Ο φόβος της ελευθερίας...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν ειχα μαθει να ειμαι αληθινη περικοκλαδα....φοραγα τη μασκα της χαρας και του πονου μονο οπου χρειαζοταν, αγνοωντας ολα αυτα που ενιωθε η καρδια μου...

΄Ολη η εκπαίδευσή μας σαν παιδιά βασίζεται σε κανόνες ηθικής συμπεριφοράς...Κανόνες που αφορούν το φύλο μας, κανόνες που αφορούν τις σχέσεις μας με τους άλλους, κανόνες που αφορούν την σχέση μας με τον εαυτό μας, κανόνες που αφορούν την αγάπη, κανόνες που αφορούν την δημιουργικότητά μας, κανόνες που αφορούν τον θεό...

Σιγά σιγά μέσα από αυτήν την εκπαίδευση μπλοκάρουν όλα μας τα ενεργειακά κέντρα και οι ψυχολογικοί τομείς που εκείνα ορίζουν, αρχίζουν να βάλλονται από πολλαπλά "πρέπει" και από τα στερεότυπα της κοινωνικής μας ζωής...

O νέος άνθρωπος έχει την θέληση και την διάθεση να μπει στην εμπειρία της ζωής, έτσι όπως την νιώθει, να καλύψει τις ψυχολογικές του ανάγκες ωριμάζοντας μέσα στον εαυτό του

Τα τρίά βασικά του έντστικα, κοινωνικό, σεξουαλικό και επιβίωσης διαστρεβλώνονται από τα μπλοκαρίσματα που φέρνει η επιτήδευση μέσω αυτών των κανόνων και έτσι ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος να τα φροντίσει με έναν αυθεντικό τρόπο.

Αρχίζει να τοποθετεί σε πλαίσιο τις ανάγκες του και να καλύπτει μόνο αυτές που του επιτρέπονται, με βάση αυτούς τους κανόνες.
Η απώθηση των πραγματικών του αναγκών γίνεται μια συνήθεια μέσα από τον μηχανισμό του εγωισμού, που του δίνει την δυνατότητα να ζει μόνο έξω από τον εαυτό του, ενώ μέσα του αρχίζουν τα «πρέπει» να επιτίθενται στα «θέλω» του…

Η καρδιά, το σημαντικό του κέντρο, αρχίζει να πληγώνεται από αυτήν την εσωτερική αντιπαλότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται και στην φυσική λειτουργία του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος νιώθει αδύναμος να στηρίξει την ζωή του με εμπιστοσύνη και αναζητάει διαρκώς ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να καλύψουν τις απωθημένες ανάγκες του, χωρίς να συνειδητοποιεί την τάση του αυτή.
Η αυτάρκεια του, συνεπώς, είναι αποτέλεσμα του ποιοι και πως θα καλύψουν τις ανάγκες του, γιατί δεν έχει την πνευματική διαύγεια, την νοητική και συναισθηματική ωριμότητα να τις αναγνωρίσει ο ίδιος σε ένα πιο βαθύ επίπεδο.

Πολλές (τις περισσότερες) κάνουν σχέσεις συμβατικές που τους αφήνουν ψυχικά άδειους από εμπειρία και ακολουθώντας διαρκώς τα «πρέπει» των κανόνων της εκπαίδευσής τους, δεν μπορούν να νιώσουν πληρότητα μέσα στον κοινωνικό εαυτό τους…Και έτσι αγνοώντας τις αιτίες, φτάνουν στο αποτέλεσμα της ασθένειάς τους.

Ο εσωτερικός εαυτός, αυτό το επίπεδο που ονομάζουμε «Ψυχή» διασπάται σε πνεύμα και ύλη, και ενώ η Ζωή έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις να στηρίξει μια ενωτική διαδικασία των δύο επιπέδων, η συνείδηση μας, δεν έχει την δυναμική να το πράξει, γιατί έχει πάντα πολλαπλές επιλογές, μέσα στις οποίες δεσμεύεται από την ελεύθερη βούληση.
΄Ετσι το μέρος της Ψυχής που βιώνει την υλική ενσάρκωση, αναγκάζεται να υποταχθεί στην συνείδηση και όσο εκείνη αναγνωρίζει τις πολλαπλές επιλογές δεν της επιτρέπει να βιώσει την θεότητα και να ενωθεί με το πνευματικό της μέρος.

