Danny

Η ύπαρξη του εγρηγορός δεν έχει να κάνει τόσο με την αρχέγονη αντίληψη του αίματος και της γης, αφού εξαρτάται αποκλειστικά από την ψυχική ενέργεια των μελών της ομάδας, η οποία εκδηλώνεται κυρίως μέσα από τη σκέψη και το συναίσθημα.Danny έγραψε:
Εκτος αυτού σε κάθε κράτος υπάρχουν πιά τόσοι μετανάστες που-στην περίπτωση μας -θεωρώ αδύνατον να υπάρξει πιά ένα "ελληνικό καθαρόαιμο εγρηγορός" , αλλά μόνον Ανθρωποι που συμβιώνουν αρμονικά, δημιουργώντας το όποιο εγρηγορός τους αρμόζει για την εκάστοτε συνειδητότητα τους.
Σχετικά με την παγκοσμιοποίηση που ανέφερε ο dortias, δεν θα με πείραζε καθόλου αν μοιραζόμουν με άλλους λαούς εκτός από οικονομικά συμφέροντα υπερ όλων , να μοιραζόμουν και κοινά ιδανικά βασισμένα στο σεβασμό, τη συμπόνοια, και την ατομική υπευθυνότητα.
Eίναι η δική σου άποψη...Η δική μου είναι διαφορετική...Και την πιστεύω γιατί είναι η δική μου αλήθεια, φίλε μου!!!Επίσης μην πιστεύεται πως τα εγρηγοράτα που δημιουργούνται για αγαθό σκοπό είναι ισχυρότερα από αυτά που δημιουργούνται με "κακές" προθέσεις
Vaso έγραψε:Eίναι η δική σου άποψη...Η δική μου είναι διαφορετική...Και την πιστεύω γιατί είναι η δική μου αλήθεια, φίλε μου!!!Επίσης μην πιστεύεται πως τα εγρηγοράτα που δημιουργούνται για αγαθό σκοπό είναι ισχυρότερα από αυτά που δημιουργούνται με "κακές" προθέσεις
όταν εννοώ Αγαθό, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση θρησκευτικό αγαθό...αν έχεις κάποια αντίληψη περί προτύπων!
Αν πάλι δεν έχεις, δεν πειράζει...ίσως στο μέλλον αποκτήσεις!
![]()
![]()
Λυπάμαι Ντάννυ μου, αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σου!για να έλθει η ισοροπία χρειάζεται κάτι πολύ μεγαλύτερο, πιο ολοκληρομένο από τη μισή γνωση των προγόνων μας!
Δεν εννοούσα να αναβιώσουμε ένα ένδοξο παρελθόν, ίδιο με αυτό των προγόνων μας (είναι φυσικό ότι κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες), εννοούσα να μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα εγρηγορός, έχοντας εμείς, οι σημερινοί Έλληνες, ως βάση, τουλάχιστον τη μισή Ψυχή απ' αυτή που είχαν οι προγόνοι μας..Το να προσπαθούμε να αναβιώσουμε ένα "ένδοξο" παρελθόν δεν οδηγεί παρά ξανά σε διαχωρισμό...
Μην βλέπεις στους πρόγονους μας μόνο τους δυο-τρεις ή δέκα μυημένους...Εύχομαι σήμερα, να είχαμε εμείς τουλάχιστον τη μισή από τη μισή γνώση των προγόνων μας!
Αν το αφήσουμε στην τύχη του, αν δεν το φροντίσουμε, θα ξανανθίσει βέβαια, αλλά θα είναι θαμπό και χωρίς έντονο χρώμα και κυρίως χωρίς έντονο άρωμα...