Είχα μέρες να μπω στο φόρουμ και ουπς....... :roll: η Εμμανουέλα άγγιξε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Ενα θέμα που θεωρητικά, οκ..πολλά μπορούμε να λέμε, όμως η ψυχή που πονάει τόσο πολύ? Τί γίνεται??
Συμφωνώ με αρκετά από όσα διάβασα:
α) από την galazia_sfaira:
Αγαπη ειναι να επιτρεψεις στον άνθρωπο που αγαπας να ειναι ευτυχισμενος ακόμα κι αν αυτο συνεπαγεται να ειναι μακρια απο σενα κι εξω απο σενα.....
Δύσκολα πράγματα αυτά αγαπημένη μου, νομίζω όμως πως επάξια αναφέρεσαι σε αυτό και εκτίθεσαι. Σου δίνω πολλά συγχαρητήρια!
Ετσι κι αλλιώς όμως, όταν πραγματικά έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα τέτοιο ζήτημα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συγχωρήσεις και να προχωρήσεις. Διαφορετικά, μόνο η ψυχή σου και το εγώ σου θα "ματώνει" συνεχώς.
β) από την Εμμανουέλα:
Και ποτέ μα ποτέ.......δεν φταίει μόνο ο ένας στην απιστία!!!!!!!!
Πολύ σωστά, όπως πολύ σωστά, είχε πει και η Βασω κάποτε, πως όταν ένα ζευγάρι είναι ενωμενο σαν γροθιά ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να μπεί αναμέσά τους!
γ) από τη Βάσω:
Χωρίς ωριμότητα, η απιστία και η πίστη είναι ακόμα μια ταμπέλα, ακόμα ένα κοινωνικό και οικογενειακό πρότυπο!!!!!
δ) από την Ηλία:
και να θυμάστε αυτό την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε τον/την συντροφό σας στα μάτια..
Δεν σας ανήκει όπως δεν της ανήκετε...
είναι εκεί γιατι το θέλει..
γιατί το νιώθει..
ε) με πολλά πολλά ακόμη..αλλά και με όλα όσα..αναφέρει η Βασω στο πιο πάνω μήνυμά της...
χμ..τί σημαίνει απιστία?
Ενας φίλος μου, παντρεμένος με ένα μωράκι, μου είπε κάποτε, όταν τον ρώτησα γιατί συνεχώς απατάει τη γυναίκα του: "Γιατί απλά μου αρέσει. Δεν ψάχνω για νέο έρωτα ή για νέα αγάπη. Την .......... (γυναίκα του) την αγαπάω".
Η ειρωνία είναι, πως γνωρίζω πως πραγματικά την γυναίκα του την αγαπάει (δεν ξέρω με τί τρόπο.......όπως θα έλεγε και η Βάσω πολύ σωστά), όμως την παντρεύτηκε α) χωρίς κανένα συμφέρον β) έχοντας ήδη ζήσει έντονα εκείνος τη ζωή του γ)παρ'ότι η γυναίκα του ήταν λίγα χρόνια μεγαλύτερη από εκείνον και με το ρίσκο, λόγω ηλικίας, για το αν θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο παιδιά.
Στη δική του περίπτωση, έγκειται νομίζω η συνεχής ανασφάλεια και η συνεχής προσπάθεια για επιβεβαίωση του ανδρισμού του.
Αναφερόμενη σε άνδρες όμως, που δεν έχουν απωθημένα και ανασφάλειες τέτοιου τύπου με τον φίλο μου...γιατί απιστούν?
Και με τον όρο απιστία δεν εννοώ φυσικά το "one night stand".
Γιατί φυσικά και πολύ απλά... "το καράβι έμπασε νερά"...και με ευθυνη και των 2.
Και από εκεί και πέρα τί γίνεται? Ποιός είναι ο θύτης και ποιό το θύμα? Και αν αυτός που διέπραξε την απιστία και ερωτεύτηκε και έδωσε την καρδιά του αλλού για ένα διάστημα, πιστεύει πως συνεχίζει και αγαπάει το έταιρόν του ήμιση αλλά......δεν είναι ερωτευμένος/η μαζί του? Ό έρωτας έρχεται και παρέρχεται ή μιλάμε πλέον για "ξαναζεσταμένο φαγητό"?
Πολλά τα ζευγάρια που μετά από τέτοιου είδους απιστία κατάφεραν να είναι και πάλι μαζί και ευτυχισμένα. Πολλά και αυτά που δεν κατάφεραν.
Και όταν πρόκειται για γάμο και οικογένεια? Τότε τί γίνεται?
Μια φίλη μου, με 2 παιδάκια, μου εξομολογήθηκε πως αγαπάει τον .......... (άνδρα της) αλλά δεν είναι ερωτευμένη μαζί του, και μάλιστα του το έχει πει και το έχουν συζητήσει. Την ρώτησα "πώς κάνεις έρωτα μαζί του"? Μου απάντησε πως δεν παίζει ρόλο. Τη ρώτησα "εκείνος τί απάντησε?" Και μου είπε πως οκ..στεναχωρήθηκε και πως εκείνος συνεχίζει να είναι ερωτευμένος.
Δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την κουβέντα γιατί κάποιος μας διέκοψε.
Μου φαίνεται όμως πως σίγουρα πέρασα σε άλλο θέμα..που αφορά το μετά της απιστίας και τον έρωτα μέσα σε έναν γάμο..αλλά οκ...μου ήρθαν όλα αυτά ως σκέψεις...
ΓΑΜΟΣ, ΠΑΙΔΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΕΡΩΤΑΣ, ΑΠΙΣΤΙΑ, ΨΕΜΑΤΑ (ώς φυσικό επακόλουθο κατα τη διάρκεια της απιστίας), ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ (εάν και εφόσον υπάρχει ακόμη αγάπη στις καρδιές)???
Μιλώντας πάντως για το πολύ ευαίσθητο θέμα του γάμου και της οικογένειας γενικότερα, νομίζω πως εάν και εφόσον μετά τον γάμο αντιληφθείς ελλατώματα ή λάθη που δεν γνώριζες και απλά κάνεις υπομονή..την έχεις χάσει τη μπάλα (οπως πιο πάνω είπε σωστά η Βάσω).
Δυστυχώς, ελάχιστα είναι τα ζευγάρια γύρω μας που είναι πραγματικά ευτυχισμένα...γιατί μας παίρνει η μπάλα της καθημερινόνητας γιατί..γιατί...ο
γάμος και κυρίως η συνέχεια του που είναι η
οικογένεια, (δηλαδή το Θείο Δώρο που λέγεται παιδιά) χρειάζεται
ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ!
Anyway...για να κλείσουμε και ευχάριστα...όσοι ανύπαντροι ακόμη..σκεφτείτε το πολύ σοβαρά!
Εγώ, ανήκω στο club της οικογένειας και θα σας πώ πολύ αργότερα εάν και εφόσον τα κατάφερα!
Ο άνθρωπος πάντα θέλει αυτό που δεν έχει. Και εφόσον ο όρος "ευτυχισμένη οικογένεια" φαντάζει στις μέρες μας ως άπιαστο όνειρο...γιατί τότε (όπως σωστά μου έλεγε ο αδελφός μου) κάποιος που χωρίζει έχοντας παιδιά, παντρεύεται ξανά και ξανακάνει οικογένεια??
Αφού...ξέρει πόσο άπιαστο είναι το όνειρο γιατί ξανακάνει το λάθος??
Εγραψα πολλά και σας ζάλησα..αλλά ήταν τόσα πολλά όσα διάβαζα που δεν ήξερα..από που να ξεκινήσω και τί να πρωτογράψω!