Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εικόνα
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ερώτηση απευθύνω και αν θέλετε μου απαντάτε...

Ιδιαίτερα σε σένα Γιωρίκα και σε σένα Σκαπανέα...

Γιατί η γυναίκα στην Ορθοδοξία μεταχειρίζεται σαν πολίτης β' κατηγορίας?
Τι έχει διαφορετικό? Δεν ειναι συνδημιουργός της ζωής στον φυσικό κόσμο?
Γιατί στην θρησκείας μας αντιμετωπίζεται με ένα "μη"?

Επίσης ρωτάω, αν αυτό το θεωρείτε σωστό...

Αν ναι, θα μου το αιτιολογήσετε?

Αν όχι, πως μπορείτε, να μιλάτε για μια θρησκεία αγάπης, πως μπορειτε να ανφέρεστε στους Αγιους Πατέρες, από την στιγμή που το δόγμα τους εξαιρεί ήδη έναν άνθρωπο?

Και γιατι όλοι οι πιστοί Χριστιανοί ορθόδοξοι, γυναίκες και άντρες, δέχονται αυτόν τον κανόνα σιωπηλά και χωρίς προβληματισμό?
:roll:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Κατάλαβες Καλλιόπη μου γιατί εγώ δεν θα πάω ποτέ να μεταλάβω?

Γιατί θεωρώ ότι η εκκλησία που φιλοξενεί αυτό το ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ήδη με αδικεί εκ των προτέρων.

Γιατί να την τιμήσω λοιπόν με την παρουσία μου?

Γιατί έγώ την παρουσία μου την θεωρώ πολύ ΤΙΜΗΤΙΚΗ!!!!!

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Φυσικά καταλαβαίνω,φυσικά και συμφωνώ.
Αμ εκεινο τις μερες τις περιόδου ότι είσαι μυασμα ,που το βαζεις;
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Eμείς φταίμε...

γιατι πάμε σαν κουτορνίθια.... :D :D :D

Καίριο ερώτημα, που δεν μου το έχει απαντήσει κανείς μέχρι τώρα, στον φυσικό κοσμο...

Τις απαντήσεις μου τις βρήκα αλλού!

Εικόνα

Δημοσίευση από Skapaneas »

Vaso έγραψε: Ερώτηση απευθύνω και αν θέλετε μου απαντάτε...

Ιδιαίτερα σε σένα Γιωρίκα και σε σένα Σκαπανέα...

Γιατί η γυναίκα στην Ορθοδοξία μεταχειρίζεται σαν πολίτης β' κατηγορίας?
Τι έχει διαφορετικό? Δεν ειναι συνδημιουργός της ζωής στον φυσικό κόσμο?
Γιατί στην θρησκείας μας αντιμετωπίζεται με ένα "μη"?

Επίσης ρωτάω, αν αυτό το θεωρείτε σωστό...

Αν ναι, θα μου το αιτιολογήσετε?
Αν με ρωτας τη γνωμη μου, σου απαντω ευθεως και απολυτα λογικα για μενα ( καπου το εχω απαντησει και παλι το ερωτημα, σε αλλο forum αλλα δεν θυμαμαι που... )

Η γυναικα λοιπον τεκνοποιει κατ' αποκλειστικοτητα εκ φυσεως.

Αυτο κανει τον ανδρα να μειονεκτει φυσικα στο θεμα της ζωης ( κακα τα ψεμματα )

Ο Φιλανθρωπος ομως Θεος αποκατεστησε την φυλετικη ισορροπια, επιτρεποντας μονο στον ανδρα να στεκεται μπροστα του στο Αγιο Θυσιαστηριο, προσφεροντας Του την ΑναιμακτΟ Θυσια ! ! !

Η γυναικα λοιπον εχει την ευθυνη της κυοφοριας, γεννησης και ανατροφης των παιδιων ( κακα τα ψεμματα και παλι ) και αρα ασχολειται με τη φυσικη ζωη των παιδιων, ενω ο αντρας μπροστα στο Θυσιαστηριο προσφερει λατρεια στο Θεο, ζητωντας απο Αυτον ολες τις αναγκαιες προϋποθεσεις για την ομαλη και παραγωγικη και κατα Θεον πορεια της οικογενειας του και εργαζομενος στη συνεχεια εμπρακτως προς αυτη την κατευθυνση... Πνευματικα δηλαδη.

