Βασσούλα το καλώδιο.Vaso έγραψε:Στο έχω αναλύσει άπειρες φορές...ας είναι μία ακόμα!![]()
Δημητράκη το μαζικό συναίσθημα είναι αυτό που αφορά μόνο την κοινή λογική, που όμως δεν έχει επιχειρήματα, πάνω στα οποία μπορείς να στηρίξεις την αυθεντία της ζωής. Ακολουθείς δηλαδή το σωστό, χωρίς να ξέρεις τι σημαίνει για σένα το λάθος, όπως επίσης και από αντίδραση και μόνο μπορείς να ακολουθείς το λάθος, χωρίς να ξέρεις τι σημαίνει για σένα το σωστό...
και μην μου αρνηθείς διανοητικά...Δες πίσω απο΄τους φόβους σου, πόσο ηχηρά θα πεις όχι!
Vaso έγραψε:και μην μου αρνηθείς διανοητικά...Δες πίσω απο΄τους φόβους σου, πόσο ηχηρά θα πεις όχι!
από την αρχή εκεί ήταν Μπεττούλα...Γιατί ρωτάς?ΜΠΕΤΤΥ έγραψε:συγνώμη για την άσχετη ερώτηση αλλά αυτό Βασούλα το έβαλες από την αρχή στην απάντηση σου ή το προσέθεσες μετά??Vaso έγραψε: και μην μου αρνηθείς διανοητικά...Δες πίσω απο΄τους φόβους σου, πόσο ηχηρά θα πεις όχι!
το θέμα είναι ότι δεν σου αρέσει Δημητράκη...Μα εκεί είναι το θέμα...ότι αυτό που ακολουθείς ή το ακολουθείς από συνήθεια, ή από αντίδραση. Δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο δικό σου...Ας πούμε πως ακολουθώ το λάθος,γιατί μου αρέσει τη συγκεκριμένη στιγμή,
χωρίς όμως να το θεωρώ λάθος και χωρίς να το κάνω από αντίδραση,
θα σταθώ εδώ...Vaso έγραψε:
Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι η εφαρμογή της αλήθειας, που αφορά μόνο εσένα, σου φέρνει και ισορροπία...Αν η ζωή σου είναι μαντάρα, τότε ποιά αλήθεια ακριβώς ακολουθείς?
Έτσι ακριβώς...Βασούλα έγραψε:το "αν μπορεί ένας, μπορούν όλοι" αφορά στην δυνητική μας ικανότητα να αφυπνίσουμε την θειότητα στην Συνείδησή μας...
αν στην ουσία μπορέσει ο καθένας, δεν αφορά αυτήν την δυνητική ικανότητα, αλλά την διάθεσή του να παραμείνει αφοσιωμένος στον πνευματικό του στόχο...Υπάρχουν πολλοί "πυρήνες" γύρω από τον καθένα μας, που προσπαθούν να τον αποτρέψουν από το να τα καταφέρει...΄Ενας από αυτούς είναι η εξασθένηση της θέλησης, από πολύ δελεαστικούς λόγους.
Η δυναμική υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο...΄Ομως υπάρχει και η αδυναμία γύρω από κάθε άνθρωπο...
Τι θα επιλέξει στο τέλος είναι δική του απόφαση και δεν αφορά καθόλου την ενθάρρυνση από τους άλλους...
Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Δάσκαλός μου μού έλεγε συνέχεια στην αρχή, πρόσεξε με ποιούς συναναστρέφεσαι...Δυστυχώς η επίδραση των άλλων μερικές φορές είναι καταλυτική στην προσπάθειά μας να βούμε τον θεό...Πολλοί έχουν τον τρόπο να σε αποτρέπουν απο την δυναμική σου και να σε σπρώχνουν στον συνηθισμένο τρόπο ζωής, χωρίς καν να το καταλάβεις...