Anonymous

Άβαταρ μέλους
VasilisM

Re: Anonymous

Δημοσίευση από VasilisM »

Την ξέρω την διαφορά Δήμητρα! :*
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Eπειδή τράβηξε την προσοχή μου το θέμα με τους Αnonymous, όσο το έψαχνα, κατέληξα στο εξής. Δεν είναι ένα πράγμα και δεν προκύπτουν από τους ίδιους όλα τα βιντεάκια και όλες οι ανακοινώσεις. Κάτι που ξεκίνησε (και ίσως συνεχίζεται) από κάποιους χακεράδες, τελικά κατέληξε σε ένα τεράστιο αλλαλούμ. Οι Ανώνυμοι, λοιπόν, που βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις ή αναρτούν βιντεάκια ή κατεβάζουν ιστοσελίδες, μπορεί να είναι μαθητές, ένας απελπισμένος δημόσιος υπάλληλος, κάποιος από την Αργεντινή, από την Βενεζουέλα, την Αμερική ή την Ελλάδα. Από οπουδήποτε στον κόσμο, ο οποιοσδήποτε.

Κατά την γνώμη μου, τελικά, όπως διαμορφώνεται το τοπίο, βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο, αν θεωρούμε πως πίσω από όλα και όλους που χρησιμοποιούν την μάσκα και το όνομα, βρίσκεται μια συγκεκριμένη ομάδα.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Έτσι είναι Εύη μου... Η ομάδα είναι οποιοσδήποτε.

Απλά υπάρχει μια γενική κατεύθυνση. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να αποκαλέσει τον εαυτό του "Ανόνυμο" και να εκφράσει πχ υποστήριξη στην (οποιαδήποτε) κυβέρνηση.

Και σε αυτό βασίζεται η "ομάδα", όταν λέει "Είμαστε λεγεώνα".
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Σύμφωνοι, αυτό θα ήταν χονδροειδές. Σκέψου όμως, αν κάποιος θα ήθελε να τους δυσφημήσει, τί πιό έξυπνο από το να προέβαινε σε μια "επαναστατική" πράξη, εξ' ονόματός τους και την οποία θα την διάνθιζε με τα γνωστά τους συνθήματα, βλάπτοντας και αυτούς που υποτίθεται πως υπερασπίζεται η εν λόγω ομάδα. Αυτομάτως θα έχαναν την υποστήριξη που ίσως έχουν από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων και όποιος θα ήθελε να τους μιμηθεί, απλά δεν θα είχε ακροατήριο.

Έχει συμβεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν... με πιο ... "επαναστατικές" ομάδες.

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εμένα ίσως με χαλάει αυτό το "αποφασίζουμε να διακόψουμε το ιντερνετ"...όχι σαν πράξη, αλλά σαν σκέψη...

Μπορεί να θέλω, μπορεί και να μην θέλω...με ρώτησε κανείς?

από την άλλη, ποτέ δεν θα είμαστε όλοι μαζί σε μια απόφαση, εκτός από την επιβαλόμενη..ως συνήθως!

Μέγα θέμα...Με είχε προβληματίσει και σε πιο μικρή ηλικία...

Ο Ρομπέν των Δασών καλά έκανε που έκλεβε τους πλούσιους ή όχι? Ερώτηση κρίσεως...

;;)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Γιατί σε ρώτησαν για τα άλλα; Σε έχουν ρωτήσει για τίποτε;

Αν και όπως το σκέφτομαι... Θέλει ο κόσμος να τον ρωτήσουν; Μπορεί να συναποφασίσει και να αναλάβει το τίμημα; Ή αυτό προϋποθέτει και ένα βαθμό ελευθερίας; Και ποιός θέλει στην πραγματικότητα να είναι ελεύθερος;
Λίγοι, ελάχιστοι. Οι πιο πολλοί, θέλουν να περνούν καλά, να έχουν την ησυχία τους, την υγεία τους και την οικογένειά τους. Η Ελευθερία είναι σκληρό πράγμα... σε ξεβολεύει...

Όσο για το ερώτημα με τον Ρομπέν... ήταν ο ήρωάς μου όταν ήμουν πιτσιρίκα... :lol:

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ήταν ο ήρωάς μου όταν ήμουν πιτσιρίκα
εμένα με προβλημάτιζε πάντως αρκετά...
Ποτέ δεν είχα την ανάγκη του σωτήρα...
Θα προτιμούσα να ενθάρρυνε τους καταπιεσμένους να επαναστατήσουν κατά του Ιωάννη, παρά να το κάνει για εκείνους!

άκου να δεις τι σκατοπαιδο ήμουν! :?