Ο θεός παραμένει εκτός, σε ένα μέρος στο πνευματικό του σύμπαν, αλώβητος, κριτής και ελεήμων ταυτόχρονα, ενώ ο άνθρωπος βρίσκεται μέσα στην ματαιότητα της μικρής ζωής του, προσπαθώντας να καλύψει τα βασικά του ένστικτα, αγνοώντας την πνευματική, νοητική και συναισθηματική του εξέλιξη σαν Ανθρωπος, που είναι η υπέρτατη εμπειρία του, μα όμως και εκείνη που του αφαιρεί την ελεύθερη βούληση, εντάσσοντάς τον στο αυθεντικό Αγαθό, που είναι η Αγάπη.

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Δηλαδη η περικοκλαδα συμβολιζει ολους του κανονες και τα πρεπει που μας εχουν μαθει στην ζωη μας ε? :-? >:d<
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Η απώθηση των πραγματικών του αναγκών γίνεται μια συνήθεια μέσα από τον μηχανισμό του εγωισμού, που του δίνει την δυνατότητα να ζει μόνο έξω από τον εαυτό του, ενώ μέσα του αρχίζουν τα «πρέπει» να επιτίθενται στα «θέλω» του…
Μετραω τα "πρέπει" και τα "θέλω" μου, και είναι βασανιστικά ατελειωτη η λίστα.

Η περικοκλάδα μου τρεμει την ελευθερία.
Με θέλει συνεπή στους ρόλους μου, και βρισκει κοινά στοιχεία από τον ένα στον άλλον ρολο για να ριζώνει καλύτερα, και για να μην είναι ευκολο να απεμπλακώ.

Με είχε πεισει για πολύ καιρό ότι όλοι οι άλλοι είναι εχθροί μου.
Σε κάθε "εχθρο" που κάνω όμως χανω λίγο ακομα τον αληθινο ελευθερο Εαυτο μου.

Την κατανοώ... και έχει τόσα επιχειρηματα, αλλά μαθαινω απ΄την αρχή!
Οτι το μονο "πρέπει" και το μονο "θέλω" είναι η Αγάπη με όλα όσα περιέχει!

@};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ντάννυ.... :-( @};-

Τασούλη, η περικοκλάδα είναι εκείνο το μέρος της ψυχής μας που το αναγκάσαμε με την υλική μας συνείδηση να υποταχθεί στον συμβιβασμό και του αφαιρέσαμε το δικαίωμα να ενωθεί με την πνευματική του αλήθεια, μέσα στην θεότητα...
Φοβισμένο είναι και εξαρτημένο από την ύλη...
Δεν έχει κατακτήσει την ζωή γιατί η συνείδησή μας είναι μόνο υλική...Δεν έχει κανένα κίνητρο για τον θεό, παρά μόνο μέσα από την ελπίδα και το όνειρο...
Μα ο θεός είναι μόνο ΑΛΗΘΕΙΑ!

@};-

Εικόνα

Ευχαριστω βασουλιτσα,τωρα το καταλαβα καλυτερα μετα απο τοσα ποστ :shock: #:-s
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Tασούλη, έχω τόση υπομονή που στο τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβεις...Εκτός κι αν δεν θέλεις... :-D :-D :-D :-D
Οι επιγνώσεις είναι ένας σημαντικός τομέας ανάπτυξης του νοητικού μας μέρους...Κάθε ξεκαθάρισμα σ' αυτό το πεδίο, είναι ευλογία...

Ο χρόνος όμως των συνειδητοποιήσεων διαφέρει...Γιατί άλλο έχω επίγνωση και άλλο συνειδητοποιώ...

:x :x :x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Βασούλα >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Περικοκλάδα μου επιτέλους καταλαβαίνω γιατί με μίσησες τόσο.
Η αλλαζονία με την οποία σε αντιμετώπισα, παρέκαμψε την καρδιά μας και, έχτισε τοίχο ανάμεσά μας.

Με βοηθάς να τον γκρεμίσω, να ενωθούμε μέσα από την αγάπη μας.
Έλα να συστηθούμε από την αρχή, να πορευτούμε παρέα, χωρίς πρέπει, χωρίς αναστολές, με μοναδικό οδηγό την αλήθεια, στο δρόμο που χάραξε η καρδιά μας. @};-
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Elisavet έγραψε: Έλα να συστηθούμε από την αρχή
@};- Ντάξει... Εδώ ακριβώς με βρίσκετε... Είναι τόσο απλό και τόσο περίπλοκο να "γνωριστούμε καλύτερα".

Ντάνυ :-( Νιώθω να "σε βλέπω".

