηλεπαθητικές επικοινωνίες, μετεμψυχώσεις, προηγούμενεις ευγενείς ενσαρκώσεις και λοιπές ανοησίες, με τα οποία φρόντισαν να προικίσουν το όλο θέμα ορισμένοι επιτήδειοι. (Δεν αναφέρομαι στη Βάσω, αλλά οι συγγραφείς ορισμένων βιβλίων και άρθρων που αναφέρονται στην αρχική σελίδα του site ανήκουν σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν βλέπετε παντού Λιακόπουλοι).

Ζητάω συγγνώμη από τη Βάσω αν ένιωσε κάποια στιγμή πως την προσέβαλλα, και η ίδια όμως δε φέρθηκε άδικα και προς εμένα και προς το έργο της κυρίας Blavatsky, όταν ισχυρίστηκε ότι η κυρία Blavatsky παρουσίασε μια διδασκαλία, την οποία έλαβε από κάποια αδερφότητα που εδρεύει σε ανώτερα και αόρατα για εμάς πεδία και εγώ έχω αναλάβει το ρόλο του κήρυκα της διδασκαλίας αυτής; Και λέω πως φέρθηκε άδικα, διότι η Βάσω γράφει τα όσα γράφει χωρίς να έχει μελετήσει ποτέ τη Μυστική Δοξασία . Αν είχε μελετήσει το έργο θα γνώριζε πως σε αυτό δε γίνεται η παραμικρή αναφορά σε αναληφθέντες διδασκάλους, σε κάποια συμπαντική ιεραρχία και σε κάποια διδασκαλία που δόθηκε μέσα από αόρατα πεδία, αφού η ίδια η Blavatsky αναφέρει, πως αν και πίστευε στην ύπαρξη αυτών των πεδίων η ίδια δεν υπήρξε πρακτική αποκρυφίστρια και δεν ήταν σε θέση να τα προσεγγίσει. Αυτό μάλιστα λέει πως στάθηκε και τροχοπέδη στην προσπάθεια της να παρουσιάσει στο Δυτικό κόσμο ένα μέρος των όσων διδάχτηκε κατά τη διάρκεια της μαθητείας της, αφού δεν ήταν σε θεση να κατανοήσει μέσα από τη θεωρητική διδασκαλία εκείνο που μπορεί να γίνει κατανοητό μέσα από βιωματικές εμπειρίες.

Εκτιμώ το έργο της Βlavatsky, όχι τόσο για τα όσα η ίδια γράφει, αλλά κυρίως επειδή σε αυτό βρήκα αναδημοσιευμένα άρθρα και διαλέξεις κορυφαίων επιστημόνων της εποχής (Crookes, Flammarion, De Quatrefages, Reichenbach κ.α.), τα οποία εκτός από πολύ ενδιαφέροντα, είναι πλέον και εξαιρετικά δυσεύρετα. Αυτός ήταν και ο λόγος που όπως σωστά ανέφερε η Βάσω κατηγορήθηκε όσο κανείς άλλος. Κανένας άλλος από τους λεγόμενους συγγραφείς του εσωτερισμού δεν τόλμησε να κάνει αυτό που έκανε η Blavatsky. Να κατακρίνει και να γκρεμίσει κάποιες επιστημονικές θεωρίες, οι οποίες είχαν λάβει ή έτειναν να λάβουν τη μορφή δόγματος. Αυτό το πέτυχε όχι αναφέροντας κάποιες δικές της ιδέες, αλλά αναδημοσιεύοντας εργασίες επιστημόνων, ο καθένας από τους οποίους υπήρξε ειδήμονας στον τομέα του, καθώς και αποσπάσματα από έργα αρχαίων φιλοσόφων και αλχημιστών του μεσαίωνα. Αυτό σίγουρα δυσαρέστησε πολύ κόσμο, οδήγησε όμως και στη δημιουργία του μοναδικού κινήματος στο χώρο του εσωτερισμού, το οποίο υπερασπίστηκαν επιστήμονες του διαμετρήματος ενός William Crookes και ενός Camille Flammarion.

