Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Για τους φίλους είμαι ο Γιωρίκας και θα ήθελα να με αποκαλείτε έτσι.
Δεν θα επιμείνω στην συζήτηση γιατί κάπου λίγο συμφωνώ και εγώ.

Για τον φίλο μου skapanea δεν θα μιλήσω γιατί απλά δεν είμαι αρμόδιος. Πάντως έχω την εκτίμηση ότι διέκρινε την αγάπη εδώ και αυτός είναι ο λόγος που είναι μαζί σας.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:D Γιωρίκα, μόλις γνωριστούμε λίγο παραπάνω, θα σε καλέσω να παίξουμε στο νηπιαγωγείο...Εχει αξία το γέλιο στην ζωή μας ε?

Και μέσα από την "παιδιότητά" μας ξαναβρίσκουμε την αγνότητα

Εικόνα

Σ' ευχαριστώ για το όνομα σου και την άδεια να το χρησιμοποιούμε...ξέρεις το gexrag με δυσκόλευε λίγο στην γραφή... :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Qisan »

Καπου διαβασα αυτο και θα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας αν το επιθυμειτε ...
Σχετικο ασχετο ...

Η ανωτερη Αρετη δεν ειναι δυναμη ουτε αρετη
γιαυτο και ειναι Αρετη
Η κατωτερη αρετη δεν απομακρυνεται απο την δυναμη και την Αρετη
γιαυτο και δεν ειναι Αρετη .
Η ανωτερη Αρετη ΔΕΝ πραττει
μητε φαινεται να πραττει .
Η κατωτερη Αρετη πραττει
και φαινεται να πραττει .
Η ανωτερη καλωσυνη πραττει
αλλα δεν φαινεται να πραττει .
Η ανωτερη Ηθικη πραττει
και φαινεται να πραττει .
Το ανωτερο δογμα οχι μονο πραττει
αλλα οταν οι αλλοι δεν δινουν ανταποκρηση
ανασκουμπωνει τα μανικια του και προχωρει κατα πανω τους .
Αληθεια
<< Οταν χανεται ο Ουρανος τοτε παρουσιαζεται η Αρετη .
Οταν χανεται η Αρετη τοτε παρουσιαζεται η Καλωσυνη .
Οταν χανεται η Καλωσυνη τοτε παρουσιαζεται η Ηθικη .
Οταν χανεται η Ηθικη τοτε παρουσιαζεται το Δογμα . >>
Το δογμα ειναι το φλουδι της πιστης και της καλης πιστης
και η ριζα της διαφωνιας και της διαμαχης .
Η προφητεια μπορει να ειναι το λουλουδι του Ουρανου
αλλα ειναι και η ριζα της βλακειας .
Γι αυτο ενας ωριμος ανθρωπος κρατα τον καρπο και οχι το φλουδι
επιμενει στο καρπο και οχι στο ανθος .
Αληθεια απορριπτει εκεινο και διαλεγει τουτο .

