Γενικόλογα Μαργαριτούλα ο αχάτης εναρμονίζει το γιν και το γιανγκ και θεωρείται πέτρα για μακροζωία, βοηθά στην αποδοχή του εαυτού μας, βοηθά στη θεραπεία ανάλογα με το χρώμα του.
Κι εγώ έχω κάποιους αχάτες, και μάλλον είναι προσφιλής πέτρα σε πολλούς, και τη βρίσκεις κι εύκολα σε μαγαζιά.
Διάβασα κάπου ότι πιθανόν κάποιους κατεργασμένους αχάτες να τους έχουν χρωματίσει με βάφτισμα σε χρωματισμένο υγρό και θέλει προσοχή στην επιλογή τους. Να τους τρίψεις σε μια γωνία με ένα πανάκι με οινόπνευμα να δεις αν βγάζουν χρώμα.
Το ροζ κουάρτζ είναι ο ροζ χαλαζίας ή ροζοχαλαζίας. Πέτρα για όλες τις μορφές αγνής αγάπης (προς το εαυτό μας, τη μητρική, τη φιλική φροντίδα, την πλατωνική...) Υπάρχει ποστ για το ροζοχαλαζία.
Για το λάπις που νιώθεις ότι σε καλεί, γιατί όχι, αν νιώθεις έτσι, μπορεί να πρέπει να τον έχεις εσύ...
Θυμάσαι τον αμέθυστο τον ακατέργαστο που σου έδειξα; Δυο μέρες μετά ήρθε μια φίλη μου και από την ώρα που είπε ότι θα ρθει ένιωθα ότι έπρεπε να της δώσω τον αμέθυστο να τον βάλει στην κρεββατοκάμαρά της.
Το ξέχασα όμως και η ίδια τον "ζήτησε"! Κοιτούσε τις πέτρες μου και είπε: Μ' αρέσει πολύ ο αμέθυστος!