Για να κλείσω το θέμα, καθώς και τη διαμάχη που άθελα μου άνοιξα με τη Βάσω, θα πρέπει να πω, πως δε βρήκα κάποια εσωτερική αλήθεια μελετώντας το έργο της Blavatsky. To αν βρήκα ορισμένες πληροφορίες, που μου επέτρεψαν να εκτελέσω κάποια πειράματα, με τη βοήθεια των οποίων κατάφερα να κατανοήσω καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας κάποιων φυσικών νόμων είναι άλλο θέμα. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι πως μέσα από η μελέτη του έργου της, οδηγήθηκα στο να αλλάξω πολλές από τις απόψεις μου, αφού μέσα από αυτή τη μελέτη μπόρεσα να έρθω σε επαφή με τα άγνωστα στο ευρύ κοινό έργα κορυφαίων φυσικών, χημικών και φυσιοδιφών, για την ύπαρξη των οποίων δεν άκουσα το παραμικρό όσο βρισκόμουν στις σχολικές και πανεπιστημιακές αίθουσες. Γι' αυτό το λόγο και για μόνο θα της είμαι πάντοτε υπόχρεος.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σε δύο πράγματα θέλω να σου απαντήσω dortias :x

Το πρώτο είναι ότι ποτέ μου δεν υπήρξα "θαυμάστρια" όχι μόνο της Μπλαβάτσι, αλλά κανενός εσωτεριστή, πλην όμως έχω διαβάσει σχεδόν όλα τους τα βιβλία...Βλέπεις αναζητούσα την αλήθεια μέσω αυτής της γνώσης από τα 14 μου χρόνια, μέχρι που "άδειασα" τελείως από αυτήν την γνώση, για να μπορέσω να βρω τον Εαυτό μου και τον Δάσκαλό μου!

Σέβομαι κάθε πνευματική εμπειρία οποιουδήποτε ανθρώπου, όσο διαφορετικά και να διατείνεται από την δική μου, γιατί για μένα το κυριότερο έργο ενός αναζητητή δεν είναι να φωτιστεί, ούτε να πάει στα πνευματικά πεδία μετά τον θάνατό του, αλλά να ζήσει την ζωή του με πνευματική, νοητική, συναισθηματική και φυσική υγεία, βοηθώντας και όποιον άλλον μπορεί, στο μικρό του περιβάλλον.

Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι όσα είπαν οι εσωτεριστές είναι σωστά ή λάθος, αλλά λέω ότι τα σέβομαι μέχρι του σημείου που αυτά τα λόγια μπορεί να βοηθήσουν κάποιον να ανακαλύψει την ομορφιά της ζωής και το νόημά της και να μην περιφέρεται άσκοπα στην ζωή του, αλλά να βρει ουσία και αγάπη μέσα στον Εαυτό του.

Τα κείμενα για τους αναληφθέντες δασκάλους που έβαλα στο σάιτ και που βρήκα στο LICHTSEGEN ήταν μια πηγή έμπνευσης για μένα, ανεξάρτητα από το ποιός τα έχει πει...
Μιλάνε για αγάπη, για σεβασμό, για την προσπάθεια των ανθρώπων να φροντίσουν τις πληγές τους, να σταματήσουν να φοβούνται την ζωή, να βρουν μέσα τους την ειρήνη, να θεραπεύσουν τον εγωισμό τους.

Αυτά τα λόγια μπορεί να ανοίξουν εστίες αγάπης μέσα σε κάθε άνθρωπο και να γίνουν πηγή έμπνευσης κάθε "ασθενούς", έτσι δεν εξετάζω αν πραγματικά τα έχει πει ο Σαν Ζερμαίν ή ο Κουτχούμι, αλλά εξετάζω την δυναμική των Λόγων αυτών στην καθημερινή άσκηση της ζωής μας. ΄Αλλωστε τα πνευματικά πεδία κανείς δεν μπορεί να τα τεκμηριώσει για τους άλλους, παρά μόνο για τον Εαυτό του.

Η διαδρομή μου υπήρξε μυστικιστική περισσότερο, παρά βασισμένη στον εσωτερισμό, και δεν την παραθέτω μέσα από την γνώση που πήρα, αλλά μέσα από την αγάπη που μπορώ να δώσω και να πάρω στην ζωή μου. Η γνώση είναι πάντα ευάλωτη στις απόψεις, όπως βλέπεις, γιατί οι δρόμοι μας είναι εντελώς διαφορετικοί πολλές φορές, όμως υπάρχει ένα μόνο σημείο συνάντησης μεταξύ μας και αυτό είναι ο σεβασμός στην ζωή του καθενός και στις δυνατότητές του...