Namaste .
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Από ότι βλέπω η συζήτηση προχωρησε αρκετα..
δυστυχώς ήμουν στη δουλειά και μολις γυρισα πτωμα...αλλα δεν μπορω να μην γράψω κάτι..
Για τους ανθρωπους που πιστευουν.. Βάσω μου δεν θα πώ ότι όλοι είναι έτσι.. ξέρω ανθρωπους βαθιά θρησκευόμενους ,.. κάποιους διαβασμένους και κάποιους μεγάλους σε ηλικία που έχουν βγαλει μολις το δημοτικό... αυτοί οι άνθρωποι πιστευουν σε όλα όσα λέει η θρησκεία... αλλα βρισκονται σε μια ενορία που η εκκλησία ήταν για χρόνια στα μαυρα της τα χάλια χωρίς πλούτη.. ότι μαζεύαν στο φιλόπτωχο το άνοιγε ο παπας στο τελος της λειτουργίας και το μοίραζε στους φτωχούς... ότι κι αν είχε μέσα.. αν δεν είχε πολλά ζητούσε απο τους ανθρωπους που βρίσκονταν εκει να δωσουν κάτι.. αλλα εδω είναι η διαφορά.. έβαζε πρώτος αυτός...
δεν έχει όυτε μεγάλο αμάξι ούτε σπιτι καλό...και ζει με την παπαδιά και τα 3 του παιδιά.. δεν θα πω που είναι .. είναι μακρια.. αλλα οι άνθρωποι εκεί.. εχουν καλοσύνη και αγάπη μέσα τους.. .. ναι ζουν μέσα σε προτυπα και μάλιστα πολύ ισχυρα.. αλλα είναι καλοσυνάτοι και νοιωθεις την αγάπη τους..
Τωρα οι άλλοι αυτοί που λένε πιστευω και θυμιατίζω το σπίτι και έχω χίλλιες εικόνες και προσευχομαι πρωι μεσημέρι και βράδυ....και και και.. αυτοί είναι το προβλημα..αυτοί ειναι που συνήθως δεν βγάζουν προς τα εξω καλοσύνη και αγάπη αλλα το αντίθετο.. γιατι απλά.. το μόνο που έχουν στο μυαλό τους.. είναι να είναι καλοί απέναντι στο θεό.. σε κανεναν άλλο γιατι όλοι οι άλλοι είναι αμαρτωλοί.. θυμάμαι είχαμε μια δασκάλα στο δημοτικό.. που κάτι της είχα πει για την συμπεριφορά της σε σχέση με αυτά που έλεγε ότι πίστευε..( η συγκεκριμένη χτυπούσε τα παιδιά με χαρακα όπως παλιά..και φωναζε παιδάκια αμαρτωλούς.. ) λοιπόν της είχα πεί ότι δεν θα μας κρίνει αυτη αλλα ο θεός.. πιτσιρίκι τότε εγω... φυσικά με πεταξε έξω τις έφαγα κι όλας και έκανε το λάθος και φωναξε τον πατέρα μου στο σχολείο... μόλις ο πατερας μου έμαθε τι έγινε... έξαλος την έπιασε απο το λαιμο΄.. για αυτά που έλεγε στα παιδιά... και έκανε αίτηση στο συλλογο να την διώξουν.. φυσικα δεν έγινε τίποτα γιατί ήταν η γυναίκα του διευθυντη!! το νόημα της ιστορίας λοιπόν είναι ότι όταν οι πιστοί ότι κι αν πιστεύουν.. ασχολούντε μόνο με τον θεό τους δεν γίνεται δουλειά.. αν κριθούμε λοιπόν για τις πράξεις μας όπως λέει η ορθοδοξία.. δεν θα ασχοληθεί ο θεός αν βρίσαμε σε μια δυσκολή στιγμή ή αν δεν προσευχηθήκαμε.. αλλα θα νοιαστεί αν βοηθήσαμε κάποιον.., αν αγαπήσαμε τον κόσμο.. τους ανθρωπους τα ζωα τα φυτα αν δείξαμε σεβασμό προς την πλάση και την ζωη..
τουλάχιστον αυτό πιστευω εγω πάνω στο θέμα της ορθοδοξίας..
προσωπικά μπορεί να βαπτίστηκα ορθοδοξος.. αλλα δεν θεωρω ότι αυτό που σήμερα είναι γνωστό σαν ορθοδοξία με εκφράζει.. ουτε η θρησκεία ούτε φυσικά η εκκλησία με τους εκπροσόπους της..
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Πολύ σοφό Qisan!

Και πως φτάνουμε στην καλοσύνη, χωρις πρότυπα?
θα ρωτήσουν όλοι!
Μόνο μέσα από τον λαβύρινθο...Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Μόνο αν γνωρίσουμε τα εμπόδιά μας να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, μόνο αν ενσωματώσουμε, μόνο τότε μπορουμε και να μετασχηματίσουμε...

Γράφω στο βιβλίο της Ρωρ...