Σας παρακαλώ, απλά μην σταματήσετε να γράφετε. Ελπίζω να μην ακουστώ πολύ περίεργη αν πω ότι βιώνω κάθαρση μέσα από ότι διαβάζω.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δεν θα γραψω κατι δικο μου ακομα,μα θα βαλω ενα τραγουδακι που λεει πολλα.. @};-
Μεγαλωσα-χαρις αλεξιου
http://www.youtube.com/watch?v=xGb0vTfbKR4
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Elisavet έγραψε:Περικοκλάδα μου επιτέλους καταλαβαίνω γιατί με μίσησες τόσο.
Η αλλαζονία με την οποία σε αντιμετώπισα, παρέκαμψε την καρδιά μας και, έχτισε τοίχο ανάμεσά μας.

Με βοηθάς να τον γκρεμίσω, να ενωθούμε μέσα από την αγάπη μας.
Έλα να συστηθούμε από την αρχή, να πορευτούμε παρέα, χωρίς πρέπει, χωρίς αναστολές, με μοναδικό οδηγό την αλήθεια, στο δρόμο που χάραξε η καρδιά μας. @};-
:-( @};- @};- @};-

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

και είπε η περικοκλάδα...

"Δεν ξέρεις καν τι θέλω, άνθρωπε, πως μπορείς να ξέρεις τι είναι αλαζονεία? Βουλιάξαμε μαζί στην λάσπη και αντί να παίξουμε μαζί της την ενοχοποιήσαμε...Εσύ έγινες ένας μικρός εαυτός και εγώ έγινα μια φοβισμένη ψυχή...Χάσαμε τον ΄Αγγελο και οι δύο, δίνοντας ο ένας στον άλλον κατηγορίες, για όσα δεν είχαμε και δεν μπορούσαμε να βιώσουμε...
Εσύ ήθελες διακαώς να γίνεις "καλός" και εγώ ήθελα απλά να βιώσω την Ζωή χωρίς επιλογές...
Και κάθε φορά, μα κάθε φορά, μου έλεγες ότι έχουμε ελεύθερη βούληση...Και λοιπόν? αυτό το θεωρείς προσόν? Α, καημένε άνθρωπε, δεν αναγνώρισες την βαθύτερη παγίδα των επιλογών μας...
Πώς να γίνεις «καλός» όταν όλα σου δείχνουν ότι έχεις κι άλλη επιλογή?
Πώς να νιώσεις αγάπη, όταν όλα σε οδηγούν στον φόβο?
Προσπαθείς διακαώς να ζήσεις αιώνια και δεν σκέφτηκες ποτέ ότι το μόνο άφθαρτο που έχεις μέσα σου είμαι εγώ…Διεκδικείς άνθρωπε να ζήσεις αιώνια και αυτό το αιώνια το ντύνεις με μύθους και φόβο για να μπορέσεις να λιγοστέψεις την αιωνιοτητα, για να σε "χωρέσει"...

΄Όταν καταλάβεις, συνείδησή μου, ότι είσαι φθαρτή, τότε δεν θα φοβάσαι τον θεό…
Και ίσως τότε του ζητήσεις με ταπεινότητα, αυτό που πάντα είναι έτοιμος να σου δώσει…

@};-

Πόσο η μορφή είναι συνδεδεμένη με την ψυχή μας, το κατάλαβα από την ομορφιά που αντικρίζω στα μάτια σου, αγαπημένη μου ψυχή…
Αυτή η ομορφιά, έχει τον ήχο του Σύμπαντος, όταν αγκαλιάζει όλες τις μορφές του, έχει την μυρωδιά των αστεριών, όταν απλώνουν το φως στους Γαλαξίες, έχει το άγγιγμα της αγνότητας, όταν τα παιδιά χαμογελάνε, έχει την ευαισθησία της αγάπης, όταν αγγίζει τα όρια της σκέψης…

«Μεγάλε Ιερέα, πως να πω στους ανθρώπους να σε βρουν?»
«Δώσε τους την φαντασία σου…»
«Νομίζω, δεν αρκεί…»
«Δώσε τους το όνειρό σου…»
«Ούτε αυτό αρκεί…»
«Δείξε τους την ψυχή σου…»
«΄Εχει μορφή…δεν θα την αναγνωρίσουν»
«Τότε…αποκαλύψου!»
«Πως…πως να το κάνω?»
«Να είσαι πάντα όμορφη…»
«Εύκολο, μου ακούγεται αυτό!»
Γέλασες μεγάλε Ιερέα, γιατί ήξερες…

