Σαμπάλλα

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σας αγαπω και γι αυτο δε θελω σκιες αναμεσα μας
οχι βασουλα μου και το ξερω οτι αναρωτιεσε ,αλλα θελω οριζοντα καθαρο χωρις συννεφακια.
πιστευοντας πραγματικα για το τι προσφερει το ρεικι ισως διαβαζοντας για τον σαμπαλα να μου δημιουργηθηκαν σκιες για ολα.

Μαράκι, συγνώμη που δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι πρόκειται για καθαρές ερωτήσεις…

Συνδυαστικά οι ερωτήσεις σου με τις παραπάνω παραθέσεις, εμένα προσωπικά μου προκάλεσαν την αίσθηση ακριβώς αυτού που αναφέρεις…της σκιάς!

Δεν «αιωρείται» η καχυποψία…Είναι εμφανέστατη…
Και πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί… :-(

Δεν σου απάντησα στην ερώτηση σου...
στα συμβολα απο την αρχη αναρωτιομουν γιατι αν ειναι θεικα δε διαδωθηκαν απο τον ιδιο τον χριστο?
…γιατί ενώ για σένα ο Ιησούς είναι θεός, για μένα είναι ένας αγαπημένος φίλος. Και ο ίδιος χρησιμοποιούσε το ρέικι, που ονομάστηκε «θεία Χάρη»…

Η ενέργεια είναι μια όπως και να την ονομάζουν οι άνθρωποι…Για να μπορέσει όμως να εργαστεί κανείς με αυτήν και θεραπευτικά, όπως ο Ιησούς, θα πρέπει πρώτα να έχει «καθαρίσει» τον εαυτό του από τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις που χτίζουν τον εαυτό μέσα σε ένα τοίχος εγωιστικού φόβου και τον εμποδίζουν να δει ποιος είναι…

Το ρέικι είναι ενέργεια, η θεραπεία όμως που επιφέρει δεν εξαρτάται από τον εξωτερικό θεό, αλλά από την εσωτερική θεότητα. Και αυτή, δυστυχώς, δεν αναπτύσσεται εσωτερικά με την θρησκεια…
Αν ήταν τόσο απλό, οι άνθρωποι θα ήταν σε έναν κόσμο ειρηνικό και γεμάτο αγάπη…Το είδες εσύ πουθενά?

Αν ο εαυτός μας εσωτερικά έχει πόλεμο, δεν μπορεί εξωτερικά να προβάλει την ειρήνη, όσο κι αν το λέει…
Αν ο εαυτός μας εσωτερικά έχει φόβο, δεν μπορεί εξωτερικά να προβάλει την αγάπη, όσο κι αν το λέει…

Αυτές είναι οι θεμελιώδεις εσωτερικές αλήθειες που δίδαξε όχι μόνο ο Ιησούς, αλλά και άλλα φωτισμένα όντα σε όλο τον κόσμο και απέχουν από αυτά που αναμασάει ο απλός άνθρωπος, που θεωρεί τον θεό, κάποιον εξωτερικό συνεργάτη του…

Μαράκι, μερικές φορές οι εσωτερικές αλήθειες έρχονται σε τόσο μεγάλη αντιπαράθεση με την θρησκεία, που αμέσως γίνονται για τον λαό «αίρεση»…

Είμαι σίγουρη ότι η λέξη «Σαμπάλα» σου δημιούργησε τον συνειρμό με την λέξη «Καμπάλα», που έχουμε ακούσει πως είναι η εβραϊκή μαγεία…

Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο…

Ακόμα όμως και την «Καμπάλα», αν κάποιος την εξετάσει εσωτερικά, έχει κάποια αρχέτυπη σοφία, την οποία μεταφέρει στον εσωτερικό άνθρωπο, και του δίνει διαδρομές να βρεθεί στην θειότητα του Εαυτού του.

Η «μαγεία» είναι ότι ο νους δεν μπορεί να εξηγήσει με τους φυσικούς νόμους. ΄Ετσι μερικοί την ονομάζουν «θαύματα» και μερικοί την ονομάζουν «αίρεση», συνδυάζοντας πάντα το αποτέλεσμα σύμφωνα με το συμφέρον τους.