Κάθε ένας δρόμος περιείχε και μια επιθυμία μου. Μια επιθυμία με τόσο χαμηλή δόνηση που γινόταν εγκλωβισμός. Εγκλωβισμός σε πεποιθήσεις μου που τις είχα ωραιοποιήσει, ψάχνοντας να βρω δικαιολογίες για να συνεχίσουν να υπάρχουν. ΄Όμως τώρα γνωρίζω ότι η απόφασή μας να κατέβουμε στον «λαβύρινθο», μας δίνει και ισχυρά κίνητρα να φωτίσουμε αυτές τις πεποιθήσεις και να τις αποχαιρετίσουμε, κατανοώντας «το κόλλημά» μας στον «κάλπικο» χρυσό που αντιπροσωπεύουν.
Χωρίς τον «φόβο», ο «εγωισμός» γίνεται «αγάπη». Χωρίς τον «εγωισμό», ο «ανταγωνισμός» γίνεται «ενότητα», χωρίς τον «ανταγωνισμό», η «κολακεία» γίνεται «πίστη», χωρίς την «κολακεία», η «εμμονή» γίνεται «επίγνωση», χωρίς την «εμμονή», η «συνήθεια» γίνεται «ευχαρίστηση», χωρίς την «συνήθεια», ο «πλούτος» γίνεται «αφθονία», χωρίς τον «πλούτο», η «προσδοκία» γίνεται «εμπιστοσύνη», χωρίς την «προσδοκία», η «ασχήμια» γίνεται «ομορφιά», χωρίς την «ασχήμια» η «κριτική» γίνεται «συγχώρεση» και χωρίς την «κριτική» η «αλήθεια» λάμπει όπως ο χρυσός στους τοίχους! Αλλά αυτή η λάμψη είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ!

Αυτή είναι η διαδρομή για να δούμε ποιοί είμαστε, και που κατευθυνόμαστε...

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ω Ηλία μου, δεν κρίνω κανέναν άνθρωπο, για τα πρότυπά του και για την ζωή του. Είναι ένας δρόμος που τον έχω ξεχάσει εδώ και χρόνια...
Αν δεν γνώριζα τις εξαιρέσεις, δεν θα γνωριζα και τον κανόνα!!!
΄Ετσι δεν λειτουργεί?

Γι' αυτά τα προτυπα είμαι εδώ...Γιατί για να μιλήσεις για τον θεό, θα πρέπει να τον δεις με την πιο αγνή σου "στολή"...

Για να πεις στους άλλους, "παιδιά μην φοβόσαστε", θα πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να μην φοβάσαι...

Για να μιλήσεις για αγάπη, θα πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να έχεις γεμίσει από αυτήν, και να την δινεις από όλα σου τα κύταρα...

Για να μιλήσεις στους άλλους για την κριτική, που είναι το μεγαλυτερο εμπόδιο στην ενότητα, θα πρέπει εσύ ο ίδιος να έχεις αποδεχθεί όλους τους δρόμους και όλα τα συναισθήματα, που υπάρχουν σαν νόμοι του σύμπαντος στον φυσικό κόσμο, τον κόσμο των μορφών και του διαχωρισμού...

Ο κάθε άνθρωπος, είναι η δική μου ακλόνητη πεποίθηση, έχει ευθύνη και της ζωής του...Αλλά μόνο της δικής του!!

΄Οταν προσπαθήσει να βοηθήσει τους άλλους, ας έχει αυτό στον νου του, και ας τους αφήσει στην ησυχία τους. Ο καθένας μας γνωρίζει πως θα βρει τον θεό...Και αν δεν το γνωρίζει, υπάρχουν τρόποι πια να το μάθει...

Αυτοί που "σπουδάζουν" την ιεροσύνη έχουν περισσότερες δυνατότητες να τον βρουν...Απλά δεν θέλουν...

Γιατί νομίζουν οι ανόητοι, ότι με το που φοράνε ένα πετραχείλι και κρατάνε ένα θυμιατό, ο θεός τους συναντά...

Εμ δεν είναι τόσο εύκολο!
Πως να τους συναντήσει με τόση μαυρίλα στην σκέψη τους?
Απο που να τους πλησιάσει και να μην λερωθεί?

Στην μέχρι τώρα ζωή μου, μόνο έναν ιερωμένο γνώρισα, ο οποίος δεν μίλαγε για την αγάπη, αλλά την ακτινοβολούσε από όλα του τα κύταρα...Δεν χρειαζόταν να μιλήσει γι' αυτήν...
Αλλά, βρε παιδιά, δεν είναι λίγος αυτός ο ένας, για όλη την προηγούμενη ζωή μου? Μα ένας????????