Αυτη ειναι η γνωμη μου και η ερμηνεια που δινω για αυτη την καταφωρη αδικια, την οποια καθε λογικος και υγιως σκεπτομενος ανθρωπος δεν μπορει να μη διαπιστωσει ( αρκει να μην εχει παρωπιδες ).

Τωρα στο θεμα του αν συμφωνω, η απαντηση μου ειναι οχι!

Δεν μπορω να δεχτω και παλι λογικα, οτι ο ενας ( γυναικα ) προσφερει λιγοτερα και ο αλλος ( ανδρας ) περισσοτερα. Οποτε ο ενας δεν δικαιουται να εκπροσωπει την οικογενεια ενωπιον Του Θεου, ενω ο αλλος δικαιουται...

Ακομα και στο ζητημα της ισορροπιας που γραφω πιο πριν υπαρχει ενα οριο.

Οταν λοιπον η γυναικα δεν εχει πλεον αλλο εργο με τα παιδια, τοτε τι;

Ποιος ο λογος να υπαρχει η διαφορα στην αντιμετωπιση;

Και γιατι ακομα καποιος εγγαμος, ανδρας εννοω, ο οποιος δεν εχει ακολουθησει την ιερωσυνη, να μη μπορει να εξελιχτει ιεραρχικα μεσα στην εκκλησια;

Η γεννηση και η ανατροφη των παιδιων και απο τους δυο λαϊκους συζυγους δεν αποτελει εργο του Θεου;

Και τι ειναι σημαντικοτερο στα ματια του Θεου;

Η δημιουργια του ανθρωπου ( ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ) ή η πνευματικη καλλιεργεια του και κατ' απεκταση αυτο που λεμε στην Ορθοδοξια η σωτηρια του;

Η απαντηση ειναι και τα δυο...

Και το ξερουμε απο πρωτο χερι οσοι περασαμε απο τα μονοπατια της απολυτης αναζητησης ενος γεματου νοηματος της ζωης.

Αφου λοιπον ειναι και τα δυο ( Φυσικο και Πνευματικο ) εξ ισου σημαντικα, τοτε οφειλει η Εκκλησια να ανοιξει το δρομο στην Ιερατευση των Λαϊκων Ζευγων που το επιθυμουν, με τη δυνατοτητα τους να φτανουν στα ανωτατα αξιωματα της Ιεραρχιας ΣΑΝ ΖΕΥΓΗ ΠΑΝΤΟΤΕ και οχι ως μοναδες.

Και αν για διαφορους λογους ο ενας εκ των δυο συζυγων αποχωρησει εκ του προσκαιρου τουτου και ματαιου κοσμου, τοτε ο αλλος υποχρεωτικα θα παραιτειται του αξιωματος αποσυρομενος και ιδιωτευων του λοιπου ή θα μετατιθεται στο χωρο διαποιμανσης των μοναχικων ατομων, αυτων που αναφερω και πιο πανω.

Η αποψη μου λοιπον επ' αυτου ( του δευτερου ερωτηματος σου ειναι ) πολυ ευρυτερη των προσδοκιων σου ως απαντησης απο μενα.

Διοτι στην ουσια αυτο το οποιο υποστηριζω ειναι οτι αν για λογους φυλετικης ισορροπιας κρατηθηκε μεχρι τωρα η γυναικα μακρια απο την Ιεραρχια της Εκκλησιας, τωρα ηρθε ο καιρος να παραχωρησει εξ ολοκληρου η Εκκλησια τα σκηπτρα στους εγγαμους, διατηρωντας την ισχυ της μονο στις ταξεις εκεινων των ατομων τα οποια θελουν να ζησουν μοναχικα μεσα στον κοσμο, ειτε σε μοναστηρια ειτε εκτος αυτων.

