ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΗ – «ΕΓΡΗΓΟΡΟΣ»

Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Βάσω

Danny

@};- @};- @};- @};- @};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Danny έγραψε:
Εκτος αυτού σε κάθε κράτος υπάρχουν πιά τόσοι μετανάστες που-στην περίπτωση μας -θεωρώ αδύνατον να υπάρξει πιά ένα "ελληνικό καθαρόαιμο εγρηγορός" , αλλά μόνον Ανθρωποι που συμβιώνουν αρμονικά, δημιουργώντας το όποιο εγρηγορός τους αρμόζει για την εκάστοτε συνειδητότητα τους.

Σχετικά με την παγκοσμιοποίηση που ανέφερε ο dortias, δεν θα με πείραζε καθόλου αν μοιραζόμουν με άλλους λαούς εκτός από οικονομικά συμφέροντα υπερ όλων , να μοιραζόμουν και κοινά ιδανικά βασισμένα στο σεβασμό, τη συμπόνοια, και την ατομική υπευθυνότητα.
Η ύπαρξη του εγρηγορός δεν έχει να κάνει τόσο με την αρχέγονη αντίληψη του αίματος και της γης, αφού εξαρτάται αποκλειστικά από την ψυχική ενέργεια των μελών της ομάδας, η οποία εκδηλώνεται κυρίως μέσα από τη σκέψη και το συναίσθημα.

Οι Αμερικάνοι για παράδειγμα, αν και δεν εμφανίζουν καμιά φυλετική συνοχή και καθαρότητα, αφού το έθνος τους απαρτίζεται από κατοίκους της νέας γης που χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει τόσες διαφοερικές φυλές και έθνη, δημιουργούν σιγά σιγά ένα πολύ ισχυρό εγρηγορός, το οποίο βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της εξέλιξης του. Δείτε έναν Έλληνα που είναι μετανάστης πρώτης γεννιάς στην Αμερική. Μπορεί να κρατάει τις παραδόσεις μας, θα σου πει όμως πως είναι και Έλληνας και Αμερικάνος. Το ίδιο συμβαίνει και με ανθρώπους που προέρχονται από τόσες διαφορεικές χώρες. Μπορεί το αίμα τους να μην έχει καμία σχέση με τη γη που ζουν (αφού αυτόχθονες της Αμερικανικής ηπείρου, ήταν τα Ινδιάνικα φύλα), αλλά συγκροτούν σταδιακά μια νέα εθνική συνείδηση. Έτσι συντηρείται και εξελίσσεται το εγρηγορός. Γι' αυτό και ο όρος "καθαρόαιμο εγρηγορός" είναι αδόκιμος.

Επίσης μην πιστεύεται πως τα εγρηγοράτα που δημιουργούνται για αγαθό σκοπό είναι ισχυρότερα από αυτά που δημιουργούνται με "κακές" προθέσεις. Τέτοιες επηρεασμένες από το χριστιανισμό απόψεις δε μπορούν να έχουν θέση στον Ανατολικό Εσωτερισμό. Οι νόμοι της φύσης είναι άκαμπτοι. Η ισχύς του εγρηγορός εξαρτάται αποκλειστικά από τη δύναμη της θέλησης των συμμετεχόντων και από την αφοσίωση που επιδεικνύουν προς τον κοινό σκοπό. Μια γεννήτρια 6 MW, θα δώσει πάντα την ίδια ισχύ στην έξοδο της, είτε τη χρησιμοποιήσω για να τροφοδοτήσω με ρεύμα έναν οικισμό, είτε τη χρησιμοποιήσω για να τροφοδοτήσω ένα τελευταίας τεχνολογίας επιθετικό όπλο. H φύση δεν πραγματώνεται ποτέ με βάση τις ατελείς αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με έννοιες τόσο διφορούμενες όπως το καλό και το κακό.[/u]
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

όλα αυτά τα ξέρεις θεωρητικά ή έχεις κάποια παραδείγματα να μας παραθέσεις?
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Επίσης μην πιστεύεται πως τα εγρηγοράτα που δημιουργούνται για αγαθό σκοπό είναι ισχυρότερα από αυτά που δημιουργούνται με "κακές" προθέσεις
Eίναι η δική σου άποψη...Η δική μου είναι διαφορετική...Και την πιστεύω γιατί είναι η δική μου αλήθεια, φίλε μου!!!

όταν εννοώ Αγαθό, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση θρησκευτικό αγαθό...αν έχεις κάποια αντίληψη περί προτύπων!
Αν πάλι δεν έχεις, δεν πειράζει...ίσως στο μέλλον αποκτήσεις!

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Anna έγραψε:όλα αυτά τα ξέρεις θεωρητικά ή έχεις κάποια παραδείγματα να μας παραθέσεις?
Δε νομίζω πως το θέμα αυτό δύναται να αναλυθεί σε καθαρά πρακτικό-εργαστηριακό επίπεδο. Οπότε η όλη ανάλυση είναι μάλλον θεωρητική και στηρίζεται σε μελέτη, παρατήρηση και αναλογίες.
Επισκέπτης

Vaso έγραψε:
Επίσης μην πιστεύεται πως τα εγρηγοράτα που δημιουργούνται για αγαθό σκοπό είναι ισχυρότερα από αυτά που δημιουργούνται με "κακές" προθέσεις
Eίναι η δική σου άποψη...Η δική μου είναι διαφορετική...Και την πιστεύω γιατί είναι η δική μου αλήθεια, φίλε μου!!!