Και αυτόν τον φάγανε... :cry:

Πως λοιπόν να κρίνω τους πιστούς? Δεν έχω το δικαίωμα, αλλά και να το είχα δεν θα το έκανα ποτέ...Τα θρησκευτικά πρότυπα είναι βαθιά ριζωμένα μέσα μας, ακόμα και αν κάποιος λέει "εγώ ειμαι άθεος"...Το έχω δει αυτό.
Σε ανθρώπους, που δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν, αλλά όταν κάνουν κάποια πράξη μη αποδεχτή από την θρησκεία τους, κρυφοκοιτάνε και τον ουρανό, να δουν τους βλεπει κανείς????

Το είχα αυτό το πρότυπο, αλλά ήταν το πρώτο που εξαφανίστηκε από τις μνήμες μου...
΄Ισως ήμουν τυχερή σ' αυτό, γιατί γνώριζα από νωρις τι είμαι...
και που κατευθύνομαι. Αυτό που είχα ξεχάσει, είναι πως πάω εκεί...

Εικόνα

Δημοσίευση από Skapaneas »

Gisan

Το κειμενο "σου" μου θυμιζει εντονα το Συνειρμικο Λογισμο.

Μικρες προτασεις, αυτονομες σχεδον νοηματικα, που καθε μια μπορει να αποτελεσει αφετηρια μιας προσωπικης εμβαθυνσης, με πολλαπλη χρησιμοτητα.

Κρατω αυτο απο το τελος:
Η προφητεια μπορει να ειναι το λουλουδι του Ουρανου αλλα ειναι και η ριζα της βλακειας .
Αν την κρατησουμε και την αφομοιωσουμε προσωπικα, θα γινουμε το λουλουδι του ουρανου που ανθιει στη Γη.

Αν την κρατησουμε και επιμεινουμε σε αυτη στειρα και δογματικα, θα γινουμε ο περιγελως του κοσμου.
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Vaso
Το γέλιο είναι η χαρά της ζωής. Μου αρέσει το πνευματώδες χιούμορ.

ilia
Απέδειξες ότι αξίζεις την αγάπη μου.

Όλοι σας
Αραδιάσατε μια σειρά από αρετές. Η αρετή καλλιεργήθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες. Όλοι οι Αληθινοί φιλόσοφοι και στοχαστές καλλιεργούσαν την αρετή στους μαθητές τους.

Φίλε μου Gisan
Στο κείμενο που παρέθεσες τα νοήματα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ξεχωρίζει όμως την αρετή σαν κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα που αναφέρει τα οποία είναι επίσης αρετές τα περισσότερα.

Η καλλιέργεια προς την αρετή είναι ο σωστός δρόμος προς την αγάπη. Δεν μπορεί να αγαπήσει κάποιος αληθινά αν δεν έχει αναπτύξει το πλοήθος των αρετών που διδάσκετε και εσείς στην διδασκαλία σας. Ο τελικός στόχος είναι η σωτηρία της ψυχής και με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται βεβαίως.

Η Ορθοδοξία από την πλευρά της που βασίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό στην διδασκαλία του Κυρίου έχοντας κατάλοιπα γνώσης από τα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης όταν δίδονταν η γνώση από τον ίδιο τον Θεό στον άνθρωπο γνωρίζει από την πλευρά της τα στάδια που πρέπει να περάσει η ψυχή για να ολοκληρωθεί. Αυτά είναι έντεκα. θα αναφέρω την κλίμακα ανόδου και θα δείτε πόσες ομοιότητες υπάρχουν. Στην Ορθοδοξία βέβαια έχουν προστεθεί πολλές υποκατηγορίες οι οποίες σε κάθε περίπτωση είναι προς την σωστή κατευθυνση.

Η αοργησία , η οκνηρία, η μησικακία, ψεύδος, ακηδία, γαστριμαργεία, κενοδοξία , η περηφάνια, ταπεινοφοσύνη, διάκριση, απάθεια.

Όταν έχει κάποιος αναπτύξει σωστά τις αρετές και τα στάδια που αναφέρονται παραπάνω καταλήγει στην απάθεια.