:)) :)) :))

Εικόνα
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Το παρακάτω μεταδίδεται σήμερα για τους Anonymous

Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 18χρονος αλλά και δύο ανήλικοι ηλικίας 16 και 17 ετών είναι μέλη της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H .S.)
και ευθύνονται για την επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου στις 2 του μήνα. Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος και των τριών οι οποίοι είναι σύμφωνα με την αστυνομία μαθητές λυκείου.
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ωχ άρχισαν να "μπαγλαρώνουν" αθώους... :-%

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Να ενημερώσω πάντως πως οι ανώνυμοι δεν έχουν πάντα πολιτικές δράσεις.

Για παράδειγμα, πριν περίπου 10 μέρες, βρήκαν αυτόν τον παππούλη στο youtube [ http://www.youtube.com/user/stanleyrr" onclick="window.open(this.href);return false; ]
ο οποίος ανέβαζε βίντεο με τον εαυτό του να κάνει διάφορες δηλώσεις (από review ταινιών μέχρι προσωπικές θέσεις σε κοινωνικά θέματα).

Τα βίντεό του δεν είχαν πάνω από 100 θεάσεις (views) το καθένα, αλλά τώρα έχουν όλα από 5αψήφια νούμερα, άπειρα σχόλεια και ο ίδιος απέκτησε πάρα πολλούς συνδρομητές.

Τέτοιες δραστηριότητες έχουν γίνει πάρα πολλές φορές. Κάποιος ρίχνει την ιδέα και όποιος θέλει ακολουθεί. Αυτό είναι πραγματικά οι ανώνυμοι, και όχι μια ομάδα hackers.

Γιαυτό θέλω να φέρω μια διάσταση διαφορετική από αυτήν του "σωτήρα" που προβάλλεται.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το προηγούμενο μήνυμα δεν νομίζω να αφορούσε κάτι τέτοιο Σοφάκι όμως...

ήταν απειλητικό και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο από μια ομάδα...και γενικά τα βίντεο των anonymus είναι πολιτικά...

αυτό έχω καταλάβει εγώ πάντως...΄Οτι αναφέρονται στην εξουσία και δεν είναι απλά από ανθρώπους όπως αυτός ο παπούλης (παρ' όλο που δεν κατάλαβα τι έλεγε...)

σου λέω τι αίσθηση μου δίνουν και όχι ότι είναι και έτσι, για να μην παρεξηγηθώ ε?

:x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

εμένα ίσως με χαλάει αυτό το "αποφασίζουμε να διακόψουμε το ιντερνετ"...όχι σαν πράξη, αλλά σαν σκέψη...

κι εμενα αυτο με χαλαει....! :? :? :?
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Αυτό όμως δεν είναι μια πραγματική εικόνα, αλλά μια εικόνα που προβάλλεται.

Και για να είμαι πιο συγκεκριμένη, δεν βρήκα πουθενά δήλωση από τους "ανώνυμους" πως θα διακόψουν την λειτουργία του Internet. Φήμες μόνο.

Αυτή είναι μια έντονα φασιστική κίνηση προς τον πολύ κόσμο και όχι προς τον στόχο (τις κυβερνήσεις). Γιαυτό και δεν μου φάνηκε λογικό.

Όσο και αν έψαξα, δεν βρήκα έγκυρη πηγή για μια τέτοια δράση.

Οι anonymus δεν δημιουργήθηκαν τώρα. Απλά τώρα έγιναν περισσότερο γνωστοί και μόνο για την πολιτική τους δράση. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως δεν είναι μια ομάδα hackers. Είναι οποιοσδήποτε που μπορεί να δράσει με έναν τρόπο ο οποίος είναι απειλητικός για τις κυβερνήσεις, από ενημέρωση για την διαφθορά τους, μέχρι ρίξιμο των σελίδων τους.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Την ξέρω την διαφορά Δήμητρα!

Εντάξει Βασιλάκι μου, τότε καλά τα λες! :lol: >:d<
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Θα προτιμούσα να ενθάρρυνε τους καταπιεσμένους να επαναστατήσουν κατά του Ιωάννη, παρά να το κάνει για εκείνους!
Αυτό είναι το ένα σκέλος. :)) :)) :)) :))

Εγώ γούσταρα όμως όπως ζούσε, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, κάνοντας αυτό που θεωρεί αυτός σωστό. Αυτό με γοήτευε...
Ασε, που αν θυμάμαι καλά, δεν παρίστανε τον σωτήρα αλλά είχε προσωπικούς λογαριασμούς με τον Ιωάννη.

Τόσες ματιές, όσες κι οι άνθρωποι... :D

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”