Μαράκι, βήμα βήμα προχωράει κανείς στην εσωτερική διαδρομή για να βρει τον Εαυτό του. Και σ’ αυτήν την διαδρομή, μπορεί το ρέικι να βοηθά δημιουργώντας κλονισμό στον εγωισμό, αλλά το ουσιαστικό γκρέμισμα στο ζωώδες ένστικτο, το κάνει κανείς μόνος του, αναζητώντας τις αρχέτυπες αλήθειες του, που τον βάζουν μέσα στον θεό και όχι έξω από αυτόν!

Οι σκιές μεταξύ μας θα συνεχίσουν να υφίσταται, γιατί δεν θα πάρεις απαντήσεις που να σε ικανοποιούν. Εσύ θα ρίξεις φως σ’ αυτές τις σκιές, αρχίζοντας από την απλή ερώτηση…

«Γιατί βλέπω τις σκιές έξω από εμένα?»

Αυτή ήταν και για μένα μια αρχική ερώτηση, μια και δεν μπορούσα πια να ανεχτώ, ότι όλοι οι άνθρωποι, εκτός από εμένα, ήταν «κακοί» και γεμάτοι πάθη…Μπήκα, λοιπόν, στην δίνη των δικών μου παθών, για να ανακαλύψω την ξεχασμένη μου αγνότητα.

Εύχομαι το εσωτερικό φως να «καλύψει» αυτές τις σκιές, που ένιωσες ότι μας χωρίζουν από εσένα…

Με όλη μου την αγάπη @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ξανθούλα , μαθαίνουμε να διαβάζουμε εμας τους ίδιους και οσο αυτο προχωράει , τοσο πιο πολύ γίνεται αντιληπτή η εσωτερικη ομοιότητα των ανθρώπων. Ομως για να φτάσουμε εκεί , χρειάζεται πρώτα να δούμε τα εξωτερικά περιβλήματα που την σκεπάζουν.
Απο τις ερωτήσεις που κάνεις , φαίνεται το είδος του συναισθήματος και οι γνώσεις σου.
πχ Αν εσένα σε ρωτήσει μια καινούργια νοικοκυρά....¨¨πως θα καταλάβω αν τα μακαρόνια είναι ετοιμα ¨¨......δεν θα σκεφτείς οτι αποκλείεται να μπορεί να φτιάξει παστίτσιο?
Ε το ίδιο είναι ..λίγο πιο απλωμένο... :x

Ηταν αυτες οι ερωτησεις αιτια για τοσα σχολια σχετικα με τονΕΑΥΤΟ μου??.
Μετα απο λιγο καιρο σε αυτο το φορουμ καταλαβα οτι δεν ειναι σκοπος μου να παρω βαθμους και να μαθω συμβολα.Θελω πρωτα να ελευθερωσω την Μαρια απο οτι την μπλοκαρει και να φερω στην επιφανεια τον καλυτερο μου εαυτο.

Ας πούμε οτι όλο αυτό ήταν μια ιδέα του τι συμβαίνει στις ομάδες...ξεσκαπάζει ο ενας τον αλλον...και όποιος αντέξει..
Να η απάντηση του γιατί είναι κλειστές [oχι μυστικές]
Oπότε τωρα καταλαβαίνεις οτι πρίν το ξεσκέπασμα , πρέπει να εχουμε μια ορισμένη αντοχή ..ωστε να .....
ελευθερωσω την Μαρια απο οτι την μπλοκαρει και να φερω στην επιφανεια τον καλυτερο μου εαυτο.

Σχετικά με την εννοια σύμβολο...
Υπάρχουν παντού και σε πολλες εκδηλώσεις μας.
πχ η σημαία είναι ενα σύμβολο...ο σταυρός είναι ενα αλλο σύμβολο... το περιστέρι είναι ενα αλλο κλπ...
Απο μόνα τους είναι αχρηστα. Αυτό που τα ενδυναμώνει είναι το συναίσθημα που εγειρουν στο υποσυνείδητο αυτων που τα πιστεύουν καθώς και το ομαδικό πνεύμα που τα εμψυχώνει. Ομως πάντα προηγείται η πίστη.
Δεν είναι κρυφά , ούτε αυτά. Υπάρχουν ιστοσελίδες στο ιντερνετ και βιβλία στο εμπόριο που εχουν όλα τα σύμβολα και τα αναλύουν απο ακαδημαικής απόψεως.
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Καμπάλλα και Σαμπάλλα είναι το ίδιο;
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

evi έγραψε:Καμπάλλα και Σαμπάλλα είναι το ίδιο;
Ευάκι έδωσε η Βάσω παραπανω απάντηση,δες το αν θες!!! >:d<
Είμαι σίγουρη ότι η λέξη «Σαμπάλα» σου δημιούργησε τον συνειρμό με την λέξη «Καμπάλα», που έχουμε ακούσει πως είναι η εβραϊκή μαγεία…

Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο…

Ακόμα όμως και την «Καμπάλα», αν κάποιος την εξετάσει εσωτερικά, έχει κάποια αρχέτυπη σοφία, την οποία μεταφέρει στον εσωτερικό άνθρωπο, και του δίνει διαδρομές να βρεθεί στην θειότητα του Εαυτού του.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Απλα απορησα τι ειδους δυναμη εχει η ενεργεια ΑΥΤΩΝ των δασκαλων που κανει τους αλλους να εξαρτωντε.
Εγω Μαράκι μου απομονώνω αυτην σου την "απλή"ερώτηση,μιας και ήδη τοποθετηθηκαν παραπανω αρκετοί για τα ερω΄τηματά σου!

Μαρία μου μέσα σε αυτην σου την ερωτηση ΝΟΙΩΘΩ ακριβώς ολες τις ερωτήσεις σου που τις ονομασες απλες και ξακαθαρες....και σου παάντησε ΚΑΙ η Βάσω ακριβως.

Εσύ βλεπεις την δυναμη έξω απο σενα,στον Ιησου,στους δασκαλους, και ταυτοχρονα εχεις ¨δημιουργήσει" και την δυναμη που κατρέχουν μεσα σου.
Η αληθεια ομως ειναι ακριβως αντιθετη!!
ΔΗΛΑΔΗ:H δύναμη και η καθε λογής εξουσία που "θωρουμε"έξω απο μας στην ουσία ειναι Η ΕΣΩΤΕΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ κι αυτή ακριβως η ΑΔΥΝΑΜΙΑ γίνεται όπλο στα χέρια επιτηδειων.
Αδυναμοι εμείς - Δυνατοί οι ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΑΣ.
ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΜΕΙΣ-ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΑΣ!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Ευχαριστώ βρε Καλλιοπάκι!
Ενώ το είχα διαβάσει το προσπέρασα!
:*
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Κράτησες αυτα που ΕΣυ ήθελες περισσοτερο Ευάκι μου.
Μετα ήρθε και η απορία! >:d< :x

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Παρεπιπτόντως, Χρυσούλα έχεις οργανώσει επόμενα σεμινάρια Σαμπάλα?
Πόσο κρατάνε και ποιές ώρες τα βάζεις?
Επισκέπτης

Mαρία διάβασα προσεκτικά τα όσα έγραψες άλλα και τις απαντήσεις των μελών.

Δεν υπάρχουν μυστικά.
Αν νοιώθεις πως υπάρχουν μυστικά σύμβολά κάνε μια αναζήτηση sto google.

Η Βάσω όπως και η Χρυσούλα θεωρώ (και καλά κάνουν κατα΄την γνώμη μου πάντα) , δεν αφιερώνουν χρόνο στα σύμβολα αλλά στην εσωτερική ΜΑΣ εξέλιξη.

Οι "κρυφές" ομάδες δεν θα μπορούσαν να είναι ανοιχτές για απλούς λόγους, όχι για να κρύψουν κάτι από τα υπόλοιπα μέλη.

Όσον αφορά τη Σαμπάλα θα σου πω τι συνέβει με εμένα ,το ίδιο συνέβει και με το Ρέικι.
Αρχικά απλά έφτανε στα αυτιά μου, έπειτα φρόντισα να μάθω, έψαξα.
Έπειτα "ήρθε το κάλεμα" γιατί αυτός είναι ο δρόμος της ψυχής μου.
Μπορώ να κάθομαι για ώρες και να σου λέω γεγονότα, που όλα με οδηγούν εκει........

Πριν λίγο καιρό , ζήτησα να νιώσω το Θεό, εσάς, την οικογένειά μου, ΟΛΟΥΣ μέσα μου.

Πίστεψέ με έγινε και ευχαριστώ το Σύμπαν και τον Θεό!

