ΣΦΥΡΙΔΑ Ή ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ στο φουρνο πλακί με σπανάκι
(την σφυρίδα της ψαρεψα απο τα Φίτζι

)
διαλέγετε την ποσότητα των ψαριών απο τον ψαρά σας αναλογα με των αριθμό ατόμων που θα φανε (λογικό

)
συνεχίζω.......
1κιλό πανακι για τεσσερα ψαρια περίπου,
μισο κιλο σπανακι για δυο ψαρια
2 κρεμμύδια ξερα σε ροδελες
2 κρεμμυδια φρεσκα κομμενα σε ροδελίτσες
1 κουτι ντοματα χυμο ή 4-5 ντοματες φρεσκιες
2 φύλλα δαφνης
άνηθο, μαιντανο
αλατι, πιπέρι, ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζετε το ψαρι ή αφου το έχετε ήδη καθαρισμενο απο τον ψαρά το ξεπλενετε με νεράκι, τα αλατίζετε λίγο
καθαρίζετε και πλενετε καλά το σπανακι
τσιγαριζετε σε κατσαρόλα, τα κρεμμυδια τα ξερα και πολύ λίγο τα φρεσκα
προσθετετε το σπανακι, το ανηθο και τον μαιντανο και το ανακατευετε να ενωθουν τα υλικα, αλατοπιπερωνετε
βαζετε το ψαρι σε λίγο λαδωμενο ταψι ή πυρεξ
το πριχύνετε με το μειγμα σπανακι, βαζετε την δαφνη, την ντοματα και λαδακι
ψηνετε μεχρι να ροδίσει το ψαρι και να ετοιμαστει και το σπσνακι, περιπου 45 με μια ώρα στους 200 βαθμους
μπορει να χρειαστει να προσθεσετε λίγο νερακι
απολαμβανετε με λευκο κρασακι αλλά και τσιπουροουζοκατασταση και φυσικά και μόνο με νερό
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