Η λέξη απάθεια παρερμηνεύεται από πολλούς. Στην πραγματικότητα αναφέρεται στην ικανότητα του ανθρώπου να μην αμαρτάνει και για τον λόγο αυτό είναι Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ. Αυτός που έχει φτάσει σε αυτό το σκαλί έχει όλες τις αρετές και δεν προσβάλλεται, δεν θυμώνει κλπ. ΑΓΑΠΑΕΙ και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που τον οδηγεί η ΔΥΝΑΜΗ της προσευχής στην ΑΓΙΟΤΗΤΑ.
Στις Ανατολικές θρησκείες πολλοί είναι που φτάνουν στην κορύφωση ακολουθώντας την εκεί διδασκαλία.
Ο ΟΡΘΟΣ δρόμος βρίσκεται στην Ορθοδοξία γιατί η Ορθοδοξία έχει ασπαστεί την γνώση της Παλαιάς αλλά και της Καινής Δοαθήκης. Οί άνθρωποι της βέβαια δεν είναι τέλειοι όπως σε όλες τις θρησκείες του κόσμου.
Ας δεχθούμε όλους τους ανθρώπους στην Γη σαν αδέρφια μας και ας μην τους ξεχωρίζουμε σε πιστούς ή άπιστους σε Ορθοδόξους ή καθολικούς σε θρήσκους ή αλλόθρησκους κλπ.

Ξεχάστηκα και να με συγχωρείτε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gexrag την 21 Οκτ 2007 12:23 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

Vaso έγραψε: Στην μέχρι τώρα ζωή μου, μόνο έναν ιερωμένο γνώρισα, ο οποίος δεν μίλαγε για την αγάπη, αλλά την ακτινοβολούσε από όλα του τα κύταρα... Δεν χρειαζόταν να μιλήσει γι' αυτήν...
Αλλά, βρε παιδιά, δεν είναι λίγος αυτός ο ένας, για όλη την προηγούμενη ζωή μου? Μα ένας????????

Και αυτόν τον φάγανε... :cry:
Τουλαχιστον αυτος ο ενας για σενα περισωζει την Ορθοδοξια μεσα σου.

Και θεωρω οτι εισαι τυχερη ή μαλλον ευλογημενη γι΄αυτο.

Γιατι γνωριζεις πλεον απο πρωτο χερι οτι η Ορθοδοξια δεν ειναι κενη περιεχομενου και Θειας Δυναμης.

Ξερεις σκεφτομαι πολλες φορες, για το που παει ο κοσμος, οπως ολοι μας υποθετω...

Και πολλοι ανθρωποι πανω σε αυτο το ερωτημα το αναπαντητο πατανε και τερματιζουν τη ζωη τους...

Ομως απο την αλλη σκεφτομαι οτι τουτος ο κοσμος, οπως λενε και οι Πατερες της Εκκλησιας, ειναι ενας στιβος και μια παλαιστρα, μεσα στην οποια ο καθενας παλευει και αναμετραται πραγματικα οχι με τους αλλους, αλλά με τον ιδιο του τον εαυτο.

Το αν τα καταφερνει και τι καταφερνει τελικα ή οχι, ειναι δικο του αποκλειστικα θεμα και προβλημα και αυτος θα λογοδοτησει πρωταρχικα στη ψυχη του.

Οι αλλοι ολοι ακολουθουν τη δικη τους πορεια με τα δικα τους αγκαθια και τους δικους τους βραχους οπως γραφεις και εσυ καπου...

Γιατι λοιπον ο κοσμος να γινει καλυτερος;

Πως να γινει καλυτερος, οταν οι ανθρωποι που ερχονται εδω στη Γη ειναι "σα" να ξεκινανε καθε φορα απο την αρχη και πρεπει να κανουν μονοι τους ολοκληρη τη διαδρομη;

Εφ'οσον το εργο το προσωπικο των αλλων δεν εχει πραγματικα αμεσο αντικτυπο στο δικο τους ιδιαιτερο αγωνα, πως να καλυτερεψει ο κοσμος;

Μιλαμε λοιπον για την εκκλησια και "καταφερομαστε" εναντιον αυτων που θα επρεπε να ειναι τα προτυπα των πιστων, αλλά και για τους πιστους οι οποιοι ειναι "νεροβραστοι" οπως λεει και ο λαος...