Ζήτησα να μου δωθεί ένα σημάδι αν η Σαμπάλα θα με "βοηθούσε" Έγινε! και αυτό (Χρυσούλααααααα πρέπει να μιλήσουμε)

Ζήτησε και θα σου δωθεί στο υπογραφω :D
Άβαταρ μέλους
CHRYSSOULA

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

Έλενα για ότι ρώτησες σου έστειλα pm....
Αυτός είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων!!!!!!
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Στείλε μου κι εμενα πμ ρε Χρυσουλα μου...έτσι για να ξεκινησω με ενα πμ κι εγω η Ναυαγημένη στην Ανατολή :-( O:-) :x

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

Εύχομαι το εσωτερικό φως να «καλύψει» αυτές τις σκιές, που ένιωσες ότι μας χωρίζουν από εσένα…

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ολων. :x :x :x :x :x
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Δημοσίευση από Αμαλία »

ksan8oula έγραψε:Ηταν αυτες οι ερωτησεις αιτια για τοσα σχολια σχετικα με τονΕΑΥΤΟ μου??.
Τι πιο "λογικό" να θέλουμε να σε βοηθήσουμε εκφράζοντας την άποψη μας για πράγματα που ίσως νιώσαμε για σένα όταν έγραψες κάτι; ’λλωστε, σε αυτόν τον χώρο επικεντρωνόμαστε στην ανακάλυψη του Εαυτού μας, έτσι δεν είναι; Ακριβώς για αυτό τόσα σχόλια για τον εαυτό σου :x

Θα επανέλθω αύριο στο υπόλοιπο θέμα γιατί νυστάζωωω! @};-
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

΄Εχετε σκεφτεί ότι ο Εαυτός μας δεν είναι μόνο η συνείδησή μας?
΄Εχετε σκεφτεί ότι ο θεός δεν είναι ον, αλλά το ΟΛΟΝ?
΄Εχετε σκεφτεί ότι η εμπειρία μας στην γη, δεν είναι όλη η ζωή, αλλά ένα μέρος της?

Αυτό που δημιουργεί την ζωή μας εδώ και την περιορίζει στον χρόνο, δεν είναι η μοίρα, αλλά η συνειδησή μας. Εχετε σκεφτεί πόσο «μικρή» είναι, όταν δεν αφομοιώνει μέσα στην ζωή και την ψυχή?

Δεν υπάρχει ειδικός "χώρος" για την ψυχή μέσα στο σώμα μας. Κάθε μόριο του διαπερνιέται από την ζωτική ενέργεια, και προετοιμάζεται να ενωθεί με τον θείο Εαυτό.

Οι εσωτερικές αλήθειες του θείου Εαυτού μας, είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος με την πνευματική του διάνοια, για να νιώσει το μεγαλείο του θεού σε όλη την ζωή.

Η συνείδηση ενός ανθρώπου δεν έχει ούτε γνώση, ούτε εμπειρία με την φυσική ζωή. Οι κινήσεις γίνονται αρχέτυπα και μηχανικά, καλύπτοντας του το ένστικτο για επιβίωση.

Η θεϊκή δύναμη και η θέληση δεν είναι ποιότητες της συνείδησης, μια και το ένστικτο της επιβίωσης είναι η ζωώδης αρχή της ζωής της στον φυσικό κόσμο.

Η τριλογία ηθικής του απλού ανθρώπου βασίζεται στην σχέση «επίθεση-άμυνα-προστασία», γιατί η συνείδησή του έχει προγραμματιστεί με το ένστικτο, που θα του επιτρέψει να ζήσει «φυσιολογικά». Μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο της ύλης, το «φυσιολογικά» σημαίνει «να ζήσω με όποιο κόστος»…Και έτσι στο βωμό αυτού του «κόστους», θυσιάζει την ψυχή του και παραμένει σε μια ζωή που έχει ατέλειωτη μοναξιά, πόνο, φόβο και αμαρτία!

Από αύτην την σχέση, σαν εσωτερική παρόρμηση του ανθρώπινου ενστίκτου, οριοθετήθηκαν οι θρησκείες και οι σχολές εσωτερισμού με το τυπικό τους.

Οι άνθρωποι μελετώντας τον θεό, ένιωσαν την ανάγκη να δημιουργήσουν «συνασπισμούς» για την προστασία τους. ΄Ετσι δημιουργήθηκαν ομάδες και στον Χριστιανισμό και σε όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα, που τα μέλη τους είχαν κοινά ιδανικά και κοινές εσωτερικές τοποθετήσεις.