Για μένα το θέμα, αγαπητέ μου dortias, είναι πρακτικό!
Κύριος στόχος και του κεντρικού σάιτ και αυτού του φόρουμ είναι να βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους να βρουν τον Εαυτό τους, να νιώσουν ότι μπορούν να αγαπηθούν και ότι είναι πνευματικά όντα και όχι φοβισμένοι άνθρωποι...

Αν αυτό το όραμα χρειάζεται να στηρίζεται στις "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις και μελέτες, είναι η δική σου άποψη, την οποία σέβομαι, αλλά δεν είναι η δική μου άποψη. Η δική μου άποψη είναι ότι η εσωτερική γνώση, αυτή που αναδύεται από την διάνοια της Ψυχής, είναι αυτή η οποία μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο μέσα στην καθημερινότητά του να εκφράσει τον πλούτο των αισθημάτων του, χωρίς το φόβο της επίκρισης, να θεραπεύσει τις πληγές του από τις μάχες με τον άγνωστο εαυτό του και να ζήσει μια ζωή με πληρότητα.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά, ότι ο φυσικός άνθρωπος είναι περισσότερο "μαζικός" και λιγότερο "άτομο", και όλες μου οι προσπάθειες στηρίζουν την εξατομίκευση.
Οποιαδήποτε διδασκαλία, όσο φωτισμένος και αν ήταν αυτός ο δάσκαλος που την εξέφρασε, έχει τους επικριτές της και αυτό δεν είναι μόνο δικό μου συμπέρασμα...

Σαφώς παρεξήγησες την θέση μου. Δεν εναντιώθηκα σ' αυτά που έλεγες, αλλά στον τρόπο που τα εξέφραζες...
Αν όλα αυτά που έχεις ανακαλύψει σε έχουν βοηθήσει στην ζωή σου, εγώ χαίρομαι διπλά...
Όμως η βοήθεια που μπορούμε να πάρουμε από κάποια δοξασία, μυστική ή φανερή, αποδεικνύεται μόνο από την ζωή που βιώνουμε και όχι από το πόσα βιβλία έχουμε διαβάσει. Και αυτό στο λέω και από προσωπική εμπειρία και όχι από μια γενική παρατήρηση μόνο.

Το δεύτερο που θέλω να σου πω αναφέρεται σ' αυτόν σου τον ισχυρισμό...
Για να κλείσω το θέμα, καθώς και τη διαμάχη που άθελα μου άνοιξα με τη Βάσω, θα πρέπει να πω, πως δε βρήκα κάποια εσωτερική αλήθεια μελετώντας το έργο της Blavatsky.
Η διαμάχη δεν υφίσταται... :-D :-D
Και φυσικά συμφωνώ, πως όσα είπε η Μπλαβάτσι δεν μπορούν να γίνουν αλήθεια, παρά μόνο για εκείνην.
΄Ομως ένα βιβλίο δεν το διαβάζεις για να το κάνεις Δρόμο, αλλά για να σε βοηθήσει να τον βρεις...

Δεν ένιωσα ότι με προσέβαλες, παρ' όλο ότι ήσουν αρκετά επιθετικός.
Συνήθως όμως έτσι γίνεται...όταν κάποιος υπερασπίζεται την αλήθεια του με πάθος, δεν έχει γίνει ακόμα ΑΛΗΘΕΙΑ!

΄Οπως και να έχει, σ' ευχαριστώ που επανήρθες για μένα και όχι για να απαντήσεις στην Δήμητρα!! Σ' ευχαριστώ γι' αυτό! :x :x

>:d< >:d< >:d<

Εικόνα

Vaso έγραψε:Σε δύο πράγματα θέλω να σου απαντήσω dortias :x

Αν αυτό το όραμα χρειάζεται να στηρίζεται στις "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις και μελέτες, είναι η δική σου άποψη, την οποία σέβομαι, αλλά δεν είναι η δική μου άποψη. Η δική μου άποψη είναι ότι η εσωτερική γνώση, αυτή που αναδύεται από την διάνοια της Ψυχής, είναι αυτή η οποία μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο μέσα στην καθημερινότητά του να εκφράσει τον πλούτο των αισθημάτων του, χωρίς το φόβο της επίκρισης, να θεραπεύσει τις πληγές του από τις μάχες με τον άγνωστο εαυτό του και να ζήσει μια ζωή με πληρότητα.