Και μας διαφευγει το γεγονος οτι ολοι οι πατερες και οι αγιοι της Εκκλησιας αλλά και ολων των θρησκειων, οπως θα μας βεβαιωσει ο Γιωρικας, ηταν και ειναι ανθρωποι σαν κι εμας οι οποιοι ομως ακολουθησαν με πιστη και επιμονη και προσωπικο αγωνα και θυσια, τα δεδομενα της πιστης που περελαβαν απο τους προκατοχους τους, οχι για να δρεψουν τους καρπους που εκεινοι κουραστηκαν και μοχθησαν για να δημιουργησουν, κατι τετοιο αλλωστε ειναι αδυνατο σε προσωπικο εσωτερικο επιπεδο, αλλά για να ακολουθησουν το δικο τους παραδειγμα οσον αφορα στην προσπαθεια κατανοησης και εφαρμογης αυτων των "δογματων".

Οταν λειπουν λοιπον σε καθε εποχη, αυτοι οι φαροφυλακες της εφαρμοσμενης πιστης προς τον θεο, της οποιας πιστης μεσα στον κοσμο αδιακριτως, αλλά με προσανατολισμο προς τον Ουρανο, τοτε και οι απλοι υπηρετες της πιστης σε οποια βαθμιδα της ιεραρχιας και αν στεκονται, χαλαρωνουν και υποκυπτουν στον "κοσμικο" πειρασμο, χανοντας τον πνευματικο προσανατολισμο τους...

Γιατι ειπαμε οτι ο καθενας ανακεφαλαιωνει για λογαριασμο του ολοκληρο το βιωμα της πιστης του, αυτο το οποιο ειναι ενταγμενος και στην οποια λειτουργει.

Και ξερεις μεχρι να αντιληφθω, αυτη την απλη αληθεια κι εγω, φωναζα και κραυγαζα προς καθε κατευθυνση:

- Μα που ειναι τελος παντων, αυτα τα ζωντανα παραδειγματα, αυτου που μου λενε να πιστευω;

- Αν δεν βλεπω μπροστα μου καθημερινα ενα τετοιο προτυπο, να το αγγιζω, να του μιλω, να με καθοδηγει στις αποριες μου και στους προβληματισμους μου και να με βοηθαει να ξανασηκωνομαι στα πεσιματα μου, πως μπορω να ξερω οτι η πιστη μου ( αφου αυτη παρελαβα απο τους προκατοχους μου ), η Ορθοδοξη Πιστη μπορει να εφαρμοστει σημερα και να καλυτερεψει τη ζωη μου;

Ωσπου καταλαβα οτι εγω ημουν αυτο το προτυπο που γυρευα...

Εγω επρεπε να γινω για τον εαυτο μου πρωταρχικα αυτο που γυρευα στους αλλους...

Και ετσι γαληνεψα απο αυτη την αγωνια για την ανυπαρξια των προτυπων που εψαχνα.

Τωρα γνωριζω οτι, μεσα στα πλαισια της Ορθοδοξιας Μου, με ανοιχτη την καρδια μου σε ολους τους ειλικρινεις αναζητες της Αληθειας απανταχου της Γης, γιατι Στην Καρδια Του Ανθρωπου Υπαρχει Θεση Για Καθε Ανθρωπο, μπορω να πετυχω το στοχο μου που ειναι Η ΘΕΩΣΗ ( εγω ειπα θεοι εστε και υιοι υψιστου παντες ) μια και ειμαι πλασμενος κατ' εικονα και ομοιωση του θεου, οπως ολοι μας.

Και μεσα σε αυτο δρομο, αν μπορω να βοηθησω και καποιους λειτουργους δειχνοντας τους τι εχω καταφερω με την ανωθεν βοηθεια που μου διδασκουν αλλά αγνοουν στην πραξη, θα το πραξω με ολη μου την καρδια και ανιδιοτελως.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Να τα ξαναγράψω;Μπορώ;
Ωσπου καταλαβα οτι εγω ημουν αυτο το προτυπο που γυρευα...

Εγω επρεπε να γινω για τον εαυτο μου πρωταρχικα αυτο που γυρευα στους αλλους...

Και ετσι γαληνεψα απο αυτη την αγωνια για την ανυπαρξια των προτυπων που εψαχνα.

