Vaso έγραψε:το αντίθετο άκρο του ενός πόλου φέρνει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με διαφορετικό τρόπο..
Εδω είμουν και εγώ ,στον άλλο πόλο.
Επειδή έλειπα από το σπίτι πολλές ώρες βασιζόμουν σε βοηθεια άλλων για να είναι γίνονται οι δουλειές , είμουν αρνητική στο να προσφέρω εγώ,με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνω τη ζωή μου μέσα σε αυτό , να μην ξέρω που είναι τα πράγματα μου, και κάθε κίνηση φροντίδας (που με έπιανε που και που) να πέφτει στο κενό.
Διαβάζοντας μια ιστορία του Ζεν πριν από πολύ καιρό, συνειδητοποίησα ότι κινόμουν μέσα στο σπίτι με ασυνειδητο τρόπο.
(Η ιστορία έλεγε -στο περιπου- ότι πήγε ο μαθητής στο "δασκαλο" να μοιραστει τα επιτευγματα του και άφησε έξω από τη πόρτα τα παππούτσια και την ομπρέλα του. Πριν ανοίξει το στόμα του, τον ρώτησε ο δάσκαλος αν άφησε τα παππούτσια του δεξιά ή αριστερά από την ομπρέλα... ο μαθητής δεν θυμόταν... και ο δάσκαλος του είπε να φύγει και να γυρίσει μετά από χ χρόνια που θα γνωρίζει όταν θα κάνει αυτή τη κίνηση τι έχει έχει πράξει).
Και αυτό ψαχαναγκαστικό ακούγεται αλλά για κάποιον σαν και μένα που αν έπρεπε να βγάλω 7 υλικα απτο ψυγειο για να μαγειρεψω , το άνοιγα 7 φορες.... αντί για μία να τα πάρω όλα μαζί... ηταν μια καλή συνειδητοποίηση!
Πλέον βρίσκω γειωτικό και δημιουργικό που έχω αναλάβει τη φροντίδα μόνη μου (πρωτόγνωρο συναίσθημα) .

Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!