Στην εποχή μας, αυτή η ανάγκη εκφυλίστηκε και τελικά οι ομάδες έγιναν μυσιτικιστικές, προάγοντας περισσότερο την σχέση επίθεση-άμυνα, μια και η προστασία αποδόθηκε στον «μυσταγωγό» και στην σχέση του με το θείο…

Ο άνθρωπος επινόησε «μεσολαβητές» για την επαφή του με το θείο και για να γεμίσει την μοναξιά του συνασπίστηκε σε ομάδες, αφήνοντας πάλι έξω από την συνείδηση την θειότητα της αγάπης.

΄Οσα γνωρίζουμε για την αγάπη, από διδασκαλίες «φωτισμένων» ανθρώπων, έγιναν «όπλα» για τον δρόμο μας και την μάχη με το σκοτάδι, που δεν είναι τίποτα άλλο από τον φόβο του ανθρώπινου ενστίκτου, με το οποίο προγραμματίστηκε…

Η συνείδηση «μορφώθηκε»…΄Εμαθε τι είναι «καλό» και «κακό», έμαθε τι είναι «αμαρτία», τι είναι «πόλεμος», τι είναι «ειρήνη»…΄Όταν ήρθε η ώρα να μάθει τι είναι «αγάπη», ένιωσε ότι περνάει σε «δεύτερη μοίρα», και αντί να δώσει προτεραιότητα στην ψυχή της, κράτησε με πείσμα τον «προγραμματισμό» της, απλά γιατί φοβήθηκε να αυτό-προσδιοριστεί σαν θείος Εαυτός, νομίζοντας ότι θα χάσει τα πάντα.

Είναι πιο βολικό για την συνείδησή μας να θεωρεί τον Θεό, ρυθμιστή των πάντων και να του αφιερώνει από μακριά την ζωή της, από το να πάρει την ευθύνη γι’ αυτήν, δρώντας με συνέπεια και αγάπη προς την ιδίαν θειότητα.

Ο πόλεμος με το σκοτάδι, έγινε ένα όραμα, που δεν είχε ανταπόκριση παρά μόνο σε μια δύναμη που ελέγχει ακούσια, και μόνο με αυτόν τον προγραμματισμένο διχασμό τοποθέτησε ο άνθρωπος τον θεό και τον σατανά σε δύο πόλους ισάξιας προοπτικής, συνεχίζοντας να επιλέγει την ηθική της αγάπης και φόβου, ανάλογα με την «μόρφωση» της συνείδησης του και τις επιδράσεις της στον εσωτερικό του κόσμο!

Η «μόρφωση» δεν είναι αυτό που διευρύνει την προοπτική του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου. Είναι απλά ένα κίνητρο να κατανοήσει, ότι η πνευματική του φύση δεν περιέχει διπολισμό, δεν περιέχει διαχωρισμό, δεν περιέχει δέσμευση σε όρους που δημιούργησε δια μέσου των αιώνων η φοβισμένη του συνείδηση.

Η πνευματική «μόρφωση» είναι μια αρχική κατανόηση να αντιληφθεί ο άνθρωπος τον θεό και να μην διαχωρίζεται από αυτόν, επιλέγοντας τον πόλο που τον «βολεύει»…

Τα πνευματικά «σεμινάρια» έχουν εσωτερικό στόχο αυτήν την αντίληψη του «περιορισμένου» προγραμματισμού, την κίνηση της ενέργειας σε όλο τον Εαυτό, που τοποθετεί τον άνθρωπο στο εσωτερικό του «είναι» με ελευθερία.

Η Σαμπάλα αυτόν τον στόχο ερευνά, δίνοντας στον καθένα την δυνατότητα να βιώσει την ελευθερία του ΟΛΟΥ και να επαναπροσδιοριστεί, αν και εφ’ όσον νιώσει την ανάγκη να το κάνει…

Αυτό το τόπικ ανοίχτηκε προς χάρη αυτής της έρευνας και θα είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων, αν εκπληρωθεί ο στόχος αυτός, από την Χρυσούλα αρχικά, απ’ όλους μας στην συνέχεια…

Με όλη μου την αγάπη @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

@};- @};- @};- @};-

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”