Τωρα γνωριζω οτι, μεσα στα πλαισια της Ορθοδοξιας Μου, με ανοιχτη την καρδια μου σε ολους τους ειλικρινεις αναζητες της Αληθειας απανταχου της Γης, γιατι Στην Καρδια Του Ανθρωπου Υπαρχει Θεση Για Καθε Ανθρωπο, μπορω να πετυχω το στοχο μου που ειναι Η ΘΕΩΣΗ ( εγω ειπα θεοι εστε και υιοι υψιστου παντες ) μια και ειμαι πλασμενος κατ' εικονα και ομοιωση του θεου, οπως ολοι μας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Qisan

La mauvaise reputation Georges Brassens

Δημοσίευση από Qisan »

Οταν εχεις ζησει την Αναγεννηση ( ιστορικη ) στο πετσι σου
Να τι μπορει να σου πεσει στο δρομο σου .

http://www.youtube.com/watch?v=XnG_VjVoDAc

Μεταφραση του τραγουδιου :

Στο χωριο , χωρις καινοδοξια , εχω κακια φημη ...
κινουμαι η να μενω ησυχος , με περνανε για ... δεν ξερω τι .
Ομως δεν κανω κακο σε κανεναν
ακολουθωντας τον δικο μου απλο δρομο

Ρεφρεν :
________Αλλα , στους καθως πρεπει ανθρωπους , δεν αρεσει
________να ακολουθει κανεις , εναν αλλο δρομο απο τον δικο τους .
________ΟΧΙ , στους καθως πρεπει ανθρωπους , δεν αρεσει
________να ακολουθει κανεις , εναν αλλο δρομο απο τον δικο τους .

Ολος ο κοσμος με κακολογει , εκτος απο τους μουγγους , εννοειται

Στις 14 Ιουλιου χουζουρεβω στο κρεβατι μου
το εμβατηριο να παιζει , αυτο εμενα δεν με ενδιαφερει
που δεν ακουω την σαλπιγγα που παιζει ...

Ρεφρεν : επαναληψη

Ολος ο κοσμος με δακτυλοδειχνει εκτος απο τους κουλους εννοειται .

Οταν συναντω εναν ατυχο κλεφτη , κινηγημενο απο εναν χωριατη
βαζω τρικλοποδια , γιατι να μην το πω , και ο χωριατης πεφτει κατω
αφηνοντας να φυγει ο κλεφτες ενος μηλου

Ολος ο κοσμος πεφτει πανω μου , εκτος τον αναπηρο ( κολοβο ) Εννοειται ..

Δεν χρειαζεται να εισαι ο Ιερεμιας για να μαντεψεις την μοιρα μου
Εαν βρουν ενα σχοινι , στο γουστο τους , θα μου το περασουν στο λαιμο
ακολουθωντας τους δρομους που δεν πανε στη Ρωμη
...................................... ( Δυτικη και Ανατολικη Ρωμη ) Εννοειται :)

Ολος ο κοσμος θαρθει να με δει κρεμασμενο
εκτος απο τους τυφλους ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ .
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Φίλε μου Qisan
Δεν κατάλαβα ποιος ο σκοπός της παράθεσης του τραγουδιού αλλά ο σαρκασμός του με εκφράζει απολύτως.

Φίλε μου skapanea
Σε όλη μου την ζωή μάλωνα με Ιερείς γιατί απλά δεν πίστεψα ΠΟΤΕ ότι ο Θεός είναι άδικος.
Πολλοί Ιερείς όλων των Εκκλησιών και αιρέσεων όλων των θρησκειών ξεχνούν αυτό ακριβώς ότι ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ και δεν μπορεί παρά να είναι ΠΑΝΔΙΚΑΙΟΣ.
Η δικαιοσύνη με την αγάπη είναι αλληλένδετες.
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

skapaneas έγραψε:Οι αλλοι ολοι ακολουθουν τη δικη τους πορεια με τα δικα τους αγκαθια και τους δικους τους βραχους οπως γραφεις και εσυ καπου...

