Η εσωτερική διαδρομή του καθενός είναι ένα μονοπάτι με πολλά παρακλάδια το ποια διαδρομή θα ακολουθησουμε εξαρταται απο τις επιλογές μας.. καθημερινές επιλογες που κάνουμε επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας! Στην εσωτερική μας διαδρομή επηρεαζόμαστε απο πρότυπα και τιτλους που είτε δίνουμε στον εαυτό μας είτε μας τα αποδίδουν άλλοι...όπως (καλός ανθρωπος, κακός ανθρωπος, δασκαλος, χρησιμος,..) επίθετα που μας προσδίδουν μια ιδιότητα που μας ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους και βάζει σε λειτουργία το ΕΓΩ μας..
Στη διαδρομή αυτη προχωράμε μόνοι μας αλλα και με παρέα..
Μόνοι μας γιατί ο δρόμος μας είναι ξεχωριστος για τον καθένα άσχετα με το αν καταλήγουν στο ίδιο σημειο.. και γιατί τα βιώματα μας και το κάθε βήμαμας το κάνουμε μόνοι μας και όχι γιατι μας το λέει κάποιος άλλος..
Και με παρέα επειδη έχουμε συνοδοιπόρους διπλα μας ανθρωπους που σαν και εμάς παλεύουν με το εγω τους με τα προτυπα και με πολλά άλλα..
Ειμαστε εκεί ο ένας για τον άλλο να δινουμε κουραγιο να μοιραζόμαστε κοινες ή παρόμοιες εμπειρίες και να βοηθάμε σε προβλιματισμούς και προβλήματα δίνοντας μια διαφορετική οπτική γωνία...
Περπατάμε μαζι πλάι πλάι... συνοδοιπόροι ...
Και σας Ευχαριστω πολύ που μέσα απο τις καταθέσεις της ψυχή σας με βοηθάτε να δω τον εαυτό μου καλυτερα...
Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Re: Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Βάσω έγραψε:Εννοώ, αγαπημένη μου Καλλιόπη, ότι όσα μοιραζόμαστε εδώ μέσα είναι για να δώσουμε κίνητρα και σε άλλους να σκεφτούν και μια άλλη προοπτική, και όχι για να επιβληθούν.
Αν από τα λόγια μου εσύ π.χ. καταλαβεις κάτι για τον εαυτό σου, είναι δικό σου όφελος, και όχι δικό μου.
Εγώ απλά μοιράζομαι την αλήθεια που έχω βρει. Δεν την επιβάλλω, ούτε χρειάζομαι την δική σου αποδοχή, για να παραμείνω σταθερά σ' αυτήν.
΄Ετσι αν καταλάβει κάποιος ή όχι, είναι μόνο για το δικό του όφελος και πάντα με τα δικά του ψυχογραφήματα, για το καλό της διαδρομής του και της εμπειρίας που έχει επιλέξει.

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...