Δηλαδη το νεο "δογμα" αν θελεις της μετεξελιγμενης Ορθοδοξης Εκκλησιας ειναι: Οι Εγγαμοι με τους Εγγαμους και οι Αγαμοι με τους Αγαμους. Πραγμα το οποιο βρισκω και απολυτα λογικο και απολυτα ισορροπημενο.

Επι πλεον θεωρω οτι στην ουσια με αυτο τον τροπο, δινεται η ευκαιρια στα λαϊκα ζευγη να προχωρησουν και παλι μαζι και στην πνευματικη τους πορεια μεσα απο τις δυνατοτητες που δινει η Ορθοδοξια.

Δηλαδη συναντωται τα ατομα εδω στη Γη και αφου ξεκινησουν την κοινη τους πορεια μεσα στην οικογενεια μπορουν να την συνεχισουν και στις πνευματικες σφαιρες για παντα!

Τον τελευταιο λογο ομως οπως παντα εχει Ο Θεος, στον οποιο και προσφερω προσευχητικα δια της παρουσης δημοσιευσεως το Σχεδιο ΑΥΤΟ της Μετεξελιγμενης Ορθοδοξιας.
              • + + +
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Skapaneas την 22 Οκτ 2007 11:43 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου...

Δεν μου λύνει όμως την απορία...

Μπροστά στον θεό, λοιπόν, όλα τα όντα είναι όμοια, ανεξάρτητα με τι ασχολούνται στον φυσικό κόσμο...

Σε λίγο θα γίνει διαχωρισμός και ανα επάγγλεμα :)

Εσύ Σκαπανέα που είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος (και εγώ είμαι αλλά μόνο στα χαρτιά), γιατί ανέχτηκες αυτήν την αδικία, αφού δεν συμφωνείς?

Και δεν σου μιλάω για τον έγγαμο βίο...γιατί κατά τις θεωρίες τους, ο εξαγνισμός του σώματος θεωρείται και αποχή από το σεξ..
Τόσο ξέρουν τόσο λένε...
Γι' αυτό και κανείς δεν το κράτησε τελικά αγνό...΄Η σχεδόν κανείς...

Εικόνα

Δημοσίευση από Rainmaker »

ναι κατα επάγγελμα .. κατα υψος, βάρος, χόμπι ...
Όσο για το σεξ και τις προγαμιαίες σχέσεις..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
χσχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
θα καώ στην πυραααααα :lol: και μαζί μου και εσείς φαντάζομαι...εεε;;;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εγώ ο εκ δεξιών! :D :D

Εικόνα

χεχεχεχεχεχχεχεχχχε.!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Skapaneas

Καλα!

Κοροϊδευετε εσεις οι δυο...

Αμα σας ερθει ομως καμια κοκκινη καρτα απο πανω, τοτε να δω τι θα λετε... :wink:
Rainmaker

Δεν κοροιδεύουμε σκαπανέα... χιούμορ κάνουμε...
ποτέ δεν θα πρσβάλαμε τις πεποιθήσεις τω άλλων και το ξέρεις αυτό από το όσο καιρό είσαι κοντά μας....
Ετσι δεν είναι;;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rainmaker την 22 Οκτ 2007 3:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Κόκκινη κάρτα από "πάνω"????

Μπα, τις έχουν δώσει όλες στον Νίκο και τον Ηλία να τις χειριστούν... :lol: :lol: :lol: :lol:

Δεν νομίζω ότι ύπάρχουν πιο άξιοι :D

Εικόνα

χεχεχεχχεχε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Skapaneas

Ilias έγραψε:Δεν κοροιδεύουμε σκαπανέα... χιούμορ κάνουμε...
ποτέ δεν θα πρσβάλαμε τις πεποιθήσεις τω άλλων και το ξέρεις αυτό από το όσο και ρό είσαι κοντά μας....
Ετσι δεν είναι;;;
  • Υποφέρω απ' το παρελθόν και καταστρέφω το μέλλον μας επειδή παραμελω το παρόν...

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”