Σκοτείνιασε η μορφή, αγαπημένη μου ψυχή, τα δάκρυα ξέπλυναν όλη την ομορφιά της, την στράγγισαν από ζωή, πάλευε για να ανακαλύψει την ομορφιά που πήρε σαν εντολή να αποκαλύψει…
Και όσο προσπαθούσε, θάμπωνε!
Λυπήθηκες, το ξέρω, αγαπημένη μου ψυχή, ήθελες να με βοηθήσεις… «Τι να κάνω για σένα?» με ρώτησες… «Δείξε μου, αλλά δώσε μου και μάτια να σε δω…»
Και τότε με «τύφλωσες»…
«Τι άλλο να κάνω για σένα?» με ρώτησες… «Μίλησέ μου, αλλά δώσε μου κι αυτιά να σε ακούω…» Και τότε μου πήρες την φωνή…
«Τι άλλο θέλεις?» με ξαναρώτησες… «να είμαστε μαζί…» Και τότε έβγαλες το μισό αστέρι και μου το έδωσες. Θυμήθηκα το μισό δικό μου και τα ένωσα…Και τότε ένωσα το Σύμπαν σε μια τεράστια ομορφιά!

Τώρα πάρε πίσω το κομμάτι σου, αγαπημένη μου ψυχή, η ομορφιά αποκαλύφτηκε μέσα στην αιώνια αγάπη μας…
Ξέρω τι να πω πια στους ανθρώπους για να σε βρουν μεγάλε Ιερέα…
Ξέρω πια τι είσαι στην ζωή μου, αγαπημένη μου ψυχή!!!
Ξέρω πια, τι είναι η ζωή μου, η ζωή μας!

Εσύ άραγε ξέρεις πόσο πολύ σ' αγαπώ?

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:-( @};- @};- @};- >:d< >:d< >:d<

Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

΄Όταν καταλάβεις, συνείδησή μου, ότι είσαι φθαρτή, τότε δεν θα φοβάσαι τον θεό�
Και ίσως τότε του ζητήσεις με ταπεινότητα, αυτό που πάντα είναι έτοιμος να σου δώσει�
Πως να καταλάβει? ΕΙΝΑΙ η αλαζονεία...

Κάποτε στο Λύκειο είχα 3 κολλητές φίλες, οι οποιές κοινωνικά και οικογενειακά είχαν διαφορετικό status από μένα.
Κάθε τρεις και λίγο που διαχωριζόμουν εσωτερικά μαζί τους, έπαιρνα τα πράγματα μου και πήγαινα στα πίσω θρανία και σταματούσα να τους μιλάω... καθώς τρωγόμουν στη μιζέρια μου.
Το έπαιζα ήρωας και θυμα μαζί... δεν μπορούσα να καταλάβω τι...

Αυτες για ένα περίεργο λόγο πάντα με δεχόντουσαν πίσω για φίλη τους... χαιρόμουν , αλλά δεν ήταν αρκετό γιατι μέσα μου πίστευα πως με λυπόντουσαν, και πως χαριστικά με δέχονται!
Και αφού αυτη ηταν η άποψη για τον Εαυτο μου , πάλι συντομα ξαναπεφτα στην ίδια πρακτική να μην τους μιλάω για λίγες μέρες και να γίνομαι "εχθρός" τους όπως ακριβώς είμουν και με τον Εαυτό μου!

Την ίδια πρακτική εφαρμοσα μεγαλώνοντας και σε άλλους τομεις της ζωης μου.
Και πάντα επεστρεφα-αναγκαστικά- πιο συγχισμένη και πιο ηττημένη από πριν.

Οκ.!! Περικοκλάδα μου! Το ξέρω πως με θέλεις "βασιλισσα"!
Οτι θα ηθελες να είναι πάντα διαφορετικά τα πράγματα!
Σε ένα άλλο σκηνικο, με άλλους πρωταγωνιστες, με άλλα προσόντα, με άλλα χαρίσματα, πιο "πολύ", με "ομορφιά" να με τριγυρίζει γυρω μου....
Αν μπορούσες να σταθεις -και συ γιατι δική σου Ειμαι- να δεις αυτο που έχεις!
Δεν χρειάζεται να γίνεις κάτι που ήδη είσαι...Να δεις πως Εισαι "Βασιλισσα"....
Και ότι μπορούμε μαζί απλοικά ... να ζησουμε... αυτο που Ειμαστε... αυτο που Εχουμε... αυτο που Επιλέξαμε.... χωρις άλλες αμφιβολίες ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. @};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αν μπορούσες να σταθεις -και συ γιατι δική σου Ειμαι- να δεις αυτο που έχεις!
Αχ Ντάννυ... :-( :-(

Αυτό που έχω, είναι αυτό που ΕΙΜΑΙ...
Εσύ με αναγκάσες να είμαι αυτό που έχω...

@};-

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”