>:d< >:d< >:d<
Mια μικρή διόρθωση σε αυτό το σημείο. Δεν αναφέρθηκα σε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, αλλά σε πειραματικές μελέτες, τις οποίες μπορούμε οι ίδιοι να επαναλάβουμε αν είμαστε διατεθειμένοι να διαθέσουμε κάποια χρήματα και οι οποίες μου έδωσαν να καταλάβω κάποια πράγματα, για τα οποία δε μου είχαν μιλήσει στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Αν είχες διαβάσει το έργο, θα γνώριζες σε ποιες διαλέξεις του Crookes αναφέρομαι και θα είχες καταλάβει τι εννοώ.

Η διαδρομή μου υπήρξε μυστικιστική περισσότερο, παρά βασισμένη στον εσωτερισμό, και δεν την παραθέτω μέσα από την γνώση που πήρα, αλλά μέσα από την αγάπη που μπορώ να δώσω και να πάρω στην ζωή μου. Η γνώση είναι πάντα ευάλωτη στις απόψεις, όπως βλέπεις, γιατί οι δρόμοι μας είναι εντελώς διαφορετικοί πολλές φορές, όμως υπάρχει ένα μόνο σημείο συνάντησης μεταξύ μας και αυτό είναι ο σεβασμός στην ζωή του καθενός και στις δυνατότητές του...
Αυτή είναι και η βαθύτερη αιτία, λόγω της οποίας καθόμαστε τόσες μέρες και διαφωνούμε. Η ατραπός που έχεις διαλέξει εσύ και μάλλον και οι περισσότεροι σε αυτό το site είναι η μυστικιστική, την οποία πολύ όμορφα περιέγραψες ως την ατραπό της αγάπης, του σεβασμού και της βοήθειας προς το συνάνθρωπο. Αυτή που έχω διαλέξει εγώ είναι αυτή του πρακτικού αποκρυφισμού, εννοώντας πάντα την προσπάθεια κατανόησης και ελέγχου των απόκρυφων δυνάμεων της φύσης. Μη σας μπερδεύει ο όρος απόκρυφες (sic), ο ηλεκτρισμός είναι μία από αυτές τις δυνάμεις. Όπως βλέπεις το θέμα είναι πρακτικό και για τους δυο μας, απλά η πρακτική του καθενός αποβλέπει σε διαφορετικό σκοπό και χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα.

Είχα πει παλαιότερα πως υπάρχει ένας δρόμος και ένας προορισμός. Μου απάντησες πως υπάρχει ένας προρισμός αλλά πολλοί δρόμοι. Όπως βλέπεις κάναμε και οι δύο λάθος. Υπάρχουν πολλοί προορισμοί και πολλοί δρόμοι. Αναπόφευκτα όμως κάθε δρόμος θα οδηγήσει στο δικό του, μοναδικό προορισμό.

Ακολουθείς το δικό σου δρόμο και είμαι βέβαιος πως έχεις δει με τους οφθαλμούς της ψυχής σου πράγματα που εγώ δεν έχω δει, ενώ μπορεί πράγματι να έχεις καταφέρει να φτάσεις σε μια κατάσταση εσωτερικής ηρεμίας και γαλήνης, την οποία δεν είμαι σε θέση να βιώσω. Ακολουθώ όμως και εγώ το δικό μου δρόμο. Μπορεί να μη βιώνω την εσωτερική ηρεμία (εδώ δεν αναφέρομαι σε αναίτια ξεσπάσματα εκνευρισμού, αλλά σε αδυναμία χειραγώγησης των ασυνάρτητων σκέψεων που με βομβαρδίζουν και αποτελούν μάλλον και την αιτία των αυπνιών που με βασανίζουν έντονα τον τελευταίο καιρό), αλλά εχώ και εγώ καταφέρει να δω πράγματα (και μάλιστα με τους φυσικούς οφθαλμούς μου και όχι με κάποια αστρική, υποκειμενική όραση) τα οποία εσύ δεν έχεις δει.

Αυτές οι διαφορετικές πορείες που έχουμε επιλέξει μου έδειξαν ότι δεν έχω τίποτα ούτε να σας προσφέρω, ούτε να μου προσφέρετε. Αυτός ήταν και ο βαθύτερος λόγος που με έκανε να αποχωρήσω. Θεώρησα πάντως σωστά να αποχωρήσω φιλικά και όχι με φωνές. Γι' αυτό έγραψα και αυτά τα τελευταία μηνύματα. Να είσαι καλά Βάσω @};-
Επισκέπτης

Πολυ χαιρομαι για την εξελιξη στον διαλογο σας οπως επισης και να σας διαβαζω >:d<

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”