όταν εννοώ Αγαθό, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση θρησκευτικό αγαθό...αν έχεις κάποια αντίληψη περί προτύπων!
Αν πάλι δεν έχεις, δεν πειράζει...ίσως στο μέλλον αποκτήσεις!

Και εσύ ίσως στο μέλλον καταφέρεις να αποκτήσεις μια αμυδρή αντίληψη των νόμων που κυβερνούν αυτή τη μυστηριώδη υλοενέργεια. Τότε θα καταλάβεις πως η ισχύς της αντίδρασης που θα προκύψει όταν αυτή τεθεί κάτω από μια ισχυρή θέληση προς την παραγωγή απτών αποτελεσμάτων, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ηθική αξία του αποτελέσματος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον ηλεκτρισμό και κάθε άλλη λεπτοφυή υλοενέργεια.

@};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σε ευχαριστώ dortias!
Aλλωστε έχω χρόνο μπροστά μου ακομα για να αποκτήσω μια μικρή αντίληψη της γνώσης σου! Να είσαι καλά! @};-

Εικόνα

Vaso έγραψε:σε ευχαριστώ dortias!
Aλλωστε έχω χρόνο μπροστά μου ακομα για να αποκτήσω μια μικρή αντίληψη της γνώσης σου! Να είσαι καλά! @};-
Ποτέ δεν είναι αργά. Keep walking! :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

να προσέχεις τον εαυτό σου μικρέ μου φίλε! :x :x :x

Εικόνα

Nα είσαι καλά γειτόνισσα. Και χαίρομαι που γνωρίζεις την ηλικία μου.
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

για να έλθει η ισοροπία χρειάζεται κάτι πολύ μεγαλύτερο, πιο ολοκληρομένο από τη μισή γνωση των προγόνων μας!
Λυπάμαι Ντάννυ μου, αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σου!

Εύχομαι σήμερα, να είχαμε εμείς τουλάχιστον τη μισή από τη μισή γνώση των προγόνων μας!
Το να προσπαθούμε να αναβιώσουμε ένα "ένδοξο" παρελθόν δεν οδηγεί παρά ξανά σε διαχωρισμό...
Δεν εννοούσα να αναβιώσουμε ένα ένδοξο παρελθόν, ίδιο με αυτό των προγόνων μας (είναι φυσικό ότι κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες), εννοούσα να μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα εγρηγορός, έχοντας εμείς, οι σημερινοί Έλληνες, ως βάση, τουλάχιστον τη μισή Ψυχή απ' αυτή που είχαν οι προγόνοι μας..
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εύχομαι σήμερα, να είχαμε εμείς τουλάχιστον τη μισή από τη μισή γνώση των προγόνων μας!
Μην βλέπεις στους πρόγονους μας μόνο τους δυο-τρεις ή δέκα μυημένους...

Στους προγόνους μας ανήκε και ο Εφιάλτης, Δημητρούλα...

@};-

Εικόνα

Συμφωνώ μαζί σου Βάσω μου, όμως ο Εφιάλτης δεν εμπόδισε τη δημιουργία του ελληνικού αυτού Εγρηγορότος που υπήρχε και που υπάρχει ακόμα, εκφυλισμένο βέβαια!

Η ψυχή όλων των Ελλήνων το δημιούργησε,μυημένων ή μή..
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν ξέρω τι υπήρξε τότε σαν εγρηγορός, Δημητρούλα!

Ξέρω μόνο ότι πάντα σε όλες τις εποχές υπήρχε η μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων που έστελναν σε εξορία κάθε Αριστείδη, έτσι γιατί τους φαινόταν ότι παραήταν δίκαιος!

Δεν αρνούμαι φυσικά τον πολιτισμό μας, αλλά για το εγρηγορός έχω πολλές αμφιβολίες, αν κατάφερε ποτέ, στην Ελλάδα, να είναι πνεύμα του Αγαθού, του πολιτισμού και της ανάπτυξης, μια και αυτό δημιουργείται από τους πολλούς και όχι από τους λίγους!

Η ανάπτυξη του πολιτισμού ακολουθεί την εξέλιξη, είτε έτσι, είτε αλλιώς...και κάποτε παρακμάζει, αυτό δεν αφορά το εγρηγορός αλλά την ίδια την Φύση...Γεννιέται, ακμάζει και καρποφορεί και μετά πεθαίνει...για να ξαναγεννηθεί με άλλες προϋποθέσεις...

Ενα λουλούδι που μαραίνεται, όταν θα ξανανθίσει ο σπόρος που έμεινε μέσα στο χώμα, θα αναπτυχθεί ανάλογα με την φροντίδα που θα του δώσουμε...Αν το αφήσουμε στην τύχη του, αν δεν το φροντίσουμε, θα ξανανθίσει βέβαια, αλλά θα είναι θαμπό και χωρίς έντονο χρώμα και κυρίως χωρίς έντονο άρωμα...

Εικόνα

Αν το αφήσουμε στην τύχη του, αν δεν το φροντίσουμε, θα ξανανθίσει βέβαια, αλλά θα είναι θαμπό και χωρίς έντονο χρώμα και κυρίως χωρίς έντονο άρωμα...

Σωστά! @};-

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”