Γιατι λοιπον ο κοσμος να γινει καλυτερος;

Πως να γινει καλυτερος, οταν οι ανθρωποι που ερχονται εδω στη Γη ειναι "σα" να ξεκινανε καθε φορα απο την αρχη και πρεπει να κανουν μονοι τους ολοκληρη τη διαδρομη;

Εφ'οσον το εργο το προσωπικο των αλλων δεν εχει πραγματικα αμεσο αντικτυπο στο δικο τους ιδιαιτερο αγωνα, πως να καλυτερεψει ο κοσμος;
Σκαπανέα οι άνθρωποι που επιστρέφουν στη γη.. (για όσους το πιστευουν..) επιστρέφουν με την γνωση των προηγούμενων καθώς και με γνωση του δικού τους στόχου σε αυτή τη ζωή.. αλλα δεν θα ήταν τόσο αληθινή η διαδρομή τους αν τα είχαν όλα έτοιμα... αν θυμόσουν όλα όσα κατάφερες στην προηγούμενη ζωή σου θα τα χρησιμοποιούσες και σε αυτή.. και αν θυμώσουν και το στόχο σου θα έφτανες σε αυτόν γρηγορα και πιο ευκολα..
αλλά με την επιστροφη σου δοκιμάζεις κι όλας τον εαυτό σου ... και συνεχίζεις να ψάχνεσαι μέχρι να βρείς αυτό για το οποίο επέστρεψες... κάποιοι άνθρωποι το θυμούντε κάποια στιγμή της ζωής τους.. ή έρχονται με επίγνωση.. κάποιοι άλλοι το βρήσκουν μόνοι τους απο εσωτερικό "ψαξιμο" και κάποιοι δεν το βρήσκουν ποτέ...
Ο κόσμος δεν γινεται καλύτερος όχι για αυτό τον λόγο.. αλλα γιατί υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους η λέξη ψυχή είναι απλά μια λέξη... η αγάπη για αυτούς έχει όρους... η καλοσύνη έχει σκοπό..
απλά η πορεία της ανθρωπότητας και τα πρότυπα τα οποία μας επιβάλουν οι γυρω μας και η κοινωνία..όπως για παράδειγμα το ότι τα χρήματα φερνουν την ευτυχεία γιατί μπορείς να προσφέρεις στους δικούς σου ότι θέλουν και θέλεις... Δεν λέω το αντίθετο.. καλά τα χρήματα.. αλλα δεν φέρνουν την ευτυχεία .. παρα μόνο αν η ευτυχεία είναι για αυτούς τους ανθρωπους η φήμη και τα υλικά αγαθα..
όσο οι άνθρωποι νοιάζονται περισσότερο για το κέρδος απο την αγάπη και απο τους γύρω τους ο κόσμος αυτός θα συνεχίσει την πορεία που έχει πάρει.. Εμείς έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε διαφορετικά.. και να δείξουμε και στα παιδιά μας τον δρόμο της αγάπης και του σεβασμού προς όλα όσα μας περιβάλουν...
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Να προσθέσω και εγώ ένα λιθαράκι.

Κάθε ψυχή που γεννιέται γεννιέται ΠΑΝΑΓΝΗ. Ξεκινάει την ζωή της από την αρχή και ΠΡΕΠΕΙ να ολοκληρωθεί για να κερδίσει τελικά την ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Συμπληρώνω ότι ολοκληρώνεται σε μία μόνο ζωή η οποία είναι ΕΝΙΑΙΑ. Αυτό αφορά τόσο την θνητή ζωή όσο και την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.
Στη γη επιστρέφουν όσοι έχουν περάσει στην αιώνιο ζωή. Αυτοί είναι όσοι έχουν λάβει τα αξιώματα των Ιερέων και των Μοναχών όλων των Θρησκειών και αιρέσεων.
Οι ’γγελοι όσοι λαμβάνουν δηλαδή το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑ αυτοί ζουν την αιώνιο ζωή και δεν λαμβάνουν την κατάσταση ύπνου όπως όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό συμβαίνει σε κάποιο νεφέλωμα στο σύμπαν εκεί όπου έχει ορίσει ο Πατέρας Όλων.
Διευκρινίζω ότι υπάρχουν Ιερείς που δεν 'εχουν ασκηθεί σωστά στην αγάπη και αυτοί μπορεί να υποβιβαστούν στα Αξιώματα ή στις Τάξεις των Λαϊκών και κάποιες φορές πολύ σπάνια να μην σωθούν.

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”