Συντονιστής: Emmaki
Vaso έγραψε: Τα όρια μου όμως είναι να μπορώ να Είμαι ο Εαυτός μου...χωρίς υποκρισία!
Και εκεί μπορώ να γίνω απεριόριστος...
Το να το αναγνωρίσω αυτό το "απεριόριστος" σημαίνει ότι έχω αναγνωρίσει και που περιορίζομαι...
Αν πχ. περιορίζομαι σε μια σχέση, θα περιορίζομαι και όταν δεν έχω σχέση...Δεν αλλάζει η μία κατάσταση με την άλλη...
Αυτός ο περιορισμός δεν είναι εμφανής όμως...Στους μεν εμφανίζεται από τον σύντροφο τους, στους δε από την έλλειψή του...
Ετσι θα κάνω κάποιες ενέργειες αν ανήκω στην πρώτη κατηγορία (να αλλάξω τον σύντροφο ή και να τον χωρίσω) και θα κάνω κάποιες ενέργεις αν ανήκω στην δεύτερη κατηγορία (να κάνω κάποιες αβαρίες για να βρω έναν σύντροφο)
Και εδώ...που βρίσκεται ο Εαυτός μου? Που είναι τα όριά μου, μέσα σε έναν περιορισμό? πουθενά...Οπότε τι να διευρύνω και πως, που ούτε καν να τα θέσω δεν μπορώ...Να οριοθετήσω τον Εαυτό μου μπορώ? ΄Οχι βέβαια, γιατί και στην μία και στην άλλη κατάσταση είμαι αδύναμος μέσα στον περιορισμό μου...
![]()
![]()
το θέμα είναι να συναισθάνεσαι τους άλλους μαζί με το να τους αγαπάς...
συνήθως οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για τους άλλους, ακόμα κι αν δείχνουν πως ενδιαφέρονται και τους αγαπούν...
Το "εγώ" είναι πολυ δυνατά χτισμένο και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον πέρα από τον μικρό εαυτό του...
Πρώτα θέλεις να καλύψεις τις ανάγκες του και μετά, αν σου μείνει χρόνος και διάθεση, τότε θα στραφείς και στους άλλους με αγάπη και ενδιαφέρον...
Γι' αυτό οι σχέσεις είναι δύσκολες...Στην ουσία σε μια σχέση φαίνεται ότι ο ένας υποχωρεί...Μα δεν είναι από αγάπη, αλλά από ανάγκη να καλύψει αυτό το "εγώ" του...
Το ίδιο κάνουμε και με τον Εαυτό μας...Ακριβώς το ίδιο!
:confusion-shrug: Εγκεφαλικό!!!Τα όρια μου όμως είναι να μπορώ να Είμαι ο Εαυτός μου...χωρίς υποκρισία!
Και εκεί μπορώ να γίνω απεριόριστος...
Το να το αναγνωρίσω αυτό το "απεριόριστος" σημαίνει ότι έχω αναγνωρίσει και που περιορίζομαι...
Εγώ είπα κάτι άλλο...Μάνος έγραψε:Άρα το απεριόριστος εμπεριέχει περιορισμούς...
Θα προσπαθήσω να σου το εξηγήσω...Να γνωρίζεις που σε φτάνουν τα όρια σου δεν είναι το ίδιο με το να μην γνωρίζεις τον περιορισμό σου.
Συνήθως όρια και περιορισμός είναι ίδια στο μυαλό μας…
Ενώ διαφέρουν όσο η ημέρα με την νύχτα…
...Επίσης ευχαριστώ γι' αυτό!!!!Ποτέ μην κάνεις κάτι που δεν Θέλεις…Μα αν Θέλεις, να κάνεις τα πάντα γι’ αυτό!
ωωω ναι! το ξέρω Μάνο μου...Απλώς νομίζω πως χρειάζομαι περισσότερο χρόνο
Ποτέ μην κάνεις κάτι που δεν Θέλεις…Μα αν Θέλεις, να κάνεις τα πάντα γι’ αυτό!
Mάνο μου σε νιώθω απόλυτα....Μάνος έγραψε:Βάσούλα μου θα είμαι ειλικρινής:
Διάβασα με προσοχή πολλές φορές το κείμενο σου και το πρώτο και την απάντηση σου) αλλά χρειάζεται κι άλλες!!! Είναι φορές που νιώθω πως φοράω παρωπίδες οι οποίες εχούν γίνει ένα με το σώμα μου και όχι μόνο δεν αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα, αλλά δεν καταλαβαίνω και αυτά που διαβάζω...(!)![]()
Ευχαριστώ Βάσω μου για την υπομονή σου! Σαφέστατα και ήσουν αρκετά επεξηγηματική στην απάντη σου! Απλώς νομίζω πως χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να εγκληματστώ μέσα στο φόρουμ... Θα επιστρέψω στον περιορισμό και τα όρια αργότερα που θα είμαι πολύ πιο εξοικιωμένος, γιατί ακόμα μέσα μου δεν τα έχω διαχωρισει 100%...![]()
Και πάλι ευχαριστώ!!